Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İBADETLER.::. > İbadetler > Oruç-Ramazan

Konu Kimliği: Konu Sahibi Fatıma-i Zehra,Açılış Tarihi:  01 Temmuz 2014 (15:15), Konuya Son Cevap : 01 Temmuz 2014 (16:34). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 01 Temmuz 2014, 15:15   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:18
Cinsiyet:
Mesaj: 844
Konular: 67
Beğenildi:27
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Hangi Ramazan?..

Hangi Ramazan?..

HANGİ RAMAZAN?.. (Salih’in Annesi Serap'tan)


Reyting rekorları kıran iftar programında anlatmıştı parlak kravatlı, sinek kaydı tıraşlı, Peygamber aşığı hoca; açlıktan karnına taş bağlamış, mübarek bedeninde iz bırakan yerlerde yatmışbir Peygamberin aleyhissalatu vesselam ümmetiydik biz. Sevgililer sevgilisi aleyhissalatu vesselam ne eziyetler görmüştü, uzun soluklu bir roman gibi.

Allah eksikliklerini göstermesin öyle içli, öyle duygusal anlatıyorlardı ki hocalarımız etkilenmemek elde değildi. İşte yine böyle bir günde, üzüntüden orucumu açtığım kola genzime kaçtı. Boğulma tehlikesi geçirdiğim saniyeler yıllar gibi geçti. Karşımda arkasında saz takımıyla mübarek hocam, önümde mükellef iftar sofram, elimde orucun vücudumu ezdiği sıcak yaz günlerinde en çok özlemini duyduğum kolamla tam niyet bozuyorken boğuştuğum ölüm. Allah’ım galiba şu hikayelere konu olan şehadet şerbetini ben de içiyordum.

Belki sabah işe giderken trafikte ağız dolusu küfürler etmiş olabilirim, sevaptır diyerek bakışlarını güzellerden ayırmayan biri olabilirim. Müslüman olabilirim ama pek doğal bir şekilde namaz kılmıyor da olabilirim, hatta inanmayacaksınız belki ama namaz kılmayışıma hiç üzülmüyor olabilirim. Evde, sokakta, iş yerinde teknolojik nimetlerle sürekli bir ilişki içinde olup Allah’ı zikretmekten, Kur’an okumaktan beni mahrum bırakacak şeylerle vakit öldürmüş olabilirim. Bütün gün işyerinde milletin gıybetini yapmış olabilirim. Bari Ramazan’ı fırsat bileyim deyip tesettüre girmemiş ya da güya tesettürümü düzeltmemiş olabilirim. İftar saatiyle dizi saatlerimin çakışıyor oluşuna gıcık oluyor olabilirim. İftar sofrası hazırlarken ki amacım oruçluya hizmet değil elaleme gösteriş olabilir, bu kusursuz sofrayı kurmak için bütün günümü harcamış, bırakın ibadet yapmayı, elimdeki işle meşgulken bir yandan SubhanAllah demeyi bile hatırıma getirememiş olabilirim. Haber alma adına çıplakların boy boy sergilendiği gazeteleri okumuş, internet sayfalarında gezinmiş olabilirim. Ramazan’ın son on günü itikafa girmem gerekirken hadi onu yapamıyorsam en azından ibadetlerimi arttırmam gerekirken büyük bir telaş içerisinde bayram temizliğine girişmiş, tatil planlarıyla uğraşmış olabilirim ama sonuçta bugün ne yedim ne de içtim, Allah rızası için oruç tuttum.

Ne demekti Allah rızası için bir şey yapmak? Allah rızası için otuz gün belli saatler içinde aç gezen ben yine Allah rızası için neden duramıyordum kıyama, neden örtünemiyordum acaba? Neden biliyor musunuz çünkü orucun içinden gıybet etmemeyi, haramlardan uzak durmayı, bol bol Kur’an okumayı, duayı, zikiri çıkardığınızda o artık süreklilik ve samimiyet gerektirmeyen, içi boşaltılmış bir ibadet oluyordu. Namaz kılmak için günde beş kez almam gereken abdest oruca gerekmiyordu, seccade başına geçmeme lüzum yoktu, akşama kadar yatarak da oruç tutulabiliyordu.

Niyet ettim Allah rızası için… Ne demekti Allah rızası? Allah neyden razıolup, neyden olmadığını Kur’an-ı Kerim’de anlaşılır bir şekilde anlatıyordu ama işte insan hiç düşünmüyordu. Müslüman kadın iftar sofrasına gösterdiği özeni tesettürüne göstermiyordu. Niyet ettim Allah rızası için deyip başörtüsünü geçirmiyordu kafasına duymazdan geliyordu, bilmez gibi yapıyordu. Niyet ettim Allah rızasıiçin deyip kumandayı fırlatmıyordu bir köşeye müslüman adam, çocuklarına İslam adına tek kelime öğretmemiş olmayı dert edinmiyordu. Bazıları, yavrularını gönderdikleri yaz Kur’an kurslarının dekontlarını saklıyordu, herhalde neden öğretmedin dendiğinde ibraz etmek için.

Ramazan işte böyle bir şeydi;

“Allah Tebareke ve Teala, Ramazan ayı orucunu size farz kılmıştır. Ben de o aydaki teravih namazını size sünnet kılıyorum. Her kim, Allah’a inanarak ve mükafatını yalnız O’ndan bekleyerek Ramazan orucunu tutar ve teravih namazını kılarsa, anasından doğduğu gün gibi günahlarından arınmış olur.” (Müsned, 1:95; Nesei, Sıyam:40.)

Ve aynı zamanda işte böyle bir şeydi;

“Nice oruç tutanlar vardır ki, tuttuğu orucun ona açlıktan ve sususluktan başka bir faydası yoktur. Yine nice gecelerini ibadetle geçirenler vardır ki, uykusuzluktan başka bu ibadetin kendilerine hiçbir faydası yoktur.” (İbn Mace, Sıyam, 21; Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, II, 373)

Hangi Ramazan sorusunu sormamızın zamanı gelmedi mi?

cahidejibek.com'dan alıntıdır.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Fatıma-i Zehra 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
O daha çocuk... Çocuk ve Aile Sağlığı su damlası 2 1845 09Haziran 2015 21:35
Nureddin Yıldız'ın Kaleminden: Mücahide Kadın İslamda Kadın ve Erkek Mihrinaz 16 10187 29 Ocak 2015 09:04
Kek mi Tesettür mü ? Tesettür Konuları Mihrinaz 2 2202 14 Ocak 2015 20:28
Ahireti Yaratmak Allah İçin Çok Kolaydır ! Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader Fatıma-i Zehra 0 2060 10 Ocak 2015 21:43
Gel, bugün sana anladığın dilden konuşmaya... Serbest Kürsü su damlası 2 1721 23 Ağustos 2014 23:05

Alt 01 Temmuz 2014, 16:34   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
GÖKCEN_AZRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:GÖKCEN_AZRA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27691
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:15
Cinsiyet:ANNE
Memleket:ARZ
Yaş:41
Mesaj: 2.427
Konular: 105
Beğenildi:95
Beğendi:4
Takdirleri:60
Takdir Et:
Standart Cevap: Hangi Ramazan?..

Bazıları, yavrularını gönderdikleri
yaz Kur’an kurslarının dekontlarını saklıyordu,
herhalde neden öğretmedin dendiğinde ibraz etmek için.

uzgn
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Hangi dersler zor osmntnrkl87 2.SINIF*Bahar Dönemİ* 3 16 Şubat 2022 07:16
Ramazan Orucunu İlk Hangi Şehir Açıyor Dersiniz?! Mihrinaz Oruç-Ramazan 1 11 Ocak 2018 21:11
Hangi eve girilmez YaŞuHa Makale ve Köşe Yazıları 2 16 Kasım 2013 07:40
Hangi ayrılık hangi kavuşma... HakikaT Makale ve Köşe Yazıları 3 16 Ocak 2012 21:27
Hangi Sûre ? iklimya Namaz-Abdest-Teyemmüm 2 21 Şubat 2008 00:32

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.