Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi HALUK GÜMÜŞTABAK,Açılış Tarihi:  25 Kasım 2010 (13:23), Konuya Son Cevap : 27 Kasım 2010 (21:34). Konuya 13 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 27 Kasım 2010, 00:52   Mesaj No:11
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

haluk beye öz eleştiri anlamında,müslümanlar birbirlerini uyarır prensibi babında yukarıda ve daha önceleri görevimi yapmıştım.
Arkadaşımızın bana göre hatası şu ; 'meal ile eline geçirdiği bir ayeti yapıştırıp başlıyor yorumlamaya'.oysaki açılımını yapacağı ayeti bir iki tefsirden okuduktan sonra yorumlamaya başlarsa tutarsızlıkları en aza inebilir.
eğer veli kavramı konusunda arkadaşlarımızla karşı itiraz ve delillerimizi sunmasaydık,yada o konuya duyarsız kalsaydık,veli konusunda malumattan mahrum olanlar fikir sahibi olabilirdi.
adeta alimlerin eserlerini yakın,uzaklaşın alimlerden ,yoksa müşrik olursunuz imajı meydana çıkıyor.müslümanları alim düşmanı yapmak çıkıyor sonuçta.
gene tekrarlıyorum kendisini üzsede özür diliyerek diyorum ki AH HALUK ABİ AH....
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Kasım 2010, 01:08   Mesaj No:12
V_u_s_l_a_t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:V_u_s_l_a_t isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12651
Üyelik T.: 25Haziran 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 9
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Kusura bakmayın ama al Haluk ABiyi vur müslümanlardana tencere kapak Biri Rabbim bana böyle dedi diyecek digeri şirktir müşrikdir diyecek.
__________________
Sağlam bir kalbe sahip olabilen bir İnsan,hiçbir kimseden korkmaz ,bu korku oluşmuş ise Kalbinin hasta olmasındandır.

Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Kasım 2010, 11:08   Mesaj No:13
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Değerli Abdulhamit kardeşim verdiğim cevabımda alıntı yaptığı kısım aslında yazdıklarımın özetidir. Diğer sorunuza gelince bakın Allah ne diyor bu ayetinde:

Vakıka 10:(Hayırda) önde olanlar, (ecirde de) öndedirler.11.İşte bunlar, (Allah'a) en yakın olanlardır.

İşte burada Rabbin bahsettiği hayırda ve barışta yarışan ve bu sayede Allaha en yakın olanlardır diyor. Peki bizler kimin Allaha en yakın olduğunu bilebilirmiyiz? İşte bu sorunun cevabınıda veriyordu Allah hatırlayalım. Kimin takvaca üstün olduğunu, yani bana en yakın kulumun kimler olduğunu yanlız ben bilirim. Peki niçin söylüyor dersiniz bunu Rabbim? İşte bu sorunun cevabını çok iyi düşünmeliyiz.

Abdulmelik kardeşim ben özeleştiriden hoşlanırım bana yapıcı tenkit yapılmasına hiç kızmam, ama hakkım olmayan isnatlarda bulunulması beni üzer. Bakın ne güzel hepimiz saygı çerçevesinde bu konuda kur'andan anladıklarımızı yazıyoruz. Daha sonrada anlaşamadıklarımız konusunda Rabbin emrini yerine getirip, bu konudaki hükmünü Rahmana bırakacağız. Tüm gerçekleri hesap günü nasıl olsa önümüze gelecektir.
Benim verdiğim örnekler ve açıklamalarım kur'anın bütününe ters düşüyorsa, Rabbim hesabını bana kesinlikle soracaktır, ben bunun bilincindeyim. Elbette sizlerde bilincindesiniz.

Değerli Yitiksevda kardeşim veli konusunda bana şöyle cevap vermişsiniz.

(Haluk abi Veli Kur'an'i azimuşşanda Dost yakın anlamlarında kullanılmaktadır.) Kur'an veli konusunda verdiği örnekleri size daha önceki cevaplarımda yazmıştım. Birkaç anlamı olduğunuda söylemiştim. Eğer yakın dostlarımız, sevdiğimiz saydığımız, güvendiğimiz insanlar olarak alırsanız sorun yok, bunun olmadığını söylemek yaradılışın doğasına ters düşler. Ama başka bir örnek vereyim, hani Rabbim bir ayetinde elleriyle yazarlar bunlar Allah katındandır derler diyordu. İşte bunlarda kendilerini veli sayan Allah katında saygın sözü geçen insanlar olduğunu söyleyenlerin sözleridir. Bakın buna Rabbim nasıl kızıyordu?

Biz insanların dostları olmadan hayatı zaten yaşamayız, burada bahsettiğimiz veli insanın hiç bir ilgisi yoktur. Otorite teslim edilenlere itaat konusuna gelince. Bu konu devlet yönetimiyle ilgili bir konudur. Hatta onlara yönelik şu sözleri hatırlayınız. Toplumu yönetirken şuraya gidiniz yani bilenlere danışarak kanunlar çıkarın onları yönetin emri vardır. Ayrıca bu insanları seçerkende bizlere Rabbin öğüdünü hatırlayınız, işin ehli olanını seçiniz. peki burada işin ehli olan anlamından ne çıkarabiliriz? Çevrenizde güvendiğiniz bu işi yapabileceğine inandığınız kimseleri seçin anlamındadır. Dikkat edin burada din ve iman adına ardı sıra gidilecek insanlardan bahsedilmiyor. Bizleri devlet adamı olarak ülkemizi yönetecek insanlardan bahsediyor. Çünkü bu konumdaki insanlara Rabbim ne diyordu? Onlara kur'an ile hükmet. İşte bunu yapmayanlarıda bizlerin seçme hakkımız olduğunda al aşağı etmemiz içindir. Dikkat edin İslamda seçimle yönetim vardır. İslam demokrasiyi getiren bir dindir. Eğer toplumu kur'an ile hükmetmiyorsa bizlerin bunu çok iyi bilmemiz gerekir. Bunu bilmemiz içinde kur'anı anlamamız ve bilmemiz gerekir. Ne yazıkki geçmiş tarihimizi okuduğumuzda bu konuda çok yanlış yöneticilerin geldiğini gösterir. Hatırlayınız onları çoğunu halk bile seçmemişti.

Allaha ortak koşmanın birçok yolu vardır. Bunları herkez çok iyi kavrayacak durumda izaha gerek olduğunu sanmıyorum. Hatırlayınız Allah katından olmayan birşeye Allah katındandır demek bile ona ortak koşmaktır.Değerli kardeşim saydığınız bazı tarikat yada cemaatler için siz bazı sözlerde bulunmuşsunuz. Ama onlara sorsanız onlarda karşısındaki toplum için aynı şeyleri söylüyorlar. Bu durumda toplum birbirine düşman toplumlar olarak bölünmüş olmuyormu? Allah dinde bölünmeyin derken acaba ne demek istiyor olabilir? İşte burasını çok iyi düşünmeliyiz. Bölünme bu dünyada olduğuna göre, demekki beşerin bizzat nefsine yenik düşmesi neticesinde olacaktır. Ben, sen, o diye İslamı bölersek halimiz nice olur.

Değerli kardeşim veli konusunu şöyle özetlemişsiniz.

(Veli kavramının Allah bazında kullanılan kısmına gelince elbette tek otorite sahibi odur ondan başkası olamaz Kul bazındaki otorite onunla karıştırılmadan özle güçler yüklenmeden dostlar edinilmelidir.)

Bende bunu anlatmaya çalışıyorum zaten. Rabbin söylediğide budur tek hakim benim, yalnız benden yardım isteyeceksiniz, yanlız bana güveneceksiniz,din ve iman konusunda hüküm veren yanlız benim diyor. Allah dayanılacak yardım istenecek yanlız benim dediği halde bugün biz bazı beşeri sıfatlara büyük yetki ve sorumluluk yüklemiyormuyuz, gelin onları hatırlayalım.

Allah kimin takvaca üstün olduğunu yanlız ben bilirim dediği halde bizler, bu insan Allah dostu demiyormuyuz? Bunu Allah yanlız ben bilirim demiyormu? Böyle veli edindiklerimize onlar yanlış yapmaz onların sözleri allah tarafından korunuyor demiyormuyuz? Şimdi bu nereden çıktı diyenler var. Bazı insanlar günümüze kadar gelmiş bazı hadislerinde tıpkı kur'an gibi korunduğunu söylemiyormu? Buna ben bizzat şahidim bir cuma namazında müftü olan bir insanın söylemesi esas beni şaşırtmıştır. Kur'an ayetleri nasıl Allah tarafından korunuyorsa hadislerde Allah tarafından korunmaktadır. Bir ayeti kabul etmediğinde nasıl müslüman olmuyorsak, bir hadiside kabul etmediğimiz taktirde gerçek iman etmemiş oluruz dediğini kulaklarım duydu, duymaz olaydım. Yine veli edindiğimiz kişilerin Allah dostu olduğu için,huzurda bizlere şefaat edeceğinide söylemiyormuyuz? Bu günümüz İslam anlayışının ta ortasında durmuyormu kardeşim. İşte benim karşı çıktığım veli anlayışı budur. Bunu rabbim asla ve asla kabul etmez. Çünkü bunları söylemek Rabbin hükümranlığına ortak koşmaktır.

Değerli arkadaşlarım ben bu konuda söyleyeceklerimi söyledim sanırım sizlerde söylediniz. Benim için konu kapanmıştır. Gerçek doğruları Yüce Rabbin huzurunda hepimiz göreceğiz. Bu konuda beni alaya alan kardeşlerimide tekrar düşünmeye davet ediyorum. Hatırlatırım peygamberimizin hayatında alaycı bir şekilde dinimizi anlattığı tek bir örnek yoktur. Onun takipçisi olan onun yöntemini kullanır. Bu konudaki hükmü Rabbim e bırakıyorum en doğrusuda budur. Dilerim cümlemiz Rabbin şefaatine nail olan kullarından oluruz. SAYGILARIMLA Halukgta
Alıntı ile Cevapla
Alt 27 Kasım 2010, 21:34   Mesaj No:14
Medineweb Acemi Üyesi
YorgunSavaşçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YorgunSavaşçı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 8659
Üyelik T.: 12Haziran 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 12
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Haluk bey işte şimdi sizinle anlaştık eğri olan ve doğru olanları ayırarak olaya bakılması gerektiği hususunda ... İslamda iki yol vardır Hizbuşşeytan ve Hizbullah biri muttakilerin yolu biri Şeytanın taratarlarının yoldaşlarının yolu başkada yol yoktur....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Hz. Hüseyinden Alınacak Dersler Var Dostlar!.. Arın Ashab-Kiram(r.a) 3 11 Temmuz 2020 02:37
Furkan 63 Ayeti Celilede Cıkarılacak Dersler İslaminesil Tefsir Çalışmaları 3 12 Nisan 2014 15:43
Bakara 85. ayetten almamız gereken önemli dersler. HALUK GÜMÜŞTABAK Makale ve Köşe Yazıları 6 17 Mart 2011 18:00
Bakara 27. Ayetten almamız gereken dersler. HALUK GÜMÜŞTABAK Makale ve Köşe Yazıları 1 21 Kasım 2010 23:39
Masallardan Alınacak Dersler FECR Komik Paylaşımlar 1 15 Ekim 2010 01:05

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.