Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Fatıma-i Zehra,Açılış Tarihi:  06 Nisan 2014 (10:41), Konuya Son Cevap : 20 Nisan 2014 (16:54). Konuya 6 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 06 Nisan 2014, 10:41   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Ilahiyat okuyan hanım kardeslere mektup var (ikra)

Ilahiyat okuyan hanım kardeslere mektup var (ikra)


Selamün aleyküm kardeslerim...

Sınav zamanı yaklastı ve biz yine Allahü teala izin verirse 19-20 nisan tarihinde sınav yerinde olacağız. Sınava gittiğimde karsılastığım ve beni epeyce üzen,endiselendiren bir konuyu sizlerle paylasmak istiyorum. Nasibi olan bu mektubumu okuyacak ve mühim olan da niyetimizin ihlaslı olması...

Kardeslerim,öncelikle ilahiyat okuyan bayanlar olarak (ister aöf olsun,ister 4 yıllık) diğer bayan kardeslerimize, tesettürümüzle, yürüyüsümüzle, konusmamızla, durusumuzla vs. örnek teskil ettiğimizi sizlere belirtmek isterim. Yani demem o ki, halkın gözünde siz dinle ilgili olarak,bu isin tahsilini görmüs veya görüyor olarak vasıflandırıldığınız için ,sizin yaptıklarınız,yasam tarzınız,giyim kusamınız... diğer hanım kardeslere örnek olusturmakta;çünkü sizlere o kız ilahiyat okuyor o zaman biliyordur,biliyorsa doğrusunu yapacaktır gözüyle bakıyorlar.Ve eğer biz o hanım kardeslere kötü örnek olup yanlısı yansıtırsak vay bizim halimize,vah bizim ahiretimize... Nitekim Resûl–i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyor: “İslâm’da iyi bir çığır açan kimseye, bunun sevabı vardır. O çığırda yürüyenlerin sevabından da kendisine verilir. Fakat onların sevabından hiçbir şey noksanlaşmaz. Her kim de İslâm’da kötü bir çığır açarsa, o kişiye onun günahı vardır. O kötü çığırda yürüyenlerin günahından da ona pay ayırılır. Fakat onların günahından da hiçbir şey noksanlaşmaz." (Müslim, Zekât 69. Ayrıca bk. Nesâî, Zekât 64.)

Elbette kisi yaptığı bütün isleri Allah rızası için yapmalıdır. Burada diğer insanlara örnekliğiniz helakınız olabilir mesajını verirken, demek istemem ki siz baskaları için hayatınızda doğru dini yasayın,asla bunu demem ve diyemem; ama bu yanlıs örneklik sizi Hakkın rızasından uzaklastırıp Hakkın sizi sevmemesine yol açar ki, bu da baskalarına iyi örnek olmanın insanlar için değil yine Allahü teala için olduğunu gösterir...

Gelelim beni üzdüğünü belirttiğim konuya: Kadının savunma kalesi olan tesettür

Ben sınav yerine gittiğimde yüzde 90'sının giyinmis çıplak olduğu hanımlar topluluğuyla karsılastım. Ne kadar üzüldüm bilemezsiniz... 10 metre öteden alınabilecek bir koku süreni mi dersiniz, pantolon giyeni mi, çarsaf giyse bile çarsafın inceliğinden dolayı belli olan bacak hattı,bel kalınlığı mı dersiniz,belden oturtmalı pardüselerin kemerlerinin dikkat çekiciğiliği mi dersiniz, sal dolayıp boyun inceliğini teshir edeni mi dersiniz. Yoksa esarp takan ama markadan vazgeçemeyen,yine boyun hattını belli eden ve asırı renkli olan bu esarplarıyla dikkat çeken kadınlar mı dersiniz ya da topuklusuyla kim geliyor yahu dedirtecek hanımlar mı dersiniz... Vallahi yazarken bile yoruldum ve yıprandım ama maalsef durum bu.... Hatta bu örnekler çoğaltılabilir, eminim siz de bu tarz durumlara rast geldiniz...

Bence tesettür, kadını kadın yapan en temel özelliktir. Ona Rabbi tarafından verilmis en güzel hediyelerden biri aynı zamanda... Günümüzde kendini teshir etme modasının baslamasına aldırıs etmeyin nihayi zafer modanın ve ona tapanların değil, tesettürün olacak; çünkü insan denen varlığın son durağı ahiret!.. Orada sormayacak ki Rabbimiz, esarbının markası ne vakko mu, armine mi ? Orada sorulmayacak öldüğün senenin modası bir tunik altına pantolon giyip kafana sal denen paçavrayı bağlamaktı neden bunları yapmadın diye , bilmem ne marka parfüm sürmek, yolda sakız çiğnemek, kayradan giyinmek modaydı da niye uygulamadın diye... Orada makyajın bu yılki renkleri mor ve kahverengiydi niye sokağa makyajsız,hemde bu renkleri kullanmadan çıktın diye sorulmayacak... Orada bu ve bunların benzerleri sorulmayacak. Orada ey güzel kadın ben sana bir güzellik bahsettim, sana bir emanet verdim, sen o emaneti nerede kullandın? erkekleri cezbedecek bir hale mi soktun kendini, bütün vücudunu teshir mi ettin yoksa onu Benim emrettiğim gibi sakladın,korudun ve sadece bir kisiye mi özel kıldın diye sorulacak. Orada tesettürü bütün benliklerine kabul ettirmis ve uygulamıs olan Hz.Aise,Hz.Fatımatüz Zehra ve diğer sahabi kadınlardan haberin vardı,haberin olmasa da haber alabileceğin onca kaynak vardı,hiç olmaza (bu satırları okuyabiliyorsan) bir internetin vardı ama sen bunlara aldırmadan giyinmis çıplak olmaya,peygamberinin lanetlediği kadın olmaya devam ettin demeyecekler mi sanıyorsun?.. Vallahi aldandın güzel kadın, vallahi seytan seni aldattı...

Konuyu çok uzatmadan tesettürün ölçülerini hatırlatan bir yazıyla (gencmuslumanlar.com'dan alıntıdır) mektubunu sonlandırıyorum.Fiemanillah...

ALLAH ve RASÛLÜNÜ NEFSİNDEN ÇOK SEVEN MÜSLÜMAN KADINLARA...

Ey nasihatini her daim yanında taşıyan, Allah ve Rasûlünün sevgisinin kalbinde yer ettiği sevgili kız kardeşim!

Ey Rahman’ın kendisine Yüce Kitabında özel bir yer ayırdığı, adına ince ince hükümlerin indirildiği, incitilmesi ve zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı, Hak katında amellerine her zaman değer verilecek olan kıymetli!

Ey vakur tavırları ile dağları hatırlatan, hâya ve edebiyle gözleri kamaştıran, Allah’ın yeryüzünde yürüyen ayeti!

Tesettür; mü’min hanımların değerini artıran, onları Cennete yaklaştırıp, Cehennemden uzaklaştıran emirlerden sadece birisidir. Bayan olsun, erkek olsun, Allah ve Rasûlünün sevgisi kimin kalbinde yer edinmişse ona hiçbir emir ağır gelmez. O kul, Allah ve Rasûlü “şunu yapın” dediğinde gönlünde hiçbir huzursuzluk duymadan, insanların kınamalarından korkmadan, nefsiyle mücadele ederek o emri yerine getirir. Çünkü bu şekilde dünya ve âhiret saadetine erişeceğini bilir, asrın sahabisi olmaya talip olur.

Ey Müslüman kız kardeşim! Son yıllarda, tesettürü sadece “başörtüsüne” indirgeyen, Müslüman bayanların sade hayat tarzlarına müdahale ederek onları hâyadan, edepten uzaklaştıran, onları kızlı-erkekli ortamlarda boy gösteren bir podyum mankenine çeviren bir zihniyet türedi. Onlar tesettürü sadece başörtüsü zanneden, konuşmanın, gülmenin, oturmanın, kalkmanın tesettürle ilgisini kuramayan aksine bir de dar giyinmenin, arz-ı endam etmenin, özgüven şuuru adı altında genç kızları her yerde dikkat çekmeye, kendini göstermeye sevk eden bir anlayışın batıdan esinlenmiş, modaya ayak uyduran temsilcileridir.

Ey Müslüman kız kardeşim! Sen onların bu ayartmalarından, seni cennetinden çıkaracak bir giyinik çıplaklığa özendirmelerinden uzaksın. Çünkü sen biliyorum, iman ettiğin ayetlere göre hareket edip, şeytanın ayartmalarına kanmayacak kadar iman sahibisin. Allah ve Rasûlünün bir emrini duyman senin sahabiler gibi icabet etmen için yeterlidir. Haydi, gel ayetleri yeniden tefekkür edelim:

1) Sen bilirsin ki dışarıda giyilecek giysi bol olmalı, içini göstermemeli, dikkat çekecek renklerde olmamalı ve ayak bileklerine kadar uzun olmalıdır.

“Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.” (Ahzab Suresi 59. Ayet)

2) Sen bilirsin ki başörtüsü omuzların üzerinden göğüsleri kapatacak şekilde salınmalıdır.

“Mü'min kadınlara söyle: 'Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar…
…Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz.”(Nur Suresi 31. ayet)

3) Sen bilirsin ki başörtüsü ince olmamalı, dikkat çekmemeli, hadislerde uyarıldığı gibi deve hörgücünü andıran bugün moda (!) olan topuz boneler kullanılmamalıdır.

“Cehennemliklerden, dünyada henüz görmediğim iki grup vardır: Biri, sığır kuyrukları gibi cop ve kırbaçlarla insanları döven zalim bir topluluk; diğeri de giyinik oldukları halde, (gerek tavır ve davranışlarıyla, gerek dar ve şeffaf giysileriyle) çıplak sayılan, hem kendileri günaha yönelen, hem de başkalarını isyankârlığa özendiren ve (yukarı doğru topladıkları saçları yüzünden) başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. İşte bu kadınlar cennete giremedikleri gibi, çok uzak mesafeden hissedilen kokusunu bile duyamayacaklardır.” (Muslim, Cennet 52, 53, h.no: 2857)

4) Sen bilirsin ki tesettürü zedeleyen makyaj, takı, koku ve topuklu ayakkabı giyinilmemeli ve erkeklerin dikkatini çekecek şekilde yürünmemelidir.

Nur Suresi 31. Ayet: Gizlemekte oldukları ziynetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar (dikkatleri üzerlerine çekecek şekilde yürümesinler).

5) Sen bilirsin ki yabancı erkeklerle mecburi durum dışında keyfi konuşulmamalıdır. Bu durumlarda ise ciddi ve vakarlı bir şekilde konuşulmalıdır.

“...Eğer (Allah’tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir edâ ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır.” (Ahzâb Suresi, 32)


Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Fatıma-i Zehra 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
O daha çocuk... Çocuk ve Aile Sağlığı su damlası 2 1839 09Haziran 2015 21:35
Nureddin Yıldız'ın Kaleminden: Mücahide Kadın İslamda Kadın ve Erkek Mihrinaz 16 10146 29 Ocak 2015 09:04
Kek mi Tesettür mü ? Tesettür Konuları Mihrinaz 2 2192 14 Ocak 2015 20:28
Ahireti Yaratmak Allah İçin Çok Kolaydır ! Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader Fatıma-i Zehra 0 2056 10 Ocak 2015 21:43
Gel, bugün sana anladığın dilden konuşmaya... Serbest Kürsü su damlası 2 1716 23 Ağustos 2014 23:05

Alt 06 Nisan 2014, 12:41   Mesaj No:2
Avatar Otomotik
Durumu:ŞÜKRAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3344
Üyelik T.: 31 Ağustos 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Mesaj: 5
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Ilahiyat okuyan hanım kardeslere mektup var (ikra)

Alıntı:
Fatıma-i Zehra Üyemizden Alıntı Mesajı göster

Selamün aleyküm kardeslerim...

Sınav zamanı yaklastı ve biz yine Allahü teala izin verirse 19-20 nisan tarihinde sınav yerinde olacağız. Sınava gittiğimde karsılastığım ve beni epeyce üzen,endiselendiren bir konuyu sizlerle paylasmak istiyorum. Nasibi olan bu mektubumu okuyacak ve mühim olan da niyetimizin ihlaslı olması...

Kardeslerim,öncelikle ilahiyat okuyan bayanlar olarak (ister aöf olsun,ister 4 yıllık) diğer bayan kardeslerimize, tesettürümüzle, yürüyüsümüzle, konusmamızla, durusumuzla vs. örnek teskil ettiğimizi sizlere belirtmek isterim. Yani demem o ki, halkın gözünde siz dinle ilgili olarak,bu isin tahsilini görmüs veya görüyor olarak vasıflandırıldığınız için ,sizin yaptıklarınız,yasam tarzınız,giyim kusamınız... diğer hanım kardeslere örnek olusturmakta;çünkü sizlere o kız ilahiyat okuyor o zaman biliyordur,biliyorsa doğrusunu yapacaktır gözüyle bakıyorlar.Ve eğer biz o hanım kardeslere kötü örnek olup yanlısı yansıtırsak vay bizim halimize,vah bizim ahiretimize... Nitekim Resûl–i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyor: “İslâm’da iyi bir çığır açan kimseye, bunun sevabı vardır. O çığırda yürüyenlerin sevabından da kendisine verilir. Fakat onların sevabından hiçbir şey noksanlaşmaz. Her kim de İslâm’da kötü bir çığır açarsa, o kişiye onun günahı vardır. O kötü çığırda yürüyenlerin günahından da ona pay ayırılır. Fakat onların günahından da hiçbir şey noksanlaşmaz." (Müslim, Zekât 69. Ayrıca bk. Nesâî, Zekât 64.)

Elbette kisi yaptığı bütün isleri Allah rızası için yapmalıdır. Burada diğer insanlara örnekliğiniz helakınız olabilir mesajını verirken, demek istemem ki siz baskaları için hayatınızda doğru dini yasayın,asla bunu demem ve diyemem; ama bu yanlıs örneklik sizi Hakkın rızasından uzaklastırıp Hakkın sizi sevmemesine yol açar ki, bu da baskalarına iyi örnek olmanın insanlar için değil yine Allahü teala için olduğunu gösterir...

Gelelim beni üzdüğünü belirttiğim konuya: Kadının savunma kalesi olan tesettür

Ben sınav yerine gittiğimde yüzde 90'sının giyinmis çıplak olduğu hanımlar topluluğuyla karsılastım. Ne kadar üzüldüm bilemezsiniz... 10 metre öteden alınabilecek bir koku süreni mi dersiniz, pantolon giyeni mi, çarsaf giyse bile çarsafın inceliğinden dolayı belli olan bacak hattı,bel kalınlığı mı dersiniz,belden oturtmalı pardüselerin kemerlerinin dikkat çekiciğiliği mi dersiniz, sal dolayıp boyun inceliğini teshir edeni mi dersiniz. Yoksa esarp takan ama markadan vazgeçemeyen,yine boyun hattını belli eden ve asırı renkli olan bu esarplarıyla dikkat çeken kadınlar mı dersiniz ya da topuklusuyla kim geliyor yahu dedirtecek hanımlar mı dersiniz... Vallahi yazarken bile yoruldum ve yıprandım ama maalsef durum bu.... Hatta bu örnekler çoğaltılabilir, eminim siz de bu tarz durumlara rast geldiniz...

Bence tesettür, kadını kadın yapan en temel özelliktir. Ona Rabbi tarafından verilmis en güzel hediyelerden biri aynı zamanda... Günümüzde kendini teshir etme modasının baslamasına aldırıs etmeyin nihayi zafer modanın ve ona tapanların değil, tesettürün olacak; çünkü insan denen varlığın son durağı ahiret!.. Orada sormayacak ki Rabbimiz, esarbının markası ne vakko mu, armine mi ? Orada sorulmayacak öldüğün senenin modası bir tunik altına pantolon giyip kafana sal denen paçavrayı bağlamaktı neden bunları yapmadın diye , bilmem ne marka parfüm sürmek, yolda sakız çiğnemek, kayradan giyinmek modaydı da niye uygulamadın diye... Orada makyajın bu yılki renkleri mor ve kahverengiydi niye sokağa makyajsız,hemde bu renkleri kullanmadan çıktın diye sorulmayacak... Orada bu ve bunların benzerleri sorulmayacak. Orada ey güzel kadın ben sana bir güzellik bahsettim, sana bir emanet verdim, sen o emaneti nerede kullandın? erkekleri cezbedecek bir hale mi soktun kendini, bütün vücudunu teshir mi ettin yoksa onu Benim emrettiğim gibi sakladın,korudun ve sadece bir kisiye mi özel kıldın diye sorulacak. Orada tesettürü bütün benliklerine kabul ettirmis ve uygulamıs olan Hz.Aise,Hz.Fatımatüz Zehra ve diğer sahabi kadınlardan haberin vardı,haberin olmasa da haber alabileceğin onca kaynak vardı,hiç olmaza (bu satırları okuyabiliyorsan) bir internetin vardı ama sen bunlara aldırmadan giyinmis çıplak olmaya,peygamberinin lanetlediği kadın olmaya devam ettin demeyecekler mi sanıyorsun?.. Vallahi aldandın güzel kadın, vallahi seytan seni aldattı...

Konuyu çok uzatmadan tesettürün ölçülerini hatırlatan bir yazıyla (gencmuslumanlar.com'dan alıntıdır) mektubunu sonlandırıyorum.Fiemanillah...

ALLAH ve RASÛLÜNÜ NEFSİNDEN ÇOK SEVEN MÜSLÜMAN KADINLARA...

Ey nasihatini her daim yanında taşıyan, Allah ve Rasûlünün sevgisinin kalbinde yer ettiği sevgili kız kardeşim!

Ey Rahman’ın kendisine Yüce Kitabında özel bir yer ayırdığı, adına ince ince hükümlerin indirildiği, incitilmesi ve zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı, Hak katında amellerine her zaman değer verilecek olan kıymetli!

Ey vakur tavırları ile dağları hatırlatan, hâya ve edebiyle gözleri kamaştıran, Allah’ın yeryüzünde yürüyen ayeti!

Tesettür; mü’min hanımların değerini artıran, onları Cennete yaklaştırıp, Cehennemden uzaklaştıran emirlerden sadece birisidir. Bayan olsun, erkek olsun, Allah ve Rasûlünün sevgisi kimin kalbinde yer edinmişse ona hiçbir emir ağır gelmez. O kul, Allah ve Rasûlü “şunu yapın” dediğinde gönlünde hiçbir huzursuzluk duymadan, insanların kınamalarından korkmadan, nefsiyle mücadele ederek o emri yerine getirir. Çünkü bu şekilde dünya ve âhiret saadetine erişeceğini bilir, asrın sahabisi olmaya talip olur.

Ey Müslüman kız kardeşim! Son yıllarda, tesettürü sadece “başörtüsüne” indirgeyen, Müslüman bayanların sade hayat tarzlarına müdahale ederek onları hâyadan, edepten uzaklaştıran, onları kızlı-erkekli ortamlarda boy gösteren bir podyum mankenine çeviren bir zihniyet türedi. Onlar tesettürü sadece başörtüsü zanneden, konuşmanın, gülmenin, oturmanın, kalkmanın tesettürle ilgisini kuramayan aksine bir de dar giyinmenin, arz-ı endam etmenin, özgüven şuuru adı altında genç kızları her yerde dikkat çekmeye, kendini göstermeye sevk eden bir anlayışın batıdan esinlenmiş, modaya ayak uyduran temsilcileridir.

Ey Müslüman kız kardeşim! Sen onların bu ayartmalarından, seni cennetinden çıkaracak bir giyinik çıplaklığa özendirmelerinden uzaksın. Çünkü sen biliyorum, iman ettiğin ayetlere göre hareket edip, şeytanın ayartmalarına kanmayacak kadar iman sahibisin. Allah ve Rasûlünün bir emrini duyman senin sahabiler gibi icabet etmen için yeterlidir. Haydi, gel ayetleri yeniden tefekkür edelim:

1) Sen bilirsin ki dışarıda giyilecek giysi bol olmalı, içini göstermemeli, dikkat çekecek renklerde olmamalı ve ayak bileklerine kadar uzun olmalıdır.

“Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.” (Ahzab Suresi 59. Ayet)

2) Sen bilirsin ki başörtüsü omuzların üzerinden göğüsleri kapatacak şekilde salınmalıdır.

“Mü'min kadınlara söyle: 'Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar…
…Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz.”(Nur Suresi 31. ayet)

3) Sen bilirsin ki başörtüsü ince olmamalı, dikkat çekmemeli, hadislerde uyarıldığı gibi deve hörgücünü andıran bugün moda (!) olan topuz boneler kullanılmamalıdır.

“Cehennemliklerden, dünyada henüz görmediğim iki grup vardır: Biri, sığır kuyrukları gibi cop ve kırbaçlarla insanları döven zalim bir topluluk; diğeri de giyinik oldukları halde, (gerek tavır ve davranışlarıyla, gerek dar ve şeffaf giysileriyle) çıplak sayılan, hem kendileri günaha yönelen, hem de başkalarını isyankârlığa özendiren ve (yukarı doğru topladıkları saçları yüzünden) başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. İşte bu kadınlar cennete giremedikleri gibi, çok uzak mesafeden hissedilen kokusunu bile duyamayacaklardır.” (Muslim, Cennet 52, 53, h.no: 2857)

4) Sen bilirsin ki tesettürü zedeleyen makyaj, takı, koku ve topuklu ayakkabı giyinilmemeli ve erkeklerin dikkatini çekecek şekilde yürünmemelidir.

Nur Suresi 31. Ayet: Gizlemekte oldukları ziynetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar (dikkatleri üzerlerine çekecek şekilde yürümesinler).

5) Sen bilirsin ki yabancı erkeklerle mecburi durum dışında keyfi konuşulmamalıdır. Bu durumlarda ise ciddi ve vakarlı bir şekilde konuşulmalıdır.

“...Eğer (Allah’tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir edâ ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır.” (Ahzâb Suresi, 32)


malesef oyle bendede var o tarz gıyım ornek alınacak sekılde gıyınmıyoruz ıns rabbımın ıznıyle pur tesettur gıyınecem bende
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Nisan 2014, 13:42   Mesaj No:3
Medineweb Üyesi
MOKTAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:MOKTAS isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40346
Üyelik T.: 25 Mart 2014
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 135
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Ilahiyat okuyan hanım kardeslere mektup var (ikra)

benım sınıfda türbansız bıle vardı
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Nisan 2014, 15:20   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
azranur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:azranur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36715
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:7
Cinsiyet:bayan
Memleket:Şehr-i VAN
Yaş:32
Mesaj: 1.089
Konular: 20
Beğenildi:61
Beğendi:172
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Ilahiyat okuyan hanım kardeslere mektup var (ikra)

çok güzel bir paylaşım Fatma kardeşim Allah razı olsun.rabbim yazılanları her daim hayatımızda uygulayabilmeyi nasip etsin inşallah..
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Nisan 2014, 18:58   Mesaj No:5
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Ilahiyat okuyan hanım kardeslere mektup var (ikra)

Alıntı:
ŞÜKRAN Üyemizden Alıntı Mesajı göster
malesef oyle bendede var o tarz gıyım ornek alınacak sekılde gıyınmıyoruz ıns rabbımın ıznıyle pur tesettur gıyınecem bende
insaallah kardesim.. Düsünsene kapalısın ve yeri geliyor sıcak havalarda basını kapatıyorsun,uzun kollu giyiyorsun.bunları yapıyorken,bu messakkate katlanıyorken Allahü teala'nın dilediği gibi yapmalıyız ki çektiğimiz messakkatin ebedi bir karsılığını alalım:Rabbimizin rızası... yoksa bu messakkat bosa gider ve insan hezeyana uğrayanlardan olur... dualarımda olacaksın,Rabbim muvaffak eylesin. Fiemanillah...

Alıntı:
MOKTAS Üyemizden Alıntı Mesajı göster
benım sınıfda türbansız bıle vardı
Rabbim o kardeslerimize de tesettürü idrak etme gücü versin...

Alıntı:
azranur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
çok güzel bir paylaşım Fatma kardeşim Allah razı olsun.rabbim yazılanları her daim hayatımızda uygulayabilmeyi nasip etsin inşallah..
aminnn... ecmain kardesim...
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2014, 15:07   Mesaj No:6
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Ilahiyat okuyan hanım kardeslere mektup var (ikra)

her sınav yerine gittiğimde aynı hezeyanla karsılasacağım sanırım... yeni bir yazı paylasıyorum,önce kendi nefsim sonra tüm Rabbinin rızasını güden hanımlar için...insaallah nasipleniriz.Fiemanillah...

Tesettürün ölçüsü

Tesettür, kadınlar için kıyafet acısından kullanılan bir kavram. Tesettür, kadının vücudunu örtmesi anlamına kullanılıyor. Aslında erkek de tesettüre muhataptır. Çünkü tesettür Allahu Teâlâ’nın dininin avret olarak bize bildirdiği beden bölümlerinin gizlenmesi anlamına geliyor.

Erkeğin de avreti var, kadının da avreti var. Erkeğin avret yeri diz kapağıyla göbek arasındaki yerdir ve yüzde yüz avrettir. Bayan için de yüz, el ve topuktan aşağısı ayaklar hariç her yer avrettir. Avretin örtülmesi Allah’ın emridir. Bir seçenek, tercih falan asla değildir. Allah emrettiği için tesettüre girilir. Erkek de kadın da buna muhataptır. Namazla, oruçla, zekatla, hacla hiçbir farkı yoktur tesettürün. Nasıl Müslüman namaz kılmadığı halde oruç tutuyorsa, bari beşte bir kârın olsun deniyorsa, aynı şekilde oruç tuttuğu, namaz kıldığı halde tesettüre girmeyen Müslüman için de bir zararı vardır. Diğeri bari kurtulmuş olsun deniyor. Yoksa tesettürle yani bayan ve erkeğin örtünmesiyle namazın bir farkı yok. İkisi de Allahu Teâlâ’nın emridir. Bayanların tesettürü, güzel giyinmeleri değildir. Tesettür asla moda olamaz.

Tesettürün kendisi de tesettürü gerektirecek hale gelirse Allah’ın maksadı ve emri gerçekleşmiş olmaz. Tessettürden maksat, yani özellikle bayanın örtünmesinin istenmesi, yabancı gözlerin dikkatinden uzak kalmaya yöneliktir. Yani bir erkek bir bayana gözü iliştiğinde onun bayanlığıyla ilgili boyutu anlamıyor olması, hissetmiyor olması gerekiyor.

Eğer tesettür, bayanın üzerindeki cazibeyi artırıyorsa, bunun adı çarşaf bile olsa Allah’ın emrettiği tesettür diyemeyiz ona. Çünkü tesettürdeki ölçü; çarşaf, manto, pardüse, şalvar, herhangi bir şey değildir. Allah’ın emri çarşaf veya manto olarak isimlendirilemez. Allah, tesettürü emretmiştir. Tesettür, kadının erkeğin gözünden korunmasıdır. Bunu çarşaf sağlıyorsa Allah çarşafı emretmiştir, bunu pardüse sağlıyorsa Allah onu emretmiştir. Bunu herhangi bir yöresel kıyafet sağlıyorsa Allah bunu emretmiştir. Ama bir bayan, mesela çarşaf en yaygın kıyafet olarak tesettür kıyafeti bilindiği için çarşafı zikrediyorum, çarşaf giydiği halde vücut organları, dikkat eden bir erkeğin gözünde belli olacak kıvamda ise, gerek inceliği, şeffaflığı acısından ve gerekse darlığı açısından rüzgârlı bir yerde çarşafın aldığı şekil yüzünden vücut organları teşhir edilecek halde bulunuyorsa buna tesettür diyemeyiz, tesettür adıyla kullanılmış kıyafet diyebiliriz. Veya bir başörtüsü, renginden, üretimindeki teknik özelliklerden dikkat çekiyorsa bunun adı tesettür değildir. Çünkü Allahu Teâlâ’nın emrettiği başörtüsü veya çarşaf veya ayakkabı modeli değildir; bayanın gizlenmesidir. Bayanın erkeğin gözünden korunmasıdır. Bu, renk baskısıyla veya zorlamalarla daha cazip hale geliyorsa lütfen bunu tesettür olarak adlandırmayalım; Müslümanların tesettür adıyla zevklerini tatmin etmesi olarak adlandıralım. Velhamdülilllahi rabbil âlemin.

fetvameclisi.com'dan alıntıdır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2014, 16:54   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
azranur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:azranur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36715
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:7
Cinsiyet:bayan
Memleket:Şehr-i VAN
Yaş:32
Mesaj: 1.089
Konular: 20
Beğenildi:61
Beğendi:172
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Ilahiyat okuyan hanım kardeslere mektup var (ikra)

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Senin Hanım Çokmu Saf...? Esadullah Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 1 27 Kasım 2018 20:22
Mehmet OKUYAN Tehlikesi vertyucek Videolar/Slaytlar 2 16Haziran 2017 14:46
Saliha bir Hanım istiyorum... Esadullah Evlilik-Nikah Konuları 17 08 Ağustos 2015 20:58
''Hanım Kumanda Nerede'' NİSAREYYAN İslamda Kadın ve Erkek 3 09 Mayıs 2015 10:10
Kur'an Okuyan Genç FECR Kur'ân-ı Kerim Genel 0 12 Ağustos 2012 19:29

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.