Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GÜNCEL.::. > Üyelerimizin Tanışma Bölümü > Hafta'nın Misafiri

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  18 Mart 2012 (12:06), Konuya Son Cevap : 24 Mart 2012 (19:09). Konuya 43 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Mart 2012, 14:23   Mesaj No:41
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek

Alıntı:
AlimOğlu Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bu bölüm Misafirimizi ağırlama bölümü olduğundan,alanınıza girmemeye çalışarak acizane bir kaç çarpık düşüncenizi sorgulamak isterim.
dervişin zikri ne ise fikride o olur sözü cahillerin üretimidir.derviş ne dese desin cahil aklına geleni kabul eder yorumlar.
alimlerin eserlerine,hayatlarına,yaşantılarına bütüncül yaklaşılmadıkça,asırlarına şartlarına koşullarına gidilmedikçe,o alimi anlamanız imkansızdır.

bu kuran içinde geçerlidir sünnet içinde geçerlidir.hayatını islam davasına adamış bediüzzamanı,yaşantsıyla çilesiyle mücahitliği ile kanıtlamış,eserlerindeki derin ve tefekkürlük düşünceleri bir kalemde tukaka etmek,akli selim düşünce değildir.

zamanında küffarın korkulu rüyası olan üstadım,bu günkü klavye kahramanlarının tukakası olmuş!
ne güzel.
asrının tüm alimlerini hayrette bırakacak,teslim alacak kadar alim,mucahit bir bediüzzamanı,'bana yazdırıldı,eserlerim mana itibarıyla kuranın ruhundan beslenmekte,hz ali ilminden beslenmekte' makul sözü bile museylemetul kezzap muamelesi görmesi manidardır!

islamdaki istihareyı,ilhamı,kerameti tukaka ederseniz,bediüzzamanı anlamanız beklenemez.bediüüzaman kelimesi Allahın bedii sıfatıymış falan fismekan.canlar,cananlar yapmayın lütfen.ilmi ile,takvası ile,cesareti ile,islam davası kalesine canı pahasına bekçilik etmesi ile,'zamanın harikuladesi alim,dengi rakibi olmayan alim' sıfatını yakıştırmışlardır.bunu Allahın sıfatı ile bağdaştırmak art niyet veya hasımlık olsa gerek.bir insan öfkelidir dersek,Allahın kahhar sıfatına,merhametlidir dersek rahim sıfatına,psikopattır dersek şedidul ikab sıfatına endekselemek hem yakışıksız hemde gülünç olur.bedüzzaman kavramınıda böyle anlıyorsunuz işte.
ne güzel.
çok şey yazmak isterdim.hem başlığın hassasiyetine hemde misafirin hakkına girmemek için burda duruyorum.

Sayın alimoğlu arkadaşım[abim],sitede SAİDE KURDİ hakkında neden kendisinin fikirlerine karşı olduğumuzu KAMER34 daha önce açtığı SAİDE KURDİ başlığında tartıştık,ve daha sonra, konuyu muhsin hocada kapattı o bölüme bakın ve neden karşı olduğumu daha net anlayabilirsiniz.
3 soru soracam zülküf beye;
1-bedüzzaman ve gazali dediğiniz gibi olsa sorun yok,kazancınızda yok.ya değilse ? Allaha nasıl hesap vereceksiniz ? kaybınızı ölçtünüz mü ?

cevab..Alimoğlu arkadaşım[abim],bu konuda kaybetmek ve kazanmak olrak bakıyorsanız BİRBİRİMİZİN KARAR mercisi ve hesap görücü olmaktansa DİN GÜNÜNÜN MALİKİ OLANA bırakmak lazım,mahşerde bu sonucu görecez,ben bu işi Allah için Allahın beyanı olan rasulun pıratiğine göre yapıyorum buna inanıyorum dayanağım bu,yani ALLAH VAR KAYIP YOK...

2-ben şahsen tasavvufun içindeki milyonlarca saçmalıkları,şirkleri red etsemde,tasavvuftan gelen alimlerin eserlerinden tad alıyorum,imanım besleniyor,şefk güç kazanıyorum,takvam,ibadet azmim zirveye çıkabiliyor.ama sizin yazdıklarınız,makaleleriniz,çalışmalarınız bana tam aksi tesir ediyor.islamdan kuşku,şüphe,kuruntu ile bakmaya başlıyorum.söylermisiniz neden gazali bana enerji gibi geliyorda,yaşar nuri tam tersi oluyor? söylermisiniz seyıd kutup bana doping oluyorda,diyanet soğuk itici buz gibi geliyor?
bu tesir o alimin yaşantısı takvası ile alakası varmı ?

cevab..Tasavvufun içindeki şirkler tasavvuftan uzak durmaya yeterlidir,Muhsin hocanın bi ara bi açıklaması vardı,tasavvufun içinde bulunan bu dayanaklarını çıkarırsak TASAVVUF ÇIPLAK KALIR,yani bi dayanağı kalmaz,tasavvuftan aldığınız haza gelince bunun hakkında sizin özeliniz ,şeyhine rabıta yapanda,bundan haz alıyor.ve zaten şeytanın müdahalesi batılıda güzel göstermek,süslemek adınadır,.

şeyhe intisap eden murit nasılki,enerji alıyorum şeyhimden diyor ve böyle bağlanıyorsa siz ve gazali arasındada böyle bi bağdanda kaynaklanıyor olabilir,Yaşar nurinin sapıklığı ortadadır ama bu adamında tıpkı saide kurdi,gazali veya diğer tasavvufçular gibi doğru söyledikleride vardır,ama sonuç olarak ilmi olan ama sapıklık üzere biridir yaşantı olarak,yöneliş olarak.

Seyyid kutub,kabul ettiğim dinde kardeşimdir,böyle bi kişiyle aynı dinde olmaktan şeref duyuyorum,seyyid kutubun fikirlerinden az da olsa farkında olan kişi,kurana göre Allahın tanımladığının dışında hiç kimseyi kendine dinde kardeş alamaz,Allahın hükmüyle idare edilmeyen hç bir beldeyi müslüman,belde,müslüman coğrafya,müslüman cemaat olarak tanımlayamaz,ayrıca Allahın hükmüyle hükmedilmeyen her ülke seyyid kutub için kafir,müşrik ülkelerdir,halkının içinde FERDİ MÜSLÜMANLAR olabilir ama toplumsal olarak yoktur..

SEYYİD KUTUBA GÖRE LAİK DEMOKRATİK DÜZENLERDE OY KULLANANLARDA MİLLET VEKİLLERİDE ŞİRK EHLİDİR,

SAİDE KURDİYE GÖRE DEĞİL,siz seyyid kutubun dopinginin D sini bile alamamışsınız,şeytanın kanunlarının vekilliğini yapmak seyyid kutuba göre şirktir....

2-ayetlere bakarak hüküm vermek isabetlimidir? yanılma riski varmıdır? varsa sorumluluk gerektirir mi ?

cevab.Bir konu hakkında hüküm verilmesi gerekirken ilk başta o konu hakkında kaç tane ayet varsa hepsine bakılır,daha sonra tarihi malumata bakılır ama ayetlerden kopuk bi şekilde değil.isabete gelince isabet ettirilir çünkü Allahın kitabını her insan anlayacak şekilde indirilmiştir,bunu Allah diyor..


neden hep ayet verilirde,sünnet askıya alınır ?

CEVAB...Sünnet ayetin pıratiğidir,birbiriyle çakışmaz,bütünlük oluşturur,ben sünneti ayetten ayrı anlamıyorum ki,ve peygamberlerin enbüyük şerefi VAHİY[AYETTİR]...Askıya alınmamış kanaatindeyim.

kuran hakkında sorular başlığı gibi,hadisler hakkında sorular çalışması yapılamaz mı ?
cevap.Kuran başka,bi hüküm verirken,hadis başka bi hüküm mü verir,yoksa bütünlük mü oluşur,sorulara cevaplar yeterli olacak şekilde verilir,

meal çalışmaları gibi hadis çalışmaları olamaz mı ?
cevab....Bi insankuranı anlamadan ,hadisi anlayamaz,yani aç kalır hep,çünkü doğru bi Allah,doğru,bi din doğru bi peygamber anlayışını kurandan alamayan kişi hep sıçrama yapar,örneğin birinci basamağı,çıkmanız gerekirken ikiden başlamak gibi..

bu tavır Resulullahı hayatımızdan koparmak değilmidir ?
cevab..Rasulullahın hayatı kurandı sayın abim,

Resulullahsız kuran imanı götürür mü ? bu marazlı kötürüm sakat bir islam değilmidir ?


فَأَيْنَ تَذْهَبُونَ

cevab...Rasulullah sanki etiyle,kemiğiyle,kanı canıyla aramızda gibiyse bu soru arkadaşım bu gün rasulullah aramızda olsaydı zaten bi sıkıntı olmazdı SAFLAR NET OLRAK ORTAYA çıkardı,Rasulullah ben bana vahyyolunana uyarım diyor.Kuranı yaşayan bi insan zaten rasule uymuş olmaz mı...

Hadis konusunda tarihi bi malumattır,kuranın bütünlüğünde neden değerlendirilmesin neden böyle bi nimetten faydalanmıyayım ki ben yararlanıyorum da...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alt 21 Mart 2012, 17:19   Mesaj No:42
Medineweb Usta Üyesi
AlimOğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AlimOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15399
Üyelik T.: 24 Aralık 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 265
Konular: 59
Beğenildi:189
Beğendi:36
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek

cık cık cık...
Alt 24 Mart 2012, 16:06   Mesaj No:43
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Müb@rek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17481
Üyelik T.: 21 Mart 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 21
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek

benimde "la" isimli üyeye bir sorum var; zan da bulunmamak için soruyorum kendisi cevaplasın ki hakkında suizanda bulunup kul hakkına girmeyeyim.

Hangi mezhebe tabiisiniz. veya vahabimisiniz ?
Alt 24 Mart 2012, 19:09   Mesaj No:44
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek

Alıntı:
Müb@rek Üyemizden Alıntı Mesajı göster
benimde "la" isimli üyeye bir sorum var; zan da bulunmamak için soruyorum kendisi cevaplasın ki hakkında suizanda bulunup kul hakkına girmeyeyim.

Hangi mezhebe tabiisiniz. veya vahabimisiniz ?
Sayın mübarek,ilk başta size islamdan neyi anladığımı anlatayım kısaca daha sonra meshebimi söyliyeyeim,

Alemlerin rabbi olan Rabbimiz,islamı iki temel ilkeye dayandırmıştır..

1.Dinde ayrılığa düşmeyin..

2.Topluca dinime sarılın ki kurtulasınız..[bunlar ayetlerle sabit]..



meshebe gelince şu ayetler ışığında meshebe bakışım şöyle,

RUM SÜRESİ.. 32- Kendi dinlerini fırkalara ayırmış ve kendileri de parça parça olmuşlardır; ki her grup kendi elindekiyle övünüp sevinç duymaktadır.

ZUHRUF SÜRESİ..37- Gerçekten bunlar (bu şeytanlar), onları yoldan alıkoyarlar; onlar ise, kendilerinin gerçekten hidayette olduklarını sanırlar.

ENAM SÜRESİ..159- Gerçek şu ki, dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaşanlar, sen hiç bir şeyde onlardan değilsin. Onların işi ancak Allah'adır. Sonra O, işlemekte olduklarını kendilerine haber verecektir.


Mubarek bey,benim için İmam,hanifi,maliki,şafii,hanbel Allah bunlardan razı olsun sevdiğim saydığım baş tacım alimlerdir,ve bu alimler kendi dönemlerindeki Allahın hükmüyle hükmetmeyen sultan [halifelerle] vefat edinceye kadardamücadele etmişlerdir ve ben bunların arasınıda ayırmıyorum,hepsininde fikirlerine baş vuruyorum TEKLİT DEĞİL TAHKİK ediyorum,ve aynısınıda muhammed bin abdul vehhab içinde düşünüyordum ...

__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Konu Kapatılmıştır


Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
2012 9. Hafta'nın Misafiri Yaşuha Esma_Nur Hafta'nın Misafiri 22 05 Mart 2012 17:43
2012 7. hafta'nın misafiri İnceSızı Esma_Nur Hafta'nın Misafiri 55 24 Şubat 2012 22:42
2012 5.hafta'nın misafiri MusabBinumeyr Esma_Nur Hafta'nın Misafiri 23 24 Şubat 2012 22:42
2012 3. hafta'nın misafiri mrvbyz Esma_Nur Hafta'nın Misafiri 16 16 Ocak 2012 20:38
2012 1.hafta misafiri aslıı Medine-web Hafta'nın Misafiri 18 02 Ocak 2012 14:58

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.