Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLİTAM İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA.::. > İlitam 3.Sınıf Dersleri > İlitam 3.sınıf Genel Paylaşımlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi makbergülü,Açılış Tarihi:  11 Ağustos 2014 (11:59), Konuya Son Cevap : 17 Eylül 2018 (20:03). Konuya 403 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı246Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 31 Ağustos 2015, 21:29   Mesaj No:101
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler


DGS TERCİH YAPMA... DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

ÖSYM'nin DGS tercih yapma tarihlerini açıklaması sonrası DGS tercih süreci şöyle işleyecek. Öğrenciler ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'nden DGS tercihlerini online olarak yapacak. ais.osym.gov.tr adresine giren öğrenciler TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle tercih sayfasına ulaşacaklar.
DGS tercihleri yalnızca internet ortamında yapılacak. ÖSYM'ye bireysel ve posta yoluyla yapılacak tercihleri ise kabul edilmeyecek.
ÖSYM DGS 2015 TERCİH KILAVUZU

DGS adaylarının DGS tercihlerini yapabilmeleri için ÖSYM tarafından yayınlanacak olan DGS tercih kılavuzu 2015'ten yararlanmaları gerekiyor. DGS tercih kılavuzu 2015 ÖSYM'nin internet sayfası osym.gov.tr'den yayınlanacak. DGS Tercih Kılavuzu'nda üniversite ve bölümlerin taban puanları ve kontenjanları ile tercih yapmak için gerekli tüm bilgiler yer alacak.
TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar; 2015-DGS puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnternet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.
DGS adayları yalnızca mezun oldukları alanın devamı niteliğindeki bölümler için tercih yapabilecekler. DGS adayları koşulları karşılamak şartıyla, en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir. Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır.


DGS TERCİH SÜRECİ BİTENE KADAR DEĞİŞİKLİK YAPILABİLECEK
Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnternet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih iptali yapılmaz. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçeler Merkezimizde kesinlikle işleme alınmaz. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalıdır.
DGS KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme işlemi, adayların 2015-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynamaktadır. Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. Aday B’nin puanı aday A’dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecektir.
Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2015-DGS puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2015-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ilgili ÖBP yüksek olana öncelik verilecektir. Eşitlik yine sürdüğü takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.
Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde yerleştirilirler.
Bu yerleştirmede;

a) Adayın varsa alt tercihleri incelenerek, 2015-DGS Yerleştirme Sonuçlarına göre bu tercihlerden en küçük yerleştirme puan şartını sağlayan ilk program tercihine (burslu programlar hariç) yerleştirme işlemi yapılır.
b) Adayın alt tercihi/tercihleri var ancak, 2015-DGS Yerleştirme Sonuçlarına göre bu tercihlerden hiçbirisi için yerleşmek için gereken en küçük puan şartını sağlamıyorsa veya adayın bir alt tercihi yoksa, bir sonraki yıl için ilgili yılda yerleşmemiş bir aday gibi işlem görmesi sağlanır (Ek yerleştirmeden faydalanması ve/veya bir sonraki yıl ÖBP’nin düşmemesi sağlanır)
YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları göstere fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.
2015-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2015-2016 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.
ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.
DGS 2015 EK YERLEŞTİRMELERİ

2015-DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Bu durumunda adaylar, 2015-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin İnternet sitesinden öğreneceklerdir.
Ek Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin İnternet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonraki 3 gün içerisinde adayların yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (15,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmaz.






Alıntı..
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Ağustos 2015, 22:45   Mesaj No:102
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Alıntı:
gülümser Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Teşekkür ederim ilitam mi yoksa ilitam sosyal bilimler mi iki seçenek var çünkü tam bilgim yok ikisi de aynı mı

İlahiyat Lisans Tamamlama İlitam Programı

İlahiyat Fakültesi

AÖF "Sosyal Bilimler" mezunu olanların dikkatine....
90'lı yıllarda DİB personelinin eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla 2 yıllık Sosyal Bilimler Önlisans bölümlerinin açılmasını sağlamıştı. Amaç sonraki iki yılı da "mesleki" olarak tamamlatarak lisans seviyesine çıkarmaktı.
Aradan geçen zaman içeriisnde şartlar İlahiyat Önlisans'ın açılmasına imkan verdi.Sonra da İLİTAM açıldı. Zamanında "Sosyal Bilimler" bölümünü bitiren bir çok görevli de İlahiyat Ö.L. bölümünü bitirdi.
Yanlış anlamadıysak;
Sosyal Bilimler mezunları DGS'ye girerek ve yeterli puanı alarak İlitam Programlarına başvurabilecek.
__________________________________________________ ___________







Alıntı..
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Eylül 2015, 18:48   Mesaj No:103
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

2015 DGS Ek Yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair kesin bir tarih belirtilmemiştir.
Ancak,ÖSYM'den gelen "2015 DGS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı" duyurusuyla birlikte anlık yukarıda vermiş olduğumuz link sayesinde sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.
2015 DGS Ek Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin ([Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) internet adresinden açıklanacaktır.
Adaylar, yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Ek yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

Kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonraki resmì ilk üç iş günü içerisinde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.








Alıntı...
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Eylül 2015, 21:25   Mesaj No:104
Avatar Otomotik
Durumu:mavli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 50417
Üyelik T.: 05 Ağustos 2015
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 4
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:3
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Alıntı:
specialman20 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
hocalarım formasyonlar hep son sınıfta mı veriliyor ? 3.sınıfta alma gibi bir imkanımız var mı acaba ?
bunu bende merak ediyorum yökün şöyle bir duyurusu var[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] nurşen hocam siz ne diyorsunuz bilginiz var mı?
Alıntı:
nurşen35 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
1) Yüzyüze eğitim zorunlulugu yok
2) 1 ara 1 final sınavı var dönemlik. Ara internetten oluyor. Final de fakültede oluyor.
3) Gecme notu: 50 Çan eğirisi yok.
4)Kitap veriyorlar.En güzeli de bu yani Ve internet üzerinden canlı dersler var diğer ilitamlar gibi işliyor sistem sanırım.
5) Harc parası : yıllık 1027 tl. Başkada para istemeyeceklermiş.

Ben 9 eylül ilitamdayim kisa bilgi vereyim.gecme notu her ilitam gibi vize ye girersen 52 ile gecersin.sistem buraz duzeltilmeye ihtiyaci vardi bu sene ne olur.ama internetten vize olurken herhangi bir kopma durumunda finalden onceki gundetelafi sinavı yapılıyor bunda sıkıntı yok.arapca her zamanki gibi ama birqz zorlastiracaklarini soyluyorlar ama arapcada konular belli zaten.sinavda kalacak yer sorunu okul karismiyo hatta izmirde otel sorunu yok yanifinalden sonra butunleme var. En guzel yani kitap vermesi idi bu sene onu kaldiriyorlar videolar canli degil istedigin zaman izleyebiliyosun.tavsiye ederim.




Arapcasi zor kiraatiniz düzgün değilse ezberiniz yoksa mülakat ta ezerler biraz.sinav sonuçlarına itirazlarıniz genelde sonuçlanmaz artı her ilitamda olan sistemin oturmamasi gibi sıkıntılar var ve bu sıkıntılar izmirde daha coktu ayrıca izmir sinav zamanları çok sıcak oluyor ben geçen sene mezun oldum şuan sistemin durumu nedir bilmiyorum







Alıntıdır..
Alıntı:
nurşen35 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Dokuz Eylül Üniversitesi - İlitam
bilgiler için sağolun sistemin sorunlu olduğunu herkes söylüyor bu korkutmadı değil arapçam iyi değil imam hatip mezunu değilim necla yadsımanın videolarını indirdim çalışıyorum faydası olurmu? kıraatim iyi sayılır bir bayana göre tabi lise döneminde yatılı kuran kursunda kalmıştım senelerdirde bayanlara öğretiyorum imam hatip meslek derslerine giriyorum ezbere çalışmam lazım ilk ve ikinci yıl ezber sureler hangileri biliyorum çok soru sordum ama kusura bakmayın şimdiden Allah razı olsun

2013-2014 BAHAR YARIYILI İLİTAM YÜZYÜZE EĞİTİM-FİNAL-BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMLARI (3. VE 4. SINIF)
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
faydalı oldu sağolun
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Eylül 2015, 23:52   Mesaj No:105
Avatar Otomotik
Durumu:nilferzan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 42259
Üyelik T.: 28 Nisan 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

arkadaşlar omu hakkında etraflı bilgi lazım hoccalar zorluyor mu ? ilitam öğrencisini aşağılıyor mu ? yaklaşımları nasıl ? öğrenciyi dersten geçirmek niyeti mi üstün geçirmeme niyeti mi ? kişisel görüş verir misiniz ?
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Eylül 2015, 02:10   Mesaj No:106
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Alıntı:
mavli Üyemizden Alıntı Mesajı göster
bunu bende merak ediyorum yökün şöyle bir duyurusu var[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] nurşen hocam siz ne diyorsunuz bilginiz var mı?

faydalı oldu sağolun

Pedagoik formasyonla alakalı sorun yaşayan ve ve bu konu ile alakalı sorularına cevap arayan arkadaşlarımıza uzaktan eğitim konusu başta olmak üzere bir yazı dizisi hazırladık.
Sitemiz elinden geldiğince birçok arkadaşımızın sorusuna cevap vermeye ve yardımcı olmaya çalışıyor.
Şimdi gelelim formasyonla alakalı genel sorulara, öncelikle uzak şehirlerde yaşayan ve ülkenin uzak ucunda formasyon kazanan ya da işleri yüzünden şehir değiştiremeyen arkadaşlarımızın net sorularından uzaktan eğitim sorununa değinelim;
Uzaktan Eğitim nedir ?
Uzaktan eğitim öğrenci ile öğretmenin fiziksel olarak aynı ortamda olmaması durumunda kullanılan eğitim teknolojilerindendir. Eğitim teknolojisi tarafından incelenen bir fenomendir ve bu alanın eğitim bilimlerine yaptığı en büyük katkıdır. Uzaktan eğitim ile öğretmenler ve öğrenciler asenkron uzaktan eğitim (kendi seçtiği zamanlarda basılı veya elektronik ortamların el değiştirmesi) veya senkron uzaktan eğitim (eş zamanlı iletişimi sağlayan teknolojiler ile etkileşim) yöntemlerinden uygun ve mümkün olanını kullanarak eğitim çalışmalarını yürütebilirler.







Peki uzaktan eğitimde Hangi Yöntemler Kullanılıyor?
İçeriğin radyo veya televizyon üzerinden dağıtıldığı ders veya yayın.
İçeriğin yüklü olduğu CD-ROM ve bilgisayar ile öğrencinin etkileşime geçmesi.
İnternet üzerinden senkronize veya asenkronize ağ bağlantıları ile.
Öğrencinin el bilgisayarı veya mobil telefon ile kablosuz sunucu üzerinden ders içeriğine erişmesi ile.

















Hangi Üniversiteler Uzaktan Eğitim İle Ders Yapıyor ? (şubat 2015 güncellenmesi)

1.Anadolu Üniversitesi
2.Amasya Üniversitesi
3.Hacettepe Üniversitesi
4.Karabük Üniversitesi
5.Atatürk Üniversitesi(Bingöl Üniversitesi de Atauzem aracılığıyla veriyor)
6.Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
7.Kafkas Kars Üniversitesi
8.Sakara Üniversitesi
9. Doğu Akdeniz Üniversitesi(kıbrıs)
10. Yakındoğu Üniversitesi(kıbrıs)
11. Ondokuz Mayıs Üniversitesi























Hangi dersleri Uzaktan Eğitim Şeklinde Alabilirim ?
1. Eğitim Bilimine Giriş
2. Öğretim ilke ve Yötenleri
3. Ölçme ve Değerlendirme
4. Rehberlik
5. Sınıf Yönetimi
6. Gelişim Psikolojisi(Seçmeli derstir)
7. Öğrenme/eğitim psikolojisi(Seçmeli derstir)








































Uygulamalı Dersler Hangileridir?
1.Özel Öğretim Yöntemleri

2.Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
3.Öğretmenlik Uygulaması






Muafiyet nedir? Kimler Muaf olabilir ?
Dördüncü Bölüm :
(3) Programa başlayanlar, ilk hafta içinde, yükseköğretim kurumlarında pedagojik formasyon eğitimi kapsamındaki bazı derslerden muaf tutulmak için başvuruda bulunabilir. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz.
(4) Özel öğretim kurumlarında veya MEB’e bağlı bir yıldan az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur.. Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB’e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında öğretmenlik veya Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur.
Eğitim dünyası sitesi olarak, formasyon isteyen ve bu konuda güvenli ve doğru bilgiler arayan arkadaşlarımızın tercihi olduğumuzu biliyoruz. Sorularınız, istekleriniz ve görüşleriniz bizim için ayrı ayrı önemlidir, site editörlerimiz formasyon dahil her konuda güncel bilgilere ve haberlere en doğru şekilde ulaşmanızı sağlayacaktır. Herkesin, başta öğretmenliği zor yolundaki arkadaşlara sabır ve başarı diliyoruz.



Alıntı...


Pedagojik Formasyonun İlitam 4. sınıfta alınabildiğini biliyorum. Bu konu ile ilgili fazla bir bilgi yok. Eğer bir bilgiye ulaştığımda sizlerle de paylaşırım..
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Eylül 2015, 02:25   Mesaj No:107
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Alıntı:
nilferzan Üyemizden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar omu hakkında etraflı bilgi lazım hoccalar zorluyor mu ? ilitam öğrencisini aşağılıyor mu ? yaklaşımları nasıl ? öğrenciyi dersten geçirmek niyeti mi üstün geçirmeme niyeti mi ? kişisel görüş verir misiniz ?

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


OMÜ İLİTAM İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER
1.Omü İlitam 2011 yılında açılmıştır.

2.Derslerimiz haftalık olarak net üzerinden yayınlanan pdf ve videolar ile takip edilmektedir.


3.Haftalık senkron (canlı) derslerimiz vardır. Derslerde ders hocalarımız o haftanın konusunu özetler ve aklımıza takılan soruları cevap verirler.

4.Vize sınavlarımız online olarak yapılır ve %20’si Final veya Bütünleme notunu etkiler. ( Ders başarı puanı, dönem içi değerlendirme puanının %20’si ile yarıyıl sonu veya bütünleme puanının %80’inin toplamıdır.)


5.Final ve Bütünleme sınavları notumuzu %80 etkiliyor.


6. Başarı puanının en az 60 olması zorunludur. Ayrıca bu hesaplamada final veya bütünleme sınavlarından en az 50 puan alma şartı aranmaktadır.


7.Final ve bütünlemeler 19 Mayıs Üniversitesi’nde yapılmaktadır.


8.Sınavlarımız test usulüdür.

9.Yüzyüze eğitim vardır fakat katılım zorunlu değildir.


10.Bu sene yaz okulu açılmıştır.İsteyenler yaz okuluna kayıt yaptırabilirler. Yaz okulumuz 7 hafta sürmektedir ve kayıt yaptıranların katılımı mecburidir.


11.Öğrencilere ödev verilmemektedir.


13.Kur’an Sınavlarımız vize net üzerinden tecvid sorularak yapılıyor. Finalde ise 4 ders hocamızdan birinin karşısında ezber vermek suretiyle gerçekleşiyor.

Kur'an-ı Kerim Ezberler:1. Dönem Duhadan aşağısı. 2. Dönem Yasin Mülk Nebe 3. Dönem Fetih Hucurat Rahman 4.Dönem Leyl Şems Beled Fecr Gaşiye Ala Tarık Buruc İntifar İnşikak Bakara ve Furkan

14.Derslerimiz :1.YIL 3.SINIF 5.YARIYILKUR’AN-I KERİM IARAPÇA IFIKIH USULÜSİSTEMATİK KELAMMANTIKOSMANLICA TÜRKÇESİTOPLAM KREDİ :186.YARIYILKURAN KERİM IIARAPÇA IIİSLAM HUKUKU I İSLAM AHLAK FELSEFESİFELSEFE TARİHİ İSLAM TARİHİ ITOLAM KREDİ:182.YIL 4.SINIF 7.YARIYILKUR’AN-I KERİM IIITEFSİR METİNLERİ IİSLAM HUKUKU II HADİS METİNLERİ IİSLAM FELSEFESİİSLAM TARİHİ IITOPLAM KREDİ:208.YARIYILKUR’AN-I KERİM 4 HADİS METİNLERİ IITEFSİR METİNLERİDİN FELSEFESİTASAVVUF DİNLER TARİHİTOPLAM KREDİ:20

TOPLAMDA 76 KREDİYİ TAMAMLAMANIZ GEREKMEKTEDİR…

15.ÖDEME BİLGİLERİ:Öğrenim Ücreti 1. TaksitÖğrenim Ücreti 2. TaksitUÖ Materyal Ücreti 1. Taksit (UZAKTAN ÖĞRENİM)UÖ Materyal Ücreti 2. TaksitSENELİK 4 KERE ÖDEME YAPIYORUZ.ÖĞRENİM ÜCRETİNDEN SONRA MATERYAL ÜCRETİDE YATIRIYORUZ.. (Öğrenim Ücreti, takip eden eğitim öğretim yılı başlamadan önce Bakanlar Kurulu tarafından belirlenir. Belirlenen ücret, ilgili ödeme takviminde güncellenir.)


Samsun - Ondokuz Mayıs Üniversitesi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]





OMÜ İLİTAM İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER…
1.Omü İlitam 2011 yılında açılmıştır.
2.Derslerimiz haftalık olarak net üzerinden yayınlanan pdf ve videolar ile takip edilmektedir.
3.Haftalık senkron (canlı) derslerimiz vardır. Derslerde ders hocalarımız o haftanın konusunu özetler ve aklımıza takılan soruları cevap verirler.
4.Vize sınavlarımız online olarak yapılır ve Final veya Bütünleme notunu etkiler. ( Ders başarı puanı, dönem içi değerlendirme puanının %20’si ile yarıyıl sonu veya bütünleme puanının %80’inin toplamıdır.)
5.Final ve Bütünleme sınavları notumuzu %80 etkiliyor.
6. Omü'ye bu yaz çan eğrisi gelmiştir. Ayrıca bu hesaplamada final veya bütünleme sınavlarından en az 50 puan alma şartı aranmaktadır.
Çan eğrisi nedir diye soranlar olabilir ..
Çan eğrisinde sınav sonucunda herkesin aldığı notların ortalaması alınır.
7.Final ve bütünlemeler 19 Mayıs Üniversitesi’nde yapılmaktadır.
8.Sınavlarımız test usulüdür.
9.Yüzyüze eğitim vardır fakat katılım zorunlu değildir.
10.Bu sene yaz okulu açılmıştır.İsteyenler yaz okuluna kayıt yaptırabilirler. Yaz okulumuz 7-8 hafta sürmektedir ve kayıt yaptıranların katılımı mecburidir.
11.Öğrencilere ödev verilmemektedir.
13.Kur’an Sınavlarımız vize net üzerinden tecvid sorularak yapılıyor. Finalde ise 4 ders hocamızdan birinin karşısında ezber vermek suretiyle gerçekleşiyor.
14.Omü İlitam ders kitabı vermemektedir.Notlar haftalık pdf formatıyla eğitim portalında yayınlanmaktadır. Samsun'daki arkadaşlar Türkiş'te Derin Kök kırtasiyeden 2012 yılından beri ders pdflerini,çıkmış soruları ve kimi derslerin özetlerini alabiliyorlar.

Adres: Cumhuriyet Mh., 20. Sk. No:12, Atakum
15.Derslerimiz :
1.YIL 3.SINIF
5.YARIYIL
KUR’AN-I KERİM I
ARAPÇA I
FIKIH USULÜ
SİSTEMATİK KELAM
MANTIK
OSMANLICA TÜRKÇESİ
TOPLAM KREDİ :18
6.YARIYIL
KURAN KERİM II
ARAPÇA II
İSLAM HUKUKU I
İSLAM AHLAK FELSEFESİ
FELSEFE TARİHİ
İSLAM TARİHİ I
TOLAM KREDİ:18
2.YIL 4.SINIF
7.YARIYIL
KUR’AN-I KERİM III
TEFSİR METİNLERİ I
İSLAM HUKUKU II
HADİS METİNLERİ I
İSLAM FELSEFESİ
İSLAM TARİHİ II
TOPLAM KREDİ:20
8.YARIYIL
KUR’AN-I KERİM 4
HADİS METİNLERİ II
TEFSİR METİNLERİ
DİN FELSEFESİ
TASAVVUF
DİNLER TARİHİ
TOPLAM KREDİ:20
TOPLAMDA 76 KREDİYİ TAMAMLAMANIZ GEREKMEKTEDİR…
16.ÖDEME BİLGİLERİ:
Öğrenim Ücreti 1. Taksit
Öğrenim Ücreti 2. Taksit
UÖ Materyal Ücreti 1. Taksit (UZAKTAN ÖĞRENİM)
UÖ Materyal Ücreti 2. Taksit
SENELİK 4 KERE ÖDEME YAPIYORUZ.ÖĞRENİM ÜCRETİNDEN SONRA MATERYAL ÜCRETİDE YATIRIYORUZ..
(Öğrenim Ücreti, takip eden eğitim öğretim yılı başlamadan önce Bakanlar Kurulu tarafından belirlenir. Belirlenen ücret, ilgili ödeme takviminde güncellenir.)


Alıntı..


Omü'de okuyan arkadaşlarımız sorunuzu gördüğünde daha detaylı bilgi vereceklerdir..
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Eylül 2015, 23:52   Mesaj No:108
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.364
Konular: 1263
Beğenildi:11774
Beğendi:8954
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

İnönü üniversitesinin ilitam öğrencilerinin diplomasına yazdığı "ilahiyat lisans tamamlama programindan mezun olmuştur" ibaresi olan diplomalar degistirilsin 9 üniversitenin ilitam öğrencilerinin diplomalarıyla aynı olsun Adalet islamin özüdür...


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


lütfen kampanyaya katılarak destek olalım..
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Aralık 2015, 09:42   Mesaj No:109
Avatar Otomotik
Durumu:asyamine isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 48170
Üyelik T.: 11 Şubat 2015
Arkadaşları:3
Cinsiyet:bayan
Memleket:mardin
Yaş:28
Mesaj: 2
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

İlitam okumanın avantajları nelerdir formasyon vermede diğr örgün okuyan öğrencilerdn ayırıyolarmı hangi ilitam daha iyi vs vs bi sürü sorum var
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Aralık 2015, 14:14   Mesaj No:110
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.364
Konular: 1263
Beğenildi:11774
Beğendi:8954
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Standart Cevap: ilitamlar hakkında genel bilgiler

Alıntı:
asyamine Üyemizden Alıntı Mesajı göster
İlitam okumanın avantajları nelerdir formasyon vermede diğr örgün okuyan öğrencilerdn ayırıyolarmı hangi ilitam daha iyi vs vs bi sürü sorum var
İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı...uzaktan eğitim olması avantaj,örgün okuma şansınız varsa kesinlikle yüzyüze eğitim gibisi yok.ama avantajlı kısmı deidğim gibi internet üzerinden uzaktan eğitimle,vizelerde online sınav olup,finallerde üiversitede oluyor.

formasyon alırken örgünlerden fark yok..bu sene çok fazla kontenjan açıldı ve ilitamlarada hatırı sayılır yer açıldı.bu konu örgünlerin ne kadar hoşuna gitmesede,bi ayrıma tabi tutulmadı ilitamlılar.formasyonu uzaktan eğitimle veren üniversitelerde var bu arada.

ilitam tercih ederken,bulunduğunuz şehre yakın olması tabiki öncelikli tercih oluyor.bu durum,dgs de aldığınız puanla,evli,çocuklu yada bekar olmanızlada bir okadar alakalı.gidiş gelişler noktasında tabiki.

ilitam programları çok yoğun.planlı ciddi bir çalışma istiyor.örgünlerden farkımız yok açıkçası,hocalarda bu konuda bir ayrıma tabi tutmuyorlar,yanisen ilitamsın,nasılsa geçersin demiyorlar,aynı şekilde belki dahada fazlasıyla zorluyorlar.

hangi ilitam daha iyidir sorusu,sizin ne istediğinizle bağlantılı..forumda ilitam çalışma sayfaları mevcut.herkes olumlu olumsuz yönlerini belirtmiş okudukları yerlerin.oraları incelerseniz üç aşa beş yukarı fikir edinmiş olursunuz..nacizae yorumum,kolay ilitam yokbunu bilmenizi isterim.umarım açıklayıcı olmuştur..selametle
kamililknur beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 34 Kişi okuyor. (0 Üye ve 34 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İlitamlar Hakkında En Güncel Bilgiler/Medineweb nurşen35 İLİTAM Bölümleri Ders/ Dökümanlar 36 04 Ekim 2020 08:03
Bakara Süresi Hakkında Genel Özet Bilgiler AlimOğlu Sorularla Sureleri Tanıyalım 0 11 Şubat 2016 22:41
Abdest hakkında genel bilgiler MERVE DEMİR Namaz-Abdest-Teyemmüm 26 23 Eylül 2009 21:57
Genetik kopyalama hakkında genel bilgiler MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 00:23
Nesh Hakkında Genel Bilgiler NUR Kur'ân-ı Kerim Genel 0 21 Mart 2009 13:10

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.