![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Kim bir kardeşinin ihtiyacı için onunla yürür ve ona yardımcı olursa ALLAH (c.c) onunla ateş arasında yedi hendek koyar.Her bir hendeğin diğer hendekle arası, yerle gök arasında ki uzaklık kadardır." -İbn ABBAS (r.a)- |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Allah yolunda bir günlük ribât, diğer menzillerde (Allah yolunda geçirilen) bir günden daha hayırlıdır." |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Harama bulaşmaktansa, helalinle yetineyim. Beni lütfunla (zengin kılarak) Senden başkasına muhtaç etme. Tirmizî, Deavât,110 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Resulullah (sav) elindeki iki çakıl(dan birini yakına, diğerini uzağa) atarak: "Şu ve şu neye delalet ediyor biliyor musunuz?" dedi. Cemaat: "ALLAH ve Resulü daha iyi bilir" dediler. Buyurdu ki: "Şu (uzağa düşen) emeldir, bu (yakına düşen) de eceldir. (Kişi emeline ulaşmak için gayret ederken ulaşmadan oluverir)". (Ravi:Büreyde, HadisNo:151-Buhari) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Bana kendi sevgini ve Senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver. Tirmizî, Deavât,73 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin, beni de affet. Tirmizî, Deavât,89 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! (haktan) ayrılmaktan, iki yüzlülükten ve kötü ahlâktan sana sığınırım. Ebû Dâvûd, Vitr,32 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra yapacağım işlerin şerrinden sana sığınırım. Müslim, Zikir 65, 66 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Damra bin Habib ve Hakim bin Umeyr (radıyallâhu anhümâ) hazretleri, Efendiler Efendisi’nin şöyle buyurduğunu naklederler: Kendisi için bir hayır kapısı açılan kimse onu bir fırsat bilip değerlendirme konusunda acele etsin! Zira, o kapının ne zaman kapanacağı belli olmaz. (Müsnedü’ş-Şihab, 1/268; ez-Zühd libni’l-Mübârek, 1/38 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Yaratılışımı güzelleştirdiğin gibi ahlâkımı da güzelleştir. İbn Hanbel,el-Müsned, I, 403 |
SAAT: 02:32 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.