![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Aişe (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Kalp organların hükümdarıdır. Hükümdar iyi olunca emrindekiler de iyi olur. Bozuk olunca emrindekiler de bozulur. Camiüssağir-5752 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi RASULULLAH (S.A.V.) şöyle buyurdu: "AKILLI, nefsini kontrol altına alıp, ölümünden sonraki ebedi hayat için hazırlanan kimsedir" İbn-i Mace |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Müslümana bir diken batması ve ondan daha büyük bir şey isabet etmez ki bu yüzden Allah onun mertebesini bir derece yükseltmiş ve/veya bir günahını silmemiş olsun.” | Hadis-i Şerif Meali, Kaynak: Müslim, Birr 46-47 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Aişe (r.a) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Dünya mü'min için sürekli bulanıktır, durulmaz. Nasıl durulabilir ki, onun zindanı ve imtihan vasıtasıdır. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Enes (r.a) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Bir şeyi ödünç vermek, onu sadaka olarak vermekten daha hayırlıdır. Camiüssağir-6117 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Rasûlullah (sav) buyurdular: “Ahir zamanda bir takım kimseler ortaya çıkacaklar da dini dünyaya alet edecekler ve insanlara yumuşak görünmek için kuzu postuna bürüneceklerdir. Dilleri şekerden tatlıdır, fakat kalpleri kurt kalbidir.” (Tirmizî, Zühd, 60) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (müslüman) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir... " (Buhârî, "Mezâlim", 3; Müslim, “Birr”,58) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Ümmetimin hepsi cennete girecektir ancak imtina edenler giremeyecektir’ dedi. Sahabeler: -Ya Rasulallah! İmtina edenler kimlerdir? diye sordular. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): -‘Herkim bana itaat ederse cennete girecektir. Herkim de bana asi olursa o da imtina etmiş olur’ buyurdu.” Buhari |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İrbâz İbnu Sâriye (radıyallahu anh) dedi ki: "Bir gün Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bize namaz kıldırdı. Sonra yüzünü cemaate çevirerek çok beliğ, çok mânidar bir vaazda bulundu. Öyle ki dinleyenlerin gözleri yaşla, kalpleri de heyecanla doldu. Cemaatten biri: "Ey Allah'ın Resûlü, sanki bu, bir veda konuşmasıdır, bize ne tavsiye ediyorsunuz?" dedi. "Size, buyurdu, Allah'a karşı takvada bulunmanızı, başınızda Habeşli bir köle olsa bile emirlerini dinleyip itaat etmenizi tavsiye ederim. Zira, sizden hayatta kalanlar benden sonra nice ihtilaflar görecek. Öyle ise size sünnetimi ve hidayet üzere olan Hülefâ-i Râşidîn'in sünnetini hatırlatırım, bunlara uyun ve dört elle sarılın. Sonradan çıkarılan şeylere karşı da son derece dikkatli ve uyanık olun. Zira (sünnette bulunana zıt olarak) her yeni çıkarılan şey bir bid'attır, her bid'at de dalalettir, sapıklıktır." Tirmizî, İlim 16, (2678); Ebu Dâvud, Sünne 6, (4607). |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Rasulullah aleyhisselatu vesselam, ''Sizin en hayırlınızın ve en şerlinizin kim olduğunu haber vermiyeyim mi?” buyurdular ve bunu üç kere tekrar ettiler. Cemaat: ''Evet, haber veriniz!'' dedi. ''En hayırlınız, kendisinden hayır umulan ve şerri dokunmayacağı hususunda emin olunandır; en şerliniz de kendisinden hayır ümit edilmeyen ve şerrinden de emin olunmayan kimsedir'' dedi.. Hadis-i Şerif, Tirmizi, Fiten 76 [35] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Kim bir oruçluya iftar ettirirse, oruçlunun sevabından hiçbir şey eksilmeden onun sevabı gibi sevab alır.” (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İbni Abbas (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Allah'ın öyle bir meleği vardır ki, ona "Yedi gök ve yeri tek bir lokmada yut" dense yutabilir. Onun yaptığı tesbih şudur: "Sen her yerde noksan sıfatlardan münezzehsin." Camiüssağir-2361 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bir kul can çekişmeye başlamadığı sürece, Allah Teâlâ onun tövbesini kabul eder. (Tirmizî, "Daavât" ,98) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "İnsan, dostunun yaşayış tarzından etkilenir. O halde her biriniz dost edineceği kişiye dikkat etsin!" Hz. Muhammed (s.a.s) ~ Ebû Dâvûd, Edeb 16 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz; Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz. Tirmizî, Fedâilü’l-Cihâd, 12. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Berâ b. Âzib [radıyallahu anh] diyor ki: “Re- sûlullah [sallallahu aleyhi vesellem] bize hastayı ziyaret etmeyi, cenazenin peşinden kabre kadar gitmeyi, aksırıp hamdedene yerhamükellah demeyi, yemin edenin andını yerine getirmesinde yardımcı olmayı, mazlu- ma yardım etmeyi, davet edenin davetine icabet etmeyi ve selâmı yaymayı emretti.” Bir rivayette de şöyle anlatılır: Allah Teâlâ kı- yamet gününde, “Ey âdemoğlu! Ben hasta oldum da sen beni ziyaret etmedin!” buyurur. O insan der ki: “Yâ Rabbi! Sen âlemlerin Rabb’i olduğun halde ben sana nasıl hasta ziyareti yapabilirdim?” Allah Teâlâ buyurur ki: “Bilmiyor muydun ki benim filan kulum hasta olmuştu da sen onu ziyaret etmemiştin. Eğer sen onu ziyaret etseydin, benim rızamı onun yanında bulacaktın! |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Müslümanın, başındaki imama (ülü’l-emr) hoşuna giden ve gitmeyen her hususta itaat etmesi gerekir. Ancak emredilen mâsiyet (Allah’a isyan) ise o zaman durum değişir. Bu durumda (hiç kimse) dinlenmez ve itaat edilmez” (Buhârî, Müslim) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi مَنْ صَامَ رَمَضَانَ إِيمَاناً واحْتِسَاباً غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ “Kim, faziletine inanarak ve karşılığını yalnızca Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Îmân, 28, Savm, 6; Müslim, Sıyâm, 203) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Allah yolundaki mü'mine isabet eden her yorgunluk, hastalık, sıkıntı, üzüntü, keder, hatta ayağına batan diken bile günahlarına kefaret olur." (Buhari) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Birbirinize buğuz etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize arka çevirmeyin; Ey Allah’ın kulları, kardeş olun. Bir müslümana, üç günden fazla din kardeşi ile dargın durması helâl olmaz." Buhârî, Edeb, 57, 58. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Mizanda güzel ahlaktan daha ağır basan bir şey yoktur. Güzel ahlak sahibi, ahlakı sayesinde, namaz ve oruç sahibinin derecesine ulaşır." Tirmizi(1629) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Nerede olursan ol, Allah'a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki, bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran" (Tirmizi, Birr, 55) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Ramazan orucundan sonra orucun en faziletlisi, Allah'ın ayı olan Muharrem ayı orucudur." (Müslim) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Pazartesi ve Perşembe günleri ameller Allah'a arzolunur. Ben de oruçluyken amellerimin arzolunmasını severim." (Tirmizi, Savm, 44) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez." (Müslim, Fedail, 66; Tirmizi, Birr, 16) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İki nimet var ki, insanların ekserisi onda aldanmıştır; sıhhat ve boş vakit. Hadis-i Şerif _ Sahih-i Buhari |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Her gece seher vakti Allah'u Teala buyurur ki: İstiğfar eden yok mu, affedeyim. İsteyen yok mu, vereyim, duasını kabul edeyim. (Müslim) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Akra b. Haris dedi ki: "Ya Rasulallah! Benim on çocuğum var, ben onlardan hiç birini öpmedim." Peygamberimiz aleyhisselam cevap verdi: "Allah senin kalbinden merhamet duygusunu söküp almışsa, ben ne yapabilirim?" (Buhari, Edep, 18) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İbni Amr (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Her görevlinin vazifesinin son bulacağı bir gün vardır. Ademoğlunun memuriyetinin sonu ise ölümdür. Öyle ise Allah'ın zikrine sarılırız. Çünkü bu âhirete âit işlerinizi kolaylaştıracak ve ahireti size sevdirecektir. Camiüssağir-2412 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cuma namazına giderken ayakları tozlanan kimseye cehennem ateşi haramdır. (Tirmizi) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Şüphesiz ki benim ümmetim, kıyamet gününde, abdest izlerinden dolayı yüzleri nurlu, elleri ve ayakları parlak olarak çağrılacaktır. Yüzünün nurunu artırmaya gücü yeten kimse bunu yapsın." (Buhari, Vudû' 3; Müslim, Taharet 35) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Mikdam b. Ma'dikerb (ra) Peygamberimizin şöyle dediğini rivayet etmiştir. '' Dikkat edin.. Bana ( Allah tarafından ) kitap verildi ve onunla beraber misli ( sünnet )de verildi. Çok geçmez , kotuğu üzerinde, karnı tok birisi '' Sizin için bu Kur'an yeter. Onda neyi helal bulduysanız helal kabul edin. Neyi de haram bulduysanız, onu da haram kabul edin.'' diyecek ( ve hadislerimi inkar edecek ) '' Tirmizi Ebu Davud... |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "En üstün ibadet sıkıntıya sabretmektir." (Tirmizi) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi ''Benim ve sizin haliniz ateş yakan ve o ateşe pervane bocekleri ve kelebekler düşmeye başlayınca onları uzaklaştırmaya çalışan kimsenin hali gibidir.Ben sizi ateşe düşmekten korumak için belinizdeki bağdan tutuyorum siz ise benim elimden kurtulmaya çalışıyorsunuz.(Müslim fedail 19)''. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Üç kişi vardır, cennete girmeyecektir: Anne babasının hukukuna riayet etmeyen kimse; içki düşmanı olan kimse; verdiğini başa kakan kimse." (Nesai) |
SAAT: 14:07 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.