Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İBADETLER.::. > İbadetler > Oruç-Ramazan

Konu Kimliği: Konu Sahibi KardelenGül,Açılış Tarihi:  26Haziran 2015 (16:27), Konuya Son Cevap : 27Haziran 2015 (16:39). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26Haziran 2015, 16:27   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
KardelenGül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KardelenGül isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 31327
Üyelik T.: 23 Eylül 2013
Arkadaşları:10
Cinsiyet:bayan
Memleket:sivas
Mesaj: 734
Konular: 144
Beğenildi:354
Beğendi:311
Takdirleri:227
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Müslümanın en mühim ve en ciddi işi!

Müslümanın en mühim ve en ciddi işi!

Merhum Mahmud Esad Coşan Hocaefendi’nin “Müslümanın en mühim ve en ciddi işi!” başlıklı başyasını Ramazan ayı vesilesiyle istifadenize sunuyoruz.

Mart 1991

Bir milleti, bir toplumu, bir grubu, bir ferdi yücelten ve ilerleten, onun eğitim başarısıdır. İyi bir eğitim, ilkel bir toplumu, ilkellikten, geri kalmışlıktan kurtarır; modern, ileri, aydın bir toplum haline getirir. Kaliteli bir eğitim, köylüyü vezir, fakiri zengin, sipahiyi paşa, ümmiyi alim, zalimi fazıl mertebesine yükseltir, dağdaki çobanın oğlunu beynelmilel şöhrete sahip atom alimi yapar, harap beldeleri mamur, silik ülkeleri lider kılar.

Etkili, samimi, imanlı bir eğitim ihtidalara sebep olur, gayrimüslimleri müslüman, inançsızları mü’min, günahkârları tevbekâr, ümmileri evliyâ haline getirir. Bunun aksine, sapık bir eğitim de halis bir müslümanın evladını kâfir veya gafil, renksiz veya dinsiz veya anarşist, ahlâksız, vicdansız kılabilir. Hülasa, eğitimsizlik veya yanlış eğitimle, dünya ve âhiret huzur ve saadeti elden kaçar; iyi eğitimle de insanoğlu iki cihanda aziz ve şerif ve bahtiyar olur.

Fertlerin olduğu gibi, milletlerin başarısı da eğitimle ilgilidir. Çünkü aydınlar, milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar da nihayet birer insandırlar, içinden yetiştikleri toplumun bir parçasıdırlar. Milli eğitim iyi ve doğru ise onlar da iyi ideallere sahip olurlar, ülkeye iyi hizmet ederler; kötü idareci ve liderlerin milletleri nasıl mahvettiklerini son Körfez Savaşı’nda canlı olarak gördünüz. Milletlerin, layık ve müstehak oldukları şekilde idare olundukları mâlumdur. Kötü bir yönetici, topluma Hakk’ın bir cezasıdır, kötü eğitiminin, kötü tercihlerinin, kötü desteklerinin, nemelâzımcılık veya dalkavukluklarının sonucu olarak…

Bu sebeple eğitime fevkalade önem vermek zorundayız, hem dinî, hem de dünyevî yönden. Her tabakadaki insanımızı en güzel, en mükemmel tarzda yetiştirmeye çok gayret etmeliyiz. Gezdiğim ve gördüğüm kadarıyla modern toplumlarda eğitime çok büyük değer ve önem veriliyor; zaferleri, zenginlikleri, başarıları da hep bu sebeptendir.

Eğitimin asla, sadece okul ve diploma işi olduğu sanılmamalıdır. Eğitim anne kucağında, aile yuvasında başlar; toplum içinde, okul sonrasında iş âleminde, sosyal hayatta devam eder; camiler, vaazlar, dersler, cemaatler, tarikatler, hayır cemiyetleri, kulüpler, dernekler, basın-yayın kursları, kültürel aktiviteler ve diğer çalışma ve temaslar son derece etkili ve önemlidir.

Eğitimi katiyen ihmal etmemeli; en büyük gayreti bu sahada göstermeli; bu yolda hiç bir masraftan kaçınmamalıyız; çoluk çocuğumuzun eğitim kusurları üzerine anında eğilmeli, gereken ikaz ve düzeltmeyi hemen yapmalı, sosyal hayattaki ahlâksızlık, rüşvet, haksızlık ve sair kusurların izalesi ve düzeltilmesi çalışmalarında aktif rol ve görev almalı; politikayı ihmal etmemeli, zalime yüz vermemeli, hakkı desteklemeli, lüzumsuz sevgi ve dalkavuklukla zorba ve diktatör üretmemeye özel dikkat sarf etmeliyiz.

Milleti eğitim, eğitimi de fazıl ve kâmil alimler kurtarabilirler. Sizlere onun için aklın, ilmin, irfanın, edebin, faziletin, alimin, fazılın, kâmilin, mürşidin, mürebbinin, hakkın ve hayrın destekçisi olmanızı şiddet ve hararetle tavsiye ederim, ta ki dünyada ve âhirette felah bulasınız.

Ramazân-ı şerîf, müslümanın çok önemli bir ibadet ve eğitim ayıdır. Bu ayda şeytanlar bağlandığı, rahmet kapıları açıldığı için mü’minler melekleşir, hayr ve ihsana daha çok rağbet eder; hayr faaliyetlerini destekler, zekât ve bağışlarını en uygun yerlere vermeye çalışır; nefsini yenmeyi, sabrı, şükrü öğrenir, Kur’an okur, vaaz dinler, hizmete koşar, sevap kazanacak işler yapar, günahlardan, haramlardan kaçınır.45
Bu ayda şahsî, ailevî ve içtimaî eğitime çok önem verin, ciddi eğitim teşebbüslerimizi destekleyin, her sahada ve her kademedeki eğitim için gücünüz yettiği kadar görev yüklenin ve olanca imkânlarınızı ortaya koyun ki Ümmet-i Muhammed (as.) bu perişan ve derbeder halden kurtulsun, birlik ve beraberliği sağlasın, dirliğe ve düzenliğe kavuşsun.

Cenâb-ı Hak bu Ramazân-ı şerîfi vesile-i fevz ü felâhınız ve sebeb-i inşirâhınız ve saadet-i dâreyniniz eylesin. Âmîn bi hürmeti Seyyidi’l-mürselîne Muhammedin sallâllâhu aleyhi ve âlihî ecmaîn.

Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan

Kadın ve Aile Dergisi Başmakaleleri
__________________
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi KardelenGül 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması Yarışmalar/ Bilgi Yarışmaları Mihrinaz 4 1879 24 Aralık 2016 21:19
Ramazan ve Kadir gecesi Oruç-Ramazan su damlası 3 1743 28Haziran 2016 11:51
Abdest ve namazın tıbbî faydaları Namaz-Abdest-Teyemmüm Esma_Nur 1 1510 27Haziran 2016 16:11
Neredesin ey nezaket Adap-Edep-Ahlak KardelenGül 0 1697 27Haziran 2016 16:09
Allah güzeldir, güzelliği sever Adap-Edep-Ahlak KardelenGül 0 1606 27Haziran 2016 16:08

Alt 27Haziran 2015, 16:39   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1151
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanın en mühim ve en ciddi işi!

Allah cc razi olsun ablam
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Müslümanın andı muallime Muhtelif Konular 1 05 Kasım 2013 19:32
Müslümanın müslümanlaşması YASEMİN ATAMAN Muhtelif Konular 2 17 Mart 2012 02:19
Müslümanın Zulmü BANU AKSOY Makale ve Köşe Yazıları 2 06 Ocak 2010 10:29
Her Müslümanın Yapacağı İş TÜRKcan Makale ve Köşe Yazıları 1 11 Ağustos 2008 01:01
işbu çok mühim uyarıya kulak ver CaferTayar Makale ve Köşe Yazıları 0 01 Temmuz 2008 20:49

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.