Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Kur'ân-ı Kerim Genel (https://www.forum.medineweb.net/200-kur-i-kerim-genel)
-   -   haydi cüz okuyalım (https://www.forum.medineweb.net/kur-i-kerim-genel/21159-haydi-cuz-okuyalim.html)

talibetün 17 Şubat 2012 00:22

haydi cüz okuyalım
 
hocalarım, kardeşlerim, arkadaşlarım
hepinizi cüz okumaya davet ediyorum
forumda ki kardeşlerimizin ölen akrabalarına veyahut hastalara veyahut ruhaniyetlerine hatim bağışlayalım
ne dersiniz
ben rahmetli babam için ve forumdaki tüm kardeşlerimin ölen akrabaları için hatim başlatıyorum

1.cüzü ve 12.cüzü alıyorum:)

Mihrinaz 17 Şubat 2012 00:27

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
ARKADAŞIM İKİNCİ TALEP BENDEN OLSUN 2.VE 3.CÜZÜ ALAYIM EN KISA ZAMANDA OKUYUP SİZLERLE PAYLAŞIRIMArO*

mehmet akif2 17 Şubat 2012 00:32

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
talibetün o zaman liste oluştur daha iyi olur ben de 4. cüzü alıyorum

bilinmez 17 Şubat 2012 08:51

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
ilk başta lütfen peygamberimizin ölülere kuran okuyup okumadığına bakınız lütfen ve imam şafii nin bu konu hakkındaki görüşüde şudur,necm süresi 39..Kişiye kendi elinin kazancının dışında bir şey yoktur...sanırım açıklayıcı olmuştur...Ayrıca hakikatler nefsimize hoş gelmesede kınanmaz sayın talibetün ablam..bir daha yanlış kınamalara baş vurursanız sizi Allaha havale edecem bi gece namazında bu size uyarımdır..Hakiketleri kınamanıza ancak bu kadar izin veririm...paylaşımlarımdaki videolar hoşunuza gitmiyor ve bir çoklarınında gitmeyecek varsa aksini buyrun yazın paylaşın ikide bir cezayi puanla beni kınadığınızı yazmayın kınamanızda haklı iseniz buyrun ve bu haklılığınızı paylaşımlarıma ek olarak yazın ,eğer haklılığınızı ispatlarsanız bende attığım adımdan tevbe eder ve geri çekerim ama siz haksızsanız ,sizden böyle bi erdemlilik beklerim..Ben ölünceye kadarda Rabbimizin yardımıyla gerek sanalda ,gerek gerçek hayatta HAKKI ORTAYA KOYUP,HAKKA ŞAHİD YAŞAYACAĞIM İNŞAALLAH...

mehmet akif2 17 Şubat 2012 08:56

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
yani kuran okuyunca ölülerin ruhuna intikal etmiyor mu sevap olmuyor mu

bilinmez 17 Şubat 2012 09:02

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Alıntı:

mehmet akif2 Üyemizden Alıntı (Mesaj 159369)
yani kuran okuyunca ölülerin ruhuna intikal etmiyor mu sevap olmuyor mu


güzel ablam,ben gitmiyor görüşündeyim hatta ençok okunan yasin süresi 70. ayettede bile Kuranın diriler için olduğu beyanı vardır.Konu geçmiştede tartışılmış halende sürüyor ve ben ençok gitmiyoru savunanların haklı olduğunun kanaatindeyim biraz araştırırsanız sizde göreceksiniz.zaten necm 39.buna apaçıklıkta getiriyor,.

Ayrıca ANLAŞILMADAN OKUNAN KURAN KURAN DEĞİLDİR VE bırakın ölüye DİRİYE FAYDASI OLMAZ,Çünkü kuran anlaşılıp kendisine uyulsun diye indirilmiş bi İLAHİ HAYAT KİTABIDIR.

İbni mesud ra. nın bu yönde çok güzel bi sözü rivayet edilir...Kuran kendisine uyulsun diye indi,insanlar tuttu okumasını ibadet ettiler...

anlaşılmayan okuduğumuz kuran bize nasıl rehber olacak,şuan insanların zulumde boğulmasıda bundan dolayı değilmi,KURANI Bİ TİLAVET ETTİLER,SES SANATÇILARI VE YARIŞMALARDA KİM DAHA İYİ OKUYORA GİTMİŞLERDİR,anlamını manasını düşünmeden hemde...Ayrıca kuran kendi kendini açıklayan[tefsir] eden bi kitaptır,gayet açıktır Allahın ilminin bizce bilinmesi kadarıyla indirilmiştir,bizler Allahın ilmini ihata edemeyiz ama kuranı Allahın açıkladığı gibi ve rasulun pratiği gibi uygulaya biliriz,kıyamette falan anlamı açıklanacak gibi durumlarda sadece zandır geçerli ve tutarlı hiçbir tarafıda yoktur,mesnetsiz bi savunmadır,insanları KURANIN ANLAŞILMASINDAN UZAK TUTMAK İÇİN ORTAYA ATILAN BATIL Bİ GÖRÜŞTÜR..Kuran dünya hayatında açıklanmamışsa ozaman hiç kimse sıradda değildir,her kes yanlıştır,veya peygamberler niye indi,niye imtihan oluyoruz.Allah cc kamer süresinin bir kaç ayetindede kuranın başka yerlerinede İNSANLARIN ANLAYACAĞI ŞEKİLDE KURANI İNDİRDİĞİNİ ve ÖĞÜT ALAN YOK MU diyor ,peki anlaşılamayan bi kitaptan nasıl ÖĞÜT ALINIR,değil mi,böyle savunma yapanlar batıl savunmadadırlar....Arapça okunan kuranı anlamayanlar mutlaka yanında kendi anlayacakları şekildede okumaları lazımki bütünlük oluşsun,tefsir falanda okuya bilinir ama unutmayalımki TEFSİRLER SADECE YORUMDUR,ha faydalıdır orası doğru ama abartılarda yok denecek kadar az değildir tefsirlerde...

Esma_Nur 17 Şubat 2012 10:57

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Arkadşlar bu adam daha öncede bu şekıl açıklama yapmış admin gerekn cevabı vermiş bakınız

Alıntı:
müslümanlardan´isimli üyeden alıntı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ÖLÜLERE KURAN OKUMAK....Bidatlerdendir...

hanifi mezhebi;
kabirde olsun başka mekânlarda olsun ölü­lere Kur’ân okumanın câiz olduğunu ve okunan Kur’ân’ın sevâbının bağışlanması durumunda bunun ölüye ulaşacağını söylemişlerdir.
Hanefîler arasında bu konuda menfî düşünen bir fa­kîh yoktur.

Hanbeli mezhebi :
Hanefîler gibi düşünerek, ölülere Kur’ân okunmasını câiz görmüşlerdir. Ahmed b. Hanbel, kabirlerde Kur’ân okunmasının bid’at olduğunu söylemiş, daha sonra ise bu fetvâsından dönmüştür.

maliki mezhebi :
Ölülere okunan Kur’ân’ın hem sevabı hem de ölülerin o kırâati dinlemelerinin ecri onlara ulaşır. Kur’ân okunduktan sonra bağışlanan sevap da ulaşır. Çünkü Kur’ân bir duâ, istiğfar, yakarma ve istirhâmdır.

şafiii mezhebi :
Şâfiî fukahâsı da Hanefîlerin görüşünü benimsemiş ve ölülere Kur’ân okunabileceğini söylemişlerdir.


yukarıda 4 mezhebe göre cumhur alimlere göre ölüye kuran okunabileceğine mahzuru olmadığına ortak kanaat hasıl iken SİZE NE OLUYOR Kİ GÖZÜN GÖRDÜĞÜ KULAĞIN İŞİTTİĞİ YAZI TURA MAHİYETİNDE BİDAT HURAFE DİYORUSUN.LÜTFEN AMA!! İNSANLARIN KAFASINI KARIŞTIRA KARIŞTIRA TOZ DUMANDAN GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR.

Mihrinaz 17 Şubat 2012 11:05

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
[QUOTE=la diyebilmek;159371]güzel ablam,ben gitmiyor görüşündeyim hatta ençok okunan yasin süresi 70. ayettede bile Kuranın diriler için olduğu beyanı vardır.Konu geçmiştede tartışılmış halende sürüyor ve ben ençok gitmiyoru savunanların haklı olduğunun kanaatindeyim biraz araştırırsanız sizde göreceksiniz.zaten necm 39.buna apaçıklıkta getiriyor,.

Ayrıca ANLAŞILMADAN OKUNAN KURAN KURAN DEĞİLDİR VE bırakın ölüye DİRİYE FAYDASI OLMAZ,Çünkü kuran anlaşılıp kendisine uyulsun diye indirilmiş bi İLAHİ HAYAT KİTABIDIR.

İbni mesud ra. nın bu yönde çok güzel bi sözü rivayet edilir...Kuran kendisine uyulsun diye indi,insanlar tuttu okumasını ibadet ettiler...

anlaşılmayan okuduğumuz kuran bize nasıl rehber olacak,şuan insanların zulumde boğulmasıda bundan dolayı değilmi,KURANI Bİ TİLAVET ETTİLER,SES SANATÇILARI VE YARIŞMALARDA KİM DAHA İYİ OKUYORA GİTMİŞLERDİR,anlamını manasını düşünmeden hemde...Ayrıca kuran kendi kendini açıklayan[tefsir] eden bi kitaptır,gayet açıktır Allahın ilminin bizce bilinmesi kadarıyla indirilmiştir,bizler Allahın ilmini ihata edemeyiz ama kuranı Allahın açıkladığı gibi ve rasulun pratiği gibi uygulaya biliriz,kıyamette falan anlamı açıklanacak gibi durumlarda sadece zandır geçerli ve tutarlı hiçbir tarafıda yoktur,mesnetsiz bi savunmadır,insanları KURANIN ANLAŞILMASINDAN UZAK TUTMAK İÇİN ORTAYA ATILAN BATIL Bİ GÖRÜŞTÜR..Kuran dünya hayatında açıklanmamışsa ozaman hiç kimse sıradda değildir,her kes yanlıştır,veya peygamberler niye indi,niye imtihan oluyoruz.Allah cc kamer süresinin bir kaç ayetindede kuranın başka yerlerinede İNSANLARIN ANLAYACAĞI ŞEKİLDE KURANI İNDİRDİĞİNİ ve ÖĞÜT ALAN YOK MU diyor ,peki anlaşılamayan bi kitaptan nasıl ÖĞÜT ALINIR,değil mi,böyle savunma yapanlar batıl savunmadadırlar....Arapça okunan kuranı anlamayanlar mutlaka yanında kendi anlayacakları şekildede okumaları lazımki bütünlük oluşsun,tefsir falanda okuya bilinir ama unutmayalımki TEFSİRLER SADECE YORUMDUR,ha faydalıdır orası doğru ama abartılarda yok denecek kadar az değildir .ben kuranı aileden gelme rutin bi şekilde okurken mustafa islam oğlunun tabiri caizse dürtmesiyle uyandım.ve rabbim ne söylemiş kula vereyim diyorsan bencede anlamı üzerinde durulmalı.ama gelenekten gelen şeyler kolay terkedilmyor.bundan şikayetçi değilim ama meal okumadan rabbimizin bize akletmezmisiniz ikazını,çok anladığımızı düşünmüyorum.annem bana vakıa suresini okumayı adet haline getirtmişti ArO*bu seneye kadar açıpta anlamına bakmadım.aman allahım rabbim cennet nimetlerini nekadar güzel belirtmiş.okurken suratımda mutlukluk ifadesi bi rahatlama beliriyor ,derken cehennem ehlini anlatıyor.ve beni sürekli düşünmeye sevkediyor.artık ne okuduğumu bilipte faziletini istemek başka bir alem söylediğiniz herşeye tamamen katıldığımı söyleyemem daha yumuşak ifade edebilirdiniz.bu şekilde olacağı varsada olmaz hatta tersi olur. lütfen üslubunuzu değiştirin her zaman fikr paylaşımında bulunalım

YASEMİN ATAMAN 17 Şubat 2012 11:25

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Selamün Aleyküm arkadaşlar,

İnsanları Kur'ana Allah(c.c) Kelamına davet etmekten güzel ne olabilir?

Talibetun kardeşim sitede farkettiyseniz insanlarla Kur'anı tanıştırmak için çeşitli yollarla meal okutmaya çalışıyoruz. Fecr abimiz, muhsin bey yitiksevda kardeşlerimiz bu çalışmalarıyla bir ayeti insanb kalbine işlemek için soru veya farklı yollarla çalışıyorlar. Allah herkesten razı olsun.

Bence bu açtığınız paylaşım güzel ama zamanı yalnış . ÇÜNKÜ, meal hatmı için okumaya kardeşlerimiz zaman bulamıyoruz derken siz o katılımcı kardeşlerimizide böleceksiniz.


İkincisi kardeşim bir kardeşimizin dediği gibi arapçayı sular gibi okuyoruz ama anlamını bilmeden. Bence önce bu kitabın ne anlattığını nasıl mesajlar verdiğini hayatımıza geçireceğimiz yolları tanıtalım insanlara. Yıllardır insanlar sadece arapça öğrenmeye sefk edildi. Benim annem tüm Kur'anı arapça ezber su gibi okuyor ama sorsak anlatacak hiçbir şeyi yok kulaktan dolma yarısı yalan yalnış bilgi.



Bir diğer konu bu kitap ölülere değil dirilere indirildi. Hayat modellerini insanlar çizsin ona göre ahiret için hazırlık yapsın diye.


A'raf suresi 85 ayeti ölüye okusan nasıl bir yararı olacak ??

Ayetleri okuyup mesajları alırsak ayetler ölüye nasıhatte bulunmuyor onlar azıklarını almışlar yolu bitirmişlerdir ama bir diriye okuyun bakalım ne mesajlar var.. Ancak bu mesajları kör, sağır ve kalbi mühürlüler anlayamaz.



La diyebilmek kardeşim çok doğru diyor Allah razı olsun. Tevhidi anlamış ve hayatında bu sancağı bırakmamak için gayret ediyor.

Kolay değil yıllarca uyutulmuş bir toplum uyanmak istemiyor. Veya Tağutun adamları, belamlar makam sevdasında olanlar uyandırtmak istemiyor.


Sitedeki tevhidi kardeşlerimiz Allah rızası için bu konuda HAk'ı yazsın..

Bu KUR'an ÖLÜYE değil DİRİYE nasıhat edici bir kitaptır.

Arapçasınıda okuyacağız Türkçesinide ama önce ondaki öğüdü mesajı almak için müminleri meal ile tanıştıralım.


Selam ve dua ile kalınız.



Ey iman edenler, Allah'tan korkup-sakınırsanız, size doğruyu yanlıştan ayıran bir nur ve anlayış (furkan) verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allah büyük fazl sahibidir.
(Enfal Suresi, 29)



Alemlere uyarıcı olsun diye, kuluna furkan'ı indiren (Allah) ne Yücedir.
(Furkan Suresi, 1)


kamer34 17 Şubat 2012 11:39

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

“Bu Kuran, onunla uyarılsınlar ve (onun) tek bir ilah olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye insanlara bir tebliğ.(bir ültimatondur)” İBRAHİM 14/52.
Bu kuran ne ölülerin ruhuna bir fatiha nede bizim egolarımızı tatmin edici bir kitaptır..

Konuyu daha evvel delilleri ile birlikte işlemiş ve sonuca bağlamıştık. Dileyen arkadaşlar bu linkte konuya bakabilirler...

Selam hidayete erenlere olsun

ebuzer@34 17 Şubat 2012 11:53

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Alıntı:

Esma_Nur Üyemizden Alıntı (Mesaj 159377)
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Arkadşlar bu adam daha öncede bu şekıl açıklama yapmış admin gerekn cevabı vermiş bakınız

Alıntı:
müslümanlardan´isimli üyeden alıntı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ÖLÜLERE KURAN OKUMAK....Bidatlerdendir...

hanifi mezhebi;
kabirde olsun başka mekânlarda olsun ölü­lere Kur’ân okumanın câiz olduğunu ve okunan Kur’ân’ın sevâbının bağışlanması durumunda bunun ölüye ulaşacağını söylemişlerdir.
Hanefîler arasında bu konuda menfî düşünen bir fa­kîh yoktur.

Hanbeli mezhebi :
Hanefîler gibi düşünerek, ölülere Kur’ân okunmasını câiz görmüşlerdir. Ahmed b. Hanbel, kabirlerde Kur’ân okunmasının bid’at olduğunu söylemiş, daha sonra ise bu fetvâsından dönmüştür.

maliki mezhebi :
Ölülere okunan Kur’ân’ın hem sevabı hem de ölülerin o kırâati dinlemelerinin ecri onlara ulaşır. Kur’ân okunduktan sonra bağışlanan sevap da ulaşır. Çünkü Kur’ân bir duâ, istiğfar, yakarma ve istirhâmdır.

şafiii mezhebi :
Şâfiî fukahâsı da Hanefîlerin görüşünü benimsemiş ve ölülere Kur’ân okunabileceğini söylemişlerdir.


yukarıda 4 mezhebe göre cumhur alimlere göre ölüye kuran okunabileceğine mahzuru olmadığına ortak kanaat hasıl iken SİZE NE OLUYOR Kİ GÖZÜN GÖRDÜĞÜ KULAĞIN İŞİTTİĞİ YAZI TURA MAHİYETİNDE BİDAT HURAFE DİYORUSUN.LÜTFEN AMA!! İNSANLARIN KAFASINI KARIŞTIRA KARIŞTIRA TOZ DUMANDAN GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR.

Kusura bakmayın ama bu dört mezhep imamlarının hangi kitaplarında yada hangi imamları tarafından bu fetvalar verilmiş kaynak belirtirmisiniz.....

Kuran özellikle diriler için indiğini hem yasin suresinde hemde birçok ayette açıkca beyan edilmiş olmasına rahmen kalkıp dört mezhep imamlarının fetvası bu yöndedir demek doğru değildir.....

mehmet akif2 17 Şubat 2012 11:56

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
bu konunun bu boyuta gelmesi beni çok üzdü hocalarımız buraya gelsin bizi bilgilendirsin

kamer34 17 Şubat 2012 12:11

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Alıntı:

mehmet akif2 Üyemizden Alıntı (Mesaj 159387)
bu konunun bu boyuta gelmesi beni çok üzdü hocalarımız buraya gelsin bizi bilgilendirsin

Güzel abim konu daha evvel işlenmiş delillendirilmiş... Size konuyu link şeklinde verdim inşallah..........
o linke bakın bakın forumdaki hocalarımızın konuyla ilgili görüşleride o linkte vardır...

Allaha emanet ol

İqra 17 Şubat 2012 13:10

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Alıntı:

talibetün Üyemizden Alıntı (Mesaj 159338)
forumda ki kardeşlerimizin ölen akrabalarına veyahut hastalara veyahut ruhaniyetlerine hatim bağışlayalım
ne dersiniz
:)

Olmaz derim ben...

Sizinki gereksiz bir çaba,hatta formumumuzda meal üzere bir hatim açılmışken.....
Sizin anlayışınızı bilemem ama yukarıda arkadaşlarımız gerekli açıklamaları yapmışlar size.
Rabbimiz bizlere anlamamız için bir kitap indirmişken,bir kardeşimizde kitabımızın anlaşılmasına dair
bir gayret içerisine girip meal hatmi başlatmış.Çok güzel bir gayret,Allah kendisinden razı olsun.

Kur'an- Kerim'i genel olarak gözden geçirdiğimizde,tamamen hayatımıza yön veren ve dirileri eğiten bir kitap olduğunu görüyoruz.Buraya dirilere hitap ettiği ayetleri yazmayacağım,onu araştırmayıda size bırakıyorum.Biraz gayret ederseniz sizde aynı ayetlere ulaşırsınız inşaallah.

Bu anlayış, yani Ölülere dair okunabileceği anlayışı,Rasulullah(sav) zamanında olmadığı ve uygulanmadığı gibi,sahabede tabiinde de görülmemişştir.
Bu dinden bişeyler eksiltemeyeceğini bilenler bu dine sürekli bişeyler katarak sulandırmaya,asıl hedefini saptırmaya gayret etmişlerrdir.Hilafetin saltana dönmesiyle,vahiyden kültüre bir değişme olmuştur.
Vahyi olandan kültürel olana geçişte,bir çok bidatlerde İslama girmiştir.Bu uygulamada öyle bir kültürdür.
Rasulullahın ve sahabenin hayatında uygulamadığı hiç bir şey İslamdan değildir.Dolayısıyle de kabul etmemiz söz konusu olamaz.Sizinde bu anlayışın yanlışlığını anlamanız çok zor olmayacaktır.Biraz gayret ederseniz doğru sonuca aracaksınız inşaallah.Hadi biraz gayret kardeşim.

Medine-web 17 Şubat 2012 14:29

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
arkadaşlar konuları karman çoman etmeyelim lütfen.
1-kuranın asıl amacı anlaşılmak olduğunu kabul etmeyen yok.meal ve tefsir taraftarıyım.ama bu demek değildir ki,arapça hatimleri bırakalım.
2-kuranın aynı zamanda dua olduğu,şifa olduğu,şefaat olduğunu inkar eden yok.
3-kuranı kerimin kıraatı ibadet olduğundan da kuşku yok.
4-kuranı kerimin,siyasal,hukuki,fıkhi,sosyal,bireysel boyutlarını yok etmeyelim.
5-kuranı kerim her sınıf insana hitap etmektedir.çoban,alim,zalim,işçi veya cahil..her kesimin muhatap olması halinde nasipsiz kalacağı yoktur.

not:rasiha abla 4 mezhebe göre kuranın ölülere faydası olacağı konusundaki kaynak,4 mezhebe göre fıkhı 8 cilt.yazarı abdurrahman cezeri.çağrı yayınları.

bilinmez 17 Şubat 2012 14:39

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 159400)
arkadaşlar konuları karman çoman etmeyelim lütfen.
1-kuranın asıl amacı anlaşılmak olduğunu kabul etmeyen yok.meal ve tefsir taraftarıyım.ama bu demek değildir ki,arapça hatimleri bırakalım.
2-kuranın aynı zamanda dua olduğu,şifa olduğu,şefaat olduğunu inkar eden yok.
3-kuranı kerimin kıraatı ibadet olduğundan da kuşku yok.
4-kuranı kerimin,siyasal,hukuki,fıkhi,sosyal,bireysel boyutlarını yok etmeyelim.
5-kuranı kerim her sınıf insana hitap etmektedir.çoban,alim,zalim,işçi veya cahil..her kesimin muhatap olması halinde nasipsiz kalacağı yoktur.

not:rasiha abla 4 mezhebe göre kuranın ölülere faydası olacağı konusundaki kaynak,4 mezhebe göre fıkhı 8 cilt.yazarı abdurrahman cezeri.çağrı yayınları.

muhsin hoca saydığınız 5 maddede birbirinden ayrı olamazda yanı 5 nide birlikte yaşanırsa doğru olur,kişi arapça okuduğu sayfa kadar ki eğer arapça anlamıyorsa,anlamınıda okursa doğru olur..yoksa anlamadan okunan kuran kuran değildir.çünkü kuranın amacı bu değildir,hidayettir ilk amacı kuranın buda anlaşılırdan geçer..

ölülere okunma ve faydası dokunma konusundada geçmiştede detaylı yazıp çizdik,tabiki dileyen dilediğini yapabilir,ve size bi sorum olacak Muhsin hocam,necm süresi 39.ayetteki KİŞİYE KENDİ ELİNİN KAZANCININ DIŞINDA BİR ŞEY YOK ayetini nasıl anlıyorsunuz veya bu ayet size nasıl bi tavır almanızı öğretiyor.Biraz anladıklarınızı benimle paylaşırmısınız lütfen...

Medine-web 17 Şubat 2012 14:54

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
o ayeti geçmişte günlerce istişaresini,mucadelesini,doğruya ulaşma hedeflerini yazdık çizdik...kuranı kuranla tefsir eden yüzlerce ayet vardır.necm 39 tek başına bir hukum olmayabiliyor yada kukmu bir konuya özel olabiliyor.
kuranın asıl amacı ölü olan dirileri uyandırmak.ama bu demek değil ki,diriler dışında hepsi nasipsiz olacak.ölüyede,diriyede,nebatada,cansızada faydası var kuşkusuz.
gerektiğinde can şekişen hastaya şifa olabilir..
gerektiğinde kıtlığa çare için yağmur namazına eşlik edebilir..
gerektiğinde ölen cenazeme bir dua/şefaat olabilir..
gerektiğinde savaşta düşmandan koruyabilir..
gerektiğinde hicret için yasin okunarak tuzakçı muşriklerin gözünü kör eden toprak olabilir...
gerektiğinde canı sıkılan bir müslümanın oturup kıraatli güzel sesle okuyup musiki ihtiyacını giderebilir..
gerektiğinde husuf kusuf tutulmalarına namazda eşlik edebilir..
gerektiğinde edebi mucizevi lafzi yönüyle hz ömeri imana getirebilir..
asıl amaç OKUNUP ANLAŞILMASI VE AMEL EDİLMESİDİR.
KURANIN USUL AMACI VAR DİYE FURU KISMINI YOK EDEMEYIZ.

bilinmez 17 Şubat 2012 14:59

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Güzel abim,furu kısmını,yine kuranın sizinde dediğiniz gibi diğer ayetlerinin bütünlüğünde yaşarsak doğru olur,ölülere karşı müslümanların tavrı yine başka bi ayette şudur,

yarabbi bize ve bizden önceki müslümanlara rahmet et....

Rasulullahta böyle yapmış,kabir ziyaretlerinde....

kamer34 17 Şubat 2012 15:04

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Muhsin hocam abdurahman cezeri başkanlığında düzenlenen dör mezhep fıkıh kitaplarında şu mantığın islamda caiz olduğumu vurgulanıyor..? Yada bu mantığa delillermi var....?

(forumda ki kardeşlerimizin ölen akrabalarına veyahut hastalara veyahut ruhaniyetlerine hatim bağışlayalım
ne dersiniz)
talibetün adlı üyeden alıntı

Muhsin hocam sahabilerden hangisi ben Kuran-ı alayım kabir başına gideyim bir hatim çıkarayım ölülerimin ruhuna hediye olsun diyen bir tek rivayet varmı.....?

Neden bu tür şeylere prim veriyorsun hocam bir türlü anlayamıyorum.... Muhsin hocam sende bende iyi biliyoruzki bu tür şeyler islama din adına sonrada sokuşturulmuş şeylerdir....?

Muhsin hocam merak ediyorum sen ölmüşlerine hatim çıkarıyormusun hocam hakkını helal et bunu merakımdan soruyorum...:)

YASEMİN ATAMAN 17 Şubat 2012 15:11

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Alıntı:

kamer34 Üyemizden Alıntı (Mesaj 159407)
Muhsin hocam abdurahman cezeri başkanlığında düzenlenen dör mezhep fıkıh kitaplarında şu mantığın islamda caiz olduğumu vurgulanıyor..? Yada bu mantığa delillermi var....?

(forumda ki kardeşlerimizin ölen akrabalarına veyahut hastalara veyahut ruhaniyetlerine hatim bağışlayalım
ne dersiniz)
talibetün adlı üyeden alıntı

Muhsin hocam sahabilerden hangisi ben Kuran-ı alayım kabir başına gideyim bir hatim çıkarayım ölülerimin ruhuna hediye olsun diyen bir tek rivayet varmı.....?

Neden bu tür şeylere prim veriyorsun hocam bir türlü anlayamıyorum.... Muhsin hocam sende bende iyi biliyoruzki bu tür şeyler islama din adına sonrada sokuşturulmuş şeylerdir....?

Muhsin hocam merak ediyorum sen ölmüşlerine hatim çıkarıyormusun hocam hakkını helal et bunu merakımdan soruyorum...:)


ArO*ArO*ArO*

Medine-web 17 Şubat 2012 15:18

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
hayri hocam,
1-eğer asıla(anlaşılması) odaklanırsak ki doğrusu budur,sadece kuranı yüzünde okumayı/hafızlık yetiştirmeyı amaç edinen binlerce kuran kursumuzun amaçsız olduğu,kapatılması gerektiği noktasına varırmıyız ? şu cümlede anlaşabiliriz sanırım," kuranı lafzı,ezberi,meali,tefsiri,anlaşılması ayrılmaz bir bütündür" hepsini uygulayalım.

2-benim bana özel olan görüşüm,kuranın ölülere okunmayacağıdır.ben şahsen okumam..taziyelerde dua mahiyetinde fatiha okuduğum olmuştur.kuranın ölülere de okunabileceği,4 mezhep imamının ittifakına saygı duymak zorundayım.cezeri fıkhını geçelim,tarık el buğra başkanlığındaki büyük şafii fıkhıda aynı görüşte.halil günenc gibi şafii mezhep otoritesi kabul edilen bu zat da aynı düşünmekte.kusura bakmayın 4 mezhep otoritesini görmezden gelemem.insanlara bu dört mezhebin hurafe olduğunu demekten haya ederim.ama dedim ya bana özel olan,ölüye okunmamasıdır.

muallime 17 Şubat 2012 15:41

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Aman yarabbi aman yarabbi,bu site nasıl bi site ya!Büyük alimlere laflar söyleniyor.!kuranı arapçasını okumak bidat deniyor.zikir çekmek yok.kuranın manasını bilemeyenler cahil gafil tasavvufçulara kafir şirk ne bunlar ya.siz kimsiniz kardeşim.haricilermi vehhabilermi?vallahi şaştım kaldım ya!Hemde bir kişi de değiller burayı mekan edinmişler.Dehşete düştüm ya.Site sahipleride böyle düşünüyorsa burada bir saniye durmanın alemi yok.lailahe illallah muhammedurrasulullah.

muallime 17 Şubat 2012 15:42

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Allahım insanların şerrinden sana sığınırım.şu siteye kabeden canlı yayın için girdim.

bilinmez 17 Şubat 2012 15:51

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
sayın muallime,bakara 67 şöyle bi dua vardır,Cahillerden Allaha sığınırım...

ve bu sitede hiç bir şey delilsiz değildir ve bu sitede hiç kimsenin ne dediği değil Allahın ne dediği kayde değer bulur niye mi diyeceksiniz işte bundan dolayı...

şura süresi..[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bence gitmeyin ve gidersenizde araştırın Allah ın deliline göre ,zan üzere,atalarının yanlış geleneği üzerinde olanlardan ve cahillerden,Allaha iftira edenlerden Allah a sığının...Ama araştırın,sorgulayın....saygılar muallime..

muallime 17 Şubat 2012 16:05

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Yine yıllar önce ...bizleri ,müslüman üniversite mezunlarını kiliseye davet ettiler.Asıl maksat şuydu
Müslümanlar cahil değildir, terörist değildir, bakın onlarda üniversite okuyor, doktora yapıyor.Almanca konuşabiliyorlar!Neyse birkaç başörtülü arkadaş gittik.tebliğler çok güzel hazırlandı.konuşmalar yapıldı...herşey çok güzel di önce....o kadar kibarlardıki(aşırı kibar insanları hiç sevmem,birşeyler sakladıklarını düşünürüm)....ve son bölüme geldik.Soru cevap bölümü
Birdenbire hepsi bir canavar kesildi sanki.Öyle hararetli ve kırıcı tartışmalar olduki yeis halinde eve döndük.art niyetliler ve asla samimi değiller.

Bunu niye anlatıyorum...Bunlar bile beni sizler kadar üzmüyor.

mahsun 17 Şubat 2012 16:14

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Alıntı:

la diyebilmek Üyemizden Alıntı (Mesaj 159417)
sayın muallime,bakara 67 şöyle bi dua vardır,Cahillerden Allaha sığınırım...

ve bu sitede hiç bir şey delilsiz değildir ve bu sitede hiç kimsenin ne dediği değil Allahın ne dediği kayde değer bulur niye mi diyeceksiniz işte bundan dolayı...

şura süresi..[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bence gitmeyin ve gidersenizde araştırın Allah ın deliline göre ,zan üzere,atalarının yanlış geleneği üzerinde olanlardan ve cahillerden,Allaha iftira edenlerden Allah a sığının...Ama araştırın,sorgulayın....saygılar muallime..



ArO*ArO*ArO*




Allahın kılıcını kullanmak neden bu kadar insanları üzüyor?

Nefis ve benliklerinize hoş gelmeyen şeyleri düşünün bence??


Pohpohlanmıyor mu beşerin lakap, makam verdiği zatlarınız ayyyyy çok üzüldük.... sizin için birileri efendi, hz, baba olabilir bu benim veya başka kardeşlerinde kabul edeceği anlama gelmez.


Sanırsınız ki bunlara saygı göstermemek le imanın şartını red ediyoruz? Evet tanımıyorum şimdi ne olacak çarpılacak mıyız yoksa o muhterem zatlar gece gelip ziyaret mı edecekler?


Bu kuran dirilere indi arapçası okunacak ama bunun yanında mealını mümin bilmek zorunda. mealınden uzak sadece arapça okuyup mesajlarına kulak vermeyenler kuranla arasına mesafe koymuş sadece okuyordur.

talibetün 17 Şubat 2012 16:17

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Alıntı:

İqra Üyemizden Alıntı (Mesaj 159390)
Olmaz derim ben...

Sizinki gereksiz bir çaba,hatta formumumuzda meal üzere bir hatim açılmışken.....
Sizin anlayışınızı bilemem ama yukarıda arkadaşlarımız gerekli açıklamaları yapmışlar size.
Rabbimiz bizlere anlamamız için bir kitap indirmişken,bir kardeşimizde kitabımızın anlaşılmasına dair
bir gayret içerisine girip meal hatmi başlatmış.Çok güzel bir gayret,Allah kendisinden razı olsun.

Kur'an- Kerim'i genel olarak gözden geçirdiğimizde,tamamen hayatımıza yön veren ve dirileri eğiten bir kitap olduğunu görüyoruz.Buraya dirilere hitap ettiği ayetleri yazmayacağım,onu araştırmayıda size bırakıyorum.Biraz gayret ederseniz sizde aynı ayetlere ulaşırsınız inşaallah.

Bu anlayış, yani Ölülere dair okunabileceği anlayışı,Rasulullah(sav) zamanında olmadığı ve uygulanmadığı gibi,sahabede tabiinde de görülmemişştir.
Bu dinden bişeyler eksiltemeyeceğini bilenler bu dine sürekli bişeyler katarak sulandırmaya,asıl hedefini saptırmaya gayret etmişlerrdir.Hilafetin saltana dönmesiyle,vahiyden kültüre bir değişme olmuştur.
Vahyi olandan kültürel olana geçişte,bir çok bidatlerde İslama girmiştir.Bu uygulamada öyle bir kültürdür.
Rasulullahın ve sahabenin hayatında uygulamadığı hiç bir şey İslamdan değildir.Dolayısıyle de kabul etmemiz söz konusu olamaz.Sizinde bu anlayışın yanlışlığını anlamanız çok zor olmayacaktır.Biraz gayret ederseniz doğru sonuca aracaksınız inşaallah.Hadi biraz gayret kardeşim.

güzel kardeşim madem ölüleerin arkasndan okumuyalım diyorsunuz tamam okumayalım
kendi hastalarımıza kendi ruhaniyetlerimize okuyalım

Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı (Mesaj 159400)
arkadaşlar konuları karman çoman etmeyelim lütfen.
1-kuranın asıl amacı anlaşılmak olduğunu kabul etmeyen yok.meal ve tefsir taraftarıyım.ama bu demek değildir ki,arapça hatimleri bırakalım.
2-kuranın aynı zamanda dua olduğu,şifa olduğu,şefaat olduğunu inkar eden yok.
3-kuranı kerimin kıraatı ibadet olduğundan da kuşku yok.
4-kuranı kerimin,siyasal,hukuki,fıkhi,sosyal,bireysel boyutlarını yok etmeyelim.
5-kuranı kerim her sınıf insana hitap etmektedir.çoban,alim,zalim,işçi veya cahil..her kesimin muhatap olması halinde nasipsiz kalacağı yoktur.

not:rasiha abla 4 mezhebe göre kuranın ölülere faydası olacağı konusundaki kaynak,4 mezhebe göre fıkhı 8 cilt.yazarı abdurrahman cezeri.çağrı yayınları.

Allah razı olsun hocam sizin gibi hocalara çok ihtiyacımız var
Alıntı:

kamer34 Üyemizden Alıntı (Mesaj 159407)
Muhsin hocam abdurahman cezeri başkanlığında düzenlenen dör mezhep fıkıh kitaplarında şu mantığın islamda caiz olduğumu vurgulanıyor..? Yada bu mantığa delillermi var....?

(forumda ki kardeşlerimizin ölen akrabalarına veyahut hastalara veyahut ruhaniyetlerine hatim bağışlayalım
ne dersiniz)
talibetün adlı üyeden alıntı

Muhsin hocam sahabilerden hangisi ben Kuran-ı alayım kabir başına gideyim bir hatim çıkarayım ölülerimin ruhuna hediye olsun diyen bir tek rivayet varmı.....?

Neden bu tür şeylere prim veriyorsun hocam bir türlü anlayamıyorum.... Muhsin hocam sende bende iyi biliyoruzki bu tür şeyler islama din adına sonrada sokuşturulmuş şeylerdir....?

Muhsin hocam merak ediyorum sen ölmüşlerine hatim çıkarıyormusun hocam hakkını helal et bunu merakımdan soruyorum...:)

tamam kamer bey ben demekki yanlış hareket etmişim veyahut şu ana kadar büyüklerimiz yanlış hareket etmişler
madem ölülerin arkasından okumak gerekmiyor sizin dediğiniz olsun ruhaniyetlerimmize ve hastalarımıza okuyalım yada öylesine cüz okumak için okuyalım sevap kazanmak için yani

Alıntı:

muallime Üyemizden Alıntı (Mesaj 159414)
Aman yarabbi aman yarabbi,bu site nasıl bi site ya!Büyük alimlere laflar söyleniyor.!kuranı arapçasını okumak bidat deniyor.zikir çekmek yok.kuranın manasını bilemeyenler cahil gafil tasavvufçulara kafir şirk ne bunlar ya.siz kimsiniz kardeşim.haricilermi vehhabilermi?vallahi şaştım kaldım ya!Hemde bir kişi de değiller burayı mekan edinmişler.Dehşete düştüm ya.Site sahipleride böyle düşünüyorsa burada bir saniye durmanın alemi yok.lailahe illallah muhammedurrasulullah.

maalesef kardeşim ne yapalım insanları bizimle aynı düşünmesine zorlayamayız değil mi



ayrıca Yasemin hanım sizi gerçekten seviyorum sitede meal hatmi yaklaşık 2 aydan beri var ve ben yani eğer tasvip etmemiş olsaydım orda hiç katılımda bulunmazdım
ben mealden daha çok arapçasının okunması gerektiğinin kanaatindeyim ve daha faziletli olduğunu sizde biliyorsunuz her harfine kat kat sevap yazılıyor ben sadece bu sevaptan hissedar olmak istedim
yanlış bilmiyorsam ömürde bir kez meal hatmini bir insan okuması gerekiyor
zaten Allah razı olsun sizde böyle bir hizmet yaptığınız için şimdi 7 hatim indirildi sanırım
yani bizde burada arapçasından 1 kaç hatim yapsak iyi olur diye düşündüm


arkadaşlar kimsenin ölüsünün arkasından okumuyoruz Allah rızası için ,kitabımız olduğu için okuyoruz


bu hatim için cüz alanları yazıyorum

1.cüz:talibetün
2.cüz:mihrinaz
3.cüz:mehmet Akif
4.cüz:mehmet Akif
5.cüz:
6.cüz:
7.cüz:
8.cüz:
9.cüz:
10.cüz:
11.cüz:
12.cüz:talibetün
13.cüz:
14.cüz:
15.cüz:
16.cüz:
17.cüz:
18.cüz:
19.cüz:
20.cüz:
21.cüz:
22.cüz:
23.cüz:
24.cüz:
25.cüz:
26.cüz:
27.cüz:
28.cüz:
29.cüz:
30.cüz:

kamer34 17 Şubat 2012 16:30

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Alıntı:

muallime Üyemizden Alıntı (Mesaj 159414)
Aman yarabbi aman yarabbi,bu site nasıl bi site ya!Büyük alimlere laflar söyleniyor.!kuranı arapçasını okumak bidat deniyor.zikir çekmek yok.kuranın manasını bilemeyenler cahil gafil tasavvufçulara kafir şirk ne bunlar ya.siz kimsiniz kardeşim.haricilermi vehhabilermi?vallahi şaştım kaldım ya!Hemde bir kişi de değiller burayı mekan edinmişler.Dehşete düştüm ya.Site sahipleride böyle düşünüyorsa burada bir saniye durmanın alemi yok.lailahe illallah muhammedurrasulullah.

Burda Kuran’ın arapçasından okunması bidattır diyen mi var....? varsa kim.... ? Arkadaşlar konuları okurken lütfen birbirimize iftira atarak okumayalım...

O link içerisinde verdiğim bilgiler bizim onlara iftira atmamız değil bizzat kendi sözleridir.. Eğer sözler ve düşünceler hoşonuza gidiyorsa ozaman bu öfkeniz neye....

Sanırım Muhammed bin Abdulvahhab birilerinin canını çok yakmıştırki hemen her yerde saldırıya uğramaktadır... Özelliklede tasavvufçular
tarafından

sayın baim bize isim bulmana yada kulp takamnıza gerek yok biz müslümanız elhemdullillah... Rabbimiz bize bu ismi uygun görmüş.... maide/3. Ayete bakabilirsiniz...


Muhsin hocam Kuran’a bakış açımız arasında hiçbir fark olmadığını biliyorum....Kuran çok büyük bir kitaptır..

Dünya tarihinin gelmiş geçmiş tüm zamanların eşi benzeri olmayan yegane ilahi bir kitaptır... Benim şahsi fikrim Kuran’ın arapça okunmasıdır... Çünkü bir tercüme ne kadar mükemmel çevrilmiş olursa olsun aslı gibi olamaz....

Fakat piyasadaki bozuk zihniyet Kuran-ı insanlara hıfz ettirmiş fakat bir tek ayetin manasını öğretmemiştir... Kuran’ın sosyal ve siyasal yönü olmakla birlikte tabiki ruhlarada rahatlama sağlamaktadır...fakat yaşayan ruhlara ....Ben şahsen Kuran okuduğumda rahatlama okumadığım zamanlarda da ruhumda daralma yaşıyorum... İnanyorumki her müslüman bunu yaşıyordur....


Hocam Halil Gönencin ilmihalini biliyorum.. O ilmihali şafi-i fıkhı ile karşılaştırmak çok sevdiğim imam şafi-iye haksızlık olur düşüncesindeyim.... Belli rejimlerin korkuları altında yada kontrülü altında yazılan hiçbir eserin sağlam olduğuna doğrusu inanmıyorum.....

Son olarak şunu söyleleyim ne sahabe ne tabi-in ne tebe-u tabi-in nede dört mezhep imamı benim bir yakınım ölmüş onlara bir hatim çıkarayımda ruhları rahat etsin dediklerini bilmiyorum.....

Kuran büyük bir kataptır dedik

Cenabbi Allah bu kitapla tüm kafirlere meydan okudu,onun bir benzerini getirmelerini istemiş fakat kafirler bu hususta çaresiz kalmışlardır.... Kuran siyasi yönünü sürekli ön plana çıkaran bir takım insanların günlük muamelatlarında ve ibadetlerinde ne kadar kereste olduklarınıda inşallah biliyorum... Bunu ihmal etmemek lazım dediğinizide anlıyorum....

bilinmez 17 Şubat 2012 16:51

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Alıntı:

muallime Üyemizden Alıntı (Mesaj 159419)
Yine yıllar önce ...bizleri ,müslüman üniversite mezunlarını kiliseye davet ettiler.Asıl maksat şuydu
Müslümanlar cahil değildir, terörist değildir, bakın onlarda üniversite okuyor, doktora yapıyor.Almanca konuşabiliyorlar!Neyse birkaç başörtülü arkadaş gittik.tebliğler çok güzel hazırlandı.konuşmalar yapıldı...herşey çok güzel di önce....o kadar kibarlardıki(aşırı kibar insanları hiç sevmem,birşeyler sakladıklarını düşünürüm)....ve son bölüme geldik.Soru cevap bölümü
Birdenbire hepsi bir canavar kesildi sanki.Öyle hararetli ve kırıcı tartışmalar olduki yeis halinde eve döndük.art niyetliler ve asla samimi değiller.

Bunu niye anlatıyorum...Bunlar bile beni sizler kadar üzmüyor.

sayın muallime,ben ve benim gibi kuranı hayat düsturu edinenler,hiç kimseyi kendimize çağırmadığımız gibi,hiç kimseninde çağrısına değil,Allah ve rasulunun çağrısına uyalım diyoruz...ve bakın hakikatler,atalarının geleneğini din zanneden ve birçok bidat hurafeleri alışkanlık edinenleri rahatsız etmiştir.

Soruyorum size ,sizce Peygamberler niye,dışlandı,sürüldü,savaşıldı,öldürüldü,vya bedir harbinde niye BABA VE OĞUL BİRBİRİNE KILIÇ ÇEKTİ SAYIN MUALLİME...HAKİKATLER İNSANI ACITIR VE ÜZER,ama bu dünyada evet hakikatlerle sizi üzmeye geldik...Ahirette üzülmemeniz içindir vallahide billahide.....

kamer34 17 Şubat 2012 16:58

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
talibetün bacım biz kuran arapçasından okunmasın demedik asla...

Daha evvelki bu konuyla ilgili düşüncelerimi bilseydiniz böyle düşünmediğimi bilrdiniz..... Benim derdim kuranın analışlması bidatlerden hurafelrden arınmış tevhidi bir imana sahip olmamız hepsi bu.....

Hayatımda hiçbir dönem insanları ne partilere ne cemaatlere nede kendime davet etmemişimdir... İsnanlara dininizi Allah'ın kitabından öğrenin demekten başka bir çabam olmamıştır....

talibetün 17 Şubat 2012 16:58

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
arkadaşlar cüz okumaya yoğunlaşalım inşallah

İnceSızı 17 Şubat 2012 16:59

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
30. cüzü almak istiyorum (bu ve bundan sonraki tüm hatimlerdede alabilirim 30. cüzü dewamlı okuyrm) ArO*

f_kryln 17 Şubat 2012 17:07

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
13 dahil ile 23 dahil arasındaki cüzleri alıyoruz.akşam ile yatsı namazı arasında miniklerimizle okuyacağız inşALLAH.

talibetün 17 Şubat 2012 17:07

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Alıntı:

İnceSızı Üyemizden Alıntı (Mesaj 159434)
30. cüzü almak istiyorum (bu ve bundan sonraki tüm hatimlerdede alabilirim 30. cüzü dewamlı okuyrm) ArO*

Allah razı olsun güzel kardeşim ben ayarlıyorum:)

talibetün 17 Şubat 2012 17:07

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Alıntı:

f_kryln Üyemizden Alıntı (Mesaj 159437)
13 dahil ile 23 dahil arasındaki cüzleri alıyoruz.akşam ile yatsı namazı arasında miniklerimizle okuyacağız inşALLAH.

evet000

mehmet akif2 17 Şubat 2012 17:13

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
mihrinaz talibetün sana 2.cüzü yazmış bana 3. ve 4. cüz ben olnalrı alıyorum sen de başka cüz daha al

talibetün 17 Şubat 2012 17:13

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
1.hatimimiz başlamıştır

1.cüz:talibetün
2.cüz:mihrinaz
3.cüz:mihrinaz
4.cüz:mehmet Akif
5.cüz:
6.cüz:
7.cüz:
8.cüz:
9.cüz:
10.cüz:
11.cüz:
12.cüz:talibetün
13.cüz:
f_kryln
14.cüz:
15.cüz:
16.cüz:
17.cüz:
18.cüz:
19.cüz:
20.cüz:
21.cüz:
22.cüz:
23.cüz:
f_kryln
24.cüz:
25.cüz:
26.cüz:
27.cüz:
28.cüz:
29.cüz:
30.cüz:inceSızı

talibetün 17 Şubat 2012 17:14

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
Alıntı:

mehmet akif2 Üyemizden Alıntı (Mesaj 159444)
mihrinaz talibetün sana 2.cüzü yazmış bana 3. ve 4. cüz ben olnalrı alıyorum sen de başka cüz daha al

yanlışlıkla yazdım ozr*
yukarıdaki gibi ayarladımevet000

mehmet akif2 17 Şubat 2012 17:16

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
talibetün sanırım f_kryln 13.cüz ve 23. cüz arasını alacağım dedi yanlış anlamadıysam

mehmet akif2 17 Şubat 2012 17:24

Cevap: haydi cüz okuyalım
 
inşallah bitireyim talep olmasa daha alırım


SAAT: 06:52

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306