Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular

Konu Kimliği: Konu Sahibi Allahın kulu_,Açılış Tarihi:  18 Eylül 2015 (15:50), Konuya Son Cevap : 11 Temmuz 2021 (22:52). Konuya 4 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı10Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Allahın kulu_
  • 3 Beğenilen Allahın kulu_
  • 3 Beğenilen Allahın kulu_
  • 3 Beğenilen Esma_Nur
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 18 Eylül 2015, 15:50   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Zilhicce'nin ilk 10 günü neden övülmüştür?

Zilhicce'nin ilk 10 günü neden övülmüştür?

Kur'an-ı Kerim'de Fecr Sûresi'nin başında, "On geceye yemin olsun ki..." diye bahsedilen, Peygamberimiz'in (sas) "Allah'a ibadet edilecek günler içinde Zilhicce'nin ilk on gününden daha sevimli günler yoktur..." dediği o günlerin içindeyiz. Evet, Kurban Bayramı'nın 1. gününe kadar sürecek bu kutlu zaman dilimini ibadetlere daha da özen göstererek değerlendirelim.
Ramazan'ın yarısından sonra başlayan ayrılık hüznü, Kadir Gecesi'nden sonra artar ve son teravih-son oruçla birlikte zirveye çıkar. Artık rahmet ve mağfiret ayı bitmekte, bire bin verilen geceler veda etmektedir. Maneviyata duyarlı nice mü'min gözyaşı döker, hatta bayramı buruk geçirir.

Şevval ayında tutulan altı oruç acılı yüreklerimizi bir derece teskin eder. Sanki Ramazan'ın küçük bir uzantısını yaşarız. Kurban Bayramı'ndan önceki Zilhicce'nin ilk on günü ise Ramazan'daki bol sevaplı ve çok feyizli ibadetlerden ayrılan mahzun gönüllerimize âdeta bir "teselli armağanı"dır. "Keşke Ramazan biraz uzun olsaydı..." ya da "Ah, Ramazan'ı hakkıyla ihya edebilseydim..." diye yanan gönüllerimize muhteşem bir fırsattır bu on gece.

Kur'an-ı Kerim'de Fecr Suresi'nin başında, "On geceye yemin olsun ki..." ifadeleriyle bahsedilen bu on gecenin ne muazzam bir hazine olduğunu ne yazık ki hakkıyla bilemiyoruz. Bazı kaynaklarda bu on gecenin Ramazan'ın son on günü veya Muharrem'in onuncu gününe (Aşure Günü'ne) kadar olan on gün olduğu kayıtlı olsa da genel görüş ve kabul, bu mübarek on günün Zilhicce ayının ilk on günü olduğudur.

Kamerî ayların 12'ncisi olan Zilhicce ayı, İslâm'ın beş esasından biri olan hac ibadetinin yerine getirildiği umumi af ve bağışlanma ayıdır. İşte bu mübarek ayın birinden onuna kadar olan zaman dilimi "leyâli-i aşere", yani on mübarek gecedir. 10. gün Kurban Bayramı'nın ilk günüdür. İşte bu günlerin kıymetini anlatan Sevgili Peygamberimiz'in (sas) muhteşem müjdesi: "Allah'a ibadet edilecek günler içinde zilhiccenin ilk on gününden daha sevimli günler yoktur. O günlerde tutulan her günün orucu bir senelik oruca, her gecesinde kılınan namazlar da Kadir Gecesi'ne denktir." (Tirmizi: Savm, 52)

NAFİLE NAMAZLARI ARTIRIN

Efendimiz'den (sas) harika bir teşvik cümlesi: "Allah indinde Zilhicce'nin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi, tahmidi, tehlili ve tekbiri çok söyleyin!" (Abd b. Humeyd, Müsned, 1/257) Tesbih, sübhanellah; tahmid, elhamdülillah; tehlil, lâilâheillâllah; tekbir ise Allahu ekber demektir. Tesbih, tahmid ve tekbirin namazın çekirdekleri hükmünde olduğunu düşünürsek, bugünlerde nafile namazları artırmanın ne kadar büyük sevap olduğunu anlayabiliriz. "Günlerden hiçbiri yoktur ki onlarda yapılan bir iş Zilhicce'nin ilk on gününde yapılan işten daha faziletli ve yüce, Allah'a daha sevimli olsun..." (Tirmizi, Savm: 52) hadisi de bu durumu teyit eder.

AREFE GÜNÜ TUTULAN ORUÇ

Bu on gün içinde arefe gününün yeri ise bambaşkadır. Efendimiz (sas), arefe günü tutulan oruç hakkında şöyle buyurmaktadır: "Arefe günü tutulan oruç, geçmiş bir senenin ve gelecek senenin günahlarına kefaret olur." (Tergîb ve Terhîb Trc, 2. 457) Efendimiz, bugünün faziletini şöyle anlatır: Arefe günü gelince, yüce Allah rahmetini saçar. Hiçbir gün o günde olduğu kadar insan cehennemden âzâd olunmaz. Kim arefe günü gerek dünya ve gerekse âhiret ile ilgili olarak Allâh'tan bir şey isterse, Allah onun dileğini karşılar.

Kur'an, istiğfar, salavat ve dua

Her şeyden önce her zaman ve zeminde en vazgeçilmez ibadet olan beş vakit namazı asla ihmal etmemeliyiz. Çünkü, hiçbir nafile ibadet farzların yerini tutamaz.

Mümkünse bugünlerde oruç tutup zamanımızı Kur'an, istiğfar, salavat, zikir ve dua ile geçirmeliyiz. Her zaman yapamayanlar bile hiç değilse bugünlerde kuşluk, evvabin, teheccüt gibi namazları kılmalı, affa nail olmak için çırpınmalıdır.

Bu on günü sanki Ramazan'ın son on günüymüş gibi geçirmeliyiz. Buna güç yetiremeyenler, hiç değilse arefe gününü ve bir gün öncesini oruçla ve ibadetle geçirmelidir. On gece içinde, bilhassa terviye, arefe ve bayram gecelerini ihya etmenin özel bir yeri vardır.

Hayalen hacda hissetmek, onları izleyerek kendimizi onların içinde saymak yoluyla manevî bir hâl kazanabiliriz.
Mihrinaz beğendi.
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Allahın kulu_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Haftanın konusu:Şiddet neden artıyor? Hafta'nın Konusu gün ışığı 8 1314 25 Ağustos 2019 23:20
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize Soruları – 2009 Arapça 4 Allahın kulu_ 3 1453 23 Ocak 2019 19:40
Sayı ve Temyiz soruları Arapça 4 Allahın kulu_ 0 2769 23 Ocak 2019 19:09
Arapça 3 dersleri Arapça 3 Allahın kulu_ 0 1057 03 Ocak 2019 12:34
Arapça 3 | Çıkmış Soru Çözümleri Arapça 3 Allahın kulu_ 2 1496 03 Ocak 2019 11:56

Alt 18 Eylül 2015, 15:51   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Zilhicce'nin ilk 10 günü neden övülmüştür?

ZİLHİCCE AYI’NIN İLK 10 GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER



NOT: (ORUÇ TUTACAKLAR PERŞEMBE GÜNÜ ORUÇLU OLMALI )

Hacca doğru giden günlerdeyiz, çok kıymetli günler... Bu günlerde çok muazzam bir ibadet var, hac ibadeti var hacca gelenler için.

Amma hacca gelmeyenler için, bu ON GÜN ON GECE; ARAFE GECESİ, BAYRAM GECESİ, BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ DAHİL... HATTÂ BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜNÜ VE SÂİR GÜNLERİ SAYARSAK ON GÜNÜ DE İLERİYE DOĞRU GEÇİYOR.

BU GÜNLERDE İBADETLERİ RAMAZANDAKİ GİBİ ARTTIRMAK, ÇOĞALTMAK LÂZIM!

Allah'a en güzel ibadetlerden birisi olan, nafile namazları çok kılmak lâzım ve nafile oruçları çok tutmamız lâzım!..

Çünkü, Peygamber Efendimiz'in hatunlarından rivayet edildiğine göre:

557/4 (Kâne rasûlü'llàh SAS yesùmu tis'a zilhicce)"Peygamber Efendimiz Zilhicce'nin dokuz gün orucunu tutardı." (BU SENE 25-26-27-28-29-30 EYLÜL 1-2-3- EKİM GÜNLERİ )
Yâni hacca kadarki günler. Çok mübarek günler, Kur'an-ı Kerim ayetlerinde zikredilmiş günler... Sahabe-i kirâm da, Peygamber Efendimiz de bu günlerde ibadetlerini aşk ile, şevk ile arttırmış.

ONUN İÇİN BİZ DE, UNUTULMUŞ OLAN BU İBADETLERİ CANLANDIRALIM!
Oruçla ilgili yine Peygamber Efendimiz'in, Abdullah ibn-i Amr ibnü'l-As RA'dan rivayet edilmiş bir hadis-i şerifini belirteyim:

426/1 (Men sàme yevme arafete gufira lehû seneteyn) "Kim Kurban Bayramından bir gün önceki Arafe gününde oruçlu olursa, iki senelik günahı mağfiret olunur. (Senetün emâmehû) Önünde gelecek sene birisi; (ve senetün halfehû.) birisi de geride bıraktığı, yaşayıp tükettiği sene..."

Demek ki geçmişe de şümûlü var, faydası var, geleceğe de faydası var."



ZİLHİCCE AYI

Ayların on ikincisi ve savaşmanın haram kılındığı HARAM AYLARın (eşhürü'l-hurum: Zilkâde, Zilhicce, Muharrem, Receb) ikincisidir.

İçinde Kurban bayramının da bulunduğu ZiLHİCCE ayı, mübarek ayların en mühimleri arasında yer almaktadır.

Ashabtan ibnu Abbas (ra), Peygamber'den (sas) bu ayla ilgili şu hadisi nakletmektedir:

Peygamber (sas); "Zilhicce'nin ilk on gününde yapılan ibadetler diğer aylarda yapılan iyi amellerden, Allah nezdinde daha makbuldür" buyurmuştur.

Zilhicce'nin sekizinci gününe "terviye günü" dokuzuncusuna "Arefe günü";
Kurban bayramı gününe (onuncu güne) "nahr günü",
ondan sonraki üç güne de "teşrik günleri" denilmiştir.

"Arefe günü" burada, Kurban bayramından bir önceki gün anlamında değil, Arafat'ta vakfe gününü simgeleyen şer'î bir isimdir.

10 GECE NEDİR?

Zülhicce'nin ilk yarısındaki günler, yüce Allah katında değerli günler arasındadır Hatta "Cuma haftanın; Zülhicce'nin ilk onu ise yılın mübarek günleridir"denilmiştir. Buna göre Zülhicce'nin ilk onuna tesadüf eden Cuma, her iki fazileti de toplayacağı için yılın en mübarek günlerinden biri sayılmıştır. (BUSENE 26 EYLÜL İLK CUMA YA DENK GELİYOR)

Hz. Peygamber ve ashâb-ı kiram pek çok fazîletin bir arada toplandığı Zülhicce'nin ilk yarısını zikr, tesbîhât, ibâdet ve tefekkür ile geçirirler, yoksullara yardım ederlerdi.

Dolayısıyle onları örnek alarak müslümanların o günlerde ibadetlerine dikkat etmeleri, dualarını artırmaları, hayır ve hasenâtı daha çok yapmaları, kendilerini nefs muhâsebesine tabi tutarak hatalarına tevbe etmeleri uygun olur.

Geçtiğimiz zaman zarfında Recep, Şaban, Ramazan, Regaib, Miraç, Berat, Kadir fırsatlarını yaşadık. Şayet iyi değerlendiremedik diyorsanız üzülmeyin Rabbimiz yeni bir fırsat daha lutfediyor:

Zilhicce ayının ilk 10 günü. Fecr Sûresi’nde, “On geceye yemin olsun ki...” (Fecr, 89/2) diye yemin edilen bu mübarek zaman dilimi hepimiz için yepyeni bir manevi fırsat dönemi.

“ZİLHİCCENİN İLK GÜNLERİNDE TUTULAN ORUÇ, BİR YIL ORUÇ TUTMAYA, BİR GECESİNİ İHYA ETMEK DE KADİR GECESİNİ İHYA ETMEYE BEDELDİR.”

(Tirmizi, Savm, 52; İbn Mace, Sıyam, 39)

“ZİLHİCCENİN İLK ON GECESİNDE YAPILAN AMEL İÇİN, 700 MİSLİ SEVAP VERİLİR.”

“ZİLHİCCENİN İLK 9 GÜNÜ ORUÇ TUTANA, HER GÜNÜ İÇİN BİR YILLIK ORUÇ SEVABI VERİLİR.”
‘’ZİLHİCCENİN İLK ON GÜNÜ FAZİLETTE BİN GÜNE, AREFE GÜNÜ İSE, ON BİN GÜNE EŞİTTİR.’’

(Tirmizi, Savm, 52)

“ALLAH İNDİNDE ZİLHİCCENİN İLK ON GÜNÜNDE YAPILAN AMELLERDEN DAHA KIYMETLİSİ YOKTUR. BUGÜNLERDE TESBİHİ, TAHMİDİ, TEHLİLİ VE TEKBİRİ ÇOK SÖYLEYİN!”

(Abd b. Humeyd, Müsned, 1/257)

TESBİH, SÜBHANALLAH;
TAHMİD, ELHAMDÜLİLLAH;
TEHLİL, LÂ İLÂHE İLLALLAH;
TEKBİR İSE ALLAHU EKBER DEMEKTİR

ZİLHİCCE AYINDA YAPILACAK TESBİHLER VE DUALAR
İsa Aleyhisselam'ın havârilerine öğrettiği her biri birbirinden kıymetli, bütün ümmetler için geçerli beş zikrin günde 100 defa okunması tavsiye ediliyor.
Havariler Hz. İsa'ya (a.s.):
” Bu duaları okuyanın sevabı nedir?” diye sorduklarında şöyle buyurdular:
1. Zikir: LÂ İLÂHE İLLALLÂHU VAHDEHÛ LÂ ŞERİKE LEH. LEHUL MULKU VE LEHUL HAMDU YUHYÎ VE YUMÎT. Bİ YEDİHİL HAYRUVE HUVE ALÂ KULLİ ŞEY’İN KADÎR.
“Birincisini 100 kere okuyan kimsenin ameli gibi bir amel, o gün yer halkından hiçbirine yazılmaz. O kul, kıyamet günü en fazla hasenâtın sahibi olur."
2.Zikir: EŞHEDU EN LÂ İLÂHE İLLALLÂHU VAHDEHÛ LÂ ŞERİKE LEH. İLÂHEN, VÂHİDEN, SAMEDEN LEM YETTEHİZ, SÂHİBETEN VE LÂ VELEDÂ.
"İkincisini 100 kere okuyana, Cenab-ı Hak bir milyon hasene (iyilik) yazar, bir o kadar da günahını siler ve onun cennetteki derecesi, on bin derece yükseltilir."
3. Zikir: EŞHEDU EN LÂ İLÂHE İLLALLÂHU VAHDEHÛ LÂ ŞERİKE LEH. LEHUL MULKU VE LEHUL HAMDU, YUHYÎ VE YÜMÎTU VE HUVEL HAYYUL LÂ YEMÛTU. Bİ YEDİHİ’L HAYRU VE HUVE ALÂ KULLİ ŞEY’İN KADÎR.
"Üçüncüsünü 100 kere okuyana; gökten yetmiş bin melek, elleri açık bir hâlde iner ve bu duayı okuyanlara salat ve rahmet yağdırırlar."
4. Zikir: HASBİYALLÂHU VE KEFÂ. SEMİYALLÂHU LİMEN DE’Â. LEYSE VERÂELLÂHİ MÜNTEHÂ.
"Dördüncüyü 100 kere okuyanın bu duasını bir melek alıp, Rabbimizin (c.c.) huzuruna koyar. Rabbimiz (c.c.) o anda o duayı okuyana nazar eder. Yüce Yaradanın (c.c.) kendisine bir defa tecelli buyurduğu kul ise asla bedbaht olmaz."
5.Zikir: “ALLAHÜMME LEKEL HAMDÜ KEMÂ NEGÛLÜ VE HAYRAN MİMMA NEGÛL, ALLÂHÜMME LEKE SALÂTÎ VE NÜSÜKÎ VE MAHYÂYE VE MEMÂTİ VE LEKE RABBİ TÜRÂSÎ, ALLÂHÜMME İNNÎ EÛZÜ BİKE MİN AZÂBİL GABRİ VE MİN ŞETÂTİL EMRİ, ALLÂHÜMME İNNÎ ES’ELÜKE MİN HAYRİ MA TECRÎ BİHİ’R- RÎHU.”
"Beşincisi ise bana ait bir duadır. Onun sevabının açıklamasını yapmam için bana izin verilmemiştir.”
ZİLHİCCE AYI’N DA GÜNLÜK DUA VE FARKLI TESBİH
1.Gün Duası
Bütün alemleri yaratan ve ayakta tutan Rabbimiz'e,zerrat-ı kainat adedince hamd ve şükür,Peygamberler Server'i Efendimiz'e, diğer emibiya-i izama,melaike-i kirama,ehl-i beyte ve Hakk'ın bütün sadık kullarına da deryalardaki su damlaları,çöllerdeki kum taneleri adedince salat ü selam olsun.Üzerimizdeki lütuflarını saymakla tüketemeyeceğimiz,ihsanı,keremi bol,rahmeti,şefkati ve merhameti sonsuz Rabbimiz! Bize dünya adına verdiğin bütün nimetleri din-i mübin-i İslam'a sonsuz hizmet etmek istikametinde kullanmayı nasip eyle!Bizi,kardeşlerimizi,hepimizi bütün mevcudatı kuşatan ve her şeye şamil olan engin rahmetinden mahrum etme!




2. Gün Tesbihi
SUBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ SUBHANALLAHİL AZİM (300 DEFA)

2. Gün Duası
Ey kullarına her zaman hilm ile muamele edip, onların günahlarını görmezden gelen ve yeniden dönüp sırat-ı müstakimi bulmaları için fırsat üstüne fırsat veren yüce Mevlamız! Bizler çok hatalar irtikap ettik,çok günah işledik. Şimdi "Tevbeler tevbesi!" diyor,yüce huzurunda boyun büküyor,huşu ile iki büklüm oluyoruz.Şayet bizi cezalandıracak olursan adaletinle muamele etmiş olursun; yok eğer günahımıza,kusurlarımıza ve isyanlarımıza rağmen o hududu olmayan rahmet ve merhametinle muamelede bulunur ve affedersen,o da Sen'in fazlın olur; Sen'in fazlın bizim hayal sınırlarımızı bile aşacak kadar büyüktür.

3. Gün Tesbihi
LA HAVLE VELA GUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM.(100 DEFA)

3. Gün Duası
Ey rahmeti gazabının önünde bulunan,kullarının tevbelerini kabul buyuran ve dua dua yalvaranların nidalarına icabet eden Yüce Rabbimiz! Amellerimizde eksikliklere ve sözlerimizdeki kırık-döküklüğe değil, hakkımızdaki hüsn-ü zannımız ve rahmetine bağladığımız recamıza göre muamele et ve bizim dualarımıza da icabet buyur; bizi hayret ve hüsrana uğratma!
Rabbimiz! Dünya ya, ukbaya ve bu iki diyar arasında bir geçit sayılan kabir alemine ait endişelerimizi emnü emana çevir...dualarımıza icabet et...besmelemiz ümitlerimizi hayret ve hüsranla neticelendirme...

4.Gün Tesbihi
HASBİYALLAHU LA İLAHE İLLALLAHU ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBÜL ARŞİL AZİM.(100 DEFA)

4.Gün Duası
Allah'ım senin indinde en makbul olacak bir biçimde namazlarımızı dosdoğru ve zamanında kılabilmeyi,izninle namazımızda miracı yaşayabilmeyi bize öğret Allah'ım.Namazımızı gözümüzün nuru kıl!

5.Gün Tesbihi
ALLAHÜMME AFÜVVÜN KERİMÜN TUHİBBÜL AFFE FA'FUANNİ(100 DEFA)

5.Gün Duası
Allah'ım kusurlarımızı ört,bizi korktuklarımızdan emin eyle.Allah'ım önümüzden,arkamızdan,sağımızdan,solumuzdan,üstümüz den ve altımızdan gelecek tüm kötülüklerden sana sığınırız.

6. Gün Tesbihi
LAİLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNİ KÜNTÜ MİNEZZALİMİN(100 DEFA)

6.Gün Duası
Allah'ım! Nurunla bizi dosdoğru yola hidayet eyle ve yüce huzurunda hep sadakatle kullukta bulunma payesini bize de lütfet;lütfet ki Allah'ım,dillerimiz sürekli Sen'in zikrinle meşgul,bedenimiz bütün uzuvlarıyla Sen'in emrine muti'kalplerimiz de yanlız Sen'in marifetinle dolu olsun.Ruhlarımızı müşahadenle kanatlandır;kalp,sır gibi latifelerimizi de yakınlığınla taçlandır,Sen herşeye kadirsin.Sen'den dünya hayatında zühdümüzü ve nezdindeki derecelerimizi arttırmanı diliyoruz.

7.Gün Tesbihi
RABBİ İNNİ MESSENİYEDDURRU VE ENTE ERHAMURRAHİMİN.(100 DEFA)

7.Gün Duası
Ya Rabbi Senin üzerimizde o kadar çok nimetin var ki,ne kadar şükretsek azdır.Bizi müslüman olarak yarattığın ve müslüman olarak yaşattığın için Sana kainattaki varlıklar adedince şükürler olsun Ya Rabbi.Bizlere verdiğin nimetlerin hakiki şükrünü eda etmeye bizleri muvaffak eyle.Şükrünü eda edemediğimiz nimetlerden dolayı da bizleri hesaba çekme Ya Rabbi.

8.Gün Tesbihi
HASBÜNALLAHİ VE Nİ'MEL VEKİL (100 DEFA 100. DE Nİ’MEL MEVLA VE Nİ’MEL NASR )

8.Gün Duası
Allah'ım,bizi konuşmayı zikir,susmayı fikir,nazarı ibret,hareketi ibadet olan kullarından eyle.Kalp katılığından,gafletten,başkalarına bar olmaktan,aşağılıktan,aşağılanmaktan,miskinlikten,c ehaletten ve faydasız bilgiden,ürpermeyen gönülden,doyma bilmeyen nefisten,kabul edilmeyen duadan,nimetlerin zeval bulmasından,ansızın bastıran azabından,gelip çatan gazabından Sana sığınırız.

9.Gün tesbihi
YA KADİYEL HACAT VE YA DAFİAL BELİYYAT.İKDİ HAVAYİCENA KÜLLEHA VEDFEA ANNAL BELAYA KÜLLEHA. (Sayı belirtilmemiş)


9.Gün Duası
Allah'ım,kıyamet gününde arşın gölgesinde gölgelenenlerden eyle.Livaü'l hamd sancağı altında toplanmamızı nasip eyle.

10.Gün Tesbihi
ALLAHÜMME HABBİB İLEYNEL İMANE VE ZEYYİNHU Fİ KULUBİNA VE KERRİH İLEYNE KÜFRA VEL FUSUKA VEL İSYANE VEC'ALNA MİNERRAŞİDİN (Sayı belirtilmemiş)

10.Gün Duası
Allah her şahsı ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef tutar.Herkesin kazandığı kendi yararına kötülükte kendi zararınadır.Rabbimiz!Unutur ya da hataya düşersek bizi sorumlu tutma.Ey Rabbimiz!Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme.Ey Rabbimiz!Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme,bizi affet,bizi bağışla. Bize merhamet et.Sen bizim Mevlamızsın.Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et.
ALLAH kabul etsin...AMİNNN....
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Eylül 2015, 15:52   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Zilhicce'nin ilk 10 günü neden övülmüştür?

4.Gün Tesbihi
HASBİYALLAHU LA İLAHE İLLALLAHU ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBÜL ARŞİL AZİM.(100 DEFA)
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Eylül 2016, 12:38   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.436
Konular: 575
Beğenildi:4526
Beğendi:6115
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart

İbn-i Abbas radiallahu anh ‘ın rivayet ettiği bir Hadis-i Şerifte Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuşlardır:

“Zilhiccenin ilk on günü tutulan orucun her bireri bir senelik nafile oruca denktir. On gecenin tamamını ihya etmek ise Kadir gecesini ihya etmeye denktir.”

Tefcirut-tesnim s.170

On günün orunun her günü 100 köle azat etmiş, 100 deve kurban etmiş ve 100 atı Allah yolunda hibe etmiş gibi sevap olur. Tevriye gününün yani 8. gününün orucunda 1000 köle azad etmiş, 1000 deve kurban etmiş ve 1000 atı Allah yolunda hibe etmiş gibi sevap alır. Arefe gününün orucunda ise 2000 köle azat etmiş, 2000 deve kurban etmiş ve 2000 atı Allah yolunda hibe etmiş gibidir.” buyurmuştur.

çocuklarımızda oruç tutmak istiyorsa bırakın tutsunlar sakın engel olmayınız...Bilakis teşvik ediniz..bu bereketi bu fazileti ailece yaşamanın hazzına erelim inşALLAH
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Temmuz 2021, 22:52   Mesaj No:5
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

Allah razı olsun [emoji255][emoji255]
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Zilhicce'nin ilk On Günü cennetgülü Hacc-Umre-Kurban 21 30Haziran 2022 09:59
Zilhicce ayı ile ilgili hadisler Aysima Hadis-i Şerif 1 11 Temmuz 2021 23:48
Bediüzzaman'dan Zilhicce'nin ilk 10 günü mesajı EyMeN&TaLhA Risale_i Nur (Said Nursi) 0 26 Eylül 2014 17:41
Hutbe: Zilhicce Ayı ve Hac iklimya Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 08 Mart 2013 21:43
Neden Fetih Senesi, Niçin Rabîulevvel Ayı, Niye Pazartesi Günü? _bülbül_ Bilgi Dağarcığı 0 10 Nisan 2009 14:17

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.