Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi HALUK GÜMÜŞTABAK,Açılış Tarihi:  20 Nisan 2010 (12:42), Konuya Son Cevap : 25 Nisan 2010 (10:22). Konuya 31 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 24 Nisan 2010, 23:20   Mesaj No:31
Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:47
Mesaj: 4.081
Konular: 315
Beğenildi:48
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart RE: MİRAÇ OLAYINA KUR'AN ONAY VERİYORMU?

1- Kulu Muhammed'i bir gece Mescidi Haram'dan (Kabe'den) yola çıkararak, kendisine bazı mucizelerimizi, olağan üstülüklerimizi gösterelim diye, çevresini kutsal kıldığımız Mescidi Aksa'ya (Kudüs'e) ulaştıran Allah, her türlü noksanlıktan uzaktır. O her şeyi işiten ve her şeyi görendir.


Subhânellezî esrâ bi abdihî leylen minel mescidil harâmi ilel mescidil aksallezî bâreknâ havlehu li nuriyehu min âyâtinâ, innehu huves semîul basîr(basîru).


Sure Allah'ı noksan sıfatlardan tenzih etme ile başlıyor kusursuzluğun Allah’a mahsus olduğunu.Her şeyden münezzeh olan Rabbimizin Kulu ve Resulü Muhammed (s.a.a) efendimizi Mescidil haram’dan Mescidil Aksa’ya (kutsal kılınan beldeye ) ulaştıran Sübhan isminin tecellisi olarak ayetlerinden bazılarını göstermek için yükselten Allah ayetin başlangıcında tüm noksan sıfatlardan tenzih etmek ayetlerin devamında verilecek olan mesajların insan idrakine şüphesiz yerleşmesi amacı ile psikolojik bir alıştırma ile vermiştir.

Ayeti kerimeler de Özellikle Allah resulünün beşer olmasına (kulluğuna) dikkat çekiliyor çünkü İnsanların ulaşamadığı öyle bir makama yükseltiliyor ki bunu duyan ve tasdik edenlerin İlah’lık ve kulluk makamını bir birinden ayırsınlar.İsa (a.s) hakkında düşülen şüphelere düşülmemesi için çünkü İsa (a.s)’nın kulluk ve ilahlık makamları karıştırmışlardır...

İsra hadisesini bizlere Allah yine yüce isimlerinden (basir) ile gözlerin göremeyeceği akılların idrak edemeyeceği yüce sıfatı ile kesin bir şekilde sunuyor.Bir ayeti kerimede üç ayrı ifadenin bir araya gelmesi bile ayette verilmek istenen mesajın tüm inceliklerine kadar duyarlı ve hassas bir ölçü içinde eksiksiz bir biçimde anlaşılması içindir.Kuran’ın muhteşem uslubu ve ahengi bizlere eksiksiz bir şekilde hadisenin gerçekleştiğini izah etmektedir..

Haluk abi İsra-Miraç hadisesinde Kuran dışı aktarımlarda elbette bidat ve hurafeler var bunu kabul edelim demiyoruz çünkü sizinde aktardığınız o pazarlık olayı Sünnetullaha terstir kabullenemez ama aktarımlarda hurafe ve bidatler karışmış diye İsra-Mirac’ı kabul etmemekte Allah’ın kusursuzluğunu münezzeh oluşunu sorgulamaktır buda bizleri yanlışa sevk eder İnsan için sadece Akıl yeterli değildir Aklın ermediği Allah’ın yüce isimlerinin tecellisi olan hadiselerde TESLİMİYET farzdır eğer teslimiyet ile bakılmazsa Akıl mahkum eder insanı ..

Sizin söyleminize göre Kuran’ın binlerce cilt olması lazım Allah azze ve celle Kuran’da İnsan hayatının her anına her asra hitap edecek şekilde Temelleri vermiştir İlk Kuran Müfessiri Allah resulü MUHAMMED (s.a.a) kuranı açıklayan dır Peygambersiz bir kuran anlayışı haddime değildir.

Eğer akıl ile her şeye yanaşacak olursak Ölümden sonra dirilmeyede şüphe ile bakmamız gerekir çünkü bizim idrakimize göre un ufak olacak olan cesedin tekrar bir araya getirilmesi insan gözü ve aklı ile imkansızdır.Bizler bu hususa akli olarak değil İmani teslimiyet ve tasdik ile baktığımızda Allah demişse doğrudur hakikati ile kabulleniyor ve iman ediyoruz yoksa akla kalsa inanmayacağız akıl üstü bir olaydır.

İşte bu vermiş olduğum örnek gibi herşeyden münezzeh olan Allah (c.c) demişse ve Allah resulünden bizlere aktarılmış ise bize düşen teslimiyettir iman etmektir kurcalamak kendi kendini oyalamaktır faydasızdır Hz Ebubekir onaylamış ve şeksiz şüphesiz iman etmiş ise benim kıt aklım ile kalkıp sorgulamam haddime değildir Allah’a sığınırım bu hususta……
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Nisan 2010, 10:22   Mesaj No:32
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Re: Miraç olayına kur'an onay veriyormu?

Değerli Mevlüt kardeşim aslında ben konuyu kapatmıştım. Her düşünceye ve inanca sonsuz saygım var. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Ben dikkat edin benim söylediğime inanın demiyorum. Benim yaptığım Rabbin ayetlerine bakarak onun apaçık sözlerinden yola çıkarak, anlamaya çalışmak ve sonra iman etmektir. Son olarak verdiğiniz örnek benim için önemli olduğundan bunun üzerine de düşüncelerimi söylemek isterim. Bakın şöyle yazmışsınız.

(Eğer akıl ile her şeye yanaşacak olursak Ölümden sonra dirilmeye de şüphe ile bakmamız gerekir çünkü bizim idrakimize göre un ufak olacak olan cesedin tekrar bir araya getirilmesi insan gözü ve aklı ile imkânsızdır. Bizler bu hususa akli olarak değil İman i teslimiyet ve tasdik ile baktığımızda Allah demişse doğrudur hakikati ile kabulleniyor ve iman ediyoruz yoksa akla kalsa inanmayacağız akıl üstü bir olaydır.)

Çok doğru her şeyi anlamamız mümkün değildir. Sizin verdiğiniz örneğe bakalım. Ölümden sonra dirilmeyi, hatta kâinatın tamamen yok olacağını ve buna benzer birçok olağan üstü bilgileri nereden öğreniyoruz? Rabbin apaçık anlattığı ve bizleri ikaz ettiği KURANDAN. İsra suresi 1. ayette geçen olayda sizin söylediğiniz gibi bizlerin aklının alacağı bir konu değil, neden inanıyoruz o zaman? Çünkü Rabbim apaçık söylemişte ondan. Eğer O açıkca söylemiş ise ben ona hiç düşünmeden iman ederim dostum. İşte bende sizin gibi düşünüyorum ama aramızdaki fark sanırım anlaşılıyor.

Değerli arkadaşlarım ben düşüncelerimi söyledim, sizlerde söylediniz. Gelin bunun hükmünü Rabbim e bırakalım. Her şeyin doğrusunu huzurda göreceğiz. Amacım kimseyi üzmek ya da onların inançlarına saygısızlık yapmak değildir, bunu Rabbim biliyor. Rahman cümlemizin yardımcısı olsun. Selametle kalın. Halukgta
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESi:28.03.2019-MİRAÇ GECESİ alperkara Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 28 Mart 2019 13:45
Haftanın Hutbesi-29.04.2016: MİRAÇ KANDİLİ alperkara Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 28 Nisan 2016 19:00
Mısır'da 37 Kişinin İdamına Onay 491 Kişiye Müebbet Tuba_ İslami Haberler 6 29 Nisan 2014 13:00
Bediüzzaman, talebesinin başkan adaylığına onay vermedi EyMeN&TaLhA Risale_i Nur (Said Nursi) 1 15 Ocak 2014 03:11
GÖNÜL DOSTLARINA MİRAÇ DUASI.. AŞK'ÜL İSLAM Cuma-Bayram-Kandiller 4 22 Ağustos 2007 20:56

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.