www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN ALE OCUK.::. > Kadn-Aile-ocuk > slamda Kadn ve Erkek

Konu Kimlii: Konu Sahibi Leyl_Iklar,Al Tarihi:  22 Austos 2007 (21:09), Konuya Son Cevap : 11Haziran 2021 (07:49). Konuya 55 Mesaj yazld

Beeni Ald2Kez Beenildi
Yeni Konu a  Cevapla

LinkBack Seenekler Deerlendirme
Alt 03 Kasm 2007, 22:49   Mesaj No:21
Medineweb Sadk yesi
AK'L SLAM - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:AK'L SLAM isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 38
yelik T.: 30Haziran 2007
Arkadalar:0
Konular: 245
Beenildi:30
Beendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart Cvp: Kadn Erkek Arkadal zerine!..

Neyin ne oldugunu bilip de, seimlerini ahlak d , konu komudan gizli yaayp, i islami ahlak boyuntuna gelince hemen hopp kardeim falan diyen insanlar da grdk inzar !.. Uslup aaglk demiyorum asla ! Aksine her zaman , her eyin akademisyenler boyutunda anlatlmasna paylalmasna karym, aksine mahalle seviyesinde de yazlabilecei grndeyim, Neden hi birey renilmesin ? Bir tek namus perdesi olayna m taktnz yani ? Bence bu konuyu batan sona birdaha okuyun derim..

Hayatn gereklerini anlatan deerli bir air, bir iirinde "Namus perdesi" kelimesini kullanyor ( mehmet akif ) ama bu cmle hi kimseye koymuyorken, bu bey akademk dille yazmadg , ak net , dobra oldugu iin eletiriliyor, BEN BU ELETRYE KATILMIYORUM, GEREKLER SAVUNANLARIN ARKASINDAYIM.. USLUP HER SEVYEDE NSAN N FARKLI FARKLIDIR...
Alnt ile Cevapla
Alt 04 Kasm 2007, 00:08   Mesaj No:22
Medineweb Aktif yesi
Durumu:inzar isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 68
yelik T.: 04 Austos 2007
Konular: 28
Beenildi:5
Takdirleri:10
Takdir Et:

Alnt:
YAMUR yemizden Alnt
Neyin ne oldugunu bilip de, seimlerini ahlak d , konu komudan gizli yaayp, i islami ahlak boyuntuna gelince hemen hopp kardeim falan diyen insanlar da grdk inzar !.. Uslup aaglk demiyorum asla ! Aksine her zaman , her eyin akademisyenler boyutunda anlatlmasna paylalmasna karym, aksine mahalle seviyesinde de yazlabilecei grndeyim, Neden hi birey renilmesin ? Bir tek namus perdesi olayna m taktnz yani ? Bence bu konuyu batan sona birdaha okuyun derim..

Hayatn gereklerini anlatan deerli bir air, bir iirinde "Namus perdesi" kelimesini kullanyor ( mehmet akif ) ama bu cmle hi kimseye koymuyorken, bu bey akademk dille yazmadg , ak net , dobra oldugu iin eletiriliyor, BEN BU ELETRYE KATILMIYORUM, GEREKLER SAVUNANLARIN ARKASINDAYIM.. USLUP HER SEVYEDE NSAN N FARKLI FARKLIDIR...

namus perdesi..
ne kadar gzel bir ifade deil mi.
uslup her seviyede insan iin farkl farkldr..buna katlyorum tabiki.
anlalmayacam heralde.
hatamz varsa baklmaya kusurumuza.
unuda ifade etmeden bu konuyu kapatmak istemiyorum..
yaadmz ve iinde bulunduumuz an farkndasnz deilmi..
bu yazlanlar bu anlatlmak istenenler bir ekilde duyuluyor, gzlerimizin nne seriliyor..yani i ieyiz bu kopuklukla..yada bu irenliklerle.
o yzden herkes neyin ne olduunu ve nasl olmas gerektiini bilsede seimleri dorultusunda vede toplumsal kabuller dorultusunda dnmeden kabul edip bylesi bir yaam seiyorlar..
( genliin durumuda ortada )..
tabiki doruluklar anlatlacak..tabiki birileri akedemik boyutuyla bunlar inceleyecek..
maddeliyecek ve kiilerin anlamalar iin kendilerini deitirmlere iin yada ahlak yaamalar iin katkda bulunacaklar..
burada bulunan yeleri nazara aldm zaman bu tarz paylamlar k durmad diyorum..
hepimiz akl banda azda olsa belirli deerleri kabullenmi insanlarn..
sana sayg duyorum..
bizde enaz senin kadar toplumu ve insanlarn yaamlarn gzlemleyip nasl bir hayata srklendiklerini biliyor,inceliyor ve sorguluyoruz..
yinede bu ekilde anlatlamaz.anlatlmamal..
tabiki sosyal boyutuyla geni dneceiz..analizler yapacaz.ama kardeim bu plaklk,bu anlatm ekli ireti duruyor bu camiada.
Alnt ile Cevapla
Alt 04 Kasm 2007, 00:47   Mesaj No:23
Medineweb Kdemli yesi
serpil - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:serpil isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 43
yelik T.: 03 Temmuz 2007
Arkadalar:2
Konular: 35
Beenildi:16
Takdir Et:

sava varm burada

ahsi grm iki zt kutuplarn evlenmeden nce,grc flrt mlrt vs ad ne olursa olsun tasvip etmem.
evleneceiniz adayn fizikisini beeniyorsanz,geri kalan ksm zaten artlarnzla uyumlumu deil mi ailenizden babanzdan abinizden ablanzdan yardm alabilirsiniz.
aksi halde ben fllrtten yaralanmadm diyen yalan syler.
bu aradaa inzar bi tanesin sen...armadm bu dik duruuna
yamur sende uykunu al gel,akademisyeninide unutma..yarn sakin kafayla yazarsnz.bende aym alp izlerim sizi...
Alnt ile Cevapla
Alt 04 Kasm 2007, 12:04   Mesaj No:24
Durumu:Garip kul isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 490
yelik T.: 29 Ekim 2007
Konular: 1
Beenildi:0
Takdir Et:

Esselamu aleykum ve rahmetullah slup ok nemli kardelerim Bir konuda hakl olmas veya olmanz ya da hakk anlatmanz eer anlatm olduunuz konuya uygun bir slupla anlatlmamsa yaznn deeri kalitesi der.
Ben burada yazara hitaben sylemiyorum genel olarak ifade etmeye alyorum.Savunduunuz eyin gerekler olmas kt kullanlan slubun mazereti deildir.Yanl slup yaznn etkisini azaltr tabiiki kiiden kiiye slup farkldr ama bu siteye bu slupla yazlm bir yaz ho durmuyor dorusu.Dolaysyla Nzar kardeim doruyu sylyor nemli olan kimin doru syledii deil neyin doru olduudur.SELAM VE DUA LE..
Alnt ile Cevapla
Alt 04 Kasm 2007, 12:10   Mesaj No:25
Durumu:Garip kul isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 490
yelik T.: 29 Ekim 2007
Konular: 1
Takdir Et:

Dedim ya zaman kardeim slup paral bulutlu olursa eer yazda da imekler akar etkisi azalr hakikat olsa bile tesiri azalr.
Alnt ile Cevapla
Alt 05 Kasm 2007, 14:38   Mesaj No:26
Medineweb yesi
Durumu:karlofca61 isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 136
yelik T.: 11 Eyll 2007
Konular: 34
Beenildi:1
Takdir Et:

sayn kardelerim yamur her konuda yardmc olmaya calyor, siz eletiriyorsunuz, kii eletirmeyin, ve bu sitede olguna ve akliselim kiiler var , bu konuda baka fikirleri olan beyan etsin , fikirleri krertmiyelim olgunlatralm.
Alnt ile Cevapla
Alt 30 Temmuz 2008, 09:54   Mesaj No:27
Medineweb Paylamc yesi
Durumu:melis isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 2229
yelik T.: 11Haziran 2008
Konular: 59
Beenildi:6
Takdir Et:
Cvp: Kadn Erkek Arkadal zerine!..

nedense konuyu yazan arkadaa glesim geldi))
nce kendine bakmal herkes!
Alnt ile Cevapla
Alt 27 Kasm 2008, 15:26   Mesaj No:28
Medineweb yesi
Durumu:Masume isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 5197
yelik T.: 23 Kasm 2008
Konular: 12
Takdir Et:
kz arkadan yada Erkek arkadan var m?

Ne garip soru degil mi? okullarmzda ok yaygn sorudur bunlar gen bir kzn ERKEK yada erkegin KIZ arkada olur sevgili anlamnda

yani kendi aplarnda nianllk gibi bir ey hatta ii o kadar ilerletmiler ki kz arkada olmayan erkekleri dlyorlarm ok gariptir bide bu insanlar

mslmanlga gelince mangalda kl brakmyorlar soraram onlara zina nedir?(isra suresi 32.ayet,m'minun suresi 1-7...)

bide kendilerinin yaptklarnn dogru olduguna o kadar inanmlar ki tartmaya bile giriyorlar.

anneler babalar size ok i dyor. ltfen ocugunuzu iyi egitin

Bir erkegin kz arkadas oldugunda srtn svazlarsanz,yapsn erkek derseniz;

bir kza kk yata evlencen moduna sokarsanz yada erkekle edep erevesinde konumuyorsa sizde onu uyarmyorsanz

sokaklarda kz erkek el ele dolaan

cocuklardan biri yarn sizin kznz yada oglunuz olabilir.

bi amca bana demitiki kzm gryon mu sunlar(kz erkek el ele oturuyorlar)bu kz ilerde bakasyla evlenecek

yanndaki oglanla karlatlar kzn yannda da ei var oglan gelse eine ben bu kzla kmtm begenmedim seninle evlenmi demek

dese ne yapsn o e????SZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ???

Bu sorunu halletmek iin ne yapmalyz????(((dncelerinizi paylan ltfen)))
Alnt ile Cevapla
Alt 06 Aralk 2008, 14:39   Mesaj No:29
Medineweb Sadk yesi
AK'L SLAM - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:AK'L SLAM isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 38
yelik T.: 30Haziran 2007
Konular: 245
Beenildi:30
Takdirleri:146
Takdir Et:
Standart Cvp: kz arkadan yada Erkek arkadan var m?

Her insan hata yapar... Hatasnda srar etmeyen kimse mazlum deilse.. Kahramandr.. Dnya hayat.. Oyun ve eglenceden ibarettir ayeti celilesini sindiren.. Hatasnda srar etmez...

Hepimiz sevdiklerimizle snavdayz.. Lakin bunu grebilen var, gremeyen var..
Adam var...
Adam ...... var....

nsanolu her an apayr bir haldedir..
Kuran kerim, burada vazgetiimiz herey iin, orada muhakkak karlgn hazrlamtr..
Vazgeemediklerimiz iin de tabi...

Kz erkek.. herkesin vardr bir gnl koydugu elbette...
nemli olan, AYNAYA BAKARKEN UTANDIRMAYACAK sevgiler yaamaktr...

Gerisi teferruattr...

Bu konuda 9,05,2007 de kaleme aldm bir yazm paylamak istiyrm sizlerle...

YALAN OLAN BU ALEMDE HAL'DEN HAL'E GEERKEN...

Bir insann kendisine yapaca en buyuk yanl nedir biliyor musunuz?
En buyuk yanl, deli gibi piman olacagn bile bile sonu olmayan hatay yapmaktr, rabbinin rahmetinden , sevgisinden, gzelliklerinden kovulacan bile bile , iindeki melek saknnnnnn diye feryat ederken, o melein feryadna kulak vermemektir, en buyuk yanl, allah korkusunu sinenden , yreinden uzak tutmaktr, Ondan uzaklatgn, nefsine kle oldugun her an iin geerlidir bu..

Bazen bir sevgilinin gzndeki baktr sana bal gelen, sahip olmak istersin o baka, bazen bir dostun merhabasdr,glmsersin, senin hakknda ne dndn asla bilmessin asla gerek yzn gstermeden yaklarlar sana.. Fark ettiinde ok ge olabilir bazen..

Bazen en yakn arkadan dediindir, iblisin klgna girmi olan..blis yannda hi kalr.... arrsn..Yrein hep yanar.. Hep acr bir yerin..Belli etmessin kimseciklere, , glmsersin ama iten deildir o glmseyilerin.. blise alet olmusundur yahut alet olman ok yakndr.. En yaknlarndan dostlarndan, arkadalarndan,sevdiklerinden gsterirverir yzn sana..arrsn.. aknlk acya dnr.. Takvadr , Allah korkusudur aknlgn... cenneten kovulmak... Kovuldummmmmm... demekten korkarsn hep..
Bazen bile bile gidersin atee...

slam yolunda yrrken hep en sevdiklerinden, en yaknlarndan, rencilerinden, retmenlerinden, kardelerinden gelen bunca tuhaflk.. Bunca hayretvari ..
Alman gerek bunlara.. Altka renirsin , olgunlarsn.. yle bir an gelir ki, bir selam verirken kar cinse, astarn isterse ne yaparm demeye balarsn.. Gnahlardan, hatalardan uzak durmann ilk admlardr bunlar..Bunu syleten RABBNdir...

Bir ayet vard.. Ankebut sresi idi sanrm, diyordu ki:

insanlar, 'iman ettik' diyerek, snanmadan braklacaklarn m sandlar?" (Ankebut Suresi, 2)
Bu ayetten anlalmaktadr ki, bir insan, "ben iman ettim" dedikten sonraki hayatnda, gerekten Allah' raz etmek iin yaadn, O'nun hogrd ahlak uyguladn fiili olarak da gstermelidir. Karsna kan her trl durumda Allah'n honut olaca gzel ahlak yaamal; aksi bir tavr sergilemekten de iddetle kanmaldr. Kiinin samimiyeti, Allah'n gzel grd ahlak yaama konusundaki abasyla llr...

Hata yapmaz demiyorum elbette.. Yapar yapar ama.. Hani bir ayet daha vard.. Onu rnek vereyim,Kk ama deeri buyk bir rnek..Mesela der ki rabbimiz, Zina yapmaynz, Ama ondan nce der ki ZNAYA YAKLAMAYINIZ... Buna dikkat etmek lazm.. En basitinden hataya YAKLAMAMAK lazm... Yaklat m kaoslara srkleniyor insan...Acabalar balyor beyninde.. Takva varsa kamaya uzaklamaya alyorsun deli gibi, Ama imann gerekse kaabiliyorsun,

Ya deilse..........
Deilse....
Aglasan ne fayda....
''HAKK MANI ELDE EDEN DNYAYA MEYDAN OKUR'' derdi ok sevgili retmenim..
Israrla..
natla...
Kelimelerin bittii yerde tefekkr balarm...
Tefekkrnz bol olsun..
Selametle..

YAMUR SANCAK
Alnt ile Cevapla
Alt 09 Nisan 2009, 00:38   Mesaj No:30
Medineweb Emekdar
KuM TaNeSi - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:KuM TaNeSi isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 5998
yelik T.: 02 Ocak 2009
Konular: 885
Beenildi:22
Takdir Et:
Standart Kadin Erkek Tokalamasi

Efendimiz,kendisine biat iin gelen sahabi hanmlara yle buyurmulardr:"Ben kadnlarla tokalamamBenim yz kadna sylediim sz bir kadna sylediim sz gibidir"

Hzaie Validemiz(ra) ise Resulullah'n(asm)mbarek eli hibir yabanc kadnn eline kesinlikle demedi"
Bundan dolay gerek i hayatnda,gerekse dier grmelerde erkein kendisine yabanc bir kadinla veya kadnn yabanc bir erkekle tokalamas konusunda bir "izin"verilmemektedir

Ayrca bu bir zaruret de deildirYani,"Bu zaruri bir haldir" diye insan gnl rahatl iinde bu yasa ileme yoluna gidemez
"Zaruret",ancak insann"aresiz"halde kald,haram olan o eyi yapmad zaman canna,malna ve namusuna bir zarar gelebilecekse ve bu durum da kuvvetli bir ihtimalle tahmin ediliyorsa,ancak o zaman yaplr

UYARI=Karinizdaki size elini uzatii zaman o mahup olmasin diye tokalamayin O zaman da biz ALLAHa kari mahup duruma dyoruz!!!

Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir)