Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi:  13 Şubat 2008 (18:37), Konuya Son Cevap : 13 Şubat 2008 (18:37). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Şubat 2008, 18:37   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İşte İman & Yakini İMAN !..Mutlaka Okuyun..

İşte İman & Yakini İMAN !..Mutlaka Okuyun..

Bir defasında mücahidlerin yanına gideceği yerde yanlışlık yaparak komünistlerin hakim bulundukları kalenin önüne gitti. Ona "dur" dediler. O da durma mecburiyetinde kaldı, çünkü kuşatılmıştı. Onu teslim aldılar. Rus komutanı geldi. Komutan albaydı. O kalede bulunan komünistlerin komutanı idi. Tercüman yolu ile Muhammed Hasan'a şunları söyledi
"Ben şimdi seni serbest bırakacağım. Askerliğin şerefi üzerine söz veriyorum, seni geldiğin yere sağ salim göndereceğim. Yeter ki bana doğru söyle." Muhammed de:


"Sor, ben doğru söyleyeceğim" dedi. Rus komutan: "Ben sana sadece bir soru soracağım, ona cevap ver. Siz mücahidler nasıl oluyor da normal bir kaleşnikof kurşunu ile tankları deliyor ve içinde bulunanları öldürüyorsunuz? Çünkü bu tankların normal bir kurşunla delinmeleri garip bir şey."
(Tabii bu Rus ne bilsin ki yüce Mevla Peygamber Efendimizin düşmanlara serpmiş olduğu kum ve çakılların düşmanların gözlerine girip onları görmez ettiğini ve bu olayı dile getiren: O kafirleri siz öldürmediniz,fakat ALLAH öldürdü. Ey Muhammed Kafirlere attığın zaman aslında sen atmadın, fakat ALLAH attı..." (Enfal, 17. ) ayetini...

Bu mücahidin Rus komutanla konuşmalarını gören bir subay ile iki asker kaleden çıkıp bu mücahidden gördükleri kerametten sonra buna katılmışlardır. Bunlar şu an mutfakta idarî işlerde çalıştırılmaktadır, gerçekten iman ettikleri kesin olarak anlaşılsın diye.

İşte bu şahıslardan biri bana dedi ki: "Rus albayı Muhammed Hasan'a yukarıdaki kaleşnikof mermisinin tankı nasıl deldiği sorusunu sorunca, o kendi kendine şunları söylemiş: "Ben iyi biliyorum ki harb hiledir. Düşmana karşı yalan söylemek caizdir. Ben bu komutanı mücahidlerden daha fazla korkutmak istedim." Sonra ona şu cevabı verdi:


"Biz müslüman mücahidler aziz ve celil olan ALLAH'a tevekkül ederiz. Kurşuna bile ihtiyacımız yoktur. Şuradan bir avuç kum alıp ona üfleyip "Bismillahi ALLAHu Ekber, La İlahe İllALLAH Muhammedur Rasulullah" diyerek tankların üzerine atarsak o kumlar bile tankları delip çıkar ve içinde bulunanları öldürür. Kurşuna bile ihtiyaç yoktur." (Tabii ki Muhammed bu sözleri komünistleri korkutmak için söylemişti, fakat albay askerî bir adamdı. Böyle bir adamdan cevabın ne olacağını beklersiniz. Komutan, Muhammed'i beklenmedik bir emr-i vaki ile karşı karşıya getirdi). Ve ona dedi ki:


"Şu an bunu uygula da bir görelim" (
Eğer bu albayın kalbi temiz olsaydı ALLAH'a iman ederdi. Fakat o subay olması hasebi ile bu sözü akledebildi, Muhammed'e: "İşte bu, tanklar taburu,sen bu işini taburun ilk tankına uygula." Tankı çalıştırdı, takımını içine bindirdi ve Muhammed'e: "Haydi şimdi yap" dedi. "Eğer bunu gerçekleştirirsen herkesin önünde seni serbest bırakacağım. Yapamazsan seni öldüreceğim. Bakayım kime sığınacaksın" dedi.

(Tabii ki, ALLAH'a sığınacak. İşte burada kesin imana ihtiyaç var. Bizim de her zaman muhtaç olduğumuz işte bu. ALLAH'a yemin olsun ki ALLAH'ın sana yazdığının dışında hiçbir şey sana dokunmaz. Hiçbir kimseden korkmaman gerekir. İstihbaratmış, dünya imiş, krallarmış, yöneticilermiş, bizler ancak bizleri yaratan ve âlemlerin Rabbi olan ALLAH'tan korkarız. Diğerleri de O'nun kullarıdır. O bir şeye "ol" demek isterse o hemen oluverir. O halde ey mücahid ALLAH'tan başkasından korkma! Evet, bizim de böyle bir güven ve yakîne ihtiyacımız var. ALLAH bize yeter, O ne güzel vekildir, demeliyiz ki ALLAH bizi her şeyden kurtarsın. Buna inandığın taktirde dünyadaki en büyük kimse senin karşında adeta bir fare kadar kalır. Yeter ki sen aziz ve celil olan ALLAH'ın azametini düşün).



Bunun üzerine Muhammed:

- "Bana su getirin" dedi. Ona su getirdiler.


Mücahit kardeş bu su ile abdest alır, aziz ve celil olan ALLAH için iki rekat namaz kılar. Secdede ağlayarak yüce ALLAH'a şöyle dua eder:

"Ey Rabbim! Şüphesiz ben bu kerameti göstermeye ehil ve layık değilim. Ancak bu kerameti yaratmaya Sen ehil ve layıksın. Sen buna güç yetirensin ey ALLAH'ım, ey Rabbim beni rezil etme. Eğer beni rezil edersen rezil olan sadece ben değilim. Tüm müslümanlar rezil olacaktır. Tüm müslümanlar rezil olacaktır der ve selam verir. Ve tam bir teslimiyet ve mutmainlik hisseder. Gerisini Muhammed Hasan kardeşin anlattığı gibi nakledeyim:

"Bir avuç toprak aldım ve ben ALLAH'ın beni mahcup etmeyeceğine mutmaindim. Yakinen buna inanıyordum, yakinen... Toprağı tuttum, besmele getirdim ve Bismillahi ALLAHu Ekber, La İlahe İllALLAH Muhammedur Rasulullah dedim ve tankın üzerine attım. ALLAH'a yemin ederek söylüyorum ki, topraklar tankın üzerine düştüğünde tank alev aldı... Bunun üzerine Rus komutan tankın uzaklaştırılmasını emretti ve bir müddet sonra da tank infilak etti. Bunu gören Rus komutan mücahide selam durarak: "Bize başka toprak atma" dedi ve mücahidi serbest bıraktı. Kalenin içersinde buna şahid olan askerlerden iki tanesi ve bir subay bu kerameti gördükten sonra müslüman olur ve kaleden firar ederek Şeyh Muhammed Hasan'ın cephesine sığınırlar

Yakini iman... Bu insanlarda yakini bir iman var. Yüce ALLAH'a tam bir tevekkülle teslimiyet var. Bu sebeble aziz ve celil olan ALLAH onlara yardım etmekte. Gerçekten onlarda müthiş bir iman var


Afgan Cihadında Rahmanın Ayetleri_Şehid ŞEyh Abdullah Azzam (Rahimehullah)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı Kur'ân-ı Kerim Genel Medineweb 1 2728 01 Ocak 2013 15:58
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj Anket'ler-Röportaj'lar EyMeN&TaLhA 1 2638 02 Kasım 2010 00:14
Ebuzerr / (Ali Şeriati) Ashab-Kiram(r.a) Mihrinaz 5 4617 16 Temmuz 2010 00:33
BAKMAK YETMEZ.... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Mihrinaz 4 2111 24 Nisan 2010 14:15
İN'SANLARDAN... Serbest Kürsü Beytül Ahzan 3 2066 02 Mart 2010 21:27

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ey İman Edenler! İMAN EDİN! GÖKCEN_AZRA Kur'ân-ı Kerim Genel 7 26 Eylül 2014 13:31
Ahiret Günü, Ahiret gününe İman, Diriliş Günü, Tekrar Dirilişe İman/Muhsin İyi muhsin iyi Makale ve Köşe Yazıları 0 22 Nisan 2013 19:22
Ey İman Edenler! İman Edilmesi Gerektiği Gibi İman Edin! Yitiksevda Şiirler ve Şairler 7 03 Ocak 2013 01:14
ayete dikkat:"EY İMAN EDENLER İMAN EDİN YaŞuHa Muhtelif Konular 0 06Haziran 2011 22:06
TAKLİDİ İMAN MI YOKSA TAHKİKİ İMAN MI ? Abdulhamit 1 Soru Cevap Arşivi 3 20 Nisan 2010 20:03

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.