![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "İki söz vardır ki onlar dile hafiftirler, terazide ağırdırlar; Rahman olan Allah'a sevimlidirler, bunlar: Sübhânellâhi ve bihamidihî, Sübhânellâhil'azîmi. ("Allah'a hamd ederek O'nu noksanlıklardan tenzih ederim, Yüce Allah'ı tenzih ederim"). (Buhari, Kitâbu'd-Daavât, 65) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Herhangi bir Müslümanın başına bir musibet geldiğinde, İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn / Biz Allah'a aidiz ve sonunda O'na döneceğiz derse, Allah ona daha hayırlısını verir. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Sizin hayırlınız,hayrı umulan ve şerrinden emin olunan kimsedir.Şeririniz ise,hayrı umulmayan ve şerrinden emin olunmayandır.(Hadis-i Şerif) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Birinizin kapısının önünde bir nehir olsa da, her o kimse bu nehirde beş defa yıkansa, kirinden bir şey kalır mı? Beş vakit namaz işte bunun gibidir. Allah beş vakit namazla günahları silip yok eder. Hz Muhammed - S.a.v |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Allahım! Dinimi güzelce yaşat ki o benim güvencemdir. Dünyamı düzelt ki o benim geçim kaynağımdır. Ahiretimi hazırla ki o benim son durağımdır. Hayatımda her türlü hayrı ziyadesiyle ihsan eyle. Ölümümü de her türlü şerlerden muhafaza eyle.” (Müslim, “Zikir”, 71) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Alıntı:
|
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahın adıyla Onun adıyla (hareket edildiğinde) yerde ve gökte hiçbir şeyin zararı dokunmaz. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. Tirmizî, Deavât,13 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Mal, aile, çocuk olarak insanlara verdiklerinin hayırlısını dilerim, sapıtan ve saptıranları değil. Tirmizî, Deavât,124 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] " Sizler Allah'a gereği gibi tevekkül etseydiniz,sabahleyin aç olarak gidip,akşam tok olarak dönen kuşu rızıklandırdığı gibi,elbette sizide rızıklandırırdı. " (Hadis-i Şerif) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Seni anmak, sana şükretmek, sana güzelce kulluk etmekte bana yardım et. Amin Ebu Dâvûd, Salât,361 |
SAAT: 12:27 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.