![]() |
Kız ile erkek arkadaş olamaz... Selamun aleykum kardeşlerim Bismillah essalatu vesselamu ala Rasulillah Günümüzün en büyük ve en tehlikeli hastalıklarının birinden bahsedeceğim. Bazen okulda bazen okulda bazen otobüste gördüğümüz bir tablo. Birbirine yabancı olan kız ve erkek arasındaki ilişkinin boyutu nedir? Malumdur ki dehşet verici boyutlara ulaşan ve gitgide vahimleşen bu tablo hiç de içimizi açmıyor siz bir de bu tablonun içinde malzeme olmuşların çığlıklarına kulak verin. Muhakkak yakınlarınızda, tanıdıklarınızdan bazıları bu tabloda bir öğe olmuştur ve siz de neler yaşadığını duymuş yahut dinlemişsinizdir. Masumca başlayan ve herkesin iyi niyetle çıkmış olduğu bu mutluluk yolu!! Karanlık ve kabuslarla mündemiç bir bataklığa dönüşmekte çoğunlukla. Bazen "biz sadece arakadaşız" sözü bazen de "Şimdilik birbirimizi tanıyoruz" sözü bu yolun en büyük tetikçisi olmaktadır. Neyse biraz daha somut ve canlı örneklere geçelim. Gündelik hayatta karşıma çıkan birkaç örneği sizinle paylaşmak istiyorum. A arkadaşım 6 kızı birden arkadaş edinmiş (idare etmekte argoca) ve zavallı kızların hepsi çocuğun sadece kendisini sevdiğini ve gözü olduğunu düşünüp kendince ileri doğru ciddi şeyler düşünmektedir. Ama baya maharetli olan arkadaşımız alacağını alıp kendisine ters gelen bir durumda kolayca kişileri silmektedir fakat bu sayı asla düşmemekte tabii işin bir de diğer boyutuna bakalım böyle bir durumdan çıkmış B arkadaşımız da bir sonraki erkeğe asla önceki olan olayları anlatmaz ve ondan da hep bir yamuk bekler yine karşısındakinin onu bırakacağını düşünür. Bazen bu düğün öncesine kadar varır iş ciddiye ulaşınca kız durumu anlatır ama durum tam bir cinayete dönüşür kendini yaktığı gibi genci de yakar ve ondan da olur nitekim leke çıkacağı yerde tüm vücuduna yayılır. Hatta bazen her iki taraf evlilik öncesi veya sonrası ciddi itiraflarda bulunur ki bu itiraflar bazen zinaya kadar varabilir çok örnek gördük yaşantımızda. Kısaca şunu demek istiyorum kız ile erkek asla arkadaşlık yapmamalı (ne kadar duygusal ve masumca birşeylerin arkasına sığınılsa da) çünkü kız ile erkek tek bir kez arkadaş olur o da hayat arkadaşlığına dönüşür bu yüzden herkes kardeştir. Sadece elmanızın yarısı olan eşiniz hayat arkaşınızdır. Yukarıda anlattıklarıma dikkat edin uzunca süren mutluluğunuz saniyede karalara bürünebilir. Şeytanın işi bu çünkü. Sorun ne mi? Yine diyorum çok basit Kur'an uzak hadisten bihaber magazin ve yaban bir hayat sürdürmek. Giysiden tutun karşılıklı ilişkiye yansıyor zaten bu durum. Çözüm mü ne? Bunu söylemeye görevli değilim sadece İSTEYİN ve OLUN!!! Çünkü Rabbimiz kûn fe yekûn sahibidir. Siz bir de bu yazıyı sanal alem için düşünün |
RE: Kız ile erkek arkadaş olamaz... Çook üzücü ve zavallı bir durum. Malumunuz ki, gençliğimiz bu hastalığa tutulmuş ve kurtulmak için hiç bir çaba harcamamaktadır. Nice örnekleri el'an yaşanmaktadır. Bu yıl yaz kampında bir öğrencimin itirafı ile şoook olmuştum. Hala etkisinden kurtulamadım. Aynı anda 12 tane erkeği (idare ediyormuş). Kendime şu soruyu sordum ve cvp bulamadım. _Gencecik nesil bu durumda iken, ben nasıl hesap vereceğim?_ |
Cvp: RE: Kız ile erkek arkadaş olamaz... Alıntı:
12 erkeği idare etmek ha... İlginç... Arkadaşlar şunu hiç unutmadım, siz de unutmayın : ''CEHENNEMİN YOLLARI İYİ NİYET TAŞLARIYLA SÜSLÜ!... E güzel kızımmmm evladımmm sen 12 erkeği idare ediyorsunn, seni kim idare ediyorrr? Nefsin mi, şeytanın mı!?... Çok işimiz var dostlar çok... Sevgili iklimya, başlar sağlam olmazsa, nesiller de sağlam olmaz. Demekki bizlerde sorunlar var ki, bizlere emanet evlatlarımız bu halde.. Nasıl ki devletin başı Gül olmassa, Etraf gülistanlarla dolmaz,kokuşur gider..Allah muhafaza.. Emanetlerin sorumlulukları ağır..Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun hep beraber.. |
RE: Kız ile erkek arkadaş olamaz... _ Ooooo maşallah leyl ışıkları, siz beni tanımadınız galiba ama ben sizi tanıdım. Hoşgeldiniz efendim foruma. Gaye ve maksatımız mutlaka gençliğe yardımcı olmaktır. Rabbimiz yolumuzu açık etsin inş. |
RE: Kız ile erkek arkadaş olamaz... Sağol iklimya; davete icabet etmemek olmazdı :) O gençlik sizlerle pırıl pırıl yetişecek. Pırıl pırıl insanlarla olduğunuz sürece eyvallah :O |
Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. Değerli Arkadaşlarım, Kadınla-Erkeğin arkadaşlığı, KELEBEĞİN ATEŞLE DANSI GİBİDİR. Her kadın, erkekle olan arkadaşlığında, erkeğin birincil öncülünün cinsellik olduğunu bilir. Bunu gerçekten bilmeyen kadın, ya çok safdiriktir, ya da bilmiyor görünüp başka emeller peşinde koşuyordur. Bunlara yani niyeti bozuk ve oynayan kadınlara TAKTİSYEN kadınlar diyoruz. Kadın ve Erkeğin birbirine yaşatacağı cinsel, psiklojik, karşılıklı onay ve benzeri duyguları, ancak meşru zeminde, EVLİLİKTE bulabilir ve evlilikte tatmin edebilirsiniz. Yıllardır flört eden insanların birbirine tahammülü, evlendikten sonra, bir kaç ay bile sürmüyor.Bu konularla bizzat ilgilenen bir insan olarak söylüyorum. Bunu derken evlenecek gençlerin meşru ortamlarda evlilik amaçlı görüşme ve konuşmasına, kesinlikle taraftarım. Ama bu görüşmeler sadece ve sadece evlilik amaçlı olmalı. Gençler; fıtratlarını, mizaçlarını, beklentilerini, uyum alanlarını, sevgi dillerini, olmazsa olmazlarını,kırmızı çizgilerini vesaire.... Bunları ciddiyet ve şahsiyet esasları içinde konuşmalı. Konuşacakları ortam, halka açık bir ortam olmalı. Bir yakın ve iki tarafada müşterek bir dost da şöyle bir kenarda oturmalı. Ama onları dinleyecek pozisyonda değil tabi. Böylelikle üçüncü kişi sigorta vazifesi görür. Gençler rahatlıkla konuşabilir,tanışabilirler. Flört ne kadar zararlıysa, gençlerin tanışıp konuşmasına imkan tanımayan dünürcülüklerde, o kadar zararlı. Bazı aileler, evlerine gelen dünürcüye psikolojik baskı uyguluyor. Sanki damat adayı namussuz bir insanmış gibi...Damat adayının sağına kızın bir kardeşi,soluna bir kardeşi oturuyor. Ne kadar ayıp...Çocuk ablukaya alınıyor. Normal şartlarda kızla oğlanın görüşmesi sağlanmıyor. Allah aşkına...İki cihan saadetiyle ilgili bir seçim olan evlilik görüşmesi böyle aceleye getirelebilir mi? Psikolojik baskı altında olabilir mi? ORADA EN AZ 50 İNSAN VAR.HEPSİNİN BAKIŞLARINI ÜZERİNİZDE HİSSEDİYORSUNUZ.BU ŞARTLARDA EVLENECEĞİNİZ KIZA VEYA ERKEĞE RAHAT RAHAT,NASIL BAKABİLİRSİNİZ? Ama eve gelen damat namzedine ucuz ahlak gösterisi yapanlar ben biliyorum ki, evde kızı ve ailesiyle, bir çok filmi yüzü kızarmadan izleyebiliyorlar. Öğrencilerim bunu, bana itiraf ediyor. Her zaman söylediğim gibi, ya ifrat ya tefrit. Hep uçlardayız vesselam. Yüzlerce flörtün akibetini biliyorum. Bu insanlar birbirine karşı, gerçekci davranmıyor...Rol yapıyor...Ayrıca mutlaka cinsel yararlanma oluyor...Sonra fiziksel,cinsel açıdan kirlenmiş bu insanlar, temiz kalabilmiş insanların hayatlarına girmeye ne hakları var ki? Bir çok düğün konvoyunun önündeki gelin arabasında yazan yazıyı görmüşsünüzdür: -ELVEDA KIZLAR. Pekiyi kız da ayrı bir arabaya aynı yazıyı yazsa: -ELVEDA ERKEKLER. Bu insanlar kendilerini ne kadar alt düzeyde varettiklerinin farkındalar mı acaba? Bu insanlar akşam olunca aynada gözlerinin içine bakamayan insanlardır. Bakışlarını kendilerinden kaçıran insanlardır. Açık ve net olarak söylüyorum ki, evlilik niyetli olmayan her kız-erkek görüşmesi flörttür. Dileyen dilediği fıkıh uzmanına sorabilir. Kendini dindar tanımlayan bir çok insanda bu hatayı yapıyor.Nette bir kızla, bol bol sohbet yapıyor. Bu sohbetin nette olması sıkıntıları gidermiyor. Dinin yasakladığı bir şeye din süsü verilmesi, kişinin sadece kendini kandırmasından ibarettir. Bu tarz görüşmeler bekar bir insanın, nikahlı ve kendisine haram olan bir kadınla başbaşa kalması gibi keffaret gerektirir diyen alimlerimiz vardır. Bu hususlara çok dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca fiziksel bekaretin yanında ruhsal bekarette çok önemlidir. Ruhsallığı, duyguları, latifeleri, gönlü; haram sesler,haram dokunuşlar,haram bakmalar,haram hayallerle çöplüğe dönüştürülmüş bir insan ne kadar bakiredir? Afedersiniz ama, kendisini yürüyen, konuşan bir çöp bidonuna dönüştüren bir insan ne kadar bakiredir? Bakirelik hem erkek, hem kadın için geçerlilir. Çünkü, bakire demek iffetli demektir. Aklını nefsine ipotek etmemiş her insan, evleneceği insanda iffet arar, ruhsallık arar; berraklık, temizlik, kirlenmemişlik arar. Şunu da söylemeden geçmek istemiyorum: Bir genç kız, yırtılan kızlık zarını tekrar diktirebilir. Ama RUHUNDAKİ KOCAMAN YIRTIĞI, nasıl ve neyle dikecek? Ayrıca şu hususu,iki gözümüzün önünde uçan bir yazı olarak, sürekli bulundurmalıyız: BİR İNSANIN HAYA ZARI YIRTILMADAN,İFFET ZARI YIRTILMADAN,KIZLIK ZARI (gayri meşru dairede)YIRTILMAZ. Çünkü, dişin minesi bir delinmeye görsün, çürüme hızlanır. O yüzden insan sefahate bir anda düşmez. Çürüme yavaş yavaş olur.Zamanın her bir anı,bu çürümüde rol alır.İnsan bir gün aynaya baktığında, karşısında hiç tanımadığı bir yabancı görür. İşte bu, o insanın ruhsallığının sukut ettiği andır. O yüzden, evlilik öncesi korsan yaklaşımlara dikkat etmek gerekir. Kirlenmemiş bir vicdan, insanın yakasını bırakmaz, hep suçluluk duygusu yükler.Bu feryatlardan kendimizi kurtaramayız. Şu basit, kısa dünya hayatını; ak ve temiz bir alınla, pırıl pırıl duygularla tamamlamaktan daha önemli ne olabilir? Kaçamayacağımız en büyük otorite vicdandır. Eğer kediye satılmadıysa, insan, sadece vicdanını terazi yapsa, yine doğru yolu bulabilir. Flört veya dini kılıf geçirilmiş, dini sohbet içerikli flörtler, insanları kesinlikle kirletir. Kişinin evlilikte yaşayacağı duyguları, öne alır. Yaratıcının kırmızı çizgilerine tecavüz etmiş olur. Sözlerimi bir Allah Dostunun sözleriyle bitirmek isterim: "ŞAŞARIM ŞU İNSANLARIN AKLINA Kİ,BEŞ DAKİKALIK BİR ZEVK İÇİN EBEDİ CEHENNEMİ SATIN ALIRLAR." NUSRET KARDELEN HER ŞEY MAVİSİNİ YİTİRMİŞ BİR HAYATIN YENİDEN İNŞAASI İÇİN. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. özür dilerim ama bu ortamda bulunan üyelerin yaş oranı eminimki bu konular üzerine düşünecek ve neyin ne olcağını bilecek seviyede.. ben bu tarz paylaşımların bu formda bulunmasından yana değilim.. istayen katılır istayen katılmaz.. saygılar. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. [=inzar] özür dilerim ama bu ortamda bulunan üyelerin yaş oranı eminimki bu konular üzerine düşünecek ve neyin ne olcağını bilecek seviyede.. ben bu tarz paylaşımların bu formda bulunmasından yana değilim.. istayen katılır istayen katılmaz.. saygılar. Neden inzar kardeşim, islam bunları ayıp, tu , kaka diye görmüyor ki.. Aksine bu yazıları yazan islami ilimlerin surlarında gezinen bir akademisyen diyebilirim.. Evlilik de islamın en önemli konularından biri olduguna göre ve ayrıca gençlerimizin ne kadar cahil kaldıklarını da göz önünde bulunrurarak yayımladım bunları.. Acı, sert ama dosdoğru.. Israrlar olursa devem etmem, kaldırırım, geniş düşünüyorum ben sadece.. Kadın ve Aile bölümünde, islami sınırlar çerçevesinde yayınlandı sonuçta.. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. değerli arkadaşım paylaşımdan paylaşıma fark vardır.. elhamdülillah bizde geniş düşünmekten yanayız.hem ben tu kaka diye bir ifade tarzında bulunmadım.. sadece paylaşımda cinselliği çağrıştıran ifadelerin yer almasına karşı tavrım var.. geçenlerde ahlak üzerine yayınladığın yazıyıda hatırlayarak sadece ifade etmek istediğin islami aile veya dine uygun ilişkilerin nasıl olcağında dair kaynakları belirtmen ve daha farklı yazılarla bunu ahlak çerçevesinde yayınlamanı isterim.. zaten islamı öğrenmek isteyen aklı selim bu konularıda araştırıp öğrenmekten yanadır.. şuan tam olarak anlatmak istediğimi yansıtamadım.. eminim sen anlamaya çalışmışsındır.. uslüp.. ki buda ahlakın ve islamın gerektirdiği seviyede olmalı. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. yazılanlar doğru olsa bile ki doğrudur..ama uslup akademik dil değil.sokak ağzı ile yazılmış.yazar bi yandan flörtü yerden yere vurur diğer yandan flörtsüz olmaz diyor.görücü usulde adaylara flört izni verilmediğinden yakınıyor.flört halvet demektir.eğer flörte karşıysanız görücü usulle yetineceksiniz.karşı değilseniz görücü usulunu flörte neden çeviriyorsunuz ki...sanırım yazı aceleye gelmiş bir yazı.yazarın kafası net değil.giriş gelişme sonuç uyuşmuyor.uslup hiçç...: "Bir genç kız, yırtılan .....tekrar diktirebilir. Ama RUHUNDAKİ KOCAMAN YIRTIĞI, nasıl ve neyle dikecek? " bu cümle ulu ortamı söylenir.tekrar dikilebilir olayını öğrencisine kopya veren öğretmen konumuna düşürmezmi insanı...hem bi şey anladıysam o cümlenin ilk bölümünden bushh olayım. inzara bu uslup noktasında katılıyorum.paylaşımlarınızın devamını dileriz,ama usluba dikkat lütfenn.. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. Seni anlıyorum güzel kardeşim, haya iffet namus kavramlarıyla bakış açını da çokk iyi anlıyorum , fakat bunu alanen açıkça yazmak nezaketsizlik gibi algılanıyor, insan ilişkilerinde dikkat edersek o kadar ikiyüzlü bir toplumuz ki, gerçekleri gerçekten hissettiğimiz ve düşündüğümüz gibi anlatmıyoruz , anlatamıyoruz, toplum ne der, elalem ne der diyerek, halbuki iki genç erkek , yada iki genç bayan veya iki eş yanlız kaldıklarında bu tür konuşmaları rahatça sıkılmadan konuşabiliyorlar, en yakınları ya.. Şimdi ben bu adamın çokkk açık, sıkılmadan , gerçekleri , içinde cinsellik olmasına rağmen ikiyüzlü olmadan , net bir şekilde ortaya koymasını yadırgarsam , içimden de adam ne kadar doğru konuşuyor, ne kadar net konuşuyor dersem ama bunu yayınlamazsam , edebe ahlaka uygun değil dersem bu kez kendimi iki yüzlü düşüneceğim, neden dersen insanoğlu tutarlı olmak zorunda, düşünceleriyle yaptıkları birbirine uyumlu olmak zorunda, ben bu yazının medineweb'e yakışmadıgını düşünmüyorum , aksine toplumun gerçek içsel düşünceleriyle yansıtmış, islam adına da utanmadan sıkılmadan hayasızlıgı ve ifftesizliği kaleme almış bu adama şapka çıkarıyorum.. Şahsi düşüncem bu.. Falan kimse havadan nem kapıyor derler, ya yağmur altında ıslanmayanlara ne demeli.!!!!.. Araştırmaktan, bilimsel yazıları okumaktan öte dobra dobra yazılmış bir yazıyla daha çok yol kat edileceğini düşünüyorum şahsen.. Adamın biri gelir şimdi , burada yazdıkları için bu yayımladığım şeyden dolayı atıp tutar gider, sonra .. bir vakit gelir yanlız kalır,adama bak bee ne kadar dosdoğru anlatmış helall olsunn der içten içe.. Neyse konumuz bu değil.. Dediğim gibi yazının kaldırılmasını isterseniz kaldırırım, şahsi görüşünüze katılmıyorum canım inzar'cığım.. İnsan açık seçik ve net olmalı diyorum... |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. aslında düşündüğüm zaman sorun üsluplada bitmiyor.. cinsellik denilen olgunun kişinin sahip olduğu fıtratıyla alakalı bir şey olduğunu ifade etmek isterim.. inançlarlada bu değerini ve ahlaksal konumunu oluşturup kişide cinsel hayatını belli eder.. yani cinsellikte var olan kadın ve erkeğin yapısıyla alakalı özelliklerdir.. bunuda ne olduğunu hem kadın hemde erkek bilir.. yani doğası gereği özellikler vardır.. ve bu her kul için aynıdır.. bunlar belirli bir çağa gelmiş her insanda var olan değişimlerdir. ahlak eğitimi ve islami terbiye almış bir birey bunu kontrol etmenin cevaplarınıda bulacaktır.. sadece tespitleri iyi yapmak ve kaynakları iyi belirlemek gerekir.. aslında uzatmak ve arkadaşımızın paylaşımı üzerine bir yorum yapmak istemiyorum.. şunu düşünmenizi isterim.. bu tarz yazılar sahabeler dönminde bile yer almamıştır.. bu kadar deşifre edilip en ince ayrıntısına kadar anlatılması..düşündürücü geldi bana.. bir yol belirlenecekse bunun ifade tarzı daha farklı olmalı.. yine okuyan okuya bilir..bunca özel paylaşımlara karşı ben yaklaşımımı ifade etmek istedim. tekrar saygılar. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. Alıntı:
Hocam flörtsüz olmaz demiyor dikkat, iki gencin başında elli kiişiyle olmaz o insanlar birbirlerini nasıl tanıyacaklar diyor.. evet 3. bir kişi olmalı emniyet subabı bakımından diyor ama, uzaktan dinlemeli diyor.. neyse... dobralık batıyor işte toplumda biryerlere... ama bunlar da gerçekler.. Afedersiniz bir söz vardır , uluorta söylenmez, namus iki bacak arasında değildir, kafadadır diye, bunları dobra dobra konuşan belki bunu sokak agzıyla yazan bir insan neden dışlanır? Toplumun gerçeğini apaçık yazan bir insan neden dışlanır ? İtiraf edelim ki , bu yazılanların yüzde 80'İ hiç mi kafamızdan geçmemiştir ? Doğru söyleyeni, dobra söyleyeni neden 9 köyden kovarlar ?.. insan olarak neden apaçık konuşamayız ? Çelişki yok mu sizce... |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. İnzar kardeşime katılıyorum üslup yanlış gibi geldi banada. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. iyi ozaman ekranlarda boy gösteren haydar dümen amcayıda alkışlayalım .. ya hu bir şeyler ifade edilir...ki çok şey ifade ediliyor..ben medinewebe yakıştırmıyorum..şapkada çıkarmıyorum bu paylaşıma.. Adamın biri gelir şimdi , burada yazdıkları için bu yayımladığım şeyden dolayı atıp tutar gider, sonra .. bir vakit gelir yanlız kalır,adama bak bee ne kadar dosdoğru anlatmış helall olsunn der içten içe.. Neyse konumuz bu değil.. Dediğim gibi yazının kaldırılmasını isterseniz kaldırırım, şahsi görüşünüze katılmıyorum canım inzar'cığım.. İnsan açık seçik ve net olmalı diyorum... akresifleşme kardeşim.. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. [=inzar] aslında düşündüğüm zaman sorun üsluplada bitmiyor.. cinsellik denilen olgunun kişinin sahip olduğu fıtratıyla alakalı bir şey olduğunu ifade etmek isterim.. inançlarlada bu değerini ve ahlaksal konumunu oluşturup kişide cinsel hayatını belli eder.. yani cinsellikte var olan kadın ve erkeğin yapısıyla alakalı özelliklerdir.. bunuda ne olduğunu hem kadın hemde erkek bilir.. yani doğası gereği özellikler vardır.. ve bu her kul için aynıdır.. bunlar belirli bir çağa gelmiş her insanda var olan değişimlerdir. ahlak eğitimi ve islami terbiye almış bir birey bunu kontrol etmenin cevaplarınıda bulacaktır.. sadece tespitleri iyi yapmak ve kaynakları iyi belirlemek gerekir.. aslında uzatmak ve arkadaşımızın paylaşımı üzerine bir yorum yapmak istemiyorum.. şunu düşünmenizi isterim.. bu tarz yazılar sahabeler dönminde bile yer almamıştır.. bu kadar deşifre edilip en ince ayrıntısına kadar anlatılması..düşündürücü geldi bana.. bir yol belirlenecekse bunun ifade tarzı daha farklı olmalı.. yine okuyan okuya bilir..bunca özel paylaşımlara karşı ben yaklaşımımı ifade etmek istedim. tekrar saygılar. [/quote] Dikkat ederseniz bunca ÖZEL konuyu dile getiren kişi, şahsen islam alanında bir akademisyen.. Aynı zamanda bir evlilik danışmanı.. Bir de bu gözle bakalım.. olmaz mı.. Adamı savunuyorum sanmayalım, yanlızca açık ve çok dobra olmasının eleştirilmesine karşıyım.. hepsi bu.. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. ya hu konuyu neden saptırıyorsun anlayamadım.. ahlakın ne olduğunu anlamamış,hidayete ermemiş ve cinsel seçimi üzerine düşünmemiş bir zihniyeti,toplumu ve bireye temel akaidleri aşılamadan buraya istediğin kadar paylaşımda bulun istediğin kadar absür yazılar as ,kopyala hiç bir şeyi değiştirmezsin.. kişilerin seçimleri yaşamları ile devamlılık arz eder.. |
Agresifleşmiyorum inzarr, net olalım uslubu kötü olabilir, ama gerçeklerdir diyorum.. Gerçeklerin ittirilmesinden , elimizle ayagımızla konunun ittirilmesinden hoşlanmıyorum sadece.. |
|
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. hakikatin ne olduğunu bilen biliyor.. bende samimiyetimle bu tarz paylaşımlarla hiç birşey öğrenilmeyeceğini ifade etmek istedim.. kişinin akademisyen veya islamı bir yazar olması beni ilgilendirmez kardeşim... bak açık ve üslubun aşağılık olduğunu sende anlamışsın.. o na kalırsa yamyamların,yada afrikanın en ıssiz köşelerinde yaşayan insanların cinselliğe bakışıda var.. sana bir şey deyim mi..aslında herkes neyin ne olduğunu biliyor.. ama seçimleri bu yönde.. ahlak dışı. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. Neyin ne oldugunu bilip de, seçimlerini ahlak dışı , konu komşudan gizli yaşayıp, iş islami ahlak boyuntuna gelince hemen hopp kardeşim falan diyen insanları da gördük inzar !.. Uslup aşagılık demiyorum asla ! Aksine her zaman , her şeyin akademisyenler boyutunda anlatılmasına paylaşılmasına karşıyım, aksine mahalle seviyesinde de yazılabileceği görüşündeyim, Neden hiç birşey öğrenilmesin ? Bir tek namus perdesi olayına mı taktınız yani ? Bence bu konuyu baştan sona birdaha okuyun derim.. Hayatın gerçeklerini anlatan değerli bir şair, bir şiirinde "Namus perdesi" kelimesini kullanıyor ( mehmet akif ) ama bu cümle hiç kimseye koymuyorken, bu bey akademk dille yazmadıgı , açık net , dobra oldugu için eleştiriliyor, BEN BU ELEŞTİRİYE KATILMIYORUM, GERÇEKLERİ SAVUNANLARIN ARKASINDAYIM.. USLUP HER SEVİYEDE İNSAN İÇİN FARKLI FARKLIDIR... |
namus perdesi.. ne kadar güzel bir ifade değil mi. uslup her seviyede insan için farklı farklıdır..buna katılıyorum tabiki. anlaşılmayacam heralde. hatamız varsa bakılmaya kusurumuza. şunuda ifade etmeden bu konuyu kapatmak istemiyorum.. yaşadığımız ve içinde bulunduğumuz çağın farkındasınız değilmi.. bu yazılanlar bu anlatılmak istenenler bir şekilde duyuluyor, gözlerimizin önüne seriliyor..yani iç içeyiz bu kopuklukla..yada bu iğrençliklerle. o yüzden herkes neyin ne olduğunu ve nasıl olması gerektiğini bilsede seçimleri doğrultusunda vede toplumsal kabuller doğrultusunda düşünmeden kabul edip böylesi bir yaşamı seçiyorlar.. ( gençliğin durumuda ortada ).. tabiki doğruluklar anlatılacak..tabiki birileri akedemik boyutuyla bunları inceleyecek.. maddeliyecek ve kişilerin anlamaları için kendilerini değiştirmlere için yada ahlakı yaşamaları için katkıda bulunacaklar.. burada bulunan üyeleri nazara aldığım zaman bu tarz paylaşımlar şık durmadı diyorum.. hepimiz aklı başında azda olsa belirli değerleri kabullenmiş insanların.. sana saygı duyorum.. bizde enaz senin kadar toplumu ve insanların yaşamlarını gözlemleyip nasıl bir hayata sürüklendiklerini biliyor,inceliyor ve sorguluyoruz.. yinede bu şekilde anlatılamaz.anlatılmamalı.. tabiki sosyal boyutuyla geniş düşüneceğiz..analizler yapacağız.ama kardeşim bu çıplaklık,bu anlatım şekli iğreti duruyor bu camiada. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. savaş varmış burada şahsi görüşüm iki zıt kutupların evlenmeden önce,görücü flört mlört vs adı ne olursa olsun tasvip etmem. evleneceğiniz adayın fizikisini beğeniyorsanız,geri kalan kısmı zaten şartlarınızla uyumlumu değil mi ailenizden babanızdan abinizden ablanızdan yardım alabilirsiniz. aksi halde ben fllörtten yaralanmadım diyen yalan söyler. bu aradaa inzar bi tanesin sen...şaşırmadım bu dik duruşuna yağmur sende uykunu al gel,akademisyeninide unutma..yarın sakin kafayla yazarsınız.bende çayımı alıp izlerim sizi... |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. Esselamu aleykum ve rahmetullah Üslup çok önemli kardeşlerim Bir konuda haklı olması veya olmanız ya da hakkı anlatmanız eğer anlatmış olduğunuz konuya uygun bir üslupla anlatılmamışsa yazının değeri kalitesi düşer. Ben burada yazara hitaben söylemiyorum genel olarak ifade etmeye çalışıyorum.Savunduğunuz şeyin gerçekler olması kötü kullanılan üslubun mazereti değildir.Yanlış üslup yazının etkisini azaltır tabiiki kişiden kişiye üslup farklıdır ama bu siteye bu üslupla yazılmış bir yazı hoş durmuyor doğrusu.Dolayısıyla İNzar kardeşim doğruyu söylüyor önemli olan kimin doğru söylediği değil neyin doğru olduğudur.SELAM VE DUA İLE.. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. Dedim ya zaman kardeşim üslup parçalı bulutlu olursa eğer yazıda da şimşekler çakar etkisi azalır hakikat olsa bile tesiri azalır. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. sayın kardeşlerim yağmur her konuda yardımcı olmaya calışıyor, siz eleştiriyorsunuz, kişi eleştirmeyin, ve bu sitede olguna ve akliselim kişiler var , bu konuda başka fikirleri olan beyan etsin , fikirleri körertmiyelim olgunlaştıralım. |
Cvp: Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. nedense konuyu yazan arkadaşa gülesim geldi:))) önce kendine bakmalı herkes! |
kız arkadaşın yada Erkek arkadaşın var mı? Ne garip soru degil mi? okullarımızda çok yaygın sorudur bunlar genç bir kızın ERKEK yada erkegin KIZ arkadaşı olur sevgili anlamında yani kendi çaplarında nişanlılık gibi bir şey hatta işi o kadar ilerletmişler ki kız arkadaşı olmayan erkekleri dışlıyorlarmış çok gariptir bide bu insanlar müslümanlıga gelince mangalda kül bırakmıyorlar soraram onlara zina nedir?(isra suresi 32.ayet,mü'minun suresi 1-7...) bide kendilerinin yaptıklarının dogru olduguna o kadar inanmışlar ki tartışmaya bile giriyorlar. anneler babalar size çok iş düşüyor. lütfen çocugunuzu iyi egitin Bir erkegin kız arkadası oldugunda sırtını sıvazlarsanız,yapsın erkek derseniz; bir kıza küçük yaşta evlencen moduna sokarsanız yada erkekle edep çerçevesinde konuşmuyorsa sizde onu uyarmıyorsanız sokaklarda kız erkek el ele dolaşan cocuklardan biri yarın sizin kızınız yada oglunuz olabilir. bi amca bana demiştiki kızım görüyon mu sunları(kız erkek el ele oturuyorlar)bu kız ilerde başkasıyla evlenecek yanındaki oglanla karşılaştılar kızın yanında da eşi var oglan gelse eşine ben bu kızla çıkmıştım begenmedim seninle evlenmiş demek dese ne yapsın o eş????SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ??? Bu sorunu halletmek için ne yapmalıyız????(((düşüncelerinizi paylaşın lütfen))) |
Cvp: kız arkadaşın yada Erkek arkadaşın var mı? Her insan hata yapar... Hatasında ısrar etmeyen kimse mazlum değilse.. Kahramandır.. Dünya hayatı.. Oyun ve eglenceden ibarettir ayeti celilesini sindiren.. Hatasında ısrar etmez... Hepimiz sevdiklerimizle sınavdayız.. Lakin bunu görebilen var, göremeyen var.. Adam var... Adam ...... var.... İnsanoğlu her an apayrı bir haldedir.. Kuranı kerim, burada vazgeçtiğimiz herşey için, orada muhakkak karşılıgını hazırlamıştır.. Vazgeçemediklerimiz için de tabi... Kız erkek.. herkesin vardır bir gönül koydugu elbette... Önemli olan, AYNAYA BAKARKEN UTANDIRMAYACAK sevgiler yaşamaktır... Gerisi teferruattır... Bu konuda 9,05,2007 de kaleme aldığım bir yazımı paylaşmak istiyrm sizlerle... YALAN OLAN BU ALEMDE HAL'DEN HAL'E GEÇERKEN... Bir insanın kendisine yapacağı en buyuk yanlış nedir biliyor musunuz? En buyuk yanlış, deli gibi pişman olacagını bile bile sonu olmayan hatayı yapmaktır, rabbinin rahmetinden , sevgisinden, güzelliklerinden kovulacağını bile bile , içindeki melek sakınnnnnn diye feryat ederken, o meleğin feryadına kulak vermemektir, en buyuk yanlış, allah korkusunu sinenden , yüreğinden uzak tutmaktır, Ondan uzaklaştıgın, nefsine köle oldugun her an için geçerlidir bu.. Bazen bir sevgilinin gözündeki bakıştır sana bal gelen, sahip olmak istersin o bakışa, bazen bir dostun merhabasıdır,gülümsersin, senin hakkında ne düşündüğünü asla bilmessin asla gerçek yüzünü göstermeden yaklaşırlar sana.. Fark ettiğinde çok geç olabilir bazen.. Bazen en yakın arkadaşın dediğindir, iblisin kılıgına girmiş olan..İblis yanında hiç kalır.... Şaşırırsın..Yüreğin hep yanar.. Hep acır bir yerin..Belli etmessin kimseciklere, , gülümsersin ama içten değildir o gülümseyişşlerin.. İblise alet olmuşsundur yahut alet olman çok yakındır.. En yakınlarından dostlarından, arkadaşlarından,sevdiklerinden gösterirverir yüzünü sana..Şaşırırsın.. Şaşkınlık acıya dönüşür.. Takvadır , Allah korkusudur şaşkınlıgın... cenneten kovulmak... Kovuldummmmmm... demekten korkarsın hep.. Bazen bile bile gidersin ateşe... İslam yolunda yürürken hep en sevdiklerinden, en yakınlarından, öğrencilerinden, öğretmenlerinden, kardeşlerinden gelen bunca tuhaflık.. Bunca hayretvari .. Alışman gerek bunlara.. Alıştıkça öğrenirsin , olgunlaşırsın.. Öyle bir an gelir ki, bir selam verirken karşı cinse, astarını isterse ne yaparım demeye başlarsın.. Günahlardan, hatalardan uzak durmanın ilk adımlarıdır bunlar..Bunu söyleten RABBİNdir... Bir ayet vardı.. Ankebut süresi idi sanırım, diyordu ki: insanlar, 'iman ettik' diyerek, sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar?" (Ankebut Suresi, 2) Bu ayetten anlaşılmaktadır ki, bir insan, "ben iman ettim" dedikten sonraki hayatında, gerçekten Allah'ı razı etmek için yaşadığını, O'nun hoşgördüğü ahlakı uyguladığını fiili olarak da göstermelidir. Karşısına çıkan her türlü durumda Allah'ın hoşnut olacağı güzel ahlakı yaşamalı; aksi bir tavır sergilemekten de şiddetle kaçınmalıdır. Kişinin samimiyeti, Allah'ın güzel gördüğü ahlakı yaşama konusundaki çabasıyla ölçülür... Hata yapmaz demiyorum elbette.. Yapar yapar ama.. Hani bir ayet daha vardı.. Onu örnek vereyim,Küçük ama değeri buyük bir örnek..Mesela der ki rabbimiz, Zina yapmayınız, Ama ondan önce der ki ZİNAYA YAKLAŞMAYINIZ... Buna dikkat etmek lazım.. En basitinden hataya YAKLAŞMAMAK lazım... Yaklaştı mı kaoslara sürükleniyor insan...Acabalar başlıyor beyninde.. Takva varsa kaçmaya uzaklaşmaya çalışıyorsun deli gibi, Ama imanın gerçekse kaçabiliyorsun, Ya değilse.......... Değilse.... Aglasan ne fayda.... ''HAKİKİ İMANI ELDE EDEN DÜNYAYA MEYDAN OKUR'' derdi çok sevgili öğretmenim.. Israrla.. İnatla... Kelimelerin bittiği yerde tefekkür başlarmış... Tefekkürünüz bol olsun.. Selametle.. YAĞMUR SANCAK |
Kadin Erkek Tokalaşmasi Efendimiz,kendisine biat için gelen sahabi hanımlara şöyle buyurmuşlardır:"Ben kadınlarla tokalaşmamBenim yüz kadına söylediğim söz bir kadına söylediğim söz gibidir" Hzaişe Validemiz(ra) ise Resulullah'ın(asm)mübarek eli hiçbir yabancı kadının eline kesinlikle değmedi" Bundan dolayı gerek iş hayatında,gerekse diğer görüşmelerde erkeğin kendisine yabancı bir kadinla veya kadının yabancı bir erkekle tokalaşması konusunda bir "izin"verilmemektedir Ayrıca bu bir zaruret de değildirYani,"Bu zaruri bir haldir" diye insan gönül rahatlığı içinde bu yasağı işleme yoluna gidemez "Zaruret",ancak insanın"çaresiz"halde kaldığı,haram olan o şeyi yapmadığı zaman canına,malına ve namusuna bir zarar gelebilecekse ve bu durum da kuvvetli bir ihtimalle tahmin ediliyorsa,ancak o zaman yapılır UYARI=Karşinizdaki size elini uzatiği zaman o mahçup olmasin diye tokalaşmayin O zaman da biz ALLAHa karşi mahçup duruma düşüyoruz!!! |
RE: Kız ile erkek arkadaş olamaz... paylaşım güzeldi.teşekkürler.evet000 |
RE: Kız ile erkek arkadaş olamaz... Kesik baş cinayetini unutmayalım.... |
Kadın Erkek Tokalaşması Kadın Erkek Tokalaşması Haram mıdır? İslâm Dini'nin ana kaynakları Kur'ân-ı Kerim'dir ve de O'nun açıklaması ve uygulaması niteliğindeki Muhammedî Sünnet'tir. Bir sözü, davranışı ve işi haramlıkla vasıflandırabilmek için haram hükmünün doğrudan bu iki kaynağa veya bu iki kaynaktan birine dayanması gerekir. Yüce Rabbimiz Kur'ânımızın İsra sûresinin 32. âyetinde şöyle buyurmaktadır: "Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, apaçık bir çirkinliktir ve kötü bir yoldur." Bu âyet zinayı yasaklamanın yanı sıra zinaya yaklaştırıcı eylemleri de yasaklamaktadır. Sevgili Peygamberimizin ilgili sözlerinden hareketle zinaya yaklaştırıcı eylemleri çıplaklık, aralarında mahremiyet bağı bulunmayan kadınla erkeğin gözlerden ırak beraberliği, iradeli ve arzulu bakış ve bedenî temas olarak özetleyebiliriz. Bedenî temasın bir şekli de tokalaşmadır. İslâm literatüründe müsâfaha olarak isimlendirilen tokalaşmanın yükümlülük yönünden Mubah, Sünnet ve Haram türleri vardır. Kur'ân-ı Kerîm'de tokalaşma, mübâya'a masdarından fiil ve emir kipleriyle fakat çağrışımı yapılan soyut tokalaşma manasında değil, siyasî otoriteye bağlılık anlamında kullanılmaktadır.[1] Bu sebeple açıklamalarımızı sözlü ve fiilî sünnet merkezli olarak yapacağız. a- Müslüman erkeklerin ve kadınların karşılaştıklarında erkek erkeğe ve kadın kadına tokalaşmaları yükümlülük bakımından Sünnet'tir. Bir diğer anlatımla Hz. Peygamberin uygulamasını izlemektir. Bu konuda İslâm bilginlerinin görüş birliği vardır. Çünkü Peygamberimiz bizzat kendileri tokalaşmışlar, tokalaşmaya yönlendirici buyruklarında da şöyle buyurmuşlardır: "Allah, karşılaştıklarında müsafaha eden (tokalaşan) iki müslümanı birbirlerinden ayrılmadan mutlaka bağışlar."[2] Şanlı Peygamberimiz tokalaşmanın bağışlatıcılığı yanı sıra taraflar arasında oluşan kin gibi yıkıcı duyguları eriteceğine de işaret etmişlerdir. b- Mahremiyet (evlenme yasaklığı) ve nikâh bağı ile ilişkili bulunan kadın erkek arasında tokalaşma da meşrû ve Sünnet nitelikli uygulamadır. c- Aralarında mahremiyet ve nikâh bağı bulunmayan genç erkeklerle yaşlı kadınlar ve genç kadınlarla yaşlı erkekler arasında tokalaşma ise ahlâkî sakıncalardan beri olacağı için mubahdır - caizdir; yapılması sakıncasız işlemdir. Aynı şekilde aktif cinsel duyguları sönmüş yaşlılar arasındaki tokalaşmalar da mubahtır. Mubahlığından ötürüdür ki bu tür uygulamalar Hz. Ebû Bekir ve Abdullah b. Zübeyr gibi sahâbilerin hayatında da görülmektedir.[3] d- Birbirleriyle evlenebilir konumda olan, bir diğer anlatımla aralarında mahremiyet ve nikâh bağı bulunmayan kadınla erkek arasındaki tokalaşma ise amacına göre farklı hükümleri içermektedir. 1- Anılan kadınlarla erkekler arasındaki cinsel arzulu tokalaşma -doğrusunu Allah bilir, Kur'ân yanısıra Nebevî Sünnetle de irtibatlandırılabilir- haramdır. Çünkü Peygamberimiz, cinsel arzulu tokalaşmaları, cinsel organ zinasına yaklaştırıcı elin zinası olarak niteler. Bu tür nitelemenin yasağı da kapsayacağı açıktır.- Salât ve Selâm üzerine olsun- O, ilgili hadislerinde söyle buyurur: "Şüphesiz Allah, Âdemoğlunu zinaya eğilimli olarak yaratmıştır. Hiç şüphesiz bu eğilim onu kuşatacaktır. Gözlerin zinası bakış, kulakların zinası dinlemek, dilin zinası sözdür. Eller zina eder, ellerin zinası yapışıp tutmaktır. Ayaklar da zina eder, onların zinası yürümektir. Ağız da zina eder, onun zinası da öpmektir. Nefis umar ve ister, cinsel organ ise zina arzusunu gerçekleştirir veya sonuçsuz bırakır."[4] Elin zinası olarak vasıflandırılan tutuşun - tokalaşmanın İslâm bilginlerinin anlayışları çizgisinde tarafımızdan cinsel amaçlı ve nitelikli tutuş - tokalaşma olarak değerlendirilmesi, ilgili hadislerde örneğin bakmanın ve dinlemenin cinsel nitelikli olan ve olmayan şeklinde ayrılmasından açıkça anlaşılmaktadır. Zira gözün zinası olarak açıkladığı bakışın Peygamberimiz tarafından bütün bakışları değil, iradeli ve amaçlı bakışları içerdiğinin duyurulması bunun kanıtıdır.[5] Kur'ân-ı Kerîm'de mümin erkeklere ve kadınlara verilen gözlerin bakışlarının bir kısmından korunulması ile ilgili ilâhî emirler de aynı ayırımı yapmaktadır.[6] Kulakların zinasının dinlemek olduğunu duyuran güzellikler örneği Peygamberimizin düğünler ve bayramlar gibi özel günlerde huzurunda icra edilen şarkıların - tarihî olayları anıcı ezgilerin dinlenilmesine onay vermesi de dinlemeyi helâl ve haram kısımlarına ayırdığını göstermektedir.[7] Kaldı ki Peygamberimizin elin zinasının tutmak olduğunu bildiren hadislerinde kullandığı el-Betş kelimesi de tabii tutuşu değil yapışıcı, arzulu, kavrayıcı tutuşu ifade etmektedir.[8] "Mahremiyet ve evlilik bağı olmaksızın bir kadının eli içine dokunan kişinin Kıyamet Günü'nde eline ateşten kor konulur." Anlamındaki kendisiyle istidlâl edilemez "ğarib" hadisin, "terhib; korkutma" için kullanımı kabul edilse bile yapılan açıklamalar ışığında ancak cinsel amaçlı tutuşla ilgili uyarı olarak değerlendirilebileceği açıktır. (Nasbu'r-Raye 4/240) Burada değinilmesi gereken bir husus da elin zinasının Kur'ânın yasakladığı Fehşa (çirkinlik) kapsamında değerlendirilebileceği gerçeğidir. 2- Aralarında mahremiyet ve nikâh bağı bulunmayan erkekle kadının cinsel haz amacı gütmeyen tokalaşmaları ise iki şekilde değerlendirilmektedir. a) İslâm bilginlerinin bir bölümü, cinsel haz gayesi gütmeyen tokalaşmaların cinsel telezzüz amaçlı tokalaşmalar gibi haram olduğu görüşündedirler. Onlar bu görüşlerinde Sevgili Peygamberimizin Kur'ânî emir gereği kadınlarla biatlaşırken erkeklerle tokalaştığı gibi kadınlarla tokalaşmayıp sözlü olarak biatlaştığını açıklayan hadisten delil getirmektedirler. Şanlı Peygamberimiz Hz. Muhammet'le biatlaşan Ümeyme bint-i Rukeyke isimli kadın şöyle anlatıyor: Bir kadın topluluğu ile birlilikte biatlaşmak üzere Hz. Peygambere geldim... Elinizi uzatınız da size biat edelim, dedik. Şöyle buyurdular: - Ben kadınlarla tek tek tokalaşarak biatlaşmıyorum. Yüz kadına söylediğim söz bir kadına söylediğim; bir kadına söylediğim söz de yüz kadına söylediğim söz gibidir."[9] Yukarıda sunulan ve kendisiyle istidlal edilen hadis yanı sıra saygı değer eşleri Hz. Âişe annemizin, O'nun biatlaşma sırasında hiçbir kadınla tokalaşmadığını açıklayan sözleri de haramlılık delili olarak algılanamaz.... Zira emredici veya yasaklayıcı bağımsız buyrukları ile pekiştirmedikçe Peygamberimizin uygulamaları bağlayıcı hükümler oluşturmaz, yalnızca geçici tercihlerini yansıtır. Nitekim Peygamberimizin bizzat yapmadıkları bazı işlerin yapılmasını onayladıkları bilinmektedir. Örneğin O, "Benim eğlence ile eğlencenin benimle ne ilişkisi olabilir."[10] buyurdukları halde düğünlerde ve bayram günlerinde huzurunda şarkılar söylenilmesini onaylamıştır. Kendisine ikram edilen keleri yememiş, ama yenilmesini tasvip buyurmuştur.[11] Kaldı ki kadınlarla biatlaşması için Peygamberimize verilen Kur'ânî emir mubâya'a mastarından emir kipidir ki Kurânın işaret ettiği üzere sözlü biatlaşmayı değil tokalaşma şeklindeki biatlaşmayı çağrıştırmaktadır. Üstelik Peygamberimiz Ebû Sufyan'ın karısı Hint'le tokalaşarak biatlaşmıştır. Kendisine vekil kıldığı Ömer b. Hattab da (onun huzurunda) kadınlardan tokalaşma yoluyla biat almıştır. Böyle olmakla beraber Peygamberimiz, kadınlarla sözlü biatlaşma dâhil bez üzerinden müsafaha ve bir kap suya birlikte el sokma şeklinde farklı uygulamalarda bulunmuş, tokalaşmanın tek yöntem olmadığını, yöntemlerin çeşitlendirilebileceğini belirtmiştir. Üstelik o erkeklerle tek tek biatlaştığı gibi topluca da biatlaşmıştır. Biatlaşma Peygamberimizden sonra daha da çeşitlenerek sözlüden yazılıya doğru gelişim göstermiştir.[12] b) İslam bilginlerinin bir bölümü de aralarında mahremiyet ve evlilik bağı bulunmayan karşı cinsler arasındaki cinsel haz amacı gütmeyen tokalaşmaların temelde helâl olduğu görüşündedirler. Bir önceki maddede özetlenen açıklamalar ışığında bizim katıldığımız görüş de budur. Cinsel haz amacı gütmese de asırlardır İslâm dünyasında sürdürülen ve kutsal kültürümüzün alâmet-i fârikası olmuş kadın erkek tokalaşmasını dışlayan uygulama onun haramlığına değil, bu konuda sedd-i zerâi' yönteminin uygulanması gereğine inanılmasından kaynaklanmış olsa gerektir ki bu anlayış doğrudur. Bilinmesi gerektiği gibi temelde mubah - helâl olduğu halde harama sebebiyet verebilecek işlerden kaçınılması Kur'ânî usuldür.[13] Bu usûle İslâm Hukuku'nda vesîlelerin önlenmesi anlamına Sedd-i Zerâi' denilmektedir. Cinsel amaç gütmese de tokalaşma her an cinsel nitelikli fitneye düşürebileceği için Sedd-i Zerâi'in işletilmesi gerekir. Zira harama yaklaştırıcı davranışlar ve işlerden kaçınılması ve şüphelilerden sakınılması Peygamberimizin de öğüdüdür.[14] İslâm'ın, müslümanların yalnızca kültürel, ekonomik ve siyasal iktidarları dönemlerinde değil temel hak ve özgürlüklerinin çiğnenip kısıtlanacağı dönemlerde ve de müslümanlarla İslâm dışı toplulukların iç içe yaşayacağı toplumlarda da yaşanacağı düşünülürse, Kur'ân'a ve Peygamberimize aidiyeti ve anlamı üzerinde ittifak edilmiş Kur'ân bağlantılı Sünnet deliline dayanmadıkça her hangi bir sözü, davranışı ve işi haramlıkla vasıflandırmak İslâm'a bağlılık adına İslâm'la çatışmaktır. Üzülerek ifade etmek isteriz ki bu gibi helâli haramlaştırma veya farklı görüşleri bilmeksizin ve önemsemeksizin herhangi bir ictihadı İslâm'la özleştirmek gibi hatalar çokça yapılmaktadır. Oysaki Kur'ân bu nevi hataları ağır bir dille haram kılmaktadır.[15] Sonuç olarak deriz ki tokalaşma sünnettir. Aralarında mahremiyet ve nikâh bağı bulunmayan kadınla erkeğin cinsel haz amaçlı tokalaşması haramdır. - Doğrusunu Allah bilir- abdesti de bozabilir. Çünkü onların her biri, birbirlerine ulaşamayacak kadar yüce, dokunamayacak kadar kutsaldır. Ancak cinsel amaçlı da olsa tokalaşma müfessir sahâbi İbn-i Abbas'a göre, büyük günahlar ve açık çirkinliklerden kaçınıldıkça bağışlanacak "Lemem" benzeri küçük günahlardandır.[16] Kur'ân ve Sünnet'in bu anlayışı doğruladığı da bir gerçektir.[17] Cinsel amaç gütmeyen tokalaşma ise temelde helâldir, abdesti de bozmaz.[18] Fakat harama yol açabileceği için mücbir bir sebep olmadıkça sakınılmalıdır. Özellikle kadınlarımız ileri derecede kaçınıcı bir duyarlılık göstermelidir. Ancak nefislerine güven duyan veya yaşadıkları seküler toplumda, takdir haklarını kullanarak içinde bulundukları durumu, tokalaşmayı gerektirici; koruyucu veya manevi yarar sağlayıcı bir neden olarak değerlendiren mümin kadınlar ve erkekler ise İslâm adına asla yerilmemelidir. Hiç şüphesiz huzurunda sorgulanarak niyetlerimize ve amellerimize göre yargılanacağımız otorite yalnızca Allah'tır. Ali Rıza DEMİRCAN KAYNAK: Ali Rıza Demircan, Cuma Mesajları, Haklar-Hürriyetler-Vazifeler, Beyan Yayınları, İstanbul, 2008, s: 570-575. ________________________________________ [1] Fetih 10; Mümtahine 12. [2] Aynî, Umdetu'l-Kârî, 22/252. [3] Şerhu Fethi'l-Kadîr, K. Kerahiyeti F. Fil-... Lemsi 8/98; Vehbe Zuhayli, İslam Fıkhı Ansiklopedisi 4/ 371, Cevheretü'n-Neyyire 2/363, Fetavay-i Hindiye (tercümesi) 12/39. [4] Ebu Davud, Nikah 44; Buhari, İsti'zan 12. [5] Ebu Davud, Nikah 44; Aynî 22/240. [6] Mu'minun 30-31. [7] Buhari, Îdeyn 2. [8] Ragıb el-İsfehani, el-Müfredat, Betaşe maddesi. [9] Nesai, 7/149; İslam Fıkhı Ans. 4/370. [10] Nihâye, 2/109. [11] Buhari, Zebâih 33. [12] Müsned, 5/85, 6/409; Kurtubi Mümtahine 12; İbn Kesir, Mümtahine 12; Kettani, et-Terâtibu'l-İdariyye, İz Yayınları, 1/295; Diyanet İslam Ansiklopedisi, 6/121..., Buhari, Ahkam 43. [13] En'âm 108. [14] Buhari, İman 39; Tirmizi, Kıyamet 10. [15] Yunus 59; Nahl 116; Şûrâ 21. [16] Buhari, İsti'zan, Bâb: Zine'l-Cevârih..., Ayni, 22/238; İbn Kesir, Necm 32. [17] Kaynak tefsirlerden şu ayetlerin tefsirine bak: Necm 32; Nisa 31; Hud 114; Ankebut 7. [18] Farklı görüşler için bkz: Kurtubi, Nisa 43, 5/223. |
İhtilât (Kadın-Erkek Birlikte Durmak)..!! Tesettürü yaralayan, zedeleyen davranışların en zararlılarından birisi de kadın-erkek ihtilâtıdır, yani karışık olarak aynı yerde bulunmalarıdır. İmam-ı Gazâlî hazretleri diyor ki: “Birçok kadınlar için büyük zararlar, erkeklerin arasında bulunmalarından doğar. Fitne korkusu olan her yerde kadının gözünü korumak lâzımdır. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v) ' in evine bir kör adam geldi. Hazret-i Âişe ve diğer hanımları oturuyorlardı, kalkmadılar ve gelen kimse için: “-Kördür, bizi görmez!..” dediler. Peygamber Efendimiz -sallallâhu aleyhi ve sellem- buyurdu: “-Onun gözleri görmüyorsa, sizinkiler de mi görmüyor?” (İmâm-ı Gazâlî, a.g.e., sh: 197) İhtilâtın sebeplerinden birisi de iş yerlerindeki durumdur. Maalesef “...Çağımızda kadınlarla erkekler arasında sun'î bir eşitlik yarışı başlatılmıştır. Yaratılıştaki husûsiyetlere zıt olan bu yarış, hanımlık ve annelik meziyetlerini za'fa uğratmakta ve âileyi yaralamaktadır. Hanımların ev tanzimi ve salih bir nesil yetiştirmek yolunda, evlâdlarının ahlâkî yapıları ile meşgul olmaları yerine, hanımlıklarına, müstesnâ fıtratlarına zıd işlere yönlendirilmeleri, mantık, iz'ân ve îmana sığmaz. Çünkü âiledeki huzur ve saadet, kadındaki ve erkekteki istîdatların yerli yerince kullanılması ve korunmasıyla elde edilebilir. ( Osman Nûri Topbaş, Muhabbetteki Sır, sh: 249) Yazımızı Mûsâ Topbaş -kuddîse sirruh- hazretlerinin kadın erkek karışık oturmak mevzûundaki şu sözleri ile bitiriyoruz. “...Bazı âile reislerinin nazarları insanlara karşı olduğu için daima onlardan iltifat beklerler. Meselâ «Komşumuz çok nazik ve kibardır. Bize karşı da saygılıdırlar, o bize âilesi ile beraber geldiğinde ayrı olarak oturursak onu üzmüş oluruz. Hep beraber oturursak bir sakınca yoktur.» kanaatini yürütürler. Böylece ahmakça hareketle, Cenâb-ı Hakk'ın rızâsını, kulun rızâsına tercih ederler. Böyle şâibeli kulluk yolunda olanların, tesettürleri, namazları ve diğer ibâdetleri olsa da semere alamazlar. Çünkü yarım insandırlar. Yüz tane yarım insanı toplasanız bir insan etmez. Çünkü her hareketleri istikrarsızlık içindedir. Bugün “ak” dediklerine yarın “kara” diyebilirler, çünkü îman-ı hakîkî kalplerine tam olarak yerleşmemiştir. Bunların yapacakları; hatalarını bilip, nâdim olmak, istiğfar etmek ve sâlihlerin, sâdıkların peşini bırakmamak ve onların nasihatlerinden istifâde etmek olmalıdır.” (Sâdık Dânâ, Altınoluk Sohbetleri 5, sh: 45-46) |
RE: İhtilât (Kadın-Erkek Birlikte Durmak)..!! Alıntı:
|
RE: İhtilât (Kadın-Erkek Birlikte Durmak)..!! Hz. İbni Abbas Radiyallahu Anh'tan rivayetle Resûl-ü Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm buyurdular ki: "Bir kimseyi namazı, "fahşa ve münkerden" men etmeze, o namaz Allah'tan uzaklaşmaktan başka bir şeyi artırmaz." (Taberani/Kebir) Yukarıdaki hadisi şerifi açıklarmısınız o zaman kardeşim anladığınız kadar?Burada Kur'an ve Sünnet eksenli bir paylaşım yoksa Allah cc muhafaza. Allahın cc istediği gibi yaşayan insanlar tam,bunun tam tersi gibi yaşayan insan ise yarımdır.Buradan anlaşılıyor.Sevgi ile..!! |
RE: İhtilât (Kadın-Erkek Birlikte Durmak)..!! Antiparantez bir insan gösteriş amaçlı bir ibadet yaparsa bu insanın ibadetini Allah cc boşa çıkarır.Yani burada anlatılmak istenen Rabbimizin azze ve celle emirlerini kısmen yerine getirip daha sonra binbirtürlü haram işleyen daha doğrusu haramla helal karşık yaşayan bir kişi için |
RE: İhtilât (Kadın-Erkek Birlikte Durmak)..!! çirkin işler fenalık ve azgınlık yapanların namazları onları Allahtan uzaklaştırıyor.Bunun içinde bu gibi şeylere dikkat etmemiz gerekiyor. Not:Mesaj düzenlemeniz yokmu acaba arkadaşlar bulamadığım için böyle iki parçada oldu hakkınızı helal edin..!! |
RE: İhtilât (Kadın-Erkek Birlikte Durmak)..!! bütün ibadetlerin nihai hedef ve amacı güzel ahlaktır..ahlaksız ibdet merduttur.ibadetsiz ahlakda merduttur. 1-münkerden korumayn namaz namaz değildir.(ayet) 2-Münkerden korumayan oruç beyhudedir(h.ş) 3-münkerden korumayan hacc çeşitli cezaları vardır (ayet) 4-başa kakılan ahlaksız zekat zekat olamaz (ayet) kuranı sünneti azcık araştıranlar ahlakın olmazsa olmaz olduğu görecektir. bir elinde şarap diğer elinde kuran bir elinde tesbih diğer elinde zinaya dokunuş bir dilinde zikir başka andaki dilinde fitne OLAMAZ... abdestsiz namaz olmadığı gibi.. |
RE: İhtilât (Kadın-Erkek Birlikte Durmak)..!! kadın erkek ilişkileri günümüz müslüman toplumunda bir dengeye kavuşmuş değildir. kısa sürede de kavuşacağa benzemiyor. ya kadın erkek arasına bulutlara kadar duvarlar örülür, yada tüm sınırlar kaldırılır. galiba ikisinin ortasını yakalamalı |
SAAT: 14:32 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.