Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Muhtelif Konular

Konu Kimliği: Konu Sahibi YaŞuHa,Açılış Tarihi:  07Haziran 2011 (18:09), Konuya Son Cevap : 07Haziran 2011 (18:09). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 07Haziran 2011, 18:09   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Allah'a Çocuk İsnad Etmek

Allah'a Çocuk İsnad Etmek

Allah'a Çocuk İsnad Etmek
116 - (Yahudiler, hristiyanlar ve müşrikler) dediler ki: «Allah çoçuk edindi.» (Oysa) Allah bütün noksan sıfatlardan ve mahlukata benzemekten münezzeh ve yücedir. Bilakis göklerde ve yer(ler)de olanlar(ın hepsi) O'nundur. Hepsi O'na (itaat ederek) boyun eğmişlerdir.
Allah (c.c) bu ayeti kerimesinde yahudi, hristiyan ve müşriklerin asılsız bir iddiasından bahsediyor. Bu: «Allah çocuk edindi» iddiasıdır.
Hristiyanlar: «İsa Allah'ın oğludur», Yahudiler: «Uzeyr Allah'ın oğludur», Arap müşrikleri ise: «Melekler Allah'ın kızlarıdır» diyorlardı.
Bu kimseler her ne kadar değişik dinlere mensup iseler de tabiat ve karakterleri temel olarak aynıdır. Bu kimseler bozuk olan tabiatları gereği her zaman heva ve hevesleriyle hareket ederler. Onların heva ve heveslerine göre hareket etmeleri onları Allah hakkında asılsız birtakım şeyler uydurmaya kadar sürükledi ve neticede: «Allah çocuk edindi» dediler. Oysa Allah (c.c) onlara bu konuda bir bilgi vermiş değildi.

Allah(cc) Rasullerin Bildirdiği Kadarıyla Bilinir

«(Oysa) Allah bütün noksan sıfatlardan ve mahlukata benzemekten münezzeh ve yücedir.»
Bütün mahlukatın yaratıcısı olan Allah (c.c) kendi hakkında bir şey bildirmezse yaratılanların onu bilmesi mümkün değildir. Yaratılanlar Allah (c.c) hakkında ancak bildirdiği şeyler kadar bilgi sahibidirler. Bu yüzden müslümanlar Allah'ı kendilerine gelen bilgiler dahilinde vasıflandırırlar. Allah'ın kendisi hakkında bildirdiği şeyler dışında söylenecek her söz batıl ve yanlıştır. Allah (c.c) da kendisi hakkındaki haberleri ancak resulleri vasıtasıyla bildirir. Rasullerin Allah (c.c) hakkında vermiş oldukları haberlerin hepsi itirazsız kabul edilmesi gereken hak şeylerdir. Rasullerin Allah hakkında söylemiş oldukları sözler dışında iddialar öne süren kimselerin iddiaları ise asılsız ve batıldır.
Rasuller Allah (c.c) hakkında şöyle diyorlardı:
«Allah (c.c) yarattıklarından hiçbir şeye benzemez. Kendisine has isim ve sıfatları vardır. Bu isim ve sıfatlarının mahiyeti zatının mahiyetine uygundur. Kullar Allah (c.c)'nun zatının mahiyetini kavrayamadıkları için isim ve sıfatlarının da mahiyetini kavrayamazlar. Bu yüzden kullara düşen; Allah (c.c)'nun Kur'an ve sahih hadislerde geçen isim ve sıfatlarının mahiyetinin, kendi zatına uygun olduğuna inanmak, bu konuda hiçbir tevile yanaşmamak ve bu isim ve sıfatları mahlukata benzetmekten kaçınmaktır.»

Vahdeti Vücud İnancı:

Kullar şunu iyice idrak etsinler: Varlık olarak iki varlık vardır ve bu iki varlık birbirinden tamamen ayrıdır. Bunların bir tek varlık olması veya bir tek varlıkta birleşmesi mümkün değildir. Bu iki varlık; yaratıcı ve yaratılandır. Vahdeti vücutçuların: «Kainatta yalnız Allah vardır, bu kainat Allah'ın bir parçasıdır ve Allah'ın bir görüntüsüdür» şeklindeki inançları Kur'an'a zıt olduğu için yanlıştır, sapıklıktır ve küfürdür.
Ayrıca vahdeti vücud inancına sahip olanlar mahlukatı Allah'ın seviyesine çıkarttıkları için kafir olmuşlardır. Bunların küfrü tıpkı İsa (a.s) ve Uzeyr hakkında «Allah' ın oğlu» diyenlerin durumu gibidir.

Kainatta Bulunan Herşey Allah'a Boyun Eğer

«Göklerde ve yer(ler)de olanlar(ın hepsi) O'nundur. Hepsi O'na (itaat ederek) boyun eğmişlerdir.»
Allah (c.c) nasıl ki insanın yaratıcısı ve sahibi ise aynı şekilde göklerin ve yerlerin de yaratıcısı ve sahibidir. O gökleri ve yerleri dilediği gibi idare eder. Onların içinde bulunan herşey de O'na aittir. Oralarda dilediği gibi tasarruf hakkına sahiptir ve yalnız O'nun hükmü geçerlidir. Allah (c.c) yarattıklarına benzemekten de münezzeh ve yücedir. Çünkü bunlar yaratılmış şeylerdir. Allah (c.c) ise herşeyin yaratıcısı olan yüce Rab'dır. Öyleyse yaratıcıyla yaratan ayrı ayrı varlıklardır. Bunları bir tek varlık olarak düşünmek veya iddia etmek Kur'an ayetlerine muhalif olduğu için küfürdür.
Şu apaçık bir gerçektir ki: Göklerde ve yerlerde ne kadar varlık varsa hepsi isteyerek veya istemeyerek Allah'a boyun eğmişlerdir. Çünkü Allah (c.c) istediği zaman onları değiştirmeye kadirdir. Bütün hareket ve fiilleri Allah'ın koyduğu ölçüler içerisindedir. Hepsi Allah'ın koyduğu kanunlara boyun eğmişlerdir. Tüm kainat ve içindekiler, hatta Allah (c.c)'ya gereği gibi iman etmeyen kafirler bile... Çünkü onların hareketleri bile Allah'ın çizdiği sınırlarla sınırlıdır. Onlar her ne kadar Allah'ın emirlerine itaat etmeseler de gözleri, kulakları, kalbleri ve tüm uzuvları hepsi Allah'ın emrine boyun eğmiştir. Allah (c.c)'nun koyduğu kanunlar dahilinde görevlerini yaparlar. Allah (c.c) onların faaliyetlerine son vermeyi emredince de derhal buna itaat ederler.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi YaŞuHa 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Aile Edep demekti Şiirler ve Şairler YaŞuHa 2 2126 04 Mayıs 2014 21:47
Kardeşimize dua lütfen Dua Bölümü MusabBinumeyr 4 2380 04 Aralık 2013 19:38
Kilonuz mu var? sorun degil artık/Medineweb Diyet/Spor gün ışığı 4 2673 27 Kasım 2013 21:45
Üzüm çekirdeği mucizesi Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp YaŞuHa 2 2323 27 Kasım 2013 21:34
Peki Anne senin yüregini kim sogutacak? Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 7 3119 26 Kasım 2013 20:23

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Allah'a tövbe etmek YaŞuHa Allah(c.c) 1 26 Ocak 2023 22:44
Allah'a iman Etmek Medineweb İslam İnanç Esasları 3 09 Mayıs 2014 17:25
ALLAH A HAVALE ETMEK..\ Zülküf Arslan ZÜLKÜF ARSLAN Zülküf Arslan 3 15 Mart 2014 21:23
Allah'ın İndirdiği Kitaplara İman Etmek Elif Nur Uşma Allah(c.c) 1 07 Mart 2012 23:48
Allah ın ayetleri hakkında münakaşa etmek.. bilinmez Tevhid Ve Şirk Konuları 1 13 Ağustos 2011 22:00

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.