www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi Esma_Nur,Al Tarihi: 01 Ekim 2013 (18:53), Konuya Son Cevap : 03 Kasm 2016 (19:25). Konuya 12 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 yelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]() Gelin eitleri:)) Gelin-i Muazzama Bu gelin eidinin melekten kanad ek------, says soyu tkenmekte olan kelaynaklardan da azdr zelliklerinin en banda marifetleri gelir On parmanda her parmak bana 100 marifet der Temiz, titiz, gler yzldr ve mutfakta muhteemdirler Kocasna itaatkar, gelirine kanaatkar, bollukta sefakar, yoklukta cefakar, yavrularna fedakar, kaynvalide ve kaynpederine hrmetkar, einin tm slalesine hizmetkar, kendi ailesine vefakardr Anlalaca zere byle bir gelin sahibi olmak herkes iin her adan karldr alan Gelin Genelde tahsillilerdir, eine ekonomik destek iin hayat mterektir ilkesiyle hareket ederler En sevdikleri dizeler ocuk da yaparm kariyer de szlerinden oluur Hem ie hem eve yetiirler, cebbar cevahir bir yaplar vardr Planl programl hayat srerler, hafta ii gelen misafirleri sevmezler Kaynvalideleri ile sk gremedikleri iin gller gibi geinirler ocuklarnn bakm iin her iki tarafn kaynvalideleriyle iyi geiniyor olmasnn ayrca nemi vardr Hrrem Sultan Gelin Bu tr gelinlerin ilm-i siyaseti ok gelimitir Tm siyasetlerini kocalar zerinden yrtrler kaynvalideleri ile scak cephe savana girmezler Eve yardmc tutup tm temizlii ona yaptrp akama eine Btn evi tek bama temizledim diyerek nazlanma rnei beynelmilel tavrlardr Kocalar tarafndan el stnde tutulurlar Hayatlarndan memnundurlar Kaynvalideleri bu gelinlerle bata mcadele etse de bir sre sonra gelinin yapaca kk bir operasyonla etkisiz hale getirilir, keye sinmek suretiyle pes eder Sarmsak Gelin Adn bir zdeyiten alr Sarmsa gelin etmiler krk gn kokusunu karmam sz itibariyle anlalaca zere bu gelin eidi dnrclk, sz, nian gibi nikah tarihine kadar olan btn zamanlarda her ynden tercih edilen zellikler sunar Ancak nikah treni sonrasnda ilerde ciddi bir deiim olur O ilk zamanlardaki melek gelin adaynn yerinde yeller esiyordur Dardan anlamak mmkn deildir Zira kendilerinin teatral ynleri pek kuvvetlidir ve en iyi kadn oyuncu dalnda Oscar dln hak ederler Bu tarz maharetlerle donanm gelin karsnda duann gcne snlmasndan baka are yoktur ocuk yaptktan sonra davranlarndaki iddet giderek artar Okumu, beceriksiz, alan gelin Bu gelin tr ounlukla bir evin bir kzdr Annesi tarafndan nazl bir ekilde bytldnden ev ilerine altrlmamtr Dolaysyla temizlik ve yemek yapmndan bihaberdir Mutfaa girdiinde bir UFO gibi hareket ederler, hibir mutfak ara ve gerecine ainal yoktur ounlukla kendi yetersizliinin farknda olduundan kocasnn slalesine kar bu boynu bkkln iyi tavrlaryla telafi etmeye alr Geimlidir, yeni aileye abuk kaynar Zamanla edinecei tecrbeler sonucu mutfak dnyasna bir yldz gibi domas muhtemeldir Bu gelin tr gereken donanma sahip olduunda evin her iine koturacaktr, yeter ki kendisine yol gsterecek iyi niyetli bir kaynvalideye dsn Kl kedisi gelin Bir stte incelediimiz gelin eidinin aksine bu gelinler anneleri tarafnda evlilik hayat iin yetitirilir lkokul alarndan itibaren yemek yapar, dantel renmesi de yine ayn tarihlere tekabl eder Milyonlarca paradan oluan kendi rd yatak rtleri ve masa rtleri ile mkellef bir eyize sahiptir Genelde ev hanm olurlar ve titizlerdir Gnlk olarak hal silmek gibi takntlar vardr ocukluktan gelen anne telkiniyle einin slalesine kar neye maruz kalrsa kalsn sesini karmaz Hafazanallah kaynvalide ya da Ksem Sultan tr kaynvalideye derse hayat felsefesi kan kussa da kzlck erbeti itim demektir Sevincini, kederini, hrsn, sinirini temizlik yaparak giderir Hafazanallah Gelin Bu gelin tipleri de hafazanallah kaynvalideler gibi kaleme almaya dahi korktuum bir gelin trdr Banda olanlara Rabbimden sabr ve doktor kontrolnde anti-depresan neririm Bu gelinler sarmsak gelinler ile benzeirler Hafazanallah gelinler de tpk sarmsak gelinler gibi Oscar dlne layktrlar ancak arada bir fark vardr: Sarmsak gelin en iyi oyuncu dln, hafazanallah gelin en iyi senaryo, ynetmen gibi kamera arkas dllerini alr Zira bu hanmlar ilerini saman altndan yrtrler Gelin oldum yaktm knam Dii kuum, yapmalym yuvam Kaynvalideyle iyi tutarsam aram Kstrmem kendime kocam ... alnt
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyumasa bile NSAN olduumuz iin SAYGI duymamz lazm... Ne MUTLU MSLMANIM DYENE.... |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Gndem/ Manetler | Esma_Nur | 0 | 23 | 11 Temmuz 2025 08:05 |
![]() | Gndem/ Manetler | Esma_Nur | 2 | 78 | 16 Mays 2025 14:51 |
![]() | Serbest Krs | Hdimul slam | 1 | 141 | 11 Nisan 2025 07:05 |
![]() | Gndem/ Manetler | Esma_Nur | 0 | 124 | 22 ubat 2025 11:30 |
![]() | Forum Oyunlar | su damlas | 36 | 1307 | 20 ubat 2025 13:47 |
![]() | Mesaj No:2 |
Durumu: ![]() Medine No : 17229 yelik T.:
10 Mart 2012 | ![]() ![]() ![]() ( ![]()
__________________ "..insann ruhunu ycelten bir ac, ucuz bir mutluluktan daha deerlidir..." |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 |
19 Ekim 2008 | ![]()
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyumasa bile NSAN olduumuz iin SAYGI duymamz lazm... Ne MUTLU MSLMANIM DYENE.... |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 |
Durumu: ![]() Medine No : 17229 yelik T.:
10 Mart 2012 | ![]()
__________________ "..insann ruhunu ycelten bir ac, ucuz bir mutluluktan daha deerlidir..." |
![]() |
![]() | Mesaj No:5 |
Durumu: ![]() Medine No : 14876 yelik T.:
01 Aralk 2011 | ![]() Gelin-i Muazzama ile Klkedisi Gelin devri kapand ne yazkki.. alan ,Hrrem, Hafazanallah, Sarmsak ,beceriksiz gelin devrinin altn andayz.. ![]()
__________________ |
![]() |
![]() | Mesaj No:6 |
19 Ekim 2008 | ![]()
![]() |
![]() | Mesaj No:7 |
Durumu: ![]() Medine No : 14300 yelik T.:
08 Ekim 2011 | ![]()
Gelinler eit eit olacakki kaynanalar bu eitleri aralarnda ekitirirken karlatrma yapabilsin ![]()
__________________ 'Ve KaLP 'Leri Birbirine Isndran YanLzca ALLAH 'Dr.. '' [ENFL - 63] |
![]() |
![]() | Mesaj No:8 |
Medineweb Ba Editr Durumu: ![]() Medine No : 14593 yelik T.:
15 Kasm 2011 | ![]()
Artk byle,yeni tredi gelinciklerimiz var ![]() ![]() ![]() ![]() yle okoprenslere kurdeleler yapalmmm..biskuvileri yle sandalyeye alalm..heh tamam ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:9 |
![]()
Euzubillahisemiulalimumineeytanracim Kylnn biri dua ediyormu. Bunu gren ei "kadnlarn errinden Allah'a snrm demeyi de unutma" demi. Adam duasn bitirip ellerini yzne srdkten sonra eine dnp "kadnlarn erri de neymi, peh" diyerek kadnlar kmsemi. Kadn durumunu ciddiyetini kocasna anlatmaya alm ama adam anlamak istemiyormu. Kadn "bak, kadnlar adamn bana orap rer, adam neye uradn arr" deyince adam "ben onlarn rd orab alr, kafama geirir, gider banka soyarm" diye dalga gemeyi de ihmal etmemi. Ona gre erkekler kadnlardan daha zekiymi. Kadn "bak seni uyaryorum, sonra demedi deme" dedike adam kadnlar daha da kmsemi. "Dnyadaki tm kadnlar birleip Voltran olutursa yine bana skmez, bilmiyor musun eskiler demi yedi kadnn akln bir tavukta toplamlar tavuk gitmi......." vb. szlerle eini alaya alm. Ei bu duruma ok sinirlenmi. Aradan birka gn getikten sonra kocasnn bana bir i getirmeye karar vermi. Bir gn sabah erken, kocas uyurken tarlaya gitmi. nceki gn ald birka kilo bal tarlada dattktan sonra eve dnm. Adam ift srmek iin gittiinde balklar grm. Bir be derken balklar toplayp getirmi. Duruma anlam vermese de "Allah gnderdi" deyip fazla kurcalamamay daha uygun grm. Balklar getirip eine vermi. Durumu da anlatm. Ei hi bozuntuya vermeden "peki akama bunlar bir gzel kzartrm, yanna da bir bulgur pilav yaparm" demi. Akam olmu, adam evine gelmi. Yemek iin sofraya oturmu. Kadn getirip bulgur pilavn nne koyup ekilmi. Adama beklemi beklemi balk yok. arm eini balklar sormu ama kadn balk falan grmediini sylemi srarla. "Yahu hani sabah getirdim ya" diye kantlamaya alyormu ama kadn Nuh diyor peygamber demiyormu. "I h, sen balk falan getirmedin..." Adam sinirlenip sesini ykseltince kadn "yetiin komular" diye feryat etmi. Komular toplanm. Durumu sormular, kadn "kocam delirdi" demi. Adama dnmler, adam "ben sabah balk getirdim ama karm sen hibir ey getirmedin diyor" demi komulara. Kadn lafa karm "bir sorun bakalm nereden getirmi" komular sormadan adam cevaplam "nereden olacak tarladan" Komular bu cevab duyunca adamn delirdiine kanaat getirmiler. Eine zarar vermesin diye onu balayp evlerine gitmiler. Herkes ekilince kadn einin yanna gelmi ve "syle bakalm" demi. Adam "ben anladm siz isterseniz eytan'a hocalk yapabilirsiniz" diye pimanln belirtmi. ![]() | |
![]() |
![]() | Mesaj No:10 |
Medineweb Ba Editr Durumu: ![]() Medine No : 14593 yelik T.:
15 Kasm 2011 | ![]()
Biz ona papucu ters giydirir diyelim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
Seenekler | |
Konuyu deerlendir | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Gelin Recebleelim / | Hdimul slam | Aylar / Kandiller | 7 | 22 Ocak 2023 21:11 |
Gelin'cik | GKCEN_AZRA | Gnlden Dklen Nameler | 12 | 30 Mays 2022 17:45 |
Gelin antas | mehmet akif2 | Pastalar | 1 | 30 Eyll 2018 17:17 |
gelin kaynana...:))) | Muhteem | Fkralar-Hikayeler | 4 | 23 Ekim 2011 14:16 |
gelin-kaynvalide | a.rahman75 | Serbest Krs | 2 | 10 ubat 2010 19:41 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|