Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > İslamda Kadın ve Erkek

Konu Kimliği: Konu Sahibi Leyl_Işıkları,Açılış Tarihi:  22 Ağustos 2007 (22:09), Konuya Son Cevap : 11Haziran 2021 (08:49). Konuya 55 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 09 Kasım 2009, 20:56   Mesaj No:41
Avatar Otomotik
Durumu:Ümmetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4444
Üyelik T.: 18 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 5
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: İhtilât (Kadın-Erkek Birlikte Durmak)..!!

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı
bütün ibadetlerin nihai hedef ve amacı güzel ahlaktır..ahlaksız ibdet merduttur.ibadetsiz ahlakda merduttur.
1-münkerden korumayn namaz namaz değildir.(ayet)
2-Münkerden korumayan oruç beyhudedir(h.ş)
3-münkerden korumayan hacc çeşitli cezaları vardır (ayet)
4-başa kakılan ahlaksız zekat zekat olamaz (ayet)
kuranı sünneti azcık araştıranlar ahlakın olmazsa olmaz olduğu görecektir.
bir elinde şarap diğer elinde kuran
bir elinde tesbih diğer elinde zinaya dokunuş
bir dilinde zikir başka andaki dilinde fitne
OLAMAZ...
abdestsiz namaz olmadığı gibi..
Evet değerli hocam maalsef,sanki birileri bizlerin sapla samanı birbirine karıştırmamızı istiyor.Ama bizler buna dikkat etmek zorunduyız Ahiret saadeti için.Ama kalkıp bir müslümanın da bunu bir bakıma meşrulaştırması,yani ne var kardeşim namazda kılar içki de içer demesi zoruma gider,çünkü bu yanlaştır,doğru değildir.Öyle bir durum olur ki yaptığınız hayr,yapmış olduğunuz şerden dolayı silinip süpürülür.Buna dikkat etmeliyiz,ki gerçek huzur Rabbimizin cc istediği bir hayat yaşamakla mümkündür.Günah yasak olduğu için acı vermez,ucı verdiği için yasaktır.Teşekkür ederim..!!

Alıntı:
KARAKÖSE Üyemizden Alıntı
kadın erkek ilişkileri günümüz müslüman toplumunda bir dengeye kavuşmuş değildir. kısa sürede de kavuşacağa benzemiyor.

ya kadın erkek arasına bulutlara kadar duvarlar örülür, yada tüm sınırlar kaldırılır. galiba ikisinin ortasını yakalamalı
Evet maalesef öyle kurban.Kur'an'i yaşamdan çok uzağız maalesef:(Saygı ile..!!
Alıntı ile Cevapla
Alt 09 Kasım 2009, 21:32   Mesaj No:42
Medineweb Sadık Üyesi
kurtmehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kurtmehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5446
Üyelik T.: 30 Kasım 2008
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:63
Mesaj: 682
Konular: 73
Beğenildi:19
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: İhtilât (Kadın-Erkek Birlikte Durmak)..!!

Alıntı:
KARAKÖSE Üyemizden Alıntı
kadın erkek ilişkileri günümüz müslüman toplumunda bir dengeye kavuşmuş değildir. kısa sürede de kavuşacağa benzemiyor.

ya kadın erkek arasına bulutlara kadar duvarlar örülür, yada tüm sınırlar kaldırılır. galiba ikisinin ortasını yakalamalı


Hocam bir şey ya vardır yada yoktur
Bunların ortası olmaz ya ÖYLE yada BÖYLE acaba yanlışmı düşünüyorum saygılar efendim
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Ocak 2010, 20:21   Mesaj No:43
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Hazan Mevsimi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11236
Üyelik T.: 19 Aralık 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 338
Konular: 71
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart RE: Kadın Erkek Tokalaşması

Rabbimizin o engin rahmetinden bir nebze nasiplenmek arzusu ile...

Allah razı olsun.
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Ekim 2010, 21:10   Mesaj No:44
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Vuslat Zamanı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12805
Üyelik T.: 19 Ekim 2010
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 86
Konular: 4
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

İhtilattan Uzak Duranlar Kazananlardan Olacaktır Elbet...
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Ekim 2010, 15:32   Mesaj No:45
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Vuslat Zamanı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12805
Üyelik T.: 19 Ekim 2010
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 86
Konular: 4
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Evet kadınlarda sosyal hayat içinde olmalı ama Allahın dur dediği yerdede durmalıyız demi ve rabbimiz gözlere de haram getirmiş ayrıca bayanları erkelere TUTKULU Bİ ŞEHVETLE SEVDİRMİŞTE[aliimran 14 te]. bu da demek oluyor ki hicab önemlilik arz eden bi durumdur...
Alıntı ile Cevapla
Alt 17 Ekim 2011, 20:02   Mesaj No:46
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.421
Konular: 575
Beğenildi:4496
Beğendi:6075
Takdirleri:23787
Takdir Et:
Standart Cevap: Kız ile erkek arkadaş olamaz...

Radyo programında telefonun ucundaki kız, dostu olarak tanıdığı erkeğin kız arkadaşına tecavüz etmesinden dolayı içinde bulunduğu acınası halini anlatmaya çalışıyor.

“Flört” vasıtasıyla çok tanıdığını zannettiği şahıs ve içinde bulunduğu durumun vehâmeti…Program yapımcısı psikologun “Çok şaşırdınız mı?” şeklinde, acı durumun tuzu biberi mesabesindeki sorusuna, içinde bulunduğu şoku ifade edemeyişinin acziyetini bildirmekle yetiniyor.Bu durumumda akıllara gelen ve sorulması gereken soru: “Siz ‘tecavükar mütecaviz’ olarak nitelendirebileceğimiz o şahsın değer yargılarını biliyor muydunuz?

”Evet, değer yargılarını bilemeden tanımak fiilini icrâ ettiğini zanneden sayın kardeşim, nereye gittiğini bilmediği karanlık ve sisli yola körü körüne dalan üniversiteli arkadaşım, sen nesin? Amacın-inancın ne? Ve kıymet verdiğin değerler karşındaki için ne ifade ediyor?Türlü türlü saçma-sapan olaylar halkasında, belki de gerçek muhtevasından bihaber olarak ve zerrece nasibi olmadan, ismi “aşk” olarak koyulan; şehvet ve kör olası nefsi tatminden öte geçmeyen bu basit olaylar hengâmesinin hayatınızda açacağı ve muhtemelen de telafisi mümkün olmayan zararları üzerinde düşündünüz mü?

Bu tehlikenin ayak seslerine kulak tıkamak vicdanınızı şimdilik rahatlatıyordur eminim.***Gençlerin fıtratında ziyadesiyle olan-olması gereken bu aşkı; Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca’nın deyimiyle “öldürmek” değil “eğitmek” amaç olmalıdır. Aşksız genç, pozitif enerjilerini yitirmiş beyin gibidir. Ne var ki bu aşkın sık sık ve zamansız olarak karşı cins birine isabet etmesi bir talihsizliktir.Yapılan araştırmalar 17 yaşına kadar aynı cinsle olan dostlukların bu süreçten sonra karşı cinse yöneldiğini söylüyor.

Ziyadesiyle bu yaştan sonra başlayan flört mefhumu, gizli buluşmalar vs. şeylerle sürüyor. Bu buluşmalarda ve buluşmalardan sonra “sinirsel tansiyon” artar. Ruhi bir huzursuzluk ve cinsel öfke… Flört yapan kızlardan ve erkeklerden bazıları bu “sinirsel tansiyon”a dayanamaz ve içgüdüsel (nefsî) arzularına uymak suretiyle ahlak kurallarını unuturlar ve iş işten geçtikten sonra hayatları boyunca etkisinden kurtulamayacakları pişmanlık duygusunun pençesinde kıvranırlar.

İşte bu durum Hadis-i Kutsî’de “Şeytanın zehirli oklarından bir oktur…” buyurulan okun, zehirlerinin bir neticesidir. İçtiği zehirden adeta şifâ umarcasına kâseyi tepesine dikerek, tekrar tekrar buluşan kız ve erkek; bu ölçü doğrultusunda ilişkilerini kuvvetlendirip rahata kavuşabileceklerini sanırlar.

Tek kelimeyle aldanırlar! İrtikâb ettikleri bu gayr-i meşru fiilin sonunu getiremez ve batmaya yüz tutmuş olan evlilik bağından yoksun bu gemi, ara ara patlak vermek suretiyle mahkum olduğu nihayete doğru yol alır.

Yahya Kemâl’in tabiriyle artık demir alma vakti gelmiştir bu limandan ama bir farkla… Şiirde meçhûle giden geminin gittiği doğrultu artık “meçhullükten” kurtulmuştur.

Çok geçmez aşka susamış (!) beyinler yeni bir arayışın içinde bulur kendini. Sonra bir diğeri, bir diğeri vs…Peki tüm bunlar olurken, konuda da esas vurgulamak istediğimiz nokta olan ve acımasızca heder edip kullandığımız “sevgi” kavramının sisteminde bir işleyiş bozukluğu yapabileceğini hiç düşündünüz mü?

Kendimizce “aşk” olarak nitelendirdiğimiz ama esas olarak gereken kişiye karşı olan aşkın kuvvetini emip sömüren tüm bunların bir “sevgi israfı” niteliğinde olabileceğini aklınıza getirdiniz mi?“Sevginin de israfı mı olur?” demeyin! Akıp giden sudan fazlaca kullanılan suyu “israf” olarak gören kutsal dinin bu ince düşüncesi; böyle düşünmeye sevk etti beni. Bu tür olaylar silsilesinden geçmiş evliliklerdeki, sevgi ve güven potansiyelinin az olmasının neticelerinden olan “huzursuzluk cereyanı”nın sebeplerinden birini buna bağlıyorum..

Adem Yakut
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 15 Aralık 2012, 18:19   Mesaj No:47
Avatar Otomotik
Durumu:hznbnm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22925
Üyelik T.: 13 Aralık 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 68
Konular: 11
Beğenildi:11
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!..

"Bu hususlara çok dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca fiziksel bekaretin yanında ruhsal bekarette çok önemlidir. Ruhsallığı, duyguları, latifeleri, gönlü; haram sesler,haram dokunuşlar,haram bakmalar,haram hayallerle çöplüğe dönüştürülmüş bir insan ne kadar bakiredir? Afedersiniz ama, kendisini yürüyen, konuşan bir çöp bidonuna dönüştüren bir insan ne kadar bakiredir? Bakirelik hem erkek, hem kadın için geçerlilir. Çünkü, bakire demek iffetli demektir. Aklını nefsine ipotek etmemiş her insan, evleneceği insanda iffet arar, ruhsallık arar; berraklık, temizlik, kirlenmemişlik arar. Şunu da söylemeden geçmek istemiyorum: Bir genç kız, yırtılan kızlık zarını tekrar diktirebilir. Ama RUHUNDAKİ KOCAMAN YIRTIĞI, nasıl ve neyle dikecek?"

sinir olmadım desem yalan olur,ben bu kısma takılı kaldım,arkadaş sen neyin davasını yapıyon?senin iffet anlayışın nasıl bşe?
Suçsuz günahsız Mağdur edilen milyonlarca genç var,(bunu sadece byan olarak algılayan sen arkadasıma soruyorum,mağdur edilmis bir bay düşün ,gecmişini unutmaya calısıyor ve evlen me kararı alıyor ,gecmişini anlatmasa ne deişir,ve ya kimin haberi olur,kimsenin belki,çünki bi belirtisi olmaz,lafı uzatmicam hepimizin evladı var,kız erkek,başlarına ne zaman ne geleceini hc bırimiz blemeyiz,buyük lokma ye ama büyük konuşma bence,hangi ana baba istemez evladının saadetini?
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ocak 2013, 16:29   Mesaj No:48
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Facebook'ta Kadın-Erkek İlişkilerine Müslümanca Bakış

Facebook'ta Kadın-Erkek İlişkilerine Müslümanca Bakış
Fetvameclisi.com'da okuyucularının sorularını yanıtlayan Nureddin Yıldız Facebook ve internet kullanımında kadın-erkek ilişkilerine Müslümanca bir bakış sunuyor.

Soru: Hocam selamun aleyküm. Son zamanlarda artan bir hastalık olduğunu düşünüyorum.

Özellikle facebook sitesinde insanlar kadın-erkek ilişkilerini çok açık bir şekilde ifade ediyorlar. Sevdiği kişinin profil linkini vererek kiminle ilişkisi olduğunu göstermiş oluyorlar. Bu tür eylemler günahın reklamı olmuyor mu? İkincisi; bu ilişkiyi beğenme, “hayırlı olsun” gibi yorumlara sebebiyet veriliyor. Günahı beğenme- -özendirme- sıradanlaştırma hastalığı doğmuyor mu ? Gençlerimize Neler tavsiye edeceksiniz hocam. Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Hürmetle selamlarım.




Cevap

Selamünaleyküm.

Dillendirmekte sıkılabileceğimiz bir faciayı hatırlattınız. Maalesef Allah’ın en büyük haramlarından biri olan zinaya davetiye olan işler normalleşmiş gibi görülebilmektedir. Daha da esef veren bir durum, bu tür işlerin bir de ‘İslamî gayeler(!) için’ kullanılıyor olabildiğidir. Neredeyse zinaya açılan kapıların üzerinde ‘hamileliğe sebebiyet vermediği sürece serbestsiniz’ gibi bir levha asılacak! Kimse, kadınların erkeklerin huzurunda ilahî(!) söylemelerini, genç bir kızın arkadaşlarıyla çektirdiği toplu fotoğrafı ağabeylerine göstermesini, bir kızın veya yeni evli bir hanımın, erkeklerin bulunduğu karma bir toplantıya başörtüsü(!)ile katılmasını sakıncalı görmemektedir. Bir de bunların adı İslam’a hizmet olmuyor mu! Bu bir afettir. Tam anlamıyla bir afettir. Biz güya baş örtüsü için mücadele ederken bir de baktık ki, başlar örtülü ama bacaklarında kovboy pantolonu olan kızlarımız oluverdi. Bir zamanlar ‘kadınların pantolon giymesi caiz mi?’ şeklinde sorulurdu. Şimdi artık o soru, ‘pantolonsuz tesettür olur mu?’ kalıbını aldı. Bu bir afettir. Bu bir içten çöküştür. Bu bir erimedir.

İnternet gibi insandan cine kadar herkese açık ve bir daha kapatılamayan bir ortama Müslüman kadın nasıl fotoğraf koyabilir? Evet, Müslüman kadın da internet kullansın. Çok da güzel olur ama bu kullanma, bir erkekle nikâhlandıktan sonra karşı cinse kullandığı ağırlıktaki ölçülerle olsun. Kızlarımızın hatta kadınlarımızın internet ortamında tavizler verdiği bir zamanda bizim başkalarından baş örtüsü mücadelesi beklememizin ne anlamı olacak, kim kimden ne istiyor bunu nasıl ispat edeceğiz?

Bir de şu hususu tespit edelim: Bunları yazıp konuşurken meseleyi kadınlarla sınırlamış gibi oluyoruz. Sanki erkeklerimiz internette güvende imişler gibi anlaşılıyor. Bu da başka bir sorun; ne erkeğin ne de kadının iffeti için güvenli bir ortam oluşturmuyor internet. Bunu kesin bir dille beyan etmemizde yarar var.

Özellikle bayanlar üzerinden konuştuğumuz için burada, bayanlar ve internet hususunda şunları tespit etmek isteriz:

1- İnternet, bir ihtiyaç olarak kullanılmalıdır. Bilgi, iletişim gibi ihtiyaçlarımıza cevap veren internet için gerekli ve caiz diyebiliriz. İnterneti eğlence, vakit geçirme aracı olarak kullandığımızda erkek olsun kadın olsun, şeytanın ağlarına takılmaktan kurtulamayız. İnternet tutkunu olmak bizim hastalığımız olmamalıdır.

2- Erkek veya kadın olsun, bizim için normal günlük hayatımızda ne haram ve ne helal ise, internette de o haramdır veya helaldir. Günlük hayatta haram olan bir şey internet ortamında mübahlaşamaz. Mesela bir bayanın fotoğrafını, camiden çıkan bir erkeğe göstermesi nasıl bir refleks ile karşılanırsa, aynı bayanın fotoğrafını İslamî amaçlı(!) da olsa bir sitede kullanması mümkün değildir. Camiden çıkanlara ne kadar ve hangi fotoğrafını verebiliyorsa internete de onu koyabilmelidir.

3- İnternetle meşguliyetimiz, dini ve insani vecibelerimizi aksatmamalıdır. Kadınların kadınlıklarını yapmada yani eş veya anneliklerini erteleyecek tarzda bir meşguliyet sakıncalıdır.

4- İnternet üzerinden oluşacak bir evlilik için sadece ‘Allah aklımızı korusun!’ diyebiliriz.

Bütün nimetler gibi, internet de bir nimet olarak artıları ve eksileri vardır. Bu bir imtihandır; çalı çırpıya takılmadan yürümek zorundayız bu ormanda.

KAYNAK: Maydonoz Haber
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ocak 2013, 16:33   Mesaj No:49
Medineweb Sadık Üyesi
muuskem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muuskem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21263
Üyelik T.: 02 Kasım 2012
Arkadaşları:9
Cinsiyet:-
Memleket:-
Mesaj: 676
Konular: 38
Beğenildi:32
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Facebook'ta Kadın-Erkek İlişkilerine Müslümanca Bakış

.evet içten çöküştür.Allah bizlerin yardımcısı olsun..
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ocak 2013, 16:42   Mesaj No:50
Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: Facebook'ta Kadın-Erkek İlişkilerine Müslümanca Bakış

facebook denen illet ah seni mendebur illet , vallahi orda bir dakka geçireceğime bu gibi forumlarda dilenmeyi tercih ederim, bunun çabasını Allah için veren kişilerdeniz, müslümanları uyarmak için bulunmaktayız Allah affetsin umarım çağrımıza kulak verirler ...

Allah c.c. malayanilikten kurtarsın ümmeti, hali haraplıktan muhafaza etsin bu değerli paylaşım için Rahman razı olsun kardeşim , vesselam
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kadın mısın yoksa Erkek mi? enderhafızım Makale ve Köşe Yazıları 0 16 Aralık 2013 15:14
Kadın-Erkek Birbirine Eşit midir? Kadın ile erkek eşit midir? KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 3 16 Mart 2013 22:02
Bir Kadın Kocasının Erkek Kardeşi Ile Yalnız Kalabilir Mi? MusabBinumeyr Evlilik-Nikah Konuları 0 28 Mayıs 2012 00:19
evlilikte erkek para makinesi, kadın da yarış atı değildir MERVE DEMİR İslamda Kadın ve Erkek 0 14 Nisan 2009 11:55
Evlilikte kadın gül olursa erkek bülbül olur MERVE DEMİR Evlilik-Nikah Konuları 0 13 Nisan 2009 23:32

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.