Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi:  15 Aralık 2013 (18:42), Konuya Son Cevap : 10 Ağustos 2023 (18:59). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 15 Aralık 2013, 18:42   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Dedikodu radyasyonu

Dedikodu radyasyonu

Radyasyondan korunmaya çalışırız, özellikle ödümüz kopar çocuklarımız için: Aman radyasyona maruz kalmasınlar diye. Cep telefonlarımızı bile ellerine almalarını istemeyiz. Bu yüzdendir ki bilgisayar başında bile fazla kalmalarından sıkıntı duyarız. Röntgen çekimi ve radyasyonlu cihazlarla mecbur kaldığımız teşhis ve tedavi bizi hep tedirgin eder. Hele emar (MR) çekiminde kendimizi mezara girmiş ve çıkan o tuhaf seslerle sanki sorgu suale çekiliyormuşuz gibi hissederiz. Tehlikesine ve zararına inandığımız bu zararlı ışından sorumluluk gereği Kendimizi ve sevdiklerimizi koruma duygusu güzeldir. Bizi fiziki manada rahatsız edecek şeyden aklımız erdiği, gücümüz yettiği kadar uzak dururuz da ruhumuzu duygularımızı nasıl tehlike ile yüz yüze bırakırız? Oysa bu değerlerin korunması bize gerçek huzuru ve sağlıklı hayatı sunacaktır.

Baz istasyonlarını protesto amaçlı sokağa çıkıp, tepki gösterenler de olmuştu; cadı avına çıkar gibi. Az mı kırıp döktüler, hatta direkleri bile yaktılar. Bütün bu tedirgin olmalar ve tedbirler çok iyi, oysa en tehlikeli radyasyon dedikodu radyasyonu. Havadaki zerreleri değiştirir; çarçabuk beyni etkiler, düşünceleri kontrol altına alır. İşinin başındaki en çalışkan adamı bile merakı varsa hemen etkisine alır. Ekmeğe sürülen bal ve kaymaktan bile daha lezzet verir uyuşturur, beyni hipnoz eder çekim alanına alır. Sıcakta özellikle ayazda dedikodu merakı yüzünden, kapı önlerinde titreyerek son cümlesine hatta yapılan ilavelerine kadar dinlenir.

Hanım kardeşimiz sırtına bir hırka bile almaz; titrer ama dedikodudan vazgeçmez. Çok yemekler yanmıştır, gıybetin karası dibi tutan tencerenin karasına çok karışmıştır. Çok ağlamıştır bebeler beşikte, ya da aç olan yemek beklemiştir. İş yerlerinde mesaiye önce onunla başlanılır. Yasak oluşu ve ilkeler bir kenardadır. Etkilidir dedikodunun radyasyonu, erkek ya da kadın ayırmaz. Zaafı olanı, koruyucu kalkanı olmayanı, çekim alanına girdimi bırakmaz. Kahvehanelerde o radyasyona kapılarak az mı yargılamalar, ahkâm kesmeler yapılmıştır.

Nerde güzel bir iş yapılıyorsa, yok etmek için en tesirli silahtır dedikodu. Direksiyon başında, ya da pişen ekmeği fırından çıkarırken, yağmurda kar altında pazarda satış yaparken, yönetirken, koyun sağarken, imzalar atılırken, yönetirken, yönetilirken nerde olursa olsun, hangi işi yapılıyorsa yapılsın hep tetiktedir gelir bulur meraklısını koruması olmayanı dedikodu radyasyonu.

Dedikodu baz istasyonu taşıyan diller, bulundukları yere radyasyon yayıp dururlarken etkisinde kalan kişiler çok canlar, yürekler yakmıştır. Çekim alanına giren çok dostluklar dilin darağacına çekilmiştir. Sevgi ile kurulan yuvaların tarumar olmasında, emek verilerek büyütülen ortaklıkların bitmesinde hep o radyasyon sebep olmuştur. Anlı şanlı imparatorlukları yıkmıştır, nerde huzur ve birlik varsa, ortadan kalkması için dedikodu silahı cilalanarak, parlatılarak devreye sokulmuştur. Ahh! O öyle bir gözü çıkası radyasyondur ki anaların en kıymetlisine mübarek Hz. Ayşe anamıza bile atılan iftiraya sebep olmuştur. Ne makam mevki sahibini etkisine alarak değerleri çökertmiştir. Muazzam yaratılan, vazifesi çok önemli olan dil, çürümüştür o radyasyonla.

Bütün bu tehlike karşısında birde anti-baz istasyonu koruyucu kalkanlarımız var. Şükürler olsun ki eli tespih, dili zikir çekenler, uykusunu gece namazlarıyla milletin huzuruna dua için feda edenler, evradına gözyaşı katanlar var. Şükürler olsun ki iman hakikatlerinin kapsama alanında olanlar, bulundukları yere, huzur kardeşlik muhabbet yaymakta olanlar var. Her kitap, her dershane nur istasyonu olmuş. Nurun fedaileri, Risale-i Nur külliyatından aldıkları sinyalleri, kendi âlemlerinde hazmedip yaşayarak, kâinatın sultanını yeterince tanımayan, yaradılış gayesini zevkte yaşamakta görenlerle paylaşıyorlar. Cehennem gibi büyük bir tehlike varken dedikodu ve gıybetten Allah’a sığınıp, muhabbet ve huzurun neşrine çalışıyorlar. Günümüzün fatihleri, yavuzları kanunileri Alpaslanlarıdır onlar…

İman hakikatlerinin yayılmasına, çekim alanının güçlenmesine gayret eden nur talebeleri, günümüzün Ulu batlı Hasanları olarak, inkâr içinde olanların akıl burçlarına Hak Kelamullah sancağını incitmeden, yargılamadan, küçük görmeden dikenlerdir. İmanla cilalanan gönüllere vesile olmaktan duyduğu sevinci dünya saltanatıyla değişmeyen nurun kahraman ağabeyleri ve vakıfları, Kur'an'ın her harfi ve kâinatın her zerresi size şahitlik yapacaktır. Allah sizlere nur yayan baz istasyonu olmanızda devam ve güç kuvvet versin.

Ey, Allah ve Peygamber sevgisi ile donanmış Kur'an talebeleri: Sizin yaydığınız nur sinyalleri alıcılarda nurefşan dirilişler olacaktır. Ey Kur'an hizmetkârlığının sultanlığını seçip, siyaset muhtarlığını ellerinin tersi ile itenler, elinizde nurlar olduğu sürece dedikodu radyasyonu bulutları üzerimizden çekilecek inşallah. Kurşun gibi sineleriniz bu milleti koruyacak. Bize de düşen sizi yalnız bırakmamak, koruyucu kalkanın daha da güçlenmesini, radyasyonun etkisini tamamen ortadan kaldırmak için sizlere el atmak, yalnız bırakmamak.

İman hakikatlerinin tefekkürüne sebep olacak dillerin çoğalması ve radyasyondan korunmak dileğiyle…


alıntıdır

Selahattin GEZER
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 6025 14 Temmuz 2015 12:14
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 4075 14 Temmuz 2015 12:06
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 4927 14 Temmuz 2015 12:00
Ramazan-oruç ve çocuğa kazandırdıkları Çocuk ve Aile Sağlığı Mihrinaz 2 2666 14 Temmuz 2015 11:23
çocuk eğitiminde ceza hiç mi olmamalı? Çocuk ve Aile Sağlığı EyMeN&TaLhA 0 2365 14 Temmuz 2015 11:03

Alt 15 Aralık 2013, 20:16   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
NİSAREYYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:NİSAREYYAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22593
Üyelik T.: 07 Aralık 2012
Arkadaşları:26
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Mesaj: 579
Konular: 29
Beğenildi:15
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Dedikodu radyasyonu

Allah razı olsun çok güzel bi konu
Oysa ne çok maruz kalıyoruz bu dedikodu radyasyonuna :(
__________________
Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl!
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Ağustos 2023, 18:59   Mesaj No:3
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

Dedikodu baz istasyonu taşıyan diller, bulundukları yere radyasyon yayıp dururlarken etkisinde kalan kişiler çok canlar, yürekler yakmıştır. Çekim alanına giren çok dostluklar dilin darağacına çekilmiştir. Sevgi ile kurulan yuvaların tarumar olmasında, emek verilerek büyütülen ortaklıkların bitmesinde hep o radyasyon sebep olmuştur. Anlı şanlı imparatorlukları yıkmıştır, nerde huzur ve birlik varsa, ortadan kalkması için dedikodu silahı cilalanarak, parlatılarak devreye sokulmuştur. Ahh! O öyle bir gözü çıkası radyasyondur ki anaların en kıymetlisine mübarek Hz. Ayşe anamıza bile atılan iftiraya sebep olmuştur. Ne makam mevki sahibini etkisine alarak değerleri çökertmiştir. Muazzam yaratılan, vazifesi çok önemli olan dil, çürümüştür o radyasyonla.

WhatsApp gurupları bu işin digital çöplükleri aman dikkat🪠
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Gıybet-Dedikodu İle İlgili Sözler/medineweb KEVİR Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler 5 30 Ocak 2018 13:15
Hutbe:Dedikodu Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 1 28 Aralık 2011 16:05
Hutbe:Dedikodu Etmek Büyük Hastalıktır NUR Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 02Haziran 2008 19:39

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.