![]() |
Cevap: İnuzem öğrencileri ders çalışma bölümü Alıntı:
Ders seçtim onaylanmasını bekliyorum |
|
abdullah hocayı seçtim(: genel olarak 1. grup sadece arapça-hüseyin hoca 2.grup sen ne yaptın hangi hocalar ya da hangi grup?? öğretmenlikle birlikte dersler zor oluyor, sen nasıl bir çalışma sistemi izliyorsun?? |
|
yani öğretmenliğe devam... benim öğrencilerim de 7-8. sınıf yazılılar, ödevler, sözlü notları.......e-okul........ bizim dersler de maşallah hiç kolay değil!!! rabbim kolaylık versin hayırlısıyla ilitam ı tamamına erdirmeyi nasip etsin hepimizeamn* |
Cevap: İnuzem öğrencileri ders çalışma bölümü inuzem düşünen arkadaşlar..sizlerde fedra gibi aklınıza taklılan soruları bu sayfa üzerinden sorabilirsiniz..gökçen azra yada okuyan ir başka arkadaş mutlqka cevap verecektir sorularınıza..selametle.. |
Cevap: İnuzem öğrencileri ders çalışma bölümü cok soru soruyorum ama bağıl sistem nasıl işleniyor inönü ilitamda geçme notu 55 ama sınıfın ortalaması yüksek ise gecme notu örneğin 70 olabiliyor mu cevaplarsanız sevinirim :) bilen varsa lütfen bağıl sistem nasıl oluyor ? |
|
Vize %10 u, Finalin % 90 i alinarak artalama hesaplaniyor Ondan sonrasi da, dersi alan ogrencilerin basarisina gorr harf notuna donusuyor Mesela, ortalama 72 ile BA dusen islam huluku varken 81 ile BB dusen ahlak felsefesi 70 ile AA dusen arapca..... Umarim anlasilir olmustur |
Cevap: İnuzem öğrencileri ders çalışma bölümü sa ben cumhuriyet ilitam okuyorum alttan derslerim var ilitam okuyan arkadaşlar cvplarsanız sevinirim yaz okulu açan ilitam hangisi birde sakarya açıyor diye duydum hangi dersler yrdımcı olabilacek varsa sevinirim selametle ArO* |
Selametle.. |
Cevap: İnuzem öğrencileri ders çalışma bölümü selamün aleyküm bir sorum daha vardı ilitam öğrencileri örgün öğrencilerin kaldığı yurtta kalabilir mi öyle bir imkan var mı ? |
Cevap: İnuzem öğrencileri ders çalışma bölümü yurt hayatı zordur herkes kalamaz |
Cevap: İnuzem öğrencileri ders çalışma bölümü ben yurtta cok kaldım biliyorum ortamı merak etmeyin :) |
|
değişik kültürden insanları tanımak da güzel aslında mihrinaz hocam :) bilgileriniz için saolun. |
Cevap: İnuzem öğrencileri ders çalışma bölümü inönüyle ilgili ,bölümde okuyan yada mezun tam bilemiyorum bir arkadaşın yorumları bu şekilde... -ınonude okulun teknık olarak cok sorunu var.. -calısırlırsa heryerde gecılır o problem degıl ama gecme notu fınal55 olmalı 50 ıle kalan cok oluyor ya da 53 la falan.. -sınavlar gec acıklanıyor..cıleden cıkıyorsunuz.. -dıcleyı duydum mesela kalsanızda tum kaldıklarınızı bı ust sınıfa gecerek hepsını bır alıyorsunuz 4.sınıfta.. -ama ınonude oyle degıl bı baraj var ortalama 1.80 altı kalırsa donemın uzuyor sana bı sonrakı donemde 12 kredılık ders verıyor bu da uc derse tekabul edıyor ..cok sıkıntı var .. -yaz okulu oldu bu yıl orgunlerın hocaları devamsızlıgı sorun etmezken ılıtamın hocaları ettı.. -cok yıpratıcı bı durum aldı .. -yanı hocam ben gırerken cok ovmuslerdı ama bır yılda cok sey degısmıs malatyada..hocaları sevsemde genel olarak okulu teknık problemlerını sevmıyorum .... - ılıtamlı burda cok ogrencı yurduna koymadıkları durumlar olabılıyor.. -dıplomada da 2 +2 ılıtam dıye yazmıslar ..napmaya calısyorlar anlamıs degılız.. -bahar donemı fınal sonucunu 10 gunde acıkladılar resmen alıntı... |
Cevap: İnuzem öğrencileri ders çalışma bölümü Teknik sıkıntılar her uzaktan eğitimin sıkıntısı açıkçası..bu konuda omu (samsun ) iltamda çok sıkıntılı..sizin finallaer 10 günde açıklamıyormuş..bizim büte yakın açıklanıyor oda basbasbağırıyoruz..hocalar aranıyor felan ondan sonra açıklanıyor..uzaktan eğitim tam bir sinir harbi o aćıdan...teknik kısım sadece inönüde sıkıntı değil,onu belirtmek istedim..selametle.. |
|
Cevap: İnuzem öğrencileri ders çalışma bölümü gülnihal arkadaşımızda bu bölümde okuyor.aslında ondanda bilgi almak iserdik..inşallah online olduğunda güzel bilgiler verir bize.. |
Diğer ilitamlarla farkı anlamanız için içeriği okuyunuz [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İNÖNÜ DİPLOMA İMZA KAMPANYASINA DESTKLERİNİZİ BEKLİYORUZ. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: İnuzem öğrencileri ders çalışma bölümü sivasda finaller programa gore 1 hafta içinde açıklanması lazım 3 günde nerdeyse hepsi açıklanıyor pazartesinden başlayarak perşembeye birkaç ders kalsa bile cumaya tek ders kalıyor bütünleme de programa gore 1 hafta içerisinde açıklanması lazım bazıları bütünleme olduğu gün açıklıyor bazıları pazartesi perşembeye de kalabiliyor ama cuma gününe hiçbir ders açıklanmamış kalmıyor o yönden iyi finaller 1 hafta içerisinde açıklanınca neyden kaldığını biliyorsun veya sınavdan kötü geleceğini bildiğin derse çalışmaya hemen başlanabilir zaten finalden 2 hafta sonar büt sınavları oluyor bu sene kitapçık uygulaması yaptılar her hoca istediği kadar soru soruyor isterse klasik de yapabiliyor cumartesi 4 ders pazar 4 ders kuranı kerim sözlü sınavı da en geç final veya bütden önceki cuma günü oluyor biz de geçme notu 45 final ve ortalama en az 45 olması lazımki değerlendirmeye girebilirsiniz yani bağıl system var hocalar çoğu kez zorluyor 45 puanı bulmak bile zor oluyor |
allah razı olsun paylaşımıznız için...imza kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz arkadaşlar.. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
İmza kampanyası ses getirdi ve ,bu haksız durum ortadan kalktı..malatya İnönü mezunlarının diplomasındada artık inönü ilahiyat fakultesi mezunu ibaresi var. |
İNÖNÜ İLİTAM HAKKINDA GENEL BİLGİLER *Sınavlar vize online netten, final ve bütünleme sınavı üniversitede yapılmaktadır.Kur'an sınavı vizede online test usulü, finalde mülakat şeklinde olmaktadır. 3. sınıf ezber müfredatı; Nas'tan Buruç suresine kadar,aşırlar;Ali İmran 190,Ali İmran 102-108,Huvallahüllezi,Amanerresulü,Taha, Zümer ,Fetih 27-29 4.sınıf ezber müfredatı;Yasin,Nebe,Fetih,Saf,Hucurat,Mülk,Cuma,R ahman *Geçme notu 55'tir.Bağıl sistem uygulanmaktadır.Kredili sistem İlahiyat Önlisans okuyanlar bu sistemi iyi bilir kredili sistemden tek farkı burada çan eğrisi bulunmuyor.Bağıl sistemde sınıfın genel ortalaması alınıyor. *Vizeler %20 final %80 etkilidir.Vizede 100 puan alsanız, finalde 55 geçme notunu almadığınız takdirde o dersten kalırsınız.Genel not ortalamanız (GNO) 1.80 altı olduğunda ve 3 dersten kaldığınızda dönem tekrarı yapar bir üst sınıftan ders alamazsınız.Aynı zamanda GNO 1.80 altı olduğunda mezun olamazsınız. *Eğitim materyali olarak, canlı video konferanstan dersler işlenir.Sistem oturmadığı için sorunlar yaşanıyor buna zamanla sizde alışırsınız.Öğrenci adresinize dersi anlatan hoca tarafından ders materyali pdf ve sunu olarak yükleniyor.Ayrıca bu dönem kitabımızın basılacağı yönünde Dekan bey'den söz aldım. *İnönü İlitam bir dönemlik harç ücreti 508 tl'dir. *Malatya'da ikamet eden İlitam öğrencileri üniversitenin örgün derslerine katılabilirler.Aynı zamanda final sınavından 1 hafta önce tüm öğrencilere üniversitede yüz yüze eğitim verilmektedir.Yüz yüze eğitim zorunlu değildir, katılmak isteyenler katılabilir. *İnönü'de 4. sınıf ve mezun olanlara formasyon veriliyor.Malatya dışındakiler formasyon için yaşadıkları yere yakın olan üniversiteleri tercih edebilirler. *İnönü'de yaz okulu bulunmamaktadır.Fakat İnönü üniversitesinde kaldığınız dersleri diğer üniversitelerin Yaz okulunda verebilirsiniz. |
İnuzemi de tercih etmeyi düşünen çok arkadaş var...merak ettiğiniz,öğrenmek ettiğniz konular olursa burdan yazabilirsiniz..en güncel bilgileri sizlere ulaştırırız inşallah.. |
Diploma kesin düzeltildi, ilitam yazmayacak diyorsunuz? |
Alıntı:
|
Inuzemde kac ders var |
1.sınıf güz döneminde 6 ders var. |
Her dönem 6 ders var.. Alttan ders olursa dönemlik ortalaması 2 nin altında olursa ders ekleyemiyor 2 ve üstü olduğu zaman yeni dersleri de alabiliyor |
Birde inuzem bitiren kıymetli,çalıskan bir arkadaşimın yorumunu paylaşmak isterim sizinle; "Bir İnönü ilitam mezunu olarak bugün tekrar okula alınma ihtimalim olsa İnönü örgünden başka yer okumam örgün şansım olmazsa ilitam olarak yine inuzem okurdum" diyor... Ufak tefek endişesi olanlar bence bu yorumun uzerine tereddütsüz yazabilirler..hepinize kolaylıklar diliyorum... |
burayı kazanıpta malatyada yakını olmayanlar nerede kalabilir acaba sınav döneminde,sınavlar test şeklinde mi oluyor |
*Malatyada kalma sıkıntısı yaşamaz kimse yurtlar hem yakın hem çok yer ayırtınca sıkıntı olmuyor ama en az iki hafta önce yer ayırmak lazım ayrıca öğretmen evi polis evi ve misafirhanelikler de var. *şehrin içinden ünv trambusü 15 dakka da bir var ulaşım sorunu da yok *Sınavlar vize zaten test ve net üzerinden.hafta sonu cumartesi sabah 9 dan pazar akşam 5 e kadar girile biliyor. *Her dersin yarım saat süresi var bu süre içerisinde 3 defa giriş hakkı var yani her derse ayrı ayrı 3 giriş hakkı var *Finaller de yine hafta sonu cumartesi sabahsa pazar öğlen olur cumartesi öğlen se pazar sabah iki oturum halinde sınavlar. Hepsi test soruların * Kuran sınavı da sınav gününe göre ( ya cumartesi olur yada pazar final sınav günleri içinde) kurul kuruluyor kurula görr öğrenci listeleri binanın girişine asılıyor ordan hangi sınıfta gireceğine bakarak sınav yerine gidiyorsun. *Ayrıca yeterlik haftası içerisinde seçmiş olduğunuz Kuran hocasına gidip ezberibizi verebilirsiniz sınavdan öncede ezberibizi verebiliyorsunuz yani. *dönem içinde Malatya da olanların ezberini parça parça bile alıyorlar gitme ihtimali olan yakında olanda sure sure ezberledikçe gidip ezberini verebilir sınava girmez artık Bir İnuzem'li.... |
Kayıt için malatya-ya gelmek zorunlu mu.. Evrakları arkadaşıma versem o getirse olurmu ne dersiniz |
El cevap |
Kayıt icin şahsen gelmek zorunlumu |
Çok şükür inuzem e yerlestik |
Alıntı:
Alıntı:
|
Tesekkur ederiz |
SAAT: 20:32 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.