Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi:  13 Temmuz 2012 (16:31), Konuya Son Cevap : 13 Temmuz 2012 (16:31). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Temmuz 2012, 16:31   Mesaj No:1
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İslam ve Portakal Suyu

İslam ve Portakal Suyu

İslam ve Portakal Suyu

Yıllardır İslam kelimesi birçok kelimeyle yan yana getirilerek paneller, konferanslar düzenlenmiş, kitaplar yayımlanmış, televizyon programları yapılmıştır. “İslam'da Kadının Yeri” ya da “İslam ve Demokrasi” en meşhurlarıdır bunların. Bu toplantılarda misafirlere genellikle portakal suyu ikram edilmiştir. Nedense hiç kimse konuşmaları dinlerken ya da konuşma sırasının gelmesini beklerken bu portakal suyu üzerine düşünme ihtiyacı hissetmemiş, portakal varken, bunun da suyunu çıkaran bir dünya görüşünü irdeleme hassasiyetini gösterememiştir.

Bütün bu paneller yapılırken, dünyanın tenhasında bir adam, portakal suyu içmeyi reddeder. Oysa portakal suyu haram değildir, hem içinde C vitamini vardır. Kendisini aşırı olmakla eleştirirler, bu tepkisini anlamlandıramazlar. Fakat o, portakalla arasına aracı girmesini istemez; portakal sıkma makinelerini reddeder. Portakala dokunmayı sevmektedir. Tanrı'nın adıyla, kendi elleriyle soymaya devam eder söylenenlerin kabuğunu. Bunun bedeli ağır olur. Portakal suyu ve portakal sıkma makinesi satıcılarının saldırısına uğrar. Aleyhinde uluslararası bir kampanya düzenlenir. Milyonlarca insanın portakal soymaya vakit harcayıp dünyadan geri kalmasına sebep olduğunu söyleyerek saldırırlar ona. Oysa asıl neden satışların düşmesidir.

O ne yapar peki? Portakal soymaya devam eder. İnsanlara portakal soymayı (Müslüman'ca düşünmeyi ve dokunmayı) öğretir, soyduğu portakallardan eşine, çocuklarına, torunlarına, arkadaşlarına ve misafirlerine ikram eder. Hatta bununla da kalmaz, yemeğin yavaş yenmesi gerektiğini, hızlı yenilmesi durumunda yemekten tat alınamayacağını ve hızlı yemek yemenin vücuda bir faydasının da olmayacağını söyler. Batılıların hız üzerine kurulu hayat tarzını çocuksu bulur. Tebessüm eder. Her şeyin yavaş yavaş hakkını vermeye çalışarak yaşamaya devam eder.

O, portakal soyup etrafındakilere ikram ederken, insanların büyük bir kısmı adetlerini değiştirmiş, güne portakal suyu içerek, C vitamini alarak sağlıklı başladığını düşünür hale gelmiştir. Diğer yanda ise küçük bir azınlık ise bütün yeni adetlere toptan karşı çıkar. Bu iki grup dışında bir grup daha vardır ki, bunlar da portakal sıkma makinelerini kendileri üretmeleri gerektiğini, yaksa sürekli Batıya mahkum kalacaklarını söylerler. O, bunlara da iltifat etmez; çünkü her şeyin suyunu çıkaran insanlarla rekabet edecek değildir, etmez de. Bu insanlarla rekabet edememekten değil, etmekten korkar.

İnsanların çoğu bu makinelerin hayatı nasıl da kolaylaştırdığını, nasıl üstün özelliklere sahip olduğunu büyük bir hayranlıkla anlatırken, bu makineleri yapan kendileri olmadığı için de kendilerini “geri kalmış” görürken çok önemli bir noktayı gözden kaçırırlar. Bu makineler portakalın suyunu çıkarırken, diğer yandan insanın ihtiyacı olan portakal liflerini çöpe dönüştürmektedir. Böylece insanın sindirim sistemi için çok gerekli olan lifler, bu üstün teknoloji tarafından çöp haline getirilmekte, lif eksikliği insanlarda sindirim problemi olarak center çıkmaktadır.

Portakal bahçesi olan insanlara ne satabilirsiniz ki? Sizi önce portakal suyunun çok önemli bir şey olduğuna inandırırlar. Filmlerde, reklamlarda güzel kadınların güne portakal suyu içerek başladığını görürsünüz. Daha sonra gazetelerin arka sayfalarında kimi haberler çıkar. Bir bardak portakal suyunun insan sağlığına çok faydalı olduğu şeklindeki haberlerdir bunlar. Sonra size portakal suyu ve portakal sıkma makinesi satmaya başlarlar. Asitli içeceklere karşı çıkar, kendinizi doğal biri zannedersiniz ve meyve suyu içmeye başlarsınız.

Estetik yalanlardır bunlar! Çünkü asıl faydalı olan portakal suyu değil, portakaldır. Hem ne ilginçtir ki, asitli içecekleri de meyve sularını da aynı firma üretmektedir.

Filozof Feyerabend, hayatını anlattığı vakit öldürmek adlı kitabında, gençliğinde nazi ordusuna katılmasının nedenini şöyle açıklar: “ideolojik bir nedenim yoktu, benim nedenim estetikti.” Feyerabend, üniformaları içinde Nazi askerlerinin daha şık durduğunu, daha etkileyici konuştuklarını ve daha güzel yürüdüklerini düşünerek onlara katılmaya karar vermiştir. Bu estetik tercihinin bedelini ağır öder Feyerabend; savaşta belden aşağısı felç olur ve hayatı boyunca koltuk değneklerine mahkum kalır.

İdeolojinin değerini yitirdiği günümüzde insanların tercihleri estetiktir. Gösterişli bir hayat istemektedir insanlar, en çok önem verilen budur. İyi görünmek iyi olmaktan daha fazla önemsenir olmuştur. İyi görünmek üstüne kurulan bu gösterişli hayatlar; görüldüğü, sanıldığı ve iddia edildiği gibi makul, rasyonel ya da bilimsel temeller üzerine kurulu değildir. Her tarafta estetik yalanlar ve yanlışlar yön vermektedir hayata. Bunu portakalla bakarak bile görebilir insan.

Bize düşen, günümüzde teknolojinin Firavungillerin bir ilizyonu olduğunu görerek ve göstererek portakalı savunmak!

Asıl estetik olan portakaldır.

"İbrahim Paşalı'nın Öğle Uykusu adlı kitabından " ALINTI
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yumurta Akı ve Yanık Tedavisi Pratik / Faydalı Bilgiler FECR 0 81 14 Ekim 2023 13:25
Düğünlerimiz İslam'ın neresinde? Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 1 260 02 Ağustos 2023 17:34
Mezuniyet Programı mı Meyhane Açılışı mı Belli... Adap-Edep-Ahlak FECR 0 171 13Haziran 2023 12:35
Evinize Kem Gözlü Ahmak Bir Adamı Davet Eder... Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 4 201 05Haziran 2023 11:15
Bizi Allah'tan Alıkoyan Kaç Şeyi Hayatımızdan... Muhtelif Konular FECR 0 181 10 Nisan 2023 21:38

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kral Portakal Çarli - Serdar Yıldırım Serdar102 Makale ve Köşe Yazıları 0 15 Eylül 2023 20:21
Yüzü suyu hürmetine Emekdar Üye Dua Bölümü 2 30 Ocak 2023 14:45
Portakal, misk ve Kur'an TufeyL Kur'ân-ı Kerim Genel 5 02 Aralık 2022 23:27
"Portakal Tatlısı Tarifi"/medineweb mutfağı su damlası Tatlılar 0 28 Mart 2018 12:22
Maydanoz suyu uyarısı EyMeN&TaLhA Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 1 18Haziran 2013 12:30

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.