Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Makale ve Köşe Yazıları (https://www.forum.medineweb.net/516-makale-ve-kose-yazilari)
-   -   Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi. (https://www.forum.medineweb.net/makale-ve-kose-yazilari/18631-hz-yusufun-firavunu-kafir-degildi.html)

Medine-web 05 Şubat 2011 23:17

Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.
 
Müslümanlar,
siz anlatmak istediklerime değil,anlamak istediklerinize odaklanmışsınız.adeta anlamak istediklerinizi teyit için yazıklarımla alakası olmayan,yazmadıklarımı yazdım gibi lanse etmişsiniz.
Arkadaşım siyasi manavra ne demektir ? muhatabını dünyevi olarak köşeye sıkıştırmak mıdır yoksa dininden taviz vermekmidir?
dedim ki ;
mekke döneminde,Resulullah(S) hakim değildi,Allahın dini Hakim değildi.bu dönemdeki zülümler,işkenceler,tecritler karşısında Resulullah ne yapmıştır? müşrikleri insafa davet etmiştir.tevhide davet etmiştir.saklanmıştır.gizli örgütlenmiştir.zalimin elindeki köleleri azat ettirmeye çalışmıştır.müslümanların geleceğini inşa için elinden gelen her türlü siyasi manevraları denemiştir...
doğru mu ?

dillere destan cevanına bakalım demişsin ki;
resulullah zerre kadar Allahın hükmünden taviz vermemiştir,mekke müşrikleri ile UZLAŞMAMIŞTIR,hatta resulullaha ebutalibi gönderip başımıza İKTİDARA GEÇ DEMİŞLERDİR,resulullhah bu teklifide red etmiştir SİZCE ABDULMELİK HOCA NİYE UZLAŞMAYIP RED ETMİŞTİR İKTİDARA GEÇİP DAHA KOLAY islamı Allahın hükmünü daha kolay uygulaya maz mıydı veya Allah ve resulu bu günki OY VERİN KOY VERMEYİN DİYENLER kadarda mı BİLMİYORLARDIDA BÖYLE Bİ TEKLİFE ALLAH RESULUNUN RED EDMESİNİ EMREDİYORDU....

Allah aşkına yapma!
Müslümanların davasına engel anlamında,ebu leheb küfrü ile ebu latil küfrü arasında fark var diyorum.sen ikisinide cehenneme yollamakla çözmüşsün.konumuz onları cehenneme göndermek değil ki!
birisi sadece kendisine zarar veren,diğeri ise müslümanların davasına zarar veren bir tip..
Birazcık Anlamayı denesen diyorum!

sen anlamak istediğine hedeflenmişsin,anlatmak istediğimize değil.

Medine-web 06 Şubat 2011 00:38

Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.
 
Alıntı:

müslümanlardan Üyemizden Alıntı (Mesaj 117368)
Bakın abdulmelik hoca siz ebu talip ve ebu leheb arasında bi seçime yönelmişsiniz ve böyle olursa ne olmalı diyorsunuz ....

Bende ebu talip ve ebu lehep ikiside HAKKI KABUL ETMEMİŞSE cehennemliktir demişim...ki ebu lehebin olayı açık ve net...EBU TALİP ise hakkı KABUL ETMEMİŞSE sizce cennete gire bilir mi.....BEN HAKKI KABUL ETMEMİŞSE CEHENNEME GİDECEK DİYORUM kişi iman etmemişse yaptığı iyilikler onu cennete koymaz.....


kardeşim benim..
sizin bakış açınız tabii ki doğrudur.sen inanç bakımından ve akibetlerinden sorguluyorsun.benim dediğim farklıdır.siyaset bilimi okudun mu bilmiyorum.siyaset bilimi,davasını ilerletmek için,muhaliflerine davanı kabul ettiremiyorsanız,manevra ve siyasi dehanızı çalıştırmanız lazım.hudeybiye anlaşması gibi...
Yani islamın bir de siyasi ayağı var.siyasi anlamda ebu taliplerden faydalanırız,ebu lehebleride pasifize etmeye çalışırız.siyasi anlamında davamıza faydası olacaksa,içimizdeki abdullahları da idare ederiz.müşriklerin başkanı ebu süfyanın kızını nikahı altına alan Resulullah...savaştığı beni mustalik kabilesininliderinin kızı cüveyriye ile evlenen Resulullah..bu evlilik ile beni mustalik islam olur..vs vs
siyasi manevralar derken bunları kastettim arkadaşım.manevra taviz vermek değil,davasının selameti için beşeri siyaseti uygulamak lazım.
vur kır kes as ile bi yere varamazsın.

Medine-web 06 Şubat 2011 13:25

Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.
 
ben pes ettim müslümanlardan.
psikolog arıyorum :)

BEDİİ HAMİT 06 Şubat 2011 16:47

Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.
 
AYETİN AÇILIMI İYİ BİR ŞEKİLDE YAPTIĞIMA İNANIYORUM Kİ, SİZİNDE İFADE ETTİĞİNİZ GİBİ,

İktidarı elinde bulunduran kişi veya zümreler ALLAHIN YASASINA ZIT bir hükmü uygulayamazlar. Açık ayet var. ALLAHIN İNDİRDİĞİ İLE HÜKÜM ETMEYENLER YA ZALİMDİR YA DA KAFİRDİR.

MAİDE 44:"Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kafirlerin ta kendileridir
Bedii Hamit adlı üyeden alıntı


Kamer 34 ten alıntı
Bu cümlelere bakalım bu cümleler Bedii Hamit beyin cümleleri,o tartıştığmız bölümü okuyun bu cümlelerle kıyaslayın.İktidarı elinde bulunduran zümreler yada kişiler Allah'ın dinine ters hüküm veremezler,peki verirlerse ne olur Bedii Hamit beyin kendi cevabı maide 44-45-47 yani hem zalimdirler,hem fasıktırlar, hemde kafirdiler.Demekki bugünkü iktidar Allah'ın dinine zıt hiç bir hüküm vermesi söz konusu değildir ve vermiyorudur!
-----------------------------------------------------------




Karşınızda Adı sadece müslüman olan , fakat laik rejimi benimsemiş milyonlar varsa ve bu kitle biz allahın yasaları ile yönetilmek istemiyoruz dese, siz zorla allahın hükümlerini tatbik edemezsiniz.

Bir toplumun çoğunluğu biz allahın yasaları ile yönetilmek istemiyoruz dese, siz onlara baskıcı ve dayatmacı olarak allahın dininin hükümlerini zorla benimsetemezsiniz ve uygulayamazsınız da

Yapılacak olan Yusufi yöntemdir. İktidara hemen başa gelen Hz yusuf , veya o makama geldiği anda O makamda hemencik islam hükümlerini uygulamamıştır. Belli bir süre o yasalar yürürlükte kalmıştır. Çünkü, Böyle bir durum tagut dininine mensup olan bir toplumda infala sebeb olur.

Öncelikle tebliğ metodunu kullanarak, tagut dinine mensup halkı islama ısındırmak ve daha sonra yavaş yavaş iktidarında verdiği güçle Allahın yasalarını uygulamak en akılcı ve en islami yoldur. Hz yusufun iktidarda iken benimsediği yoldur ki, kralın yasaları ile adlandırdığımız o hırsızlık olayından sonra kralın yasaları uygulanmamış, ortadan kalkmış ve kaldırılmıştır. Bakın konu ile yaptığım açıklamalara



BEDİİ HAMİT 06 Şubat 2011 19:05

Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.
 
Alıntı:

Hüküm koyma yetkisi, sadece ve sadece Allah'ındır ve sadece Allahın olmalıdır. Hüküm, sadece ve sadece Allah'a özgüdür. Zira egemen olma, egemenlik Allaha has niteliklerindendir. Egemenliğin kendisine ait olduğunu ileri süren, ister bir birey, bir sınıf, bir parti, ister bir grup, bir ulus, varsa Allah'a savaş açmış demektir.

Böyle bir kimsenin kâfir olduğu noktasında dinin kesin hükmü için, sadece bu ayetteki ifade bile yeterlidir
bedii hamit beyden alınıtı

Sanırım Bedii Hamit bey kendi vicdanında bunun muhakemesini bu cümleleri ile çok net olarak yapmıştır.İnsanın söyledikleri ile yaptıkları ancak bu kadar çelişkili olabilir.


Çelişki sana göredir. Senin Kendi mantığına göredir. Kendi mantığın bunu böyle algılamış ise size diyecek sözüm olmaz.
Söylediklerim , yazdıklarım ve yaptıklarım kendi vicdanımla çelişkili değildir. Sizin aklınız hala laik düzende oy verilmez şirktir üzerine kurulu. Bu konuda islam alimleri arasında ittifak yoktur. Yani tartışmalı bir konudur. Hangi görüşün doğru olduğunu ancak Allah bilir.

Dinin ahireti de ilgilendiren boyutu var. Hem dünya ve hem de ahireti. ...

Fakat Kuran, dünyaevi olan devlet işlerine, yönetim tarzına, sosyal, siyasi, hukuki, ekonomik hayatı düzenleyen kurallar bütününe de mecazi anlam ve anlatımla din diyor. Melikin dini gibi.AYETTEKİ ANLAMI MELİKİN TABİ OLDUĞU KANUNLARDIR. O dindeki hükümler değildir.
Ayet mecaz anlamlı yani müteşabbih ayettir. Bundan dolayı Kuran pek mükemmel uslubu bir tarz anlatımla kralın dinine göre demiştir. Yani kralın mevzuatındaki yasasına göredir.
ABD başkanı Obamanın dini hirstyan ama ülkenin yönetilen kanunları bir din olamaz. Tc Cumhurbaşkanının dini de müslüman , ülkelerin yasalarının dini olamaz. Dinin yasaları olur.


Alıntı:

Halen şunu idda eden sizsiniz Yusuf peygamber başa geldiği zaman melikin yasaları vardı diyen sizsiniz ben değilim.
Alıntı:


Evet ben iddia ettim, zaten ayetlerden bu apaçık anlaşılıyor.

Alıntı:

Siz hala Hz.Yusufun biraz kralın dini biraz islam dinini uygaladı gibi bir mantık içerisindesiniz
Yani bu kadarına da pes vallahi ! Bunu böyle söylemek akıl ister, insaf ister. Sen yazdıklarımı anlamayacak kadar acizmisin ? Yoksa kendi görüşlerini haklı çıkartman için görüşlerinin doğruluğunun kabullendirmek için yazdıklarımı çarpıtarak bir sonuca mı ulaşmak istiyorsun. ALLAH İÇİN MEDİNE FORUM ÜYELERİ OKUSUN YAZDIKLARIMI. Bakın daha neler demişsin.

Alıntı:

Allah'ın kulu ve rasulü ne zaman Allah'ın aşkı oldu bu nasıl bir söz böyle,o sevgili tutmaktan,aşık olmaktan,münezehtir bunlar hep şirk kokan tarikatçıların ortaya çıkardığı saçmalıklarıdır.


işte YİNE o zihniyet ve o kafa

Ben Resullaha HER ZAMAN ALLAHIN HABİBİ DERİM.

AMA SİZ ANLAYAMAZSINIZ, MÜSLÜMANLARDAN KARDEŞİMİZİN ANLAYAMADIĞI GİBİ

BEDİİ HAMİT 09 Şubat 2011 14:56

Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.
 
Alıntı:

Adam kalktı yusuf /76. ayetindeki din teriminin mecaz anlamındadır dedi,güya bu ayet müteşabbih ayetmiş hakikaten pes doğrusu,ben pes ettim inan sizinle baş etmek zor çünki siz kendi yanlışlarınızı Ku'ran'a tasdik etmeye çalşıyorsunuz.Bu ayetin müteşabbih olduğunu sizden başka kim söylüyor.
Pes pes gerçekten de pes. ASIL SİZ KENDİ YANLIŞLARINIZI KURANA MONTE ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ.

Ayet gerçek anlamda değildir. Gerçek anlam ilk akla gelen yalın anlamdır. Bazı Kuran meallerini yazanlar bile zaten bunu dinin yasaları değil, anlaşılır şekliyle melikin yasaları olarak algılamışlar ve meallerine almışlardır. Her ülkenin birbirine benzemeyen farklı yasaları olabilir bunu din olarak değerlendirmek fevkalade yanlış olur ve mümkün de değildir.

Şeriatle yönetilen islam devletinde bile kuranda belirtilmeyen birbirinden farklı yasalar olabilir. Şimdi siz kuranda belirtilmeyen bu yasaları din olarak mı algılayacaksınız ? İlmi yazınızın bu kadarına da pes doğrusu
Hangi kelimenin mecaz ve hangi kelimenin gerçek anlamda kullanıldığının gafleti içerisindesiniz ki, Allahın habibi derken bile bunu gerçek anlamıyla anlıyorsunuz. Ve sonra da bu sözü ŞİRK diye ele alıyorsunuz.


Alıntı:

Tağuta oy vermek alimler arasında ihtilaflıymış,hangi alimler,benim alim ve müslüman olarak bildiğim zatların görüşlerini ben yukarıdaki yazıma koydum,sizin dediğiniz alimleride ben şahsen tanımıyorum üzgünüm

Bak yine o çarpıtma ve yine o oyun ve sergilen o tezgah. Okuyanda zannedecek ki, müslümanlar tağuta oy veriyor. Gerçekten de tağuta oy veriliyor bu düzene oy veriliyor sanacak ve sizi haklı sanacak. El insaf

Sen ilmi yazılarını hep böyle çarpıtma üzerine mi yazarsın. ve sonrada insanların akıllarını karıştırarak böyle kandırırsın.

islam alimlerini tanıyıp tanımama da seninle önemli bir farkımız var. Ben hepsine değer veririm ve tanırım da. Farklı görüş ayrılıkları olsa da.
Kendi görüşüme uygun olmayanları senin gibi bir çırpıda redetmem. Hepsinin ayrı bir değeri vardır.

Alıntı:

Daha evvel demiştim bu iddaların hiç bil ilmi değeri yok diye.
İlmi değeri olup olmaması kendi görüşüne göredir. Senin kendi ilmi görüşüne ve Kendi mantığına göredir. Oh ne ala kendi görüşüme uyan ilmidir uymayanda ilmi değildir. Bu söz kendi mantığına göre söylenmiş sözdür.Bu sözünüz bile sizin ne kadar ilim sahibi olduğunu ortaya çıkartır. Nasıl bir ilmi seviyede olduğunuzu gösteren bir kanıt niteliğindedir.

Allahın yeryüzüne yaydığı ilmi sen kendi tekeline mi aldın ? ki böyle değerlendiriyorsun .

Bırak okuyanlar karar versin ilmi olup olmadığına , zaten görüyoruz senin yazıların ne kadar ilmi diye ( Allahhabib edinir mi yazınızdan bu apaçık belli oluyor ilim kokan yazınızdan bir tanesi bu olsa gerek )



MERVE DEMİR 09 Şubat 2011 22:18

Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.
 
evet kafir değildi ismi amonhutep iken akenaton olarak değiştirmiştir. amonhutepin anlamı amon hoşnuttur iken akenaton aten onların diliyle tanrı demek tanrının hizmetkarı olarak değiştirmiştir. buna sebepte hz.yusufun dini tebliğ etmesidir.

tapınaktaki kahinler ile hz.yusufun yanında yer alan akenatonun arasında mücadeleler olmuş ama her seferinde hz.yusufun yanında yer almıştır akenaton.

kuran bu kadar derine inmez ama dönemin kaynaklarında bu bilgi yer alır..

kamer34 10 Şubat 2011 00:59

Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.
 
Alıntı:

MERVE DEMİR Üyemizden Alıntı (Mesaj 118312)
evet kafir değildi ismi amonhutep iken akenaton olarak değiştirmiştir. amonhutepin anlamı amon hoşnuttur iken akenaton aten onların diliyle tanrı demek tanrının hizmetkarı olarak değiştirmiştir. buna sebepte hz.yusufun dini tebliğ etmesidir.

tapınaktaki kahinler ile hz.yusufun yanında yer alan akenatonun arasında mücadeleler olmuş ama her seferinde hz.yusufun yanında yer almıştır akenaton.

kuran bu kadar derine inmez ama dönemin kaynaklarında bu bilgi yer alır..


Merve Hanım Hz.Yusuf'un dönemindeki melikin müslüman olduğunu bu tartışmadan çok daha önce başka bir mülazada dile getirmiştim.Fakat anlayamıdığım konu şu kim bu durumu neye deilil getirmeye çalışıyor onu anlayamadım.

Hz.yusfun melikinin kesin olarak Hz.Yusufa tabi olduğunu dolayısıyla müslüman olduğunu kabul edersek ki ayetlerde bu anlam çıkyor o halde konumuz bukünkü tağuti rejimlerin her dediğine evet diyen bir gayri islami hareketle kıyaslanma çabası işin doğrusu anlaşılır br durum değildir.

Biz müslümanlar şuna inanırız allahın kanunlarının dışında bir peygamberi hüküm verebilmesi hatta Allah'ın emir ve yasakalrının bir kısmından dahi vaz geiçilmesi söz konusu değildir.

Biz tağuti düzenlerde oy vermeyi tartışırken birileri Hz.Yusufun durumunu örnek göstererek bu durumdam nemalanmak istediler yanlış olduklarının farıkna vardılar fakat bu yanlışlarını itiraf etme yerine bu sfer başka yanlışlara daldılar.

Halbuki yanlıştan geri dönmek erdemliktir.







SAAT: 23:31

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306