Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi İSRA,Açılış Tarihi:  21 Nisan 2008 (12:59), Konuya Son Cevap : 02 Mayıs 2014 (01:47). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Nisan 2008, 12:59   Mesaj No:1
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:İSRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 999
Üyelik T.: 21 Mart 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 80
Konular: 9
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart bu fotoğrafa dikkatli bakın lütfen

bu fotoğrafa dikkatli bakın lütfen

Kim ne derse desin haftanın en tarihî ve en çarpıcı gelişmesi Danıştay saldırganı Alparslan Arslan ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün bir arada görüldüğü fotoğrafın orijinal çıkmasıydı.
Fotoğrafın ilk neşredilmesinden sonra Veli Küçük, Alparslan Arslan'ı tanımadığını, fotoğrafın da "birileri tarafından kasıtlı olarak montajlanmış" olduğunu iddia etmişti. Şimdi ortaya çıkan gerçek şu: Terörle Mücadele ekipleri fotoğrafın aslına sahip Azadiye Welat Gazetesi'ne gidiyor ve bu fotoğrafı teslim alıyor. Ardından teknik araştırma yapılıyor ve tespit ediliyor ki fotoğrafta herhangi bir montaj hilesi yok. Bu ilginç gelişmeyi Star Gazetesi manşetine taşıdı. Bunun üzerine yer yerinden oynamalı, art arda açıklamalar yapılmalı, Danıştay saldırısından Ergenekon soruşturmasına kadar pek çok gizli gerçeğin üzerine gidilmeliydi. Maalesef öyle olmadı. Derin bir sessizlik, mahcup bir suskunluk gözleniyor bazı çevrelerde.
Türkiye'nin unutulan 11 Eylül'ü...


Lütfen hafızalarınızı yoklayın; neler yaşanmıştı Danıştay saldırısından sonra . Danıştay'ın verdiği başörtüsü kararından sonra çok sert tartışmalar yaşanıyordu. Eleştirilerin doruğa ulaştığı bir noktada Alparslan Arslan adında bir avukat, Danıştay üyelerine silahlı saldırı düzenlemiş ve makamlarında kurşun yağmuruna tuttuğu üyelerden biri hayatını yitirmişti. Daha meselenin içyüzüne dair en küçük bir bilgi ortada yokken fatura "dindar, muhafazakâr, dinci" gibi sınıflarla suçlanan insanlara kesilmişti. Dönemin Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer bile soğukkanlılığını koruyamamıştı, temsil ettiği makamın ağırlığı ve hukukçu geçmişini unutarak Danıştay saldırısında toplumun parçalanmasına neden olacak tutum sergilemişti. Deniz Baykal zaten olayı duyar duymaz hücum borusuna sarılmış gibiydi. Ve medya! En hararetli konularda bile aklıselimin kalesi olmakla yükümlü medya (daha doğrusu medyanın her geçen gün zayıflayan bir bölümü) faturayı daha canlı yayınlarda masum kitleler üzerine kesmiş ve olayı "Türkiye'nin 11 Eylül'ü" ilan etmişti.
Oysa mesele hiç de sanıldığı gibi değildi. Alparslan Arslan'ın yakalanması ile başlayan incelemeler sonrasında karanlık ilişkiler yumağı çözüldükçe karşımızda derin bağlantıları olan bir örgüt çıkıyordu. Daha o günlerde Zaman şu başlığı atıyordu: "Deştikçe çete çıkıyor." Gerçekten de öyleydi. Kendilerini Vatansever, ulusalcı vesaire olarak tanıtan ve silahlı eylem yapmayı mubah gören bir örgüt vardı. Yine o günlerde "Saldırıda TİT izi" başlığını atmış, derin çetelere dikkat çekmiştik. O dönemde bazı meslektaşlarımızın "Hadi canım sen de" şeklinde resmedebileceğim incitici tavırlarına da rastlamıştık. Oysa olayların üzerindeki sis perdesi dağıldıkça saldırının din için ya da dindarlar tarafından yapılmadığı ortaya çıktı. İşin bir ucu Susurluk olayına kadar gidiyor; diğer ucu Ergenekon adı verilen bir örgüte kadar dayanıyordu. Tam bu noktada Veli Küçük ismi kilit bir nokta haline geliyor. Zira Susurluk kazasında ortaya kontrgerilla bağlantıları çıkmış ve o dönemin en önemli emniyet yetkilisi Hanefi Avcı, derin organizenin askerî ayağını Veli Küçük'ün yönettiğini söylemişti.
Veli Küçük şimdi tutuklu. Ergenekon davasından dolayı gözaltında tutuluyor. İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in tabiriyle "Ergenekon terör örgütü"nün amacı hükümete karşı ayaklanmayı teşvik etmek. Bunun için "ses getirici eylemler" düzenlemekten yargılanıyor. Üstelik sadece Küçük değil; pek çok kişi cuntacılıktan dolayı mahkeme huzuruna çıkarılacak. Hazırlık soruşturması üzerine konan yayın yasağı elde edilen bulguların teşhirine izin vermiyor; ancak binlerce sayfalık doküman adliyeye intikal ettiğinde Türk tarihinin en kapsamlı çete belgeleriyle karşı karşıya kalacağımız aşikâr.
Susurluk olayı patladığında yeri göğü inleten medya ne yapıyor şimdi? Danıştay saldırısının arkasından laik-antilaik çatışmasına pimi çekilmiş bombalar yağdıran erbab-ı kalem niçin körebe oynamayı tercih ediyor? Susurluk olayının en efsanevi karakteri ile Danıştay saldırısının tetikçisi yan yana poz vermiş (üstelik yurtdışında poz vermiş) ve bu fotoğrafın fotomontaj olmadığı ortaya çıkmışsa niçin sessiz sedasız bir köşeye siner gazeteci(ler)?
Susurluk gerçekten faso fisoymuş!
Demek ki Erbakan Hoca'ya haksızlık yapılmış o gün. Demek ki aslında protesto edilmek istenen çeteler değil, hükümetmiş. Tansu Çiller ve Necmettin Erbakan koalisyonunu hedef alan güçler Susurluk Çetesi üzerinden hükümeti hedef almış ve bir çeşit muhalefet görevini üstlenmişlerdi. O protestolara samimiyetle katılan ve derin çetelerden müşteki olan insanlara sözüm yok; tam aksine onlara saygı duyuyor, kendimi onlara yakın hissediyorum. Asıl sözüm Susurluk Çetesi'ni protesto ediyormuş gibi yapıp siyaset sahnesinde rol alanlara. Çünkü samimi olmayanlar onlar. Neden mi? Çok basit. Dün Susurluk'u protesto için canhıraşane mücadele ediyor gibi çırpınan gazete ve televizyonlardan göz ardı edilemeyecek önemli bir kısmı bugün Susurluk'la ilgili ortaya çıkan gerçeklerde, Susurluk'un devamı olduğu anlaşılan Ergenekon örgütüne de gözlerini kapayarak kendi kendilerine karartma uyguluyorlar. Ya dün samimi değillerdi veya bugün.
Aslında gerçek başka bir şey! Bazı gazetecilerin çeteler umurunda değil. Onların düzenledikleri eylemi de ciddiye aldıklarını sanmıyorum. Bazılarının vatansever jargonuyla debelendiğini cuntacılığa sıcak baktığını; hatta onları kahraman gibi gördüğünü de biliyoruz. Konu o değil. Bazıları için hayati konu, her halükarda aktif siyasetin dinamik çarkları arasına sürükleyici roller üstlenerek bir çeşit muhalefet yapmak ve bunu yaparken de öteden beri dirsek teması halinde olduğu odaklarla bağlarını koparmamak.
Ancak dünya eski dünya değil; Türkiye de eski Türkiye değil. Nerede, ne tür dolapların döndüğü artık eskisi kadar saklanamıyor. İnsanları dilediği gibi yönlendiremeyenler, bir yandan daha hırçın ve umutsuz hale geliyor, diğer yandan da hatalı duruşlarıyla adeta suçüstü yakalanmış oluyor. . Kamu vicdanı soruyor; daha keskin bir dille ileride daha etkileyici bir şekilde sorular yöneltecek: "Niçin gizli ve kirli ilişkiler içinde olan ve dahi devletin imkân ve kimliklerinin arkasına sığınarak iş yapan cunta organizeleriyle yeterince mücadele etmiyorsunuz?" Siz sessiz kaldıkça soruların dozu artacak. "Susurluk'ta gösterdiğin protest tavra n'oldu?" denecek. "Veli Küçük ve Alparslan Arslan aynı fotoğrafta yer almasına rağmen, nasıl olur da Arslan'ın saldırısı 'irticai kalkışma' olarak nitelenir ve hatta bu gerçekler AK Parti'yi kapatma davasına delil diye sunulur?" gibi sorular peşi peşine gelecek. Sorular çığ gibi büyüdükçe medya kamuoyu huzurunda ya itibar kazanacak veya tükeniş seyrine doğru ilerleyecek.
Ne olursa olsun açık ve yakın bir gerçek şu ki medya yarın bambaşka bir medya olacak. Halkın sualleri, eleştirileri, seçimleri en büyük denetim mekanizması haline gelecek. Gizlenen her gerçek medya sorumlusunun kayıp hanesine yazılacak. İzah edilemeyen her türlü ticari/siyasi ilişki çemberin daralmasına sebep olacak. Bugün "işler tıkırında" diye sevinenlerin ya da "asıl güç biziz" diye ellerini ovuşturanların daha rahat bir ortam bulamayacaklarını söylemek bir kehanet değil. Kamu vicdanından kaçarak gazetecilik yapmak artık daha zor; hatta imkânsız. Keşke herkes zamanında farkına varabilse! [HR]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi İSRA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dişimize dost 10 besin maddesi Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp Tuba_ 1 2197 19 Ekim 2008 19:24
misyonerler faliyette !!!! Bilgi Dağarcığı Tuba_ 1 1629 14 Ekim 2008 00:21
Cvp: nurullah genç**(1960-**) Şiirler ve Şairler İSRA 1 1537 28 Temmuz 2008 14:27
colaya rengini veren böcekkk Serbest Kürsü ali70 21 8362 05Haziran 2008 15:53
pkk mağarasındaki yazı Serbest Kürsü Tuba_ 9 2410 13 Mayıs 2008 12:40

Alt 02 Mayıs 2014, 01:47   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart Cevap: bu fotoğrafa dikkatli bakın lütfen

güncel
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bu Fotoğrafa Yorumunuz Ne Olurdu Medineweb ? Mihrinaz Anket'ler-Röportaj'lar 72 08 Mart 2024 06:34
konuşurken dikkatli olmak lazım :) Esma_Nur Fıkralar-Hikayeler 3 09 Şubat 2022 22:40
okuduktan sonra daha dikkatli olursunuz inşaallah sahram Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 1 07Haziran 2014 21:28
Bir Fotoğrafa – Nazım Hikmet Ran enderhafızım Şiirler ve Şairler 0 20 Ocak 2013 09:08
Dikkatli olmak Aysima Makale ve Köşe Yazıları 0 10 Şubat 2009 16:53

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.