![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Kim ALLAH için sever, ALLAH için kızar, ALLAH için verir ve ALLAH için menederse, o kimse imanın kemaline ermiş olur." Hadis-i Şerif - Ebu Dâvud |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kim kılmadığı namazı hatırlarsa... Günün Hadis-i Şerifi... Bismillahirrahmanirrahim Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim bir namaz unutacak olursa hatırlayınca derhal kılsın. Unutulan namazın bundan başka kefareti yoktur." Buhârî, Mevakîtu's-Salât 37; Müslim, Mesâcid 314 ALINTIDIR |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Namaz dinin direğidir |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Fayda vermeyen ilimden, huşu duymayan kalpten, kabul olunmayan duadan doymayan nefisten sana sığınırım. Müslim, Zikir,73 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, bana hidayet nasip eyle, bana âfiyet ve (hayırlı) rızık ver. Müslim, Zikir,35 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Şu iki kişiye gıpta etmek caizdir: Biri, Allah'ın kendisine verdiği hikmetle hükmeden ve bunu başkasına da öğreten hikmet sahibi. Diğeri de Allah'ın kendisine verdiği malı hak yolda sarfeden zengindir. (Müslim, 816) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Senden hidayet, takva, (sorumluluk bilinci) iffet ve (gönül) zenginliği isterim. Müslim, Zikir,72 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allah, Nuru çarşamba günü yarattı Günün Hadis-i Şerifi... Bismillahirrahmanirrahim Hz. Ebu Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir gün elimden tuttu ve şu açıklamayı yaptı: "Allah toprağı cumartesi günü yarattı. Ondaki dağları pazar günü yarattı; ağaçları pazartesi günü yarattı. Mekruhları salı günü yarattı. Nuru çarşamba günü yarattı ve onda hayvanları perşembe günü yaydı. Hz. Adem (aleyhisselam)'i cuma günü ikindi vaktinden sonra, ikindi ile gece arasındaki gündüz vaktinin en son saatinde en son mahluk olarak yarattı." Müslim, Sıfatu'1-Kıyâme 27, (2789 alıntıdır |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Zeyd İbnu Talha İbnu Rükâne (Radıyallâhu Anh) anlatıyor: "Resûlullah (Aleyhissalâtu Vesselâm) buyurdular ki: "Her bir dinin kendine has bir ahlâkı vardır. İslâm´ın ahlâkı hayadır." [Muvatta, Hüsnü´l-Hulk 9, (2, 905); İbnu Mâce, Zühd 17, (4181, 4182).] |
SAAT: 02:12 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.