Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.PEYGAMBERLER-ASHAB-I KİRAM-ALİMLER.::. > Peygamberler-Ashab-ı Kiram-Alimler > Hadis-i Şerif

Konu Kimliği: Konu Sahibi EcelBekcisi,Açılış Tarihi:  28 Nisan 2008 (23:35), Konuya Son Cevap : 28 Nisan 2008 (23:35). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 28 Nisan 2008, 23:35   Mesaj No:1
Medineweb Usta Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:EcelBekcisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1109
Üyelik T.: 29 Mart 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 285
Konular: 144
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Niçin bu kadar ağlıyor sunuz?

Niçin bu kadar ağlıyor sunuz?

Peygamber efendimiz bir gün, bir yerde oturuyorlardı. Yanlarında da,hazret-i Ebû Bekir, hazret-i Ömer, hazret-i Osman ve hazret-i Alivardı. Resûlullah efendimiz birden ağlamaya başladılar. Mübarekgözlerinden sicim gibi yaşlar akıyordu. Hazret-i Ebû Bekir, Resulullahefendimizin bu haline dayanamayıp:
-Anam babam, sana fedâ olsun ya ResûlALLAH! Niçin bu kadar ağlıyorsunuz? diye sual ettiler. Peygamber efendimiz cevaben:
-Nasılağlamayayım ki, ümmetimin yolu çok uzundur. Omuzlarında ise çok ağırgünâhlar vardır. Onların günâhları yağmur ve kar tanelerinden, denizköpüğünden ve ağaçların yapraklarından da fazladır, buyurdular. Bucevabı alan hazret-i Ebu Bekir:

“Kalbinizi ferah tutunuz!”
-YaResulALLAH! Kalbinizi ferah tutunuz! Müslümanların yüklerinihafifletmek için, onların günâhlarının yarısını ben üzerime alacağım!diye arzetti. Hazret-i Ebu Bekir’den bu cevabı alan Resulullahefendimiz memnun oldular ve hazret-i Ömer’e dönerek:
-Ebû Bekir’in dediklerini işittin! Peki sen ümmetimin günâhkârları hakkında ne diyorsun? diye sual ettiler. Hazret-i Ömer de:
-YaResulALLAH! Ben Ebû Bekir’in söylediği ve yaptığı gibi yapamam! YalnızMüslümanların günâhlarının üçte birini yüklenirim, diye arzetti.Hazret-i Ömer’den bu cevabı alan Peygamber efendimiz bu sefer dehazret-i Osman’a döndüler ve aynı soruyu Ona sordular. Hazret-i Osman:
-YaResulALLAH ben de Ömer’in yaptığı gibi yapamam. Fakat Müslümanlarıngünâhlarının dörtte birini yüklenirim, diye arzettiler. Peygamberefendimiz hazret-i Ömer’in ve hazret-i Osman’ın bu cevaplarından memnunoldular ve teşekkür ettiler. Daha sonra hazret-i Ali’ye döndüler veaynı suali Ona da sordular. Hazret-i Ali de:
-Ya ResulALLAH, benSırat köprüsünün kenarında duracağım. Ümmetinin günâhkârlarının ateşedüşmelerine mani olacağım. Eğer onların durumu çok sıkışırsa, kendimionlar için feda edip ateşe atacağm, diye arzetti. Resulullah efendimiz,hazret-i Ali’nin bu cevabından memnun olup teşekkür ettiler.
Daha sonra Resulullah efendimiz, oradan ayrılıp hazret-i Aişe validemizin yanına gittiler ve Ona da durumu anlattılar ve:
-YaÂişe! Sen mü’minlerin annesisin, annenin çocuklarına şefkatli olmasılâzımdır! Peki sen ümmetimin günâhkârları için ne yapacaksın? diye sualettiler. O anda Resulullah efendimizin mübarek kızları hazret-i Fatımada orada idi. Bunun için hazret-i Âişe validemiz:
-Ya ResulALLAH, Fâtıma’nın huzurunda bir şey diyemem, diye arzettiler. Hazret-i Fâtıma da:
-Ey babacığım, annenin huzurunda, kızın konuşması uygun olmaz, diye cevap verdi. Onun bu cevabı üzerine hazret-i Âişe validemiz:
-YaFâtıma! ALLAHa yemin ederim ki, senden önce bu konuda bir şeysöyleyemem, dedi. Bunun üzerine hazret-i Fâtıma Peygamber efendimizedönerek:
-Ey babacığım, Mîzan’ın kurulacağı yere geli** ümmetininhesabını takip etmek için orada duracağım. Ümmetinin günâhlarısevaplarından ağır gelirse, oğlum Hasan’ın zehirle kirlenmiş gömleğinionların sevâp kefesine koyacağım. Şâyet sevap kefeleri yine de ağırgelmezse, bu sefer oğlum Hüseyin’in kanla kirlenmiş gömleğini ilaveedeceğim, diye arzetti. Hazret-i Fatıma’dan bu cevabı alan Resulullahefendimiz, tekrar hazret-i Âişe validemize dönerek:
-Ey mü’minlerinannesi! Sen ne diyorsun, sen ne yapacaksın? diye sual ettiler. Hazret-iÂişe validemiz cevap vermeden odasına girdi ve secdeye kapanıpağlayarak:

“Bu ne haldir yâ ResûlALLAH!”
“Ya Rabbî! Sen, benimü’minlerin annesi yaptın, kalbime evlât şefkati koydun ve onlarınsevgisini gönlüme yerleştirdin. Sen bilirsin ki, bir ana, çocuğununCehenneme girmesine râzı olamaz. Bunun için onları benimle Cennetegönder! Yoksa beni de onlarla Cehenneme koy!” diye dua etti. Hazret-iÂişe validemizin bu yalvarışının akabinde, Cebrâil aleyhisselâm gelerekPeygamber efendimize:
-Bu ne haldir yâ ResûlALLAH! ALLAHü teâlâ:“Âişe-i Sıddıka’ya de ki, O’nu, Cehenneme göndermem benim keremimeyakışmaz. Çünkü O, Habîb’imin zevcesidir. Çocukları, annelerindenayırmak da câiz değildir” buyurdu diye bildirdi.
Resulullahefendimizin ve Onun Eshabının, mü’minlere karşı şefkati, merhameti işteböyle idi. Peygamber efendimizin ve Onun vârislerinin, bu söz venasihatlerini hiçbir zaman unutmamamız ve bu şefkate, bu merhametelayık olmaya çalışmamız lazımdır. Aksi halde, mahrum kalır ve perişanoluruz.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi EcelBekcisi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
100 Sünnet Hadis-i Şerif dua dilencisi 2 2005 11 Temmuz 2009 00:07
Efendimiz s.a.v Kimler Zehirlemişti Hz.Muhammed(s.a.v) EcelBekcisi 0 2074 29 Aralık 2008 19:44
Ben Kim,Dünya Kim Peygamberler(a.s) su damlası 2 2133 05 Aralık 2008 18:53
ZİNET BÖLÜMÜ Hadis-i Şerif EcelBekcisi 0 1897 03 Aralık 2008 12:33
ZÜHD VE FAKR BÖLÜMÜ Hadis-i Şerif EcelBekcisi 0 1887 03 Aralık 2008 12:29

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Suriye de Kan ağlıyor Mihrinaz Gündem/ Manşetler 2 09 Şubat 2023 12:01
Sana ne kadar tutkunsam, o kadar yorgundum/Mustafa Cilasun Mustafa CİLASUN Makale ve Köşe Yazıları 1 12 Ekim 2022 11:42
Öksürüyor mu sunuz ? İşte Çözümleri/MEDİNEWEB f_hoca Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 0 17 Aralık 2015 20:10
Suriye 3 yıldır kan ağlıyor EyMeN&TaLhA İslami Haberler 1 18 Mart 2014 12:17
Niçin Ramazan, Niçin Oruç? Medineweb Oruç-Ramazan 0 13 Temmuz 2013 21:57

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.