www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'N-I KERM.::. > Kurn- Kerm > Kur'n- Kerim Genel

Konu Kimlii: Konu Sahibi Arn,Al Tarihi:  26 Eyll 2008 (14:41), Konuya Son Cevap : 29 Aralk 2009 (22:18). Konuya 1 Mesaj yazld

Yeni Konu a  Cevapla

LinkBack Seenekler Deerlendirme
Alt 26 Eyll 2008, 14:41   Mesaj No:1

Arn

Medineweb yesi
Durumu:Arn isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 2647
yelik T.: 15 Temmuz 2008
Arkadalar:0
Konular: 54
Beenildi:8
Beendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!
Standart Hakaret ve Svglere Kar Kur'ani Tavrmz Ne Olmal?

Hakaret ve Svglere Kar Kur'ani Tavrmz Ne Olmal?

ALLAHIN SZNE SAYGI

Aadaki ayetlerde Rabbimiz Dinle alay edenler grld vakit alaylar bitene kadar onlarla ilikinin kesilmesini emretmektedir. Sadece liki kesilmekle kalmamakta ayn zamanda Uyarlarda da bulunmamz bize emredilmektedir:

6:68 Ayetlerimizle alay edenleri grdn vakit, baka bir sze dalncaya kadar onlardan yz evir. eytan sana unutturursa, hatrladktan sonra byle zalim kimselerle birlikte oturma.

6:69 Erdemliler bylelerin hesabndan sorumlu tutulmaz. Fakat, olur ki dinlerler diye hatrlatmak iyi olur.

6:70 Dinlerini oyun elenceye alanlar ve dnya hayatna aldananlar brak. Sen bununla (Kuran'la) hatrlat ki, bir kii kazandnn felaketli sonucunu ekmesin.
-Onun ALLAH'tan baka bir Sahibi ve efaatisi yoktur.
-Her trl fidyeyi verse bile kendisinden kabul edilmez.
-Bunlar, kazandklarndan dolay felaketli sonuca urayanlardr; inkarlar yznden kaynar sudan bir ikiyi ve ac verici bir azab hakketmilerdir.

6:71 De ki: "ALLAH'tan baka, bize yarar ve zarar veremeyenlere mi yalvaralm? ALLAH bizi doru yola ulatrdktan sonra kelerimiz zerinde gerisin geriye mi dnelim? eytanlarn ayartp yeryznde artt ve arkadalarnn, 'Gel, bizimle birlikte doru yola gel' diye ardklar akn bir kimse gibi mi olalm?" De ki: "Gerek yol gsterme ALLAH'n yol gstermesidir. Evrenlerin Rabbine teslim olmakla emredildik."

6:72 "Namaz gzetmeli(Rabbe tenlikle Dua etmeli) ve O'nu sayp dinlemelisiniz. Huzurunda toplanacanz O'dur."

6:73 O'dur gkleri ve yeri yaratan. "Ol," dedii gn hemen oluverir. Sz mutlak dorudur. Boruya frld gn egemenlik tmyle O'nundur. Gizliyi ve a Bilendir. Bilgedir, her eyden Haberdardr.

SEVYESZ TARTIMALARA GRMEYN

Ayn surenin ilerleyen blmlerinde de Svglere ve seviyesizliklere gsterilecek tavra rehberlik etmektedir Kur'an Bu tavr onlardan yz evirmek/tavr almak, onlara ayn seviyesizlikte karlk vermemektir;

6:108 Rabbinden sana indirilene uy. O'ndan baka tanr yoktur. Ortak koanlardan da yz evir.

6:107 ALLAH isteseydi ortak koamazlard. Seni onlarn zerine beki yapmadk. Onlarn avukat da deilsin.

6:108 ALLAH'n dnda yalvardklarna svmeyiniz ki onlar da snr ap cehaletten dolay ALLAH'a svmesinler. Biz her toplulua yaptklar ii byle ssl gsterdik. Sonunda dnleri Rab'lerinedir ve onlara yapm bulunduklarn haber verir.

ELLERE HAKARET EDLYOR, RESULLERE HAKARETN CEZASI CEHENNEMDEK ATETR...

21:36 Kafirler (gerei rtenler) seni grdklerinde, "Tanrlarnz diline dolayan bu mu," diye alaylarna hedef yapmaktan baka bir tepki gstermiyorlar. Rahman'n mesajn tmyle inkar etmektedir onlar.
21:37 nsanlar aceleci olarak yaratlmtr. Size ayetlerimi (iaretlerimi) gstereceim; acele etmeyin.
21:38 "Doru szl iseniz O verilen sz ne zaman gerekleecek," diye meydan okuyorlar.
21:39 nkar edenler, yzlerinden ve arkalarndan atei savamayacaklar ve yardm da grmeyecekleri an bir bilselerdi.
21:40 Nitekim, onlara anszn gelecek ve onlar akna evirecektir. Ne onu geri evirmeye gleri yeter, ne de kendilerine sre verilir.
21:41 Senden nceki elilerle de alay edildi. Ancak onlarla alay edenleri, elenceye aldklar ey kuatverdi.

CAHLYE BANAZLII

Bu tip svgler ve seviyesizlikler faillerinin banazln gsterir. Bu banazlklar karsndaki aksi tavrmz bize bize huzur verir:

48:26 nkar edenler, gnllerindeki fke ve banazl, cahiliye dneminin fanatizmini atelediklerinde, ALLAH elisinin ve inananlarn zerine huzurunu indirmi ve onlarn erdemlilik szn tutmalarn salamt. Onlar buna tam yaraan ve hakkeden kimselerdi. ALLAH her eyi bilendir.
....

48:28 O, tm dinlere stn klmak zere elisini hidayetle ve gerek dinle gnderendir. Tank olarak ALLAH yeterlidir.

NANANLARIN ZELLKLER MMNLERN BU TP SEVYESZLKLERE KARI SERT ONURLU VAKARLI-MMNLERE KARI SE EVKATL OLMALARI GEREKMEKTEDR. BU TEMEL LKEDR.

48:29 ALLAH'n elisi Muhammed ve beraberinde bulunanlar inkarclara kar sert ve kendi aralarnda ise merhametlidirler. Onlar, eilip secde ederek ALLAH'tan ltuf ve honutluk dilerken grrsn. Yzlerinde secdelerin izleri vardr. Bu, onlarn Tevrat'taki nitelikleridir. ncil'deki nitelikleri ise, filizini karp glendirmi ve kalnlap gvdesi zerine dikilerek ekincileri sevindiren bitki gibidir. O, onlarla inkarclar fkelendirir. ALLAH, onlardan inanp erdemli davrananlara balanma ve byk bir dl sz vermitir.

Dinimizle ve deerlerimizle dalga geen, hakaret eden odaklar’n mali kaynaklarn kurutmak iin onlar boykot etmeliyiz:

111. MESED SURES
Rahman ve Rahim ALLAH'n ismiyle.
111:1 Ate krkleyenin tm gc/mali kaynaklar kahrolsun, zaten kendisi kahroldu.
111:2 Ne paras, ne de bir kazanc ona yaramad.
111:3 O, alev sahibi bir atee girecektir.
111:4 Odun tayan (zulmn ateine yakt hazrlayan) kars da.
111:5 Boynunda, dikenlerden/liften rlm bir ip bulunduu (ktlkleri boynuna dolanm) halde.

MSLMANLAR SVGLER KARISINDA FZKSEL DDETE BA VURAMAZLAR, KARISINDAKNN SEVYESNE NEMEZLER

43:88-89 (Reslullah'n Y Rabbi! Bunlar, iman etmeyen bir kavimdir, demesine kar Allah: imdilik sen onlardan yz evir ve size selam olsun de. Yaknda bilecekler! buyurdu.
28:55 'Bo, irkin ve yararsz olan sz' iittikleri zaman ondan yz evirirler ve: Bizim yapp-ettiklerimiz bizim, sizin yapp-ettikleriniz sizindir; size selam olsun, biz cahilleri benimsemeyiz derler.

MSLMANLAR GEREKLERDEN KAAN HAKKAT RTEN KLERDEN KESN OLARAK AYRIMILARDIR.

109. GERE RTENLER/GEREKTEN KAANLAR (KAFRUN) SURES
109:1 De ki, "Ey Gerei rtenler."
109:2 Ben, badet etmem sizin hizmet ettiklerinize"
109:3 Siz de Hizmet etmezsiniz benim badet ettiime.
109:4 Ben asla sizin badet ettiklerinize hizmet etmeyeceim!
109:5 "Siz de benim Hizmet ettiime badet etmeyeceksiniz."
109:6 "Sizin Yaam tarznz ve yaam grnz size, benim Yaam tarzm ve dnya grm bana."
Alnt ile Cevapla

Konu Sahibi Arn 'in am olduu son Konular Aada Listelenmitir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Azerinin ak :) Serbest Krs Filistin 6 2677 21 Mays 2009 17:27
Futbol dini !.. Serbest Krs NUR 2 2146 21 Mays 2009 17:24
ZMEN DEFTER NEDR BLYOR MUSUNUZ ? Serbest Krs Arn 0 1910 21 Mays 2009 16:08
DUALARINIZ KABUL OLMUYORSA.. Serbest Krs inzar 1 1894 21 Mays 2009 11:03
MEHURLARIN OKUMA ALIKANLIKLARI Serbest Krs Arn 0 1821 21 Mays 2009 10:56

Alt 29 Aralk 2009, 22:18   Mesaj No:2
Medineweb Sadk yesi
Huzurslam - ait Kullanc Resmi (Avatar)
Durumu:Huzurslam isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 9
yelik T.: 14Haziran 2007
Arkadalar:0
Konular: 392
Beenildi:21
Beendi:0
Takdirleri:87
Takdir Et:
Standart RE: Hakaret ve Svglere Kar Kur'ani Tavrmz Ne Olmal?

Alnt:
109. GERE RTENLER/GEREKTEN KAANLAR (KAFRUN) SURES
109:1 De ki, "Ey Gerei rtenler."
109:2 Ben, badet etmem sizin hizmet ettiklerinize"
109:3 Siz de Hizmet etmezsiniz benim badet ettiime.
109:4 Ben asla sizin badet ettiklerinize hizmet etmeyeceim!
109:5 "Siz de benim Hizmet ettiime badet etmeyeceksiniz."
109:6 "Sizin Yaam tarznz ve yaam grnz size, benim Yaam tarzm ve dnya grm bana."
Allah raz olsun
Alnt ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir)

Seenekler
Konuyu deerlendir
Konuyu deerlendir: