Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi İslaminesil,Açılış Tarihi:  12Haziran 2014 (18:38), Konuya Son Cevap : 12Haziran 2014 (18:38). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 12Haziran 2014, 18:38   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Wan
Yaş:42
Mesaj: 2.709
Konular: 316
Beğenildi:1404
Beğendi:590
Takdirleri:533
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart STK'lardan 'Sisi' tebriğine tepki

STK'lardan 'Sisi' tebriğine tepki

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, gayri meşru yöntemlerle kendini Mısır Cumhurbaşkanı olarak ilan eden Darbeci Sisi'ye bir mesaj göndererek; "İki ülke arasındaki köklü ilişkilerin her zaman devam edeceği konusunda kuşku duymadığını" belirtmesi insanlık adına bir utanç kaynağıdır" dedi. Muhafazakar kesim bu açıklamaya alındı.

ANADOLU PLATFORMU'NUN YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE;

“Sakın zalimlere eğilim, yakınlık göstermeyin. Yoksa cehennem ateşi yakalar sizi. Allah'tan başka bir dostunuz, bir dayanağınız yoktur. O zaman O'nun yardımını göremezsiniz.” (Hud, 113)

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, gayri meşru yöntemlerle kendini Mısır Cumhurbaşkanı olarak ilan eden Darbeci Sisi'ye bir mesaj göndererek; “İki ülke arasındaki köklü ilişkilerin her zaman devam edeceği konusunda kuşku duymadığını” belirtmesi insanlık adına bir utanç kaynağıdır. 29 Mayıs 2014'te, katılımın % 40 olduğu seçimlerden(!) insanların akıllarıyla alay edercesine % 97 oy alarak Cumhurbaşkanı seçilen bir firavunu tebrik etmek değil Türkiye Cumhurbaşkanına; hiçbir insan evladına yakışmaz. Böyle bir mesaj nereden bakılırsa bakılsın insanlık onurunu yok sayan ve halkın değerleriyle bağdaşmayan bir tutumdur.

Mısır’da halkın oyları ile iktidara gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi aşağılık kanlı bir darbe ile cezaevine sokan ve binlerce Mısırlı’yı katleden ve işkencelerden geçiren Abdülfettah el Sisi ve cinayet şebekesinin telin edilmesi gerekir. Bunları lanetlemeyip tebrik edenleri de akıllarını başlarına almalarını ve tebriklerini geri almalarını ve özür dilemelerini bekliyoruz. Yapılan ihanete ortak olmanın, zalimlerle iş tutmak olduğunu ve zalimlere yandaş olmanın bedelinin ağır olacağını hatırlatıyoruz.

Mısır’da ne olmuştu?

3 Temmuz 2013 tarihinde Mısır'da gerçekleşen askeri darbe, Mısır’ı bir kaosun içine sürüklemişti. İç barışı temin etmek, toplumun kutuplaşmasını engellemek ve olası bir iç savaşın önüne geçmek iddiasıyla kendisini meşrulaştırmaya çalışan bu darbe yönetimi birçok yeni sorunu beraberinde getirdi. Mısır siyaset tarihinin ilk demokratik seçimiyle cumhurbaşkanlığına gelen Muhammed Mursi'ye karşı bilinçli bir itibarsızlaştırma kampanyası düzenlendi. Tahrir devrimiyle birlikte imtiyazlarını kaybetmek istemeyen çevreler, fulul olarak isimlendirilen eski rejim artıkları, girdikleri parlamento, senato ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önemli bir varlık gösteremeyen liberal, laik, sol ve milliyetçi çevreler ile bazı Kıptilerin koalisyonundan oluşan bir yapı, demokratik yollarla iktidara gelme yöntemini aşamalı bir şekilde devre dışı bırakmaya çalıştılar.

Muhammed Mursi, 26 Haziran 2013 tarihinde iktidara gelişinin yıldönümünde bütün siyasi çevrelerin ve üst düzey devlet ricalinin hazır bulunduğu bir ortamda iki saatlik bir konuşma yaparak bir yıl içinde yapabildiklerini ve yapamadıklarını, karşılaşmış olduğu iç ve dış olumsuzlukları detaylı bir şekilde anlatmıştı. Bu konuşmasında Mursi, daha fazla siyasi katılım ve işbirliği için de tüm çevrelere diyalog çağrısında bulunarak bir yol haritası teklif etmişti. Bu konuşmanın üzerinden bir hafta geçmeden en ön saflarda Mursi'yi dinleyen ve yer yer alkışlayan Savunma Bakanı ve Genel Kurmay Başkanı General Abdulfettah Sisi, toplumun üçte ikisinin desteğini alan anayasayı fesheden ve Mursi'nin görevine son veren darbeyi gerçekleştirmişti.

Bu darbeyle birlikte, elli gün boyunca başta Kahire'deki Adeviyye ve Nahda Meydanları olmak üzere Mısır'ın sekiz büyük şehrinde sessizce, milyonlarca insanın vakur ve kararlı bir şekilde sağduyuyu elden bırakmadan darbeye karşı tepkilerini dile getirmeleri darbecilerin ve darbe yandaşlarının psikolojisini bozdu. Darbe karşıtlarının bu gösterilerini görmezden gelen, her türlü manipülasyona başvuran ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılan toplam oyların yarısından fazlasını alan bir siyasi hareketin temsilcilerini "terörist "olarak yaftalayan darbecilerin yönlendirdiği Mısır medyası, gösterilerin dağıtılması konusunda her türlü yola başvurulması gerektiği şeklindeki yayınlarıyla 14 Ağustos'ta gerçekleştirilen katliamı teşvik etmişti.
Askeri darbenin iç ve dış destekçileri ile çanak tutucuları aynı zamanda işlenen ve işlenmeye devam eden katliamın sorumlularıdırlar. İçeride medya, ordu, sermaye, fulul, yargı ve sivil politikacılar darbe çağrısında bulunurken dışarıda da Suud rejimi ve Birleşik Arap Emirlikleri Mısır'a yardım vaadinde bulunarak, Batı dünyası da darbeye darbe diyemeyerek yaşanan son katliamların sorumluluğunu paylaşmıştır.

Bizler, Anadolu Platformu olarak kendini insan, daha özelde Müslüman ismiyle tanımlayanların bu zulme ortak olamayacaklarını; ortak olanların da tarih, millet ve Allah huzurunda hesap vereceklerini hatırlatıyor, yapılan tebrik mesajının ivedilikle geri çekilmesini istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ANADOLU PLATFORMU
__________________
Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi İslaminesil 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Babadan Evlada Cevap. Makale ve Köşe Yazıları Kara Kartal 18 6244 13 Kasım 2017 20:19
Asrın Kerbelasi Filistin.. Serbest Kürsü Mihrinaz 3 1655 13 Kasım 2017 17:55
Dūşlerim... Makale ve Köşe Yazıları su damlası 2 1584 12 Kasım 2017 06:51
Mynmar ve Biten Muslumanligimiz... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 0 1426 16 Eylül 2017 21:06
Veyl Olsun... Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 3 1568 16 Eylül 2017 21:04

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Fanatik Yahudilere tepki Kara Kartal İslami Haberler 0 19 Mayıs 2023 12:31
Pandemi Sonrası Oluşan Kronik Hastalık "Beyin Sisi" Mihrinaz Sağlık / Beslenme 0 19Haziran 2022 14:09
Chat'a Giden Yol ''FORUM''lardan geçer ! AŞK'ÜL İSLAM Komik Paylaşımlar 10 12Haziran 2014 19:18
Bilal Güler & Selami Güneş - Sisi Pisi (Single) 2013 Kürtçe enderhafızım İlahiler/Ezgiler 0 04 Kasım 2013 16:50
İlâhiyat'lardan felsefe derslerinin kaldırılması cinayettir muallime Muhtelif Konular 3 01 Kasım 2013 12:07

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.