Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Sebze Yemekleri

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  31 Mayıs 2022 (23:52), Konuya Son Cevap : 07 Temmuz 2022 (10:57). Konuya 8 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı8Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
  • 1 Beğenilen su damlası
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
  • 1 Beğenilen su damlası
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
  • 1 Beğenilen Kara Kartal
  • 1 Beğenilen su damlası
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 31 Mayıs 2022, 23:52   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11841
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Yemeği Yapılan Otlar

Yemeği Yapılan Otlar

Bostan otu : Kavurması, bulgurlu pilavı ve yoğurtlaması yapılır.

Çaşır göbeleği : Ağaç diplerinde olur. Rengi beyazdır. Etli bir görünüşü vardır. Yağda kavurması, közlemesi, bulgurlu pilavı yapılır.

Göbelek : Kırda yetişen mantar. Kavurması, közlemesi ve pilavı yapılır.

Hardal otu : Devetabanı gibi yaprakları olur. Kavurması ve salatası yapılır.

Çalık piri : Kökü havuç gibidir. Yaprakları incedir. Kökü çiğ olarak yenilir, yaprakları (pir) ise kavrulur.

Çiriş : Sarımsağa benzer. Kavurması ve pilavı yapılır.

Çoban döşşeği : Ayranlı çorba gibi çorbası yapılır.

Ebegümeci (ebemgümeci) : Salatası, kavurması ve kömbesi yapılır.

Işgın : Sulusu, pilavı, boranısı (sarımsaklı yemeği) yapılabildiği gibi çiğ olarak da yenilebilir. Tadı ekşidir.

Gülgülü : Kavurması, buğulaması, pilavı yapılır.

Keçimemesi : Kavurması, buğulaması, yoğurtlaması yapılır.

Glasor otu : Kavurması, salatası ve pilavı yapılır.

Pepe kuşu : Tuzlanıp yenilir.

Yonca : Tuza batırılarak yenir. Erik ekşisi katılarak salatası yapılır. Ayranlı çorba ve köfteye konur.

Ağ baldır : Yoğurtlaması, pilavı ve sulusu yapılır.

Pancar peziği : Cacık sulusu yapılır. Köfte ve kömbelere iç olarak konulur.

Çalık : Tuza batırılarak yenilir.

Şirin : Yemeklere katılmasının yanı sıra yeşillik olarak da yenilir.

Çetirim Çıynağı : Çiğ olarak tuza batırılıp yenildiği gibi buğulaması ve pilavı yapılır.

Kenger : Yaprakları dikenli ve büyüktür. Yapraklarından kavurması, salatası, yoğurtlaması yapılabildiği gibi, kökü kesilerek “kenger sakızı” da elde edilir.

Madımak : Kavrulur, pilavı yapılır ve salata olarak da yenilir.

Yarpuz (yarpız, narpız): Sulusu ve salatası yapılır. Kurutularak tat ve koku verme maddesi olarak kullanılır. Doğranarak ayranlı çorbaya katılır. Deri tabaklamasında yararlanılır.

Isılgan : Sulusu yapılır.

Çiğdem : Çiğ olarak yenildiği gibi, sütlü çorbası da yapılır.

Perper : Semizotu türündendir. Salatası, sulusu ve yoğurtlaması yapılır.

Pirpirim : Salatası, sulusu, yoğurtlaması yapılır. Kurutulup kışın sulu yemeklere de konulur.

Selem yemliği : Sulusu, pilavı ve yoğurtlaması yapılır.

Gelin parmağı : Sulusu ve pilavı yapılır.

Toklu başı : Sulusu, pilavı ve kavurması yapılır.

Tort (kuşkonmaz) : İri ve tüylü bir ottur. Yumurtalı kavurması yapılır.

Yemlik : Kırlardan toplanan otlara topluca bu ad verildiği gibi, bu adda bir de ot bulunur. Tuza batırılıp yenilebildiği gibi, salatası, yoğurtlaması, pilavı ve kavurması yapılarak da yenilir.

Övelik (Labada) : Salatası, kavurması ve pilavı yapılır.

Yağlıca : Sulusu, pilavı ve yoğurtlaması yapılır.

Kılcan : Yaprakları ince ve uzundur. Pilava katılır.

Tekesakalı : Tuza batırılarak yenilir. Bu ota “iskalof” da denilir.

Kızoğluk (kuzukulağı): Pilavı ve kavurması yapılır. Tadı ekşidir.

Gosgocum : Toprak altında yetişir. Ceviz büyüklüğünde ve koyu renklidir. Çiğ olarak yenir.

Parlacık otu : Sulusu ve yoğurtlaması yapılır, çorbaya katılır.

Topalak : Sulak yerlerde yetişir. Kök kısmı bilye büyüklüğünde ve siyahtır. Yaprakları ise uzun ve incedir. Yaprakları yenilmez, kökü çiğ olarak yenilir.

Domalan : Yerelmasına benzer. Nisan ayında toplanır. Yumru şeklinde ve kırmızı renktedir. Et tadındadır. Pilavı közlemesi ve kavurması yapılır.

Erişte otu : Pilavı ve kavurması yapılır.

Kilim sacağı : Pilavı, sulusu, kavurması ve yoğurtlaması yapılır.

Lüğüç : Pırasa gibidir. Yeşil olarak ve kurutularak yemeği yapılır. Önce haşlanarak acı suyu alınır. Acısını iyice almak için lüğüçle yapılan yemeğe kızoğlak otu katılır. Kavurması ve sulusu yapılarak da yenilebilir.

Kızıl Eğlik : Pilavı ve yoğurtlaması yapılır.

Kurt Kulağı : Pilavı, kavurması ve yoğurtlaması yapılır.

Horoz Kuyruğu : Pilavı, kavurması ve yoğurtlaması yapılır.
su damlası beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 80 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 66 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 47 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 71 05 Nisan 2024 15:20
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 69 01 Nisan 2024 03:25

Alt 06 Temmuz 2022, 09:33   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.599
Konular: 696
Beğenildi:8173
Beğendi:9395
Takdirleri:26189
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Madımak : Kavrulur, pilavı yapılır ve salata olarak da yenilir.
Hiç pilav olarak yapıldığını duymadım
Çok güzel yemeği olur birde pastırmalı yaparsan off ekmeği bandır bandır ye ..
Mihrinaz beğendi.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Temmuz 2022, 10:52   Mesaj No:3
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11841
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

İçine bulgur konulup otlu pilav yapiliyormuş editim.
Pastırmayı zayetmesek
Otu ot olarak yin gari.))
su damlası beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Temmuz 2022, 12:51   Mesaj No:4
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.599
Konular: 696
Beğenildi:8173
Beğendi:9395
Takdirleri:26189
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
İçine bulgur konulup otlu pilav yapiliyormuş editim.
Pastırmayı zayetmesek
Otu ot olarak yin gari.))
Yok bildiğin ana yemek şeklinde yaparız ..az sulu pastırma olmazsa olmazı ..
Pastırma olmazsa az bişey kuyruk yağı çok güzel lezzet verir ..Et yakışmıyo zaten Tokat tarafı da çemen eklerler mükemmel olur .
Çemen severler bilir tadını ..
Sevmeyenler için ne diyelim ..
Madımak yapıldı kondu bile dolaplara
Mihrinaz beğendi.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Temmuz 2022, 13:27   Mesaj No:5
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11841
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Editim çemen pastırma kuyruk yağı girende güzel olmamaz mı ot dahi olsa.)) Hiç denemedim bilmem bu otu. Yolum düşerse buzluğa koyman iyi olmuş
su damlası beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Temmuz 2022, 17:17   Mesaj No:6
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.599
Konular: 696
Beğenildi:8173
Beğendi:9395
Takdirleri:26189
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Editim çemen pastırma kuyruk yağı girende güzel olmamaz mı ot dahi olsa.)) Hiç denemedim bilmem bu otu. Yolum düşerse buzluğa koyman iyi olmuş
Başım üstüne geliyorum demen yeterli

Kara kartalda karşıdan baksın
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Temmuz 2022, 17:50   Mesaj No:7
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.618
Konular: 425
Beğenildi:3237
Beğendi:3710
Takdirleri:25945
Takdir Et:
Standart

Bunlar ne ya. Et alamayınca ota sardınız tabi
Pastirmanin hatrina ekmek banabilirim
Yoksa ben bakmayı tercih ederim yada getir bi dürüm
su damlası beğendi.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla
Alt 07 Temmuz 2022, 09:59   Mesaj No:8
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.599
Konular: 696
Beğenildi:8173
Beğendi:9395
Takdirleri:26189
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bunlar ne ya. Et alamayınca ota sardınız tabi
Pastirmanin hatrina ekmek banabilirim
Yoksa ben bakmayı tercih ederim yada getir bi dürüm
Ne ara otdan dürüme geçtik ya
Anca beraber kanca beraber yok öyle biz ne yiyorsak devam ayrımcılık yok ..
Madimadığın bir çok yararı var ..sende mahrum kalma ..







Madımak otu, insan sağlığı için oldukça faydalı bitkilerden biridir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. Güçlü bir antioksidan olduğu için vücuda gelen serbest radikalleri kolayca etkisiz hale getirir. Üst ve alt solunum yolunda oluşan enfeksiyonları hafifletir. İdrar söktürücü özelliği bulunan madımak otu, vücutta oluşan ödemin kolayca atılmasını sağlar. Aynı zamanda böbrekte oluşan taşı veya kumu vücuttan uzaklaştırır. Kan şekerini dengelemede de oldukça etkilidir..
Bu nedenle şeker hastaları tarafından tüketilebilir.

Mide ve bağırsak sağlının korunmasında madımak otunun yararları fazladır. Özellikle çay olarak tüketildiğinde gaz, ishal gibi sorunları gidererek bağırsakların fonksiyonlarını yerine getirir. Metabolizmayı hızlandırdığı içinde diyet yapanlar ya da kilo vermek isteyenler tarafından tercih edilen bir ottur. Sindirim sistemini düzenleyerek kilo vermeyi kolaylaştırır.

Mihrinaz beğendi.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Alt 07 Temmuz 2022, 10:57   Mesaj No:9
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11841
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

İyiki getir götürleri var bunların. Az ot ye sebze ye mineral vitamin girsin vücuduna. Dürüm yemekten beyniniz hamurlaşacak Ben 40 a kadar kuzu yedim 40 dan sonra kuzunun yediğini yemem lazım. Bu şekil beslenmeyle aile bütçesine katkım da inanılmaz

Sağolasın editim ne güzel verdin receteyi
su damlası beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Fırında Sebzeli Et Yemeği Tarifi su damlası Et Yemekleri 4 05 Nisan 2022 21:56
"Semizotu Yemeği Tarifi "/medineweb su damlası Sebze Yemekleri 0 25Haziran 2018 09:44
Evliliğin Ilanı Ve Def çalınması VELİME (Düğün Yemeği) MERVE DEMİR Evlilik-Nikah Konuları 0 14 Nisan 2009 10:07
Hanefi mezhebinde orucun vakti ve sahur yemeği MERVE DEMİR Oruç-Ramazan 0 11 Nisan 2009 20:23
Alevilerin yemeği ve kestikleri hayvanların eti yenir mi? KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 0 09 Nisan 2009 00:53

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.