www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDNEWEB FORUM DN KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > lmihal Blm

Konu Kimlii: Konu Sahibi Hdimul slam,Al Tarihi:  12 Aralk 2021 (12:36), Konuya Son Cevap : 22 Aralk 2021 (23:41). Konuya 13 Mesaj yazld

Beeni Ald22Kez Beenildi
Yeni Konu a  Cevapla

LinkBack Seenekler Deerlendirme
Alt 12 Aralk 2021, 12:36   Mesaj No:1
Medineweb Ba Editr
Hdimul slam - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu: Hdimul slam isimli ye uanda  online konumundadr
Medine No : 14593
yelik T.: 15 Kasm 2011
Arkadalar:15
Ya:45
Konular: 1405
Beenildi:13210
Beendi:9625
Takdirleri:30983
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!
Standart Hastaya Ve Hasta Yaknlarna Nasl Moral Verilir, Nasl Teselli Edilir?

Hastaya Ve Hasta Yaknlarna Nasl Moral Verilir, Nasl Teselli Edilir?

Akcier tmr tetkikleri yaplan bir ailenin stresli, gergin bir bekleyii sz konusu. 3 gnde yaplabilecek btn teselli moral-motivasyon desteiyle sakinlik saladm ama Srada tahlillerin toplu sonucunun alnaca gn var.

Hastadan yaknlarna hepsi o gn iin korku ve endie iinde. Moral verecek hereye muhtalar.

Ltfen sonucu kt kan bir hastann yaknlarna ne denir? Yemin ediyorum bildiim dua-tesellileri unuttum. Ltfen yardm edin? Akl verin. zel genel yazn.

Ellerinden tutamazsam, benden beklenileni veremezsem, donup kalrsam kendimi ok sulu hissederim. Sonu iyi karsa gidiat belli. teki durumda yapmam gerekeni bilmiyorum. Sonu alnrken yanlarnda olmam, sakin ve hazrlkl olmam lazm . nallah ihtiyacm olmaz ama olurda bir ihtimal varsa ne olur uraya telkin- teselli cmleleri koyun.
Ne dicem ben bu insanlara?
Durduk. dr un azndan kacaklara ve benim azmdan kacaklara bakyorlar.

3 gnm var. Acele edin.

Vallahi gelip kopya ekicem. Siz ne derseniz onu dicem. Bilmiyorum vallahi bilmiyorum.
Alnt ile Cevapla

Konu Sahibi Hdimul slam 'in am olduu son Konular Aada Listelenmitir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Seviyoruz, Peki Benziyor muyuz? Hz.Muhammed(s.a.v) Hdimul slam 0 18 16 Temmuz 2025 12:28
Kurandan lham Alan Bir Krt Destan/ZEMBLFRO Eserler/Yazarlar Esma_Nur 1 31 15 Temmuz 2025 18:05
Yusuf'un Gmlei nden Yrtlsayd Muhtelif Konular Esma_Nur 1 38 15 Temmuz 2025 12:19
Kuran Arkeolojisi: Byk Msr Turu Programlar//stekler Esma_Nur 4 57 13 Temmuz 2025 16:14
Terrsz Trkiye Gndem/ Manetler Hdimul slam 2 29 11 Temmuz 2025 23:45

Alt 12 Aralk 2021, 14:03   Mesaj No:2
Medineweb Emekdar
Esma_Nur - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli ye uanda  online konumundadr
Medine No : 4458
yelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadalar:0
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 590
Beenildi:5138
Beendi:6898
Takdirleri:27629
Takdir Et:

ncelikle ok gemi olsun herey Allah dan biz elimizden geleni yaparz gerisi Allaha kalm bu srede elden geleni yapp aka brakacaksnz drlarn ynlendirmesini takp edeceksiniz. Hastann yannda olmak ona ve yaknlrna moral olmak ok nemli ama bu aradada kendini heba etme herey olacana varr. Sonu beklemek gerekten zor krki imanmz var o bize byk dayanak emine hocam sende gl duracam diye duygularn basdrma sende belli et duygularn iinden geldii gibi yaa duygularn duygular basdrmak baka soruna yol aar. Arayan soranlar olur onlrla konuulurken tazelenir diye dnmeyin e dost akraba arayacak soracak iyi de olur hasta ne kadar dnenim varm diye sevinir. Sonular kt karsa drlarn ynlendirmesi ile belli bir Aka girecekseniz. Rabbim ne derse o olacak Allah yar ve yardmcnz olsun.
Kara Kartal beendi.

Ne MUTLU MSLMANIM DYENE....
Alnt ile Cevapla
Alt 12 Aralk 2021, 16:54   Mesaj No:3
Medineweb EDTR
Kara Kartal - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:Kara Kartal isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 59105
yelik T.: 03 ubat 2018
Arkadalar:2
Konular: 533
Beenildi:4203
Beendi:5049
Takdirleri:29160
Takdir Et:

Abla Allahtan acil ifa diliyorum ncelikle. Haddim olmadan bende unu demek isterim. Hasta yakn olmak hastalkla uramaktan daha zor. Hem kosturmak hem sabrl olmak bide hastaya moral motivasyon salamak zorundasn. Anladm kadaryla yaknin akcier tmr kanser yani. lerlememitir insallah. Herkesin moralini yksek tutmak sana kalm. Yorucu bir sre Esmanur'a katlyorum.

Bide en ktye kendinizi hazrlayn.sonu kt diyelim. Birbirinize ok cmle sarfetmeye gerek yok. Bazen sevdiine sarlmak, hatta oturup alamak, senin yanindayim, Allah'n bir bildii vardr demek, hepimiz elimizden geleni yapacaz demek bir sr cmleden daha tesirli.bende bunu diyebilirim. Sen ne bilirsin demeyin.ar hastalkla imtihan olduk bizde. Ailede gl yaknlarna ve hastaya moral olabilen, gven duyulan birisi ne ok ey demek ok iyi biliyorum. O derse dorudur. O sylerse rahatlarsin. O akl veren akraba merakly sAvar. O. kii sensin galiba.

Allah sana ihtiyacn olan gc versin, datmasn toplasn, bunaltmasn. htiyacn olan cmleleri dualar diline drsn.
Esma_Nur beendi.
Alnt ile Cevapla
Alt 13 Aralk 2021, 21:24   Mesaj No:4
Medineweb EDTR
Kara Kartal - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:Kara Kartal isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 59105
yelik T.: 03 ubat 2018
Arkadalar:2
Konular: 533
Beenildi:4203
Beendi:5049
Takdirleri:29160
Takdir Et:

Abla naslsn?
Aklm kald.
Hastana sana size g kuvvet diliyorum.
Of ne zorlu bi bekleyi
Mihrinaz ablann u skntl haline bir cmle dua uzatarak, unlar diyebilirsin diyecek forum kardei yokmu yani
Eksilmezsiniz korkmayn.
Esma_Nur beendi.
Alnt ile Cevapla
Alt 13 Aralk 2021, 21:33   Mesaj No:5
Medineweb EDTR
su damlas - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:su damlas isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 13055
yelik T.: 18 Aralk 2010
Arkadalar:18
Memleket:sivas
Konular: 706
Beenildi:8971
Beendi:10735
Takdirleri:31112
Takdir Et:

Ne denir ki bu durum da 😔 Her trl skntlar , bekleyi aresizlik, bizlerin bir snav .Rabbim iyi bir ekilde atlatmay nasip etsin inaAllah ..o kadar ok sylenecek eyler var ki ama szn bittii an .yardmlama gibisi yok ..Gzel yreklim inaAllah en gzel ekilde atlatrsnz ve hi olmam gibi devam edersiniz .Dua'larmz sizinle ..Bol bol inirah okuyalm .Rabbim inirah ferahl versin ..😔
Esma_Nur ve Kara Kartal beendiler.

"Bir yαrm αkln kuyusundα br yαrm αkn kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsndα.Ucu srαttαn geen bir uurum kenαrndα...
'rftα.....
rfn dα αrαsndα...Ar ve αf yαrαsndα..."
Alnt ile Cevapla
Alt 13 Aralk 2021, 22:53   Mesaj No:6
Medineweb EDTR
su damlas - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:su damlas isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 13055
yelik T.: 18 Aralk 2010
Arkadalar:18
Memleket:sivas
Konular: 706
Beenildi:8971
Beendi:10735
Takdirleri:31112
Takdir Et:

Birde aklma gelen en gzel dua benim iin , yle rahatladgm yle huzur veren dua " Kezlu ar "duas..okuyun okutun
Kenzl Ar Duasnher trl hacet, dilek, hastalk gibi durumlarda okuyabilirsiniz. Faziletleri ve faydalar olduka geni ve gl bir duadr. Faziletlerini saymakla bitmez. Sizlerde bu kenzl ar duasnn srlarna erimek istemez misiniz? ..

Bazen insan yle zor durumlar yaar ve yle bir yardma ihtiya duyduumuz anlar vardr ki. Herey bir anda tersine gitmeye balar. Bir bakarz yanmzda hi kimse kalmam ve dertlerimizle babaayz. O anda Allahtan baka bir yardm isteyeceimiz bir kimsemiz kalmamtr. Artk dua etme vakti gelmitir. Belki de Rabbimiz bylesini hayrl ve uygun grmtr, bizden dilek dua beklemektedir.Kenzl ar duas Allahu Tealann srl isimlerinin hrmetine yaplan olduka da gl bir duadr. Kenzl ars duas nn Arapa Okunuu ve anlam ile de okuyabilirsiniz. Gerek ve saf bir niyetle Rabbimize Onun Yce simlerini vesile klarak dua etmeliyiz. Kenzl Ar Duas Allaha ibadet maksad ile okunursa Allah-u Teala kullarn duann meyvelerinden mahrum brakmaz.

"Bir yαrm αkln kuyusundα br yαrm αkn kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsndα.Ucu srαttαn geen bir uurum kenαrndα...
'rftα.....
rfn dα αrαsndα...Ar ve αf yαrαsndα..."
Alnt ile Cevapla
Alt 14 Aralk 2021, 19:06   Mesaj No:7
Medineweb Emekdar
mehmet akif2 - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 13402
yelik T.: 25 ubat 2011
Arkadalar:11
Konular: 425
Beenildi:2313
Beendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:

Emine allahm iyilik salk versin kaynbabana

Benim bildiim de hastaya bol bol amenerresulu okumak

Aslnda hangi sure hangi dua okunursa okunsun hasta da hasta yaknlar da huzur buluyor

Yer gk dua zerine 🤲

Bir de morallerin yksek tutulmas iin aba gstermek lazm

Allahm yardmcnz olsun insallah
Alnt ile Cevapla
Alt 14 Aralk 2021, 20:10   Mesaj No:8
Medineweb Ba Editr
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!

Tavsiyelerinizi aldm cebime koydum sevgili kardelerim. Ani gelien bir durum. Dram yapacak birey yok. Herey Allah'tan ona iknayz. Gidiat o kadar hzl ani olduki ruh halimizde ona mukabil. Derlemek toparlama ileri bana kald. kr gcm var. Dumur olmu halimi size arzettim.

Acaip birey. Hastalk aamasnda ne diyeceimi biliyordum. Hepsini etrafladim. Ama detaylandikca sonuca yaklatka etegime yapisnalarla sanki suyun dibine cekiliyormus hissi olutu. te siz geldiniz aklma en gzel tavsiye en gzel yerden gelir dedim. Pimanlk olacak akrabalarim deil, ferahlk olacak insanlar aradm. Ferahlk oldunuz. Allah icin seviyorum hepinizi.

Gen editim telalanma. Yana ramen u tavsiyen bile benim iin ne ok ey bilemezsin. Unuttum inan unuttum ne yaplr.
Editim konu baln daha sonra "hasta yaknlarna nasl moral verilir" diye deitiririz[emoji4]

Yarn Allah nasip ederse bi renelim, altndan bir kalkalim bakalm bunu da paylar uraya arivleriz.
Alnt ile Cevapla
Alt 15 Aralk 2021, 10:10   Mesaj No:9
Medineweb Emekdar
Allahn kulu_ - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:Allahn kulu_ isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 33478
yelik T.: 09 Kasm 2013
Arkadalar:29
Ya:49
Konular: 164
Beenildi:1157
Beendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:

Gemi olsun kardeim Allah tez vakitte afi ismi ile ifa versin inaallah.nacizane tavsiye olur mu bilmiyorum ama bende buna benzer soruyu yllarca kendime sordum.
Ve vardm sonu neyi aryorsan onu buluyorsun oldu.kim bilir ka kii kendinde ruhunda bu soruyu buldu bilemeyiz.
Dnp dolap hadisi erifte birleiyoruz.mmin mminin aynasdr
Bu ayna bizi gsteriyor hasta olan karmzdaki olsada o feryat eden aslnda sensin dikkat et verecein cevap da sana da ifa olacak aslnda ama sen Ben bilmiyoruz
Acaba hz Eyp a.s neler hissetmiti nasl dua etmiti.nasl ifa bulmutu.ne dedi de o ifa kaps ald bilmek lazm. Anlamak lazm
Yada hz ibrahim ne demiti Allahm sana teslim oldum. Vekilim sensin. Belkide teslim olmak gerekiyor hi bir ey yapmamak brakmak gerekiyor brakabilirmiyiz brakamazsak ona tutunabilirmiyiz nasl
Ama nefis mertebelerini srayla geip kamil insan olmak Allah cc retiyor bize biz ise anlarsak eer snavda olduumuzu baaracaz
Snavdayz u an renmemiz gereken eyleri anlamamz iin snamyoruz.ve derdimize bakp benim byk derdim var deme benim u derdim var ama byk rabbim var de sorunumla urama zemezsin ite hz ibrahim as gibi Eyp peygamber gibi teslim ol dersimi aldm beni mtihan etme rabbim ben hatalym zr dilerim Peygamberlerimin duas ile yalvaryorum
Hz ibrahim hz Eyp hz yunus hz yusuf kuyudan kurtardn gibi bizide bu kuyudan ek al ben bittim ben ekildim aradan rabbim sen doldur bizi sana teslim ediyorum btn korkularm sana teslim ediyorum kendimi sen bize ne lazmsa bizzat hazinenden ver.ben bilmiyorum neye ihtiyacm var ben bilmiyorum ne yapacam sen bana ret rabbim senden baka kimsem yok en ok koruyan hafz sensin sen koruyanlarn en hayrlssn beni ailemi btn mminleri korumak sana kolaydr bizi aydnla kar rahmetinle muamele et bizi rahmetinle sar rahmetinle ifalandr ve sularmz kar
ve dolu suyu ile yka ve sana layk kul olmamz nasip et
Senin her eye gcn yeter efendimiz sav hatrna okuduum kuran hatrna bize rehberlik eden peygamberler hrmetine duamz kabul et sonular temiz kt szn duymay nasip et rabbim amin
Allah yar ve yardmcnz olsun kardeim.

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hreyre'den (r.a.) rivayetle:
M'minin durumu yeil ekin gibidir. Rzgar ne taraftan gelse onu eer. Rzgar durduunda dorulur. M'min de byledir. O da bela ve musibetlerle erilir. Kafirin durumu ise am aac gibidir. Allah diledii zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uramaz.
Alnt ile Cevapla
Alt 15 Aralk 2021, 22:36   Mesaj No:10
Medineweb Ba Editr
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!

u garibe nasl yardmc olduunuzu, nasl elinden tuttuunuzu tahmin dahi edemezsiniz. Bugn aldmz kt haberin stesinden gelebildiysek desteginiz sayesindedir. Ykm felaket senaryolarnin cirit att bir ortamdan, skunetle kriz yneterek, stres harbiden baaryla kmay becerdik.

ifa Rabbimden.. 3 ay mr biilen, hayatnda sigara imemi, ortamnda dahi bulunmam akcier kanseri tehisi konulan bir hastaya ve yaknlarna doru szleri sarfetmek, dikkatlerini sebepler, kiiler, etkenler zerinden alp, layk grene, sebebide sonucu da kendisinde olana yneltmek, kader anlayn bunlara balamak yerine Allah'a yneltmek, rahmetinden mit kesmemeleri ok nemliydi. ok kr..

Erken tehis tesellisiyle skunetle durumu kabullenip youn bir kemoterapiyle tedaviye baland. Hep beraber stesinden geleceiz srece ve hastaln varlna alacaz.

Aramzda kalmasn siz olmasaydiniz salkl bir yol izleyip nasl stesinden gelirdik bilmiyorum.) Unuttuklarm hatrlattnz. Hafzam oldunuz, kelimelerim oldunuz. Dilim inanmadn sylemedi. Laf olsun diye sz dizimi yapmad. Hastaya moral-motivasyon ve ok ok ok byk ferahlk oldunuz.

Allah hepinizden ebeden raz olsun

[emoji257][emoji257][emoji257][emoji257]
Esma_Nur ve Allahn kulu_ beendiler.
Alnt ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir)