![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Muhakkak Allah'ü Teala , yeryüzündekilerin duasından dolayı kabirlerdekilere dağlar kadar rahmet verir. Dirilerin ölülere hediyeleri istiğfardır.. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ailesi çok , rızkı az olup , namazlarını iyi kılan ve müslümanları gıybet etmeyen kıyamet günü benim yanımda olur. Hz. Muhammed (sav) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Üç şeyi yapan müslümanın imanı kamildir. Ailesine hizmet etmek, fakirler arsında oturmak ve hizmetçisi ile birlikte yemek.. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Yeryüzünde bulunan kuyuların en hayırlısı, zemzem suyunun mübarek kuyusudur. Zemzem suyu hastalara şifa verir. Onu içenler, yemek yemiş gibi açlıklarını giderirler. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Gizli ve aleni işlerde Allah'dan korkunuz. allah kendisinden korkana kurtuluş kapılarını açar , hatır ve hayaline gelmeyen yerlerden rızık verir. Hz. Ebubekir... |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hz.Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu: ' İlmin kaldırılıp cehaletin kökleşmesi, zinanın ortaya çıkması, şarabın içilmesi kıyametin belirtilerindendir.'' |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ey Ademoğlu ! Allah'ın haram kıldığı şeyleri terket , abid olursun. Allah'ın sana taksim ettiği rızka razı ol, zengin olursun. Komşularına ihsanda bulun, iyi bir müslüman olursun. İnsanların sana nasıl davranmasını istiyorsan, onlara öyle davran, adil olursun ! Hz. Hasan.. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Umame (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Kibirlenmekten sakınınız. Çünkü kul kibirlenmeye devam ettikçe Allah onun hakkında şöyle buyurur: "Kulumu zorbalarlistesine yazın." Camiüssağir-174 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Sa’d bin Ebi Vakkas radiyallahu anh şöyle dedi: Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem’e: −Ya Rasulallah! İnsanların bela yönünden hangisi daha şiddetli olur? dedim. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: −“Bela yönünden insanların en şiddetlisi, Nebilerdir! Sonra rütbece en üstün olanlardır! Kul, dinine göre belaya uğratılır! Kişi dininde kuvvetli ise belası şiddetli olur! Eğer dininde zayıf ise o da dinine göre belaya uğratılır! Bela kuldan ayrılmaz imtihana devam eder, ta ki kul üzerinde hiç günah kalmamış bir halde yeryüzünde gezer olunca onu bırakır!” Ahmed bin Hanbel Müsned 1481, Darimi 2/320, İbni Mace 4023, İbni Hibban el- Mevarid 699, Albânî Sahihu’l-Cami’ 992 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Enes (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Namazda ilk safı tamamlayınız. Sonra ikincisini. Bir eksiklik kalırsa en son safta kalsın. Camiüssağir-156 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Cabir bin Abdullah (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Allah'a en sevimli olan yemek, başına en çok kişinin oturduğu yemektir. Camiüssağir-213 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Daha vakti var, ilerde yaparım” demek, şeytanın mü’minlerin kalplerine bıraktığı bir vesvesedir. Hadis (Ramuz). |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ömer (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Allah'a en sevimli eviniz, içinde ikram gören bir yetimin bulunduğu evdir. Camiüssağir-219 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Enes (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Mü'minin yitik malı olan ilmi elde ettiğinizde, onu kaybolmaktan koruyunuz. Camiüssağir-229 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İbni Abbas (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Şu üç şey sebebiyle Arapları sevin: 1-Ben Arap olduğum için. 2-Kur'an Arapça olduğu için. 3-Cenette Arapça konuşulacağı için. Camiüssağir-225 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Nefsim kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, ya iyiliği emir ve kötülükten men edersiniz, yahut Allah Teâla size toplumsal kargaşa (azap) verir. Sonra kurtulmak için Allah’a yalvarırsınız da duanız kabul edilmez.” ( Tirmizî, "Fiten,9) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Resulullah Efendimiz (sav) buyurmuştur; Çocuklarınıza saygılı davranın , onlarla alay etmeyin, onlara hakaret etmeyin, aptal ve cahil lakaplarla onları çağırmayın... |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebu Hüreyre (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Genişlikte taat ve şükürle kendini Allah'a tanıt ki, O da sıkıntı anında yardımına koşmakla seni tanısın. Camiüssağir-3317 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İbni Ömer (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Çok konuşanın hatası çok olur. Hatası çok olanın günahı çok olur. Günahı çok olana ise Cehennem daha layıktır. Camiüssağir-8990 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi SİZİN EN HAYIRLINIZ; KURAN I ÖĞRENEN ve ÖĞRETENDİR. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Valis Ebu'l-Ahvaz (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Allah sana bir mal verdiğinde Allah'ın sana olan nimet ve kereminin izleri sende görülsün. Camiüssağir-330 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Cabir (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Ümmetim hakkında ençok korktuğum şey nefsin isteklerine uymak ve ölümsüzlük hayalidir. Camiüssağir-308 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Nebi sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "…Sana işin başını, direğini ve en üst zirvesini haber veriyorum; (O da Allah’ın yolunda) CİHAD'dır!.." İbni Mace 3973, Albanî İrvâu'l-Ğalîl Fî Tahrîci Ehâdîsi Menari's-Sebîl 2/13 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki, onların bütün gayretleri mideleri, şerefleri,dünyalıkları, kıbleleri, kadınları, dinleri de dirhem ve dinarları olacaktır. Onlar yaratıkların en şerlisidir ve onların Allah katında hiçbir nasipleri yoktur.” (Ali b. el-Muttakî el-Hindî, Kenzü’l-Ummâl, XI, 192.) HZ MUHAMMED SAV |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Aişe (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Dünya mü'min için sürekli bulanıktır, durulmaz. Nasıl durulabilir ki, onun zindanı ve imtihan vasıtasıdır. Camiüssağir-4285 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İbni Ömer (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Kendisine iyilik yapılan kişinin iyilik yapana olan duası geri çevrilmez. Camiüssağir-4201 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Enes (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Müslüman olup da geçimi kendisine yetecek kadar olan kimseye müjdeler olsun. Camiüssağir-5296 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Alıntı:
Bismillahirrahmanirrahim Sevban (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Diline hakim olan, evinde çoluk çocuğuyla bulunmaktan zevk duyan ve günahlarına ağlayan kimseye müjdeler olsun! Camiüssağir-5308 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allah Rasûlü; “Din nasihattır, samimiyettir” buyurdu. “Kime Yâ Rasûlallah?” diye sorduk. O da; “Allah’a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara” diye cevap verdi. Müslim, İmân, 95 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İbni Abbas (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: İlim ve mal her kusuru örter. Cehalet ve fakirlilk de her kusuru ortaya çıkarır. Camiüssağir-5720 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Aişe (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Allah'ın affı senin günahından büyüktür. Camiüssağir-5438 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Resul-i Ekrem (s.a.v) bir gün şöyle buyurdu: "Yazıklar olsun ahır zaman babalarına!" Bunun üzerine ashap sordu: "Yoksa müşrik mi olacaklar?" ... Peygamberimiz (sav) şöyle buyurdu: "Hayır, Müslüman kalacaklar; ama çocuklarına dini öğretmeyecek , ve hatta çocukları dini öğrenmek istediklerinde onlara engel olacak ve onları dünya malı kazanmaya sevk edeceklerdir... İşte ben böyle babalardan uzağım; onlar da benden uzaktırlar." |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Kim üç yetimi yetiştirir, nafakasını temin ederse, sanki ömrü boyu geceleri namaz kılmış, gündüzleri orut tutmuş ve sabahtan akşama yalın kılıç Allah yolunda cihad etmiş gibi sevap alır. Keza, ben ve o, şu iki kardeş (parmak) gibi cennette kardeş oluruz. buyurdu ve şehadet parmağı ile orta parmağını birbirine yapıştırdı. Kütüb-i Sitte, cilt: 17, sayfa: 475 Hadis No: 7095. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Hz. Ali (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: İlim hazineler şeklindedir. Anahtarları ise soru sormaktır. Soru sorun ki, Allah size merhamet etsin. Çünkü soru sormakla dört kişi mükafat alır. 1)Soruyu soran 2)Cevap vermek suretiyle öğreten 3)Dinleyen 4)Bunları seven. Camiüssağir-5712 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Hz. Aişe (ra) anlatıyor: “Yanıma bir kadın girdi. Beraberinde iki kız çocuğu da vardı. Bir şeyler istedi. Aksi gibi yanımda bir hurmadan başka bir şey yoktu. Onu verdim. Kadın aldı ve ikiye bölerek kızlarına taksim etti. Kendine pay ayırmadı. Çıkıp gittiler. Arkadan Resulullah (sav) girdi. Durumu ona anlattım. Dedi ki: “Kim bu şekilde kızlarla imtihan edilir o da onlara iyi davranırsa, kızlar, onun için ateşe karşı perde olurlar.” (Buhari, Zekat 10) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Hz. Peygamber (sav) şöyle buyuruyor: "Kim Allah için sever, Allah için buğzeder, Allah için verir, Allah için vermezse imanını kemale erdirmiştir." (Kütub-u Sitte 31. Hadis) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi bir kul MÜTEVAZİ olursa ALLAH onu yedinci göğe kadar çıkarır hadis i şerif - müslim |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ebû Satd (r.a.) rivayet ediyor: Peygamber Efendimiz (a.s.m.) şöyle buyurmuşlardır: İnsanoğlu sabahladığında bütün organları diline yalvararak şöyle derler: "Hakkımızda Allah'tan kork. Bizim istikâmetimiz ancak seninle mümkündür. Sen istikâmet üzere olursan, biz de istikâmet üzere oluruz. Sen saparsan biz de saparız." (Tirmiz, Zühd: 61; Müsned, 3:96,) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Câbir bin Semre Resûl-i Ekrem’in (a.s.m.) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: Allah birinize bir servet ihsan ettiğinde önce kendisi ve aile efradının ihtiyaçlarına harcasın. (Müslim, Imare: 10; Neseî, Büyü: 84; Müsned. 5:86,88.) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Hz. Câbir radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm yevm-i nahr'de alacalı, boynuzlu ve iğdiş edilmiş iki koç kesti. Koçları kesmek üzere yatırıp kıbleye yöneltince: "Şüphesiz ki ben, bir muvahhid (Allah'ı bir tanıyıcı) olarak yüzümü o gökleri ve yeri yaratmış olan Allah'a yönelttim. Ben müşriklerden değilim" ve "Şüphesiz benim namazım da, menâsikim de, hayatım da, ölümüm de hiçbir ortağı olmayan, âlemlerin Rabbi Allah'ındır. Ben böylece emrolundum. Ben bu ümmette Müslüman olanların ilkiyim" (En'âm 162) (âyetlerini okudu ve: ) "Ey Rabbim bu kurban bize sendendir, senin rızan için kesiyoruz ve sana ulaşacaktır. Ey Rabbim, Muhammed ve ümmetinden bunu kabul buyur. Bismillahi vallahu ekber!" deyip, sonra koçu kesti." Ebu Dâvud, Dahâya 4, (2795); Tirmizî, Edâhî 21, (1520); İbnu Mâce, Edâhî 1, (3121). |
SAAT: 07:36 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.