Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi:  22 Nisan 2012 (22:02), Konuya Son Cevap : 21 Mart 2018 (13:34). Konuya 10 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 22 Nisan 2012, 22:02   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Allah Aklını Kullanmayanları Pisliğe Mahkûm Eder

Allah Aklını Kullanmayanları Pisliğe Mahkûm Eder

Aklını kullanmayanlar, halk tabanında genel itibari ile deliler olarak bilinir. Kuran’da ise "aklını kullanmayanlar" daha geniş bir kapsamda ele alınır. Gözleri olupta görmeyen, kulakları olupta duymayan, dili olupta hakikati haykıramayanlar aklını işletemeyenler olarak tasnif edilir.

Bu gruplandırma içerisine giren birey ve toplumlar kendi elleri ile ekip biçtiklerinin pisliğini çekmeye mahkûm edilirler.

Allah dışında Rab edinme, put yapıp tapınmadan ibaret olmayıp, aklını kullanmayıp başkalarının aklı ile hareket etme neticesinde ortaya çıkan dine karşı din anlayışlarının tezahür ettiği çarpık anlayışlar içerisinde haddinden fazladır.

***

Bu çarpık anlayışlara İnsanlık Tarihinin Örneği Allah Resulü Muhammed’den Verelim:

Tarihte Hıristiyanların İsa (a.s) Rab edinmelerinin ne anlama geldiği Allah resulünün ‘’Onlar Allah dışında hahamlarını, rahiplerini ve Meryem oğlu İsa’yı İlah edindiler…’’ Tevbe-31 Ayetini okurken…

‘’Adiy B Hatem’’ Allah resulüne ama biz onlara tapmıyorduk diye itirazda bulunur.

Allah Resulü ‘‘ Siz Onların haram kıldığını haram helal kıldığını helal bilmiyor muydunuz’’?

Cevabı ile İşte bu onları Rab edinmektir…

(İbn Kesir-Taberi)

***

Allah dışında Rab edinmenin en tehlikeli boyutlarından biri olan, İnsanın insanı putlaştırması/dokunulmaz kılmasıdır. Her dediğini akıl ve bilgi kaynaklarına uygunluğunu araştırmadan körü körüne itaat etmek o insanları rableştirmektir.

Kokuşmuş ve çürümüş esasları ihtiva eden anlayışlara onur kırıcı iğrenç musibetlere dayalı bir yaşamı Kur’an (Rics) Pislik olarak ifade eder.

‘’Hem Allah’ın (akıl ve irade vermek suretiyle gerçekleşen) izni olmasaydı, hiçbir insan İmana erişemezdi ve aklını kullanmayanları Pisliğe Mahkûm eder.

(Yunus-100)

Allah’ın insana vermiş olduğu akıl ve irade aynı zamanda insanın hidayetidir. "Hidayet Allah’tandır" lafzı akıl ve iradenin verilmesi ile zaten hidayetin verildiği anlamına gelir. Akıl ve iradenin kullanılmaması/işletilememesi tüm sapkın inanç ve eylemlerin çıkış odağıdır.

Akıl insanı sorumlu kılan esası teşkil eder. Vahiy ve Peygamberler insanların akıllarını işletemedikleri zaman süreçlerinde aklın işletilmesindeki kuralların doğru bir biçimde kullanımı için gerekli hale gelir. İnsanın kendini pisliğe mahkum etmesine engel teşkil eder.

Aklını işletmeyenler, içgüdü, zan ve duygular ile hareket ederek kendi kendilerini pisliğe sürükler ve içinden çıkılmaz bir kısır döngü içerisinde bocalayıp dururlar. Bugün ve geçmişte aklını işletemeyenlerin kiralık akıllar ile hareket metotları en önemli kayıp olan insanlığın kaybına sebep olmuştur zaten insanlığını yitirenin başka yitirecek neyi kalabilir!

Allah’ın kelamını devre dışı bırakan tüm anlayış sahipleri ve bunların takipçileri, hatalarında ısrarcı davranışları sayesinde. Sayısı iki milyara varan ismi Müslüman olan toplumların Ümmet şuurunu kaybetmelerinde en büyük pislik görevini yapmaktadırlar.

Günümüz dünyasında bir birini alt etme anlayışını sergileyen, yapılanmaların herhangi birisine. Doğru olan kim sorusunu sorduğumuzda verecekleri cevap
-"En doğru biziz olacaktır.
-"Biz Ehli Sünnet Ve’l Cemaat üzereyiz diyeceklerdir"

buna mukabil Şia
-"Hayır Gerçek Ehli Sünnet biziz"
karşılığı ile kontra atak yapacaktır ve neticede her ikiside kendini haklı çıkarmak adına Allah resulüne iftira atmaya başlayacak ve rivayetler ile kendilerini destekleyecekler.

Bu kargaşa asırlardır Müslümanları darmadağın etmek isteyen güçlerin en büyük silahı görevini yapmıştır ve halende yapmaktadır. Putlaştırılan kavramlar Kur’an'dan ap ayrı bir kaynak haline dönüşmüş ve insanların Kur’an nurundan uzaklaşmasına sebep olmuştur.

Yaşanmakta olan zaman süreci içerisinde, ezilen, sömürülen, katledilen birbiri ile kavgaya tutuşturulan kula kulluk yapmaya mahkûm edilen en büyük insan topluluğu adı müslüman olanlardır. Allah’ın emrine göre iki kesim vardır biri hakk biri batıl kesimi ne yazık ki Batıl güçler birliktelik ile hareket ederken Haktan yana tavır alması gerekenler ise binlerce parçaya bölünmüş bir kaos içerisinde kime hizmet ettiklerinin dahi farkına varamamaktadırlar.

Kendi ülke çıkarları söz konusu olan İran, Hizbullah ve benzeri sözde İslam Ümmetinin zalimlere karşı dik duruşunu sergileyen ülke ve örgütler zalim oğlu zalim Beşarın safında yer alacak kadar aşağılık bir tavır içine girdiler.Katledilen binlerce insanın ölümüne ülkemiz yasalarının anlayışı olan devlet maslahatı anlayışı içerisinde hareket ettiler.

Aklını kullanmama pisliği ülkelerden tutunda bireylere kadar bir kanser mikrobu gibi yayılmış ve aklını işletmekte öncülük edenlerin belli bir metot ile hareket tarzı oluşturmaması gün geçtikçe aklını kiraya veren toplumların çoğalmasına sebep olmaktadır.

Yaşamış olduğum toplum yapısında var olan,aklını kullanmama hastalığı her daim önümüze en büyük engel olarak çıkmaktadır.Kişilerin yanlış ve bidat inançları hususunda Kur’an’i deliller ile konuştuğumuzda karşı tarafın savunması bizim melle bu şekil demiyor cevabı kendi akıllarını kullanmadıklarının açık belgesi niteliğindedir.

Ülkemiz sınırları içerisinde sözde ilim ehli olduklarını iddia eden yapıların başkanları, hurafe ve bidatleri hakk gibi sunmaları, kendileri ile birlikte milyonları Şirk bataklığına sürüklemekte ve bu mankurtlaştırmaya da İslam demekteler. Menzil cemaatinden tutunda Mahmut Efendi cemaatine...

Oradan tutun da Risaleleri vahyin merkezi olarak gören NurÇu'larına kadar şirk bataklığının yayılmasına sebep olmaktadırlar.

Aklını kullanmayanlar, akıllarını sözde ülkeyi yönetenlere seçim dönemleri tapulu olarak verdikleri için, bugün ülkemizde laik rejimin taşeronlarının cirit atmasına, emek hırsızlarının karunlaşmasına, yoksulun gittikçe yoksullaşmasına, mücahitlerin mütahitleşmesine, zulme, sömürüye sessiz çoğunlukların oluşmasına, efendilerin/beylerin sırtımıza bindikçe binmelerine en büyük desteği sağlamaktadır.

Geleneksel anlayış üzere hareket eden ve Aklı-Kur’anı yeterli görmeyen zihniyetler. Afganistan’da talibanı, iranda mollaları şiayı din görmeyi, ülkemizde tarikat ve cemaatlerin oluşumunda kendilerini dinin tek temsilcisi ilan eden, kendilerinden başka herkesi afaroz eden ucube zihniyetlerin varlığına hizmet etmiştir.

Allah’ın elçileri zuhur ettikleri zaman dilimleri içerisinde her daim geleneksel din anlayışlarını sorgulamış ve bu dinin temsilcisi olanlar Elçilere karşı en büyük mücadeleyi veren kişiler olmuştur. Allah insanlığa her daim akletmesini, düşünmesini delilleri inceleme hususunda çağrıda bulunmakta ve bu çağrı ile hakk olana ulaşmayı tahkiki bir imanı ister.

Kendi efendi ve beylerini dokunulmaz kılan geleneksel anlayış. Kur’anın evrensel mesajlarına rağmen atalarının bağlı oldukları şirk geleneğini devam ettirmektedirler. Peygamberlerin tevhidi mücadelesinde en büyük savaşı verdikleri kesim. Gelenekçi atalar sistemini yaşatmaya çalışan, malı mülkü saltanatı elinde bulunduran kesimlerdir.

Ülkemize bakacak olursak, ezilenlerin, sömürülenlerin, dışlananların büyük bir kısmı yoksul insanlardır. Sözde ideolojileri yaymak ile meşgul olan zihniyetler, boyunlarında kravat, altlarında jipler ile keyif çatmakta herhangi bir insani hareket metodu ortaya konulması gerekli olan miting ve benzeri durumlarda, halkı yönlendirirken kendileri arka planda beklemektedirler.

Bu şarlatanlığı gören toplumlar ne yazık ki kiraya vermiş oldukları akıllarını kullanamadıkları için cezaevlerinde, açlık grevlerinde, dağlarda, sömürülmekte, öldürülmekte aileleri aç perişan bir yaşam mücadelesi içerisinde kalmakta ama bunları yönlendirenler ise keyif üstüne keyif çatmaktadırlar.

Bu kesimlerin varlığı doğu ve güneydoğu bölgesinde örgüt ideolojisi ardına sığınan, yoksul gariban aile çocuklarını Per perişan halde kalmalarına seyirci kalmakta. Konuşulması gereken yerlerde ise kahramanlık taslamaktadırlar. Üç beş ideolojik cümle ile insanları yönlendirenler bedel vermeye gelindiğinde ise köşelerine çekilmektedirler.

Akıl nimeti ile idrak edilmeyen bir inanç insanı sapkınlığa götürür ki, bunun en güzel örneği geçmişte putperestler, Hıristiyanlar ve Yahudileşenler ortaya koymuş iken günümüzde ise imanlarını akletmeyerek ortaya koymaya çalışan kişilerin tabii oldukları inanç sistemlerinin şeyhlerini efendilerini kitaplarını yedi sülalelerini nasıl ilahlaştırdıkları çarpık ülke düzeninden ve yapılanmalarında en açık şekilde tezahür etmiştir.

MEVLÜT HÖNÜL
MALAZGİRT
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Akılsız Bedenler Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 1 2041 20Haziran 2017 00:11
Kibir hastalığı / mevlüt hönül Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 2050 24 Mayıs 2016 16:24
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1809 19 Mayıs 2016 22:06
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1835 19 Mayıs 2016 22:02
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 1766 19 Mayıs 2016 21:59

Alt 23 Nisan 2012, 18:52   Mesaj No:2
Medineweb Acemi Üyesi
HÜDA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:HÜDA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16991
Üyelik T.: 29 Şubat 2012
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 12
Konular: 2
Beğenildi:6
Beğendi:4
Takdirleri:34
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah Aklını Kullanmayanları Pisliğe Mahkûm Eder

Evet...
Allah teakkul etmeyenleri;
zillete
fıska
ihtilafa
uyuşukluğa
mekre
keyde
yalnızlığa
taassuba
fahşaya
bağye
sefih ve sefil hayata
cürme
nifaka
tuğyana
...
cahiliyyeye mahkum ve mahdum eder.
Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Nisan 2012, 19:24   Mesaj No:3
Medineweb Acemi Üyesi
Zeynebİslamoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Zeynebİslamoğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13944
Üyelik T.: 18Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Anne
Memleket:Adana_Mısır
Yaş:36
Mesaj: 23
Konular: 1
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah Aklını Kullanmayanları Pisliğe Mahkûm Eder

Tevhidciyim diyen blokta,Karmaşık duygular,mübhem istekler,kaş yapayım derken gözden olmalar atmosferinde,fikirler kirliliği yaşanmaktadır.
Resulullahı putlaştırmayalım derken onu sıradan bir insan haline sokmaya çalışmanın talihsizliği...
Uydurma hadisten kaçınalım derken,hadis mefhumunun şumulune şüphe ekmek ihaneti...
Kuran bizi bağlar derken,cımbızla ayetleri talihsizce kullanmaları ve kuran ile amel etmemeleri...

Yukarıdaki üç sık,şeytani emel değilse cehaletin en zifiri derinliğinde debelenmektir.
Aklını kullanmayanlar işte bu üç şıktaki pisliğe mahkum olur,akıllıyım diyen naakıl sahiplerine hatırlatılır.
yazara yazılmış gibi algılanmasın...
genel bir değerlendirmedir bu.
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Nisan 2012, 21:15   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Allah Aklını Kullanmayanları Pisliğe Mahkûm Eder

Tevhidciyim diyen blokta,Karmaşık duygular,mübhem istekler,kaş yapayım derken gözden olmalar atmosferinde,fikirler kirliliği yaşanmaktadır.

Karmaşık duyguların olması doğal ve mantıklıdır çünkü yıllarca öğretilen hurafe ve bidat anlayışları bir anda yıkmak kolay değildir.

Resulullahı putlaştırmayalım derken onu sıradan bir insan haline sokmaya çalışmanın talihsizliği...

Allah'a itaat Resule İtaattir.İfrat ve Tefrit ile yaklaşmak algılamak şuursuzluktur.

Allah resulü Önce Beşer Sonra Allah'ın elçisidir Allah'a karşı haddini bilen Allah resulüne karşıda haddini bilir....

Uydurma hadisten kaçınalım derken,hadis mefhumunun şumulune şüphe ekmek ihaneti...
Kuran bizi bağlar derken,cımbızla ayetleri talihsizce kullanmaları ve kuran ile amel etmemeleri...


Sayın hocam Emevi Abbasi Krallıklarının Satılmış mollalarınca yazılan tescil edilen uydurmaları Dinin özü Allah resulünün sözü gösterenlere ne kadar müsamaha göstermemizi istersiniz Muaviye Babası Anasını kutsayan yere göğe sığdırmayan Cebrailin Muaviyeye Altın kalem hediye ettiğini bu sözleride Allah resulüne mal edenlere sessizmi Kalalım...

Naakıl sahipleri kimler ablam aklını şeyhine,efendisine,atasına kiraya vererek Kur'anı görmeyenlermi Yoksa Tahkiki imanı elde etmeye çalışır iken uydurma ile hakikati birbirinden ayır edenlermi?

Şimdi Sayın Hocam/Ablam Kur'anı okuyan anlayan ve yaşayan biri olarak Hakikate şahidlik etme bazında Allah aşkına NurÇu,Menzil,Mahmud Ve benzeri yapılanmaların hangisinde hakikate şahidlik var Birileri Saide Kurdiyi Türkleştirirken Birileri Kürd olduğu için yanına gitmedim demekte Süleymancılar olarak anılan grup İmamı Süleyman Hilmi Tunalı Karanlık dönemlerde Allah'ın kelamının öğrenilmesi öğretilmesi adına hizmet etmiş iken bugün Onun mübarek adını kirleten bol bol abdestli hocaların Faizi helal görme anlayışları her işlerinde Kredi kullanmaları ne kadar ahlaki ve İslamidir?

Yada Sofi adı altında milyonları Sömüren Menzil Putçuları Seyyid adı altında Mahmud cemati devletin laikliğin taşeronluğunu yapmaktadırlar.Küfür düzeni ile yönetilen bir devleti desteklemektedirler...

Yada Diyanet denilen kurum Vicdani reddin Dine aykırı olduğunu söyleyebilecek kadar devletin uşaklığını yapmıyormu...

NurÇular Bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın Yahudileşme mantığını savunmuyormu ...

Eğer Kur'anı anlamak yaşamak ve Hayata hakim kılınması bazında gayret sarf etmek sizin söylemlerinizin kapsamına giriyor ise burda durup düşünmenizi rica edecem...

Saygılar ablama...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Nisan 2012, 08:43   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Allah Aklını Kullanmayanları Pisliğe Mahkûm Eder

Alıntı:
F*E*R*D*İ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Insanları eleştirmekten sıra hiç kurana gelmedi berhimin.kuran kuran deyıp sayıklamadan öte de gitmiyor.icraat nerde onu görelim.24 saat müslümanları karalama,rencide etme peşinde dolaşmaktan,delil bulmaktan fırsatın kalmadı ki kuranı yaşayasın.
Burada şaronu eleştirdiğine,abd puştlarını,siyonizmi,ekmek arası 100 dolar misyonerlerini,müslüman kızları umumhanelere sermaye eden yahudileri eleştidiğine az şahit olalım.istediğin ayetı bul getir ,onu yaşamadıktan sonra,kuran yüklü merkep olmaktan kurtulamayız.hepimiz için diyorum sana özel değil berhimin.
Evet müslümanlarda,cemaatlerde negatiflikler çok.bunu geçmişte çok eleştirmiş defalarca banlanmıştım.
Ama artık yapmıyacağım.çünkü bana hiç bir şey kazandırmadı.hep kaybettim.pislikleri eleştirirken pisliğin ortasında kokudan burnumun direği kırıldığını geç farkettim.
Müşrikler necistir nidası bana yeterli davadır.necasetleri temizleyeceksem müşriklerden başlamak gerekecek.biz müslümanlardan fırsat bulamadık.ve tebliğ ettiğimizi sandık hep.
Varımız yoğumuz enerjimiz hind ve zürriyetini eleştirmekle geçti.
Ne kazandık bakalım!?
Ben tevbe ettim yitik.sende yap derim.
şu kuranın kapağını açalım artık ama abdestlice.
Okuyalım inceleyelim ama nefsi emAremiz için.
öğrenmek için değil amel etmek için inceleyelim.

Mesela;

namazın bizi niye fuhşiyattan korumadığını...kıldığımız namaz mı namaz değil,kuranmı yanılıyor haşa?

Mesela ;

işkembemizi tıka basa doldurup,allah resulunun karnına taş bağladığını timsah gözyaşlarıyla dinliyoruz,anlatıyoruz.

Mesela ;

günde kırk yalan ile yaşıyoruz ama hadis uydurucuları hep hedefimizde.hani lanet yalancıların üzerinde idi! Hep başkasının yalanı bizi ilgilendirdi.biz aklımıza gelmedik.

Mesela ;

ayda üç beş farz namazı kaçırdığımız bize normal geliyor ama, geylaniyi eleştirmek daha şehvetli gelir.

Mesela ;

cebimizde kredi kartı eksik olmaz,her türlü rıba bize artık normal gelirken,dünyaya kabul etsekde etmesek de islamı (öyle yada böyle) yayan fethullah güleni eleştirmek daha bi orgazm ediyor bizi.

Mesela ;

kuranın bir ayeti hoşumuza gittiğinde,hemen not alıp başkasına aktarma hevesine düşeriz.kendinizi unuttmayın ayeti aklımıza bile gelmez.

Mesela ;

allahı unutanlar gibi olmayın ayeti nefsimizi ilgilendirmiyor.onu ibn teymiyeye tebliğ ediyoruz,allahı ona hatırlatmaya çalışıyoruz!

Mesela ;

evimizdeki konfordan ödün vermeyız,ama hiç bir zaman evi olmayan bediüzzamana tasaruf etmeyı öğretiyoruz.

Mesela ;

edepten adaptan mahrum konuşmalarımızı,şakalarımızı unutuyoruz,imam gazaliye edep öğretmeye kalkıyoruz.

Mesela ;
mesela ;
mesela ;
mesela ;
mesela ;
mesela ;

...............

Ey nefsi mutmainne,dön rabbine artık,yaklaş,secde et artık!

Bu sözler ancak alkışlanır saygı duyulur...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Nisan 2012, 12:09   Mesaj No:6
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah Aklını Kullanmayanları Pisliğe Mahkûm Eder

[QUOTE=F*E*R*D*İ;173976]Insanları eleştirmekten sıra hiç kurana gelmedi berhimin.kuran kuran deyıp sayıklamadan öte de gitmiyor.icraat nerde onu görelim.24 saat müslümanları karalama,rencide etme peşinde dolaşmaktan,delil bulmaktan fırsatın kalmadı ki kuranı yaşayasın.
Burada şaronu eleştirdiğine,abd puştlarını,siyonizmi,ekmek arası 100 dolar misyonerlerini,müslüman kızları umumhanelere sermaye eden yahudileri eleştidiğine az şahit olalım.istediğin ayetı bul getir ,onu yaşamadıktan sonra,kuran yüklü merkep olmaktan kurtulamayız.hepimiz için diyorum sana özel değil berhimin.
Evet müslümanlarda,cemaatlerde negatiflikler çok.bunu geçmişte çok eleştirmiş defalarca banlanmıştım.
Ama artık yapmıyacağım.çünkü bana hiç bir şey kazandırmadı.hep kaybettim.pislikleri eleştirirken pisliğin ortasında kokudan burnumun direği kırıldığını geç farkettim.
Müşrikler necistir nidası bana yeterli davadır.necasetleri temizleyeceksem müşriklerden başlamak gerekecek.biz müslümanlardan fırsat bulamadık.ve tebliğ ettiğimizi sandık hep.
Varımız yoğumuz enerjimiz hind ve zürriyetini eleştirmekle geçti.
Ne kazandık bakalım!?
Ben tevbe ettim yitik.sende yap derim.
şu kuranın kapağını açalım artık ama abdestlice.
Okuyalım inceleyelim ama nefsi emAremiz için.
öğrenmek için değil amel etmek için inceleyelim.

Mesela;

namazın bizi niye fuhşiyattan korumadığını...kıldığımız namaz mı namaz değil,kuranmı yanılıyor haşa?

Mesela ;

işkembemizi tıka basa doldurup,allah resulunun karnına taş bağladığını timsah gözyaşlarıyla dinliyoruz,anlatıyoruz.

Mesela ;

günde kırk yalan ile yaşıyoruz ama hadis uydurucuları hep hedefimizde.hani lanet yalancıların üzerinde idi! Hep başkasının yalanı bizi ilgilendirdi.biz aklımıza gelmedik.

Mesela ;

ayda üç beş farz namazı kaçırdığımız bize normal geliyor ama, geylaniyi eleştirmek daha şehvetli gelir.

Mesela ;

cebimizde kredi kartı eksik olmaz,her türlü rıba bize artık normal gelirken,dünyaya kabul etsekde etmesek de islamı (öyle yada böyle) yayan fethullah güleni eleştirmek daha bi orgazm ediyor bizi.

Mesela ;

kuranın bir ayeti hoşumuza gittiğinde,hemen not alıp başkasına aktarma hevesine düşeriz.kendinizi unuttmayın ayeti aklımıza bile gelmez.

Mesela ;

allahı unutanlar gibi olmayın ayeti nefsimizi ilgilendirmiyor.onu ibn teymiyeye tebliğ ediyoruz,allahı ona hatırlatmaya çalışıyoruz!

Mesela ;

evimizdeki konfordan ödün vermeyız,ama hiç bir zaman evi olmayan bediüzzamana tasaruf etmeyı öğretiyoruz.

Mesela ;

edepten adaptan mahrum konuşmalarımızı,şakalarımızı unutuyoruz,imam gazaliye edep öğretmeye kalkıyoruz.

Mesela ;
mesela ;
mesela ;
mesela ;
mesela ;
mesela ;

...............

Ey nefsi mutmainne,dön rabbine artık,yaklaş,secde et artık![/QUOTE



sayın ferdi kardeşim ,bu güzel ve özlü paylaşımınızdan dolayı sizi takdir etmeden geçemedim.doğruyu söylemek gerekirse,üslubunuz ,tarzınız banada biraz garip geldiği için paylaşımlarınızı çok takip ettiğimi söyleyemeyeceğim.affınıza sığıınıyorum çünkü yazdıklarınızı,esprilerinizi çok anlamlandırdığımı söyleyemem.konu ilgimi çekti,sizin paylaşımınızı görünce yine esprili bir yaklaşımınız olmuştır diye düşündüm,yanıldım.emeğinize yüreğinize sağlık,çok kıymetli bir paylaşım oolmuş,devamı gelsin lütfen
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Nisan 2012, 17:41   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
suhtem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:suhtem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17229
Üyelik T.: 10 Mart 2012
Arkadaşları:27
Cinsiyet:
Memleket:......
Yaş:38
Mesaj: 975
Konular: 69
Beğenildi:91
Beğendi:40
Takdirleri:628
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah Aklını Kullanmayanları Pisliğe Mahkûm Eder

Ferdi abiye bu anlamlı düşünceleri dolayısıyla teşekkür etmek istedim..

__________________
"..insanın ruhunu yücelten bir acı,
ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Nisan 2012, 17:45   Mesaj No:8
Medineweb Sadık Üyesi
suhtem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:suhtem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17229
Üyelik T.: 10 Mart 2012
Arkadaşları:27
Cinsiyet:
Memleket:......
Yaş:38
Mesaj: 975
Konular: 69
Beğenildi:91
Beğendi:40
Takdirleri:628
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah Aklını Kullanmayanları Pisliğe Mahkûm Eder


Müşrikler necistir nidası bana yeterli davadır.necasetleri temizleyeceksem müşriklerden başlamak gerekecek.biz müslümanlardan fırsat bulamadık.ve tebliğ ettiğimizi sandık hep.
__________________
"..insanın ruhunu yücelten bir acı,
ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Nisan 2012, 05:47   Mesaj No:9
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah Aklını Kullanmayanları Pisliğe Mahkûm Eder

akıl vahy ilişkisi çok önemlidir..vahiyden bağımsız bir akıl sakattır.
akıl derken hangi akıl ?
kuranın eleştirdiği akılmı ?
kuranın medhettiği mutmaine nefsle barışık akılmı ?
bilimin kabul ettiği evrensel akıl mı ?
maymunculuk ,darvincilik evrensel akıl denilen bir bilim dalının eseri değil mi ?
yahut asrının en akıllı insanı olanlardan ebu cehil aklı mı ?
5 asır önce akılmendlerce ittifakla kabul edilen bir bilim,buluş vs bu gün gülünç durumda ise ,ikiside akıl ürünü ise,hangi akıl ?
soruları çoğaltabiliriz...
varacağımız netice şu olmalı bence ;
1-"bozulmamış,heva heves karışmamış,fırtattan gelen akıl kuranın istediği evrensel akıldır.bu akla sahip birey vahiysiz de vahyi bulur yaşar."
2-"dejenere olmuş heva heves karışımı akıl evrensel bile olsa,vahyle terbiye edilmemişse,aklı yaratanla kavgalı ise,o aklın ürünü kabede 360 put diker,dünyayı kan gölüne çevirir,kendi öz kızını diri diri toprağa gömer..."
birincisi aklın sanatkarı tarafından onaylanmış ve istenen akıl,diğeri yan sanayı ürünü..
aklın yerini konumunu sağlığını ve çerçevesini tesbit ettikten sonra,aklı kullanmak farzdır.bu tip akıl sahibini şerefli kılar.
kürtçede bir deyım var "akıl bareki gırane"..

ferdi hoca defalarca neden banladığımı anladınmı şimdi?son mesajın gerçekten muhteşemdi.umarım dilerim kalıcı olur.Allah razı olsun.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Nisan 2012, 12:12   Mesaj No:10
Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah Aklını Kullanmayanları Pisliğe Mahkûm Eder

Alıntı:
F*E*R*D*İ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Insanları eleştirmekten sıra hiç kurana gelmedi berhimin.kuran kuran deyıp sayıklamadan öte de gitmiyor.icraat nerde onu görelim.24 saat müslümanları karalama,rencide etme peşinde dolaşmaktan,delil bulmaktan fırsatın kalmadı ki kuranı yaşayasın.
Burada şaronu eleştirdiğine,abd puştlarını,siyonizmi,ekmek arası 100 dolar misyonerlerini,müslüman kızları umumhanelere sermaye eden yahudileri eleştidiğine az şahit olalım.istediğin ayetı bul getir ,onu yaşamadıktan sonra,kuran yüklü merkep olmaktan kurtulamayız.hepimiz için diyorum sana özel değil berhimin.
Evet müslümanlarda,cemaatlerde negatiflikler çok.bunu geçmişte çok eleştirmiş defalarca banlanmıştım.
Ama artık yapmıyacağım.çünkü bana hiç bir şey kazandırmadı.hep kaybettim.pislikleri eleştirirken pisliğin ortasında kokudan burnumun direği kırıldığını geç farkettim.
Müşrikler necistir nidası bana yeterli davadır.necasetleri temizleyeceksem müşriklerden başlamak gerekecek.biz müslümanlardan fırsat bulamadık.ve tebliğ ettiğimizi sandık hep.
Varımız yoğumuz enerjimiz hind ve zürriyetini eleştirmekle geçti.
Ne kazandık bakalım!?
Ben tevbe ettim yitik.sende yap derim.
şu kuranın kapağını açalım artık ama abdestlice.
Okuyalım inceleyelim ama nefsi emAremiz için.
öğrenmek için değil amel etmek için inceleyelim.

Mesela;

namazın bizi niye fuhşiyattan korumadığını...kıldığımız namaz mı namaz değil,kuranmı yanılıyor haşa?

Mesela ;

işkembemizi tıka basa doldurup,allah resulunun karnına taş bağladığını timsah gözyaşlarıyla dinliyoruz,anlatıyoruz.

Mesela ;

günde kırk yalan ile yaşıyoruz ama hadis uydurucuları hep hedefimizde.hani lanet yalancıların üzerinde idi! Hep başkasının yalanı bizi ilgilendirdi.biz aklımıza gelmedik.

Mesela ;

ayda üç beş farz namazı kaçırdığımız bize normal geliyor ama, geylaniyi eleştirmek daha şehvetli gelir.

Mesela ;

cebimizde kredi kartı eksik olmaz,her türlü rıba bize artık normal gelirken,dünyaya kabul etsekde etmesek de islamı (öyle yada böyle) yayan fethullah güleni eleştirmek daha bi orgazm ediyor bizi.

Mesela ;

kuranın bir ayeti hoşumuza gittiğinde,hemen not alıp başkasına aktarma hevesine düşeriz.kendinizi unuttmayın ayeti aklımıza bile gelmez.

Mesela ;

allahı unutanlar gibi olmayın ayeti nefsimizi ilgilendirmiyor.onu ibn teymiyeye tebliğ ediyoruz,allahı ona hatırlatmaya çalışıyoruz!

Mesela ;

evimizdeki konfordan ödün vermeyız,ama hiç bir zaman evi olmayan bediüzzamana tasaruf etmeyı öğretiyoruz.

Mesela ;

edepten adaptan mahrum konuşmalarımızı,şakalarımızı unutuyoruz,imam gazaliye edep öğretmeye kalkıyoruz.

Mesela ;
mesela ;
mesela ;
mesela ;
mesela ;
mesela ;

...............

Ey nefsi mutmainne,dön rabbine artık,yaklaş,secde et artık!
her harfine ....SADDAK

Allah razı olsun nimete kavuşana afiyet olsun ve nimeti paylaşana Allah yar ve yardımcı olsun , işte İslamda İttihat nasıl olur sorusuna güzel bir cevap ....vesselam veddua Mısırlı Hocam
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Allah Yaşama Müdahale Eder mi? MescidiAksa Allah(c.c) 2 26 Ocak 2023 12:16
Kurana göre Allah nelerle imtihan eder/Medineweb ? AŞK'ÜL İSLAM Allah(c.c) 7 25 Ekim 2018 18:34
Allah Nelere Gazap Eder? FECR Kur'ân-ı Kerim Genel 3 01Haziran 2014 17:01
Allah kimlere ''yardım'' eder ?? AŞK'ÜL İSLAM Allah(c.c) 2 14 Temmuz 2013 10:56
Kim Allah'ı Razı Eder ve İnsanları Memnun Etmezse YaŞuHa Allah(c.c) 0 17 Kasım 2011 12:14

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.