![]() |
Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum hakiki müzekker için bir arkadaş dedi nefes varsa hakikidir nefes yoksa mecazidir diye tabii bunun için yine kelime bilmek gerek... |
Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum Eş ve zıt anlamlılar bende çözemiyorum ezber istiyor,çoğul tekil ehişte bazan çözüyorum bazen olmuyor.6 üniteden mupteda -haber de takıldım biraz |
Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum Alıntı:
|
müennesin alt dalı çok mecazi,lafzı,semai |
Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum münneslik alametlerini kelimede iyi görmek gerek ayrıca semai müennes için yine o kelimeleri bilmek gerekmiş.. |
işte sana soruyor ki muptedanın yapısı nedir?o maddeler göre buluyorsun mesela muptedadır,özel ismdir,zamme ile merfudur gibi.. |
|
Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum 3.ünite müfret tesniye cemi müfrette sorun yok tekil ve sonu dammeli(ötreli) olmalı |
ben şems,nar,savaş,kuyu gibi. |
Cevap: Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum tesniyede sonu ötreli ise elif nun takısı sonu mansup ve mecrür ise ye nun takısı geliyor. |
SAAT: 17:15 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.