![]() |
Cevap: Risaleden Cümleler... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnsan çok vehham, ihtiyatlı olduğuna nazaran, dünyevî bir işde onda bir zarar ihtimali varsa içtinab eder(kaçınır, sakınır) Âhiret işi olursa onda dokuz zarar ihtimali olduğu halde, içtinab etmez. İşte cehalet bu kadar olur... Mesnevi-i Nuriye |
Cevap: Risaleden Cümleler... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Risaleden Cümleler... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Bahar dâhi bir çiçektir ve Cennet dâhi görülmedik bir çiçektir." -Şualar |
Cevap: Risaleden Cümleler... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Risaleden Cümleler... Hiçbir müfsid ben müfsidim demez. Daima suret-i haktan görünür. Yahut bâtılı hak görür. Evet kimse demez ayranım tırştır (ekşidir). Fakat siz mehenge vurmadan almayınız. Zîrâ çok silik söz ticarette geziyor. Hattâ benim sözümü de, ben söylediğim için hüsn-ü zan edip tamamını kabul etmeyiniz. Belki ben de müfsidim veya bilmediğim halde ifsad ediyorum. Öyle ise her söylenen sözün kalbe girmesine yol vermeyiniz. İşte size söylediğim sözler hayalin elinde kalsın, mehenge vurunuz. Eğer altun çıktı ise, kalbde saklayınız. Bakır çıktı ise, çok gıybeti üstüne ve bedduayı arkasına takınız, bana reddediniz gönderiniz. Asar-ı Bediiyye - 320 |
Cevap: Risaleden Cümleler... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Evet gözLeri hasta oLan, güneşin ziyasını inkâr eder; ağzı acı oLan, tatLı suya acı der. İşarat-ül İ'caz - 124 |
Cevap: Risaleden Cümleler... Evet bir incir çekirdeğinden koca bir incir ağacını ve ince bir sap ile koca bir kavunu bağlayıp çıkaran kudrete hiç bir şey ağır gelmez. Mesnevi - 94 |
Cevap: Risaleden Cümleler... Acaba sırf dünya içinmi yaratılmışsınki Bütün vaktini ona sarf ediyorsun....Bediüzzaman Said Nursi(R.a) |
Cevap: Risaleden Cümleler... Ölmüş, kurumuş küre-i arzı diriltmek, süslendirmek gibi geniş tahvilât gösteriyor ki; perde arkasında böyle muazzam bir Rubûbiyet var, muhteşem bir saltanatla hükmediyor. Sözler |
Cevap: Risaleden Cümleler... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Haksızlığa karşı Hak dava etmek Halka karşı Haksızlıktır... Said Nursi (r.a |
Cevap: Risaleden Cümleler... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ömür kuşu da şimşek gibi geçmekte olup, seni kabir yuvasında hemen hemen nerede ise yumurtlamak üzeredir. B.Mesnevi - 222 |
Cevap: Risaleden Cümleler... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Her Söylediğin Hak Olsun Fakat Her Hakkı Söylemeye Senin Hakkın Yoktur. Bediüzzaman Said Nursi... |
Cevap: Risaleden Cümleler... Çünki hakikat-ı Kur'aniyenin muhafazası yolunda kırk-elli milyon şehid veren bu vatandaki geçmiş ecdadlarımızın ahfadlarına bu zamanda hakikat-ı Kur'aniyenin muhafazası ve âlem-i İslâmın nazarında eskisi gibi dindarane kahramanlıkları terk ettirilmeyecek. Tarihçe-i Hayat |
Cevap: Risaleden Cümleler... İnsan bir yolcudur ! Ölüm öldürülmüyor ! Kabir kapısı kapanmıyor ! |
Cevap: Risaleden Cümleler... "En ziyade yaralananlar, siperini bırakıp kaçanlardır. En az yara alanlar, siperinde sebat edenlerdir!" Mektubat - 417 |
Cevap: Risaleden Cümleler... Acz ve fakrımı vesile yaparak Rabbime iltica ettim. İnayet-i ezeliye beni Kur'ana teslim edip Kur'anı bana muallim yaptı. Mesnevi-i Nuriye |
Cevap: Risaleden Cümleler... Risale-i Nur asayişin temel taşına hizmet eden bir sadaka-i makbule hükmündedir. Maddî ve manevî tehlikelerden bu memleketi muhafazaya vesile olduğu tahakkuk eden bir hakikat-ı Kur'aniyedir. Emirdağ-2 - |
Cevap: Risaleden Cümleler... Niçin duam kabul olmadı diye nazlanıyorsun. Senin hakkın naz değil, niyazdır... | Bediüzzaman [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Risaleden Cümleler... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hayat-ı ebediyeyi kazanmakta en birinci vasıta ve saadet-i ebediyenin anahtarı imandır; ona çalışmak lâzım geliyor. Mektubat - 62 |
Cevap: Risaleden Cümleler... İnsanın nefsi, yemek içmek hususunda keyfemayeşa hareket ettikçe, hem şahsın maddî hayatına tıbben zarar verdiği gibi; hem helâl-haram demeyip rast gelen şeye saldırmak, âdeta manevî hayatını da zehirler. Mektubat ( 403 ) Şükürsüzlüğün mizanı; hırstır ve israftır, hürmetsizliktir, haram helâl demeyip rastgeleni yemektir. Mektubat ( 366 ) |
Cevap: Risaleden Cümleler... Herbir günah içinde küfre gidecek bir yol var. Lemalar - 9 |
Cevap: Risaleden Cümleler... Ben nefsimi tebrie etmiyorum, nefsim her fenaligi ister. Fakat su fâni dünyada, su muvakkat misafirhanede, ihtiyarlik zamaninda, kisa bir ömürde, az bir lezzet için; ebedî, daimî hayatini ve saadet-i ebediyesini berbad etmek, ehl-i aklin kâri degil. Ehl-i aklin ve zîsuurun kâri olmadigindan, nefs-i emmarem ister istemez akla tabi olmustur... (Mektubat 68) |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Bil ki: Kıymet ve ehemmiyet, kemmiyette ve aded çokluğunda değil. Çünki insan eğer insan olmazsa, şeytan bir hayvana inkılab eder. Mesnevi-i Nuriye - 158 |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Dünyâ, görünüşte çok tatlıdır ve güzel sanılır. Hakîkatte ise, öldürücü zehirdir.İşe yaramaz bir maldır. Ona bağlananlara, tutulanlara, kurtuluş yoktur. Onun öldürdükleri leş olur. Âşıkları deli olur. Dünyâ yaldızlanmış pislik gibidir. Şeker kaplanmış zehir gibidir. Aklı olan, bu bozuk mala gönül kaptırmaz. Âlimler buyuruyor ki, (Bir kimse, ölürken malının zamânın en akıllısına verilmesini vasiyyet etse, zâhide vermek lâzımdır). Çünki zâhid, dünyâya rağbet etmez, özenmez, üzerine düşmez. Dünyâya düşkün olmaması, aklının çok olduğunu gösterir. İmam-ı Rabbani - Mektubat |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... İnadın gözü, meleği Şeytan görür. Sözler - 718 |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Herşeyin bâtını zahirinden daha âlî, daha kâmil, daha latif, daha güzel, daha müzeyyen olduğu gibi; hayatça daha kavî, şuurca daha tamdır. Mesnevi-i Nuriye |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... İşlediğimiz her bir günah, kafamıza giren her bir şübhe, kalb ve ruhumuza yaralar açar. Lem’alar |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Eğer hasmını mağlub etmek istersen, fenalığına karşı iyilikle mukabele et. Mektubat - 265 [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Sakın sakın münakaşa etmeyiniz, casus kulaklar istifade ederler. Haklı olsa, haksız olsa bu halimizde münakaşa eden haksızdır. Bir dirhem hakkı varsa, münakaşa ile bin dirhem bizlere zararı dokunabilir. Şualar ( 321 )... |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Eyvah! Aldandık. Şu hayat-ı dünyeviyeyi sabit zannettik. O zan sebebiyle bütün bütün zâyi ettik. Evet, şu güzerân-ı hayat, bir uykudur; bir rüyâ gibi geçti. Şu temelsiz ömür dahi, bir rüzgâr gibi uçar gider... Sözler... |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Eğer şu fâni dünyada beka istiyorsan; beka, fenadan çıkıyor. Nefs-i emmare cihetiyle fena bul ki, bâki olasın. Sözler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Dünyada gençliğe muhabbet, yani ibadette gençlik kuvvetini sarfetmenin neticesi: Dâr-ı saadette ebedî bir gençliktir. Gençlik Rehberi |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Bu zamanda ehl-i İslâmın en mühim tehlikesi, fen ve felsefeden gelen bir dalaletle kalblerin bozulması ve imanın zedelenmesidir. Lem'alar - |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bahtiyardır o adam ki; refika-i ebediyesini kaybetmemek için sâliha zevcesini taklid eder, o da sâlih olur. Hem bahtiyardır o kadın ki; kocasını mütedeyyin görür, ebedî dostunu ve arkadaşını kaybetmemek için o da tam mütedeyyin olur; saadet-i dünyeviyesi içinde saadet-i uhreviyesini kazanır. Hanımlar Rehberi - 12 |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... ben kendi hayatımda binler tecrübelerimle gördüm ve bildim ki; kadere iman olmazsa hayat-ı dünyeviye saadeti mahvolur. Elîm musibetlerde, ne vakit kadere iman cihetine bakardım; musibet gayet hafifleşiyor görüyordum. Ve kadere iman etmeyen nasıl yaşayabilir diye hayret ederdim. |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... "Ve bir imtihan meydanı var; her vakit değişir, tebeddül eder. Ve sultanın bazı âsâr-ı san'atına ve ihsanatına bazı nümuneler göstermek için meclisleri var; zaman zaman tahavvül eder.." Mesnevi-i Nuriye |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... "Biz biriz ve bir elden çıkmışız;bir tek Zat'ın malıyız.Ve birimizi yapan ,elbette umumuzu o yapar." "Bu kainat bin birlikler perdeleri içinde sarılı bir gül goncası gibidir." "Sen başıboş olmadığın gibi,bu hadiselerde başıboş olamazlar.Bir müdebbir_i hakim tarafından istihdam oluyorlar. " Ayetü'l Kübra |
SAAT: 03:58 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.