Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi Beytül Ahzan,Açılış Tarihi:  13 Temmuz 2014 (14:55), Konuya Son Cevap : 13 Temmuz 2014 (14:55). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Temmuz 2014, 14:55   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Beytül Ahzan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Beytül Ahzan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 44651
Üyelik T.: 03 Temmuz 2014
Arkadaşları:13
Cinsiyet:bayan
Memleket:istanbul
Mesaj: 632
Konular: 96
Beğenildi:41
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart !!! Sanalda Kadın Erkek chatleşmesi !!! (Müslüman ALLAH c.c. icin dikkat et..)

!!! Sanalda Kadın Erkek chatleşmesi !!! (Müslüman ALLAH c.c. icin dikkat et..)

Ey Peygamber Hanımları! Siz kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz.Eğer (' tan) korkuyorsanız (yabancı erkeklere karşı perde arkasında) sözü yumuşak söylemeyin ki kalbinde hastalık bulunan kimse kötü ümide kapılmasın.Güzel ve münasip sözler söyleyin."

Ayet-i kerime Peygamber Efendimizin üstün zevcelerine hitaben bütün ümmet kadınlarına üstün adabı hatırlatmaktadır ezvac-ı tahiratşeref ve iffette imamlar mesabesinde oldukları için muhatab olmuşlardır. Müslüman bir kadınkelimeleri köşeletipadeta erkeği kendine avcı kılacak derecede söyleşmemelidir.

Müslime bir kadının konuşma esnasında sesini inceltip muhatab olan erkeği tahrik etmemesisesini değiştirmeksizin tabi olan sesiyle konuşmasıve konuşurken de adaba aykırı lakırdılaf atma gibi tavırlarda bulunmaması gerekir ki buonun iffetininmensup olduğu ailesinin şerefinin ta kendisidir.

İcab ettikçe kadın Azze ve Celle ' nin hoşuna gidebilecek tabii sesiyle konuşabilirlakin konuşmakta tahrik edici olmamasıyani kalbinde HASTALIK olan yahud psikolojik olarak hemen mağlup olabilecek erkeklerin tahrikine sirayet edilmemesi için ma' ruf söz söylemesi mecburdur. Evetbu ayet gayet açık.. Eğer bir bayan bir erkekle konuşmak istiyorsa bu ayeti asla aklından çıkarmasın. Chat ortamında kişilerin yüz ifadesini görmek mümkün değildir Bu bir..

kincisieğer evliya değilsenizkarşınızdakinin kalbinin hasta mı sağlam mı olduğunu asla bilemezsiniz ki bu çok önemli. Karşınızdakiyle ' siz' diye hitabederek konuşsanızah ne kadar kibar' diye etkileneblir' sen' diye konuşsanız ' neden benimle samimi konuşuyor' der.Ne basit bir kelime değil misiz ya da sen...

Fakat ne bilebilirsiniz ki karşınızdaki emin bir insan mıdırkalbi sağlam mıdırnasıl konuşacaksınıznasıl hitab edeceksinizöyle kelimeler seçmelisiniz kiayetin hükmü yerine gelsin.

Hiç tanımadığınız karakterini bilmediğiniz biriyle sanırım doğru kelimeleri seçerek konuşmak zor olsa gerek. Böylece chatte bir bayanın bir bayla sohbet etmesibüyük bi sorumluluk altına girmesi demektir. Eğer karşısındaki erkek etkilenirseola ki tebliğden başka hiçbir şey söylememiş olsungene de kalbi hasta ise etkilenebiliro zaman bunun günahı acaba kimedir? Bu durumda bayanlara söyleyeceğim şu: illa chat yaparak tebliğ yapmak istiyorlarsabayanlarla konuşsunlar. Tabii bulabilirlerse...

Deneyenler diyor ki:bayanlar bayanlarla konuşmuyor arkadaş... ! Tabi bu aradabayan sandığınız biri bayan olmayabilir de. Tanımadığınız insanların aklında kalbinde ne var bilemezsinizdürüstlük ise...peh! Güldürmeyin beni...Biz insanlarda koskoca bir nefs varken mi?? İkinci bir husus:Kadınların cihadı(ayet ve hadislerle sabittir) vakarla evlerinde oturmalarıdır. Şimdiinternetle(yani chatle) insan evinden çıkarbaşkalarının evlerine misafir olur.

Fiziksel olarak değilse de sanal olarakama sonuçta çıkmıştır. Bunun yorumunu kendiniz yapın hanımlar... Bırakın bazı sahalarda tebliğ erkeklere kalsın. Zira dış dünyasanal da ve reeldeörneğin çalışma ortamlarındaçarşıda pazarda sokaktadükkandaokullarda ve chatte zorluklarla dolu. Zayıf olan kadın nev' ine göre değilkayıp gitmek işten bile değil. Böyle olmasaydıkadının cihadı evindedir denmezdi. Yani bilfiil kadının karşı cinsle muhatab olmasısakıncalı görülmüş kisakındırılmış.


Arkadaşlarkusuruma bakmayınişin gerçeği bubiz hanımların chat ortamında verimli bi şekilde tebliğ yapabilme imkanımız yok gibi görünüyor. En güzeli eğer insanlara ulaşmakbişeyler anlatmak istiyorsanızönce kendiniz okuyun öğrenin ve okuduklarınızı önce aile iyalinizeçocuklarınıza aşılayınsonra da eğer vaktiniz kalıyorsaincilere yazınya da başka mail gruplarına. Chatte bir saat iki saat harcayarak en fazla iki üç kişiyle konuşursunuzamagruba yazacağınız bir maili yüzlerce kişi okuyabilir. BU TAVSİYE BAYLARA DA GEÇERLİ TABİ Kİ..


Evetsıra geldi beyefendilere:

(yarım saat aradım ama hangi kitapta okuduğumu bulamadımkaynak veremiycem o yüzden); Emir-ül Mü' mininHalife Ömer Bin Abdulazizradıyu anhtebaasından kendisine gelip nasihat isteyen birine şöyle der:

"...ilim için dahi olsa asla kadınlarla tenhalaşma..."


Birebir karşılıklı konuşmalarda chatgayet tenha bir ortam değil midir? Evlerinizde haremlik selamlık uygularkenchatte kalkıp hanımlarla sohbetin ne alemi var değil mi? Bu da bir çeşit sanal ihtilat olmuyor mu? Ayrıcasatlerce bilgisayar başında oturup aileyi bi kenara itenlere ne demeli?

Adam eşini yalnız bırakıyoreşiyle hüsn-ü muaşeret edeceği yerdeona arkadaş olacağı yerdegidiyor bilgisayarla arkadaşlık ediyor. Fıkıh kitaplarını açın bakınbir adamıngeçim sağlama haricinde çarşı pazarda boş vakit geçirip eşini ihmal etmesionu yalnız bırakması caiz mi değil mi?e şimdi artık dış dünya sanallaştı... Hükümleri buna göre değerlendirin.

Bi kereen büyük hatamıztebliğe ' evden' başlamak yerine ' el-den' başlamak....Evdekiler dururkeneh nefsimize de hoş geliyorönce ellerle uğraşıyoruz. Peki evde tebliğ nasıl olur?Oturup fıkıh dersi vermekle mi? değil elbetusulüne göre hüsn-ü muaşeretleyani çoluğu çocuğuyla hoş geçinmeklesohbetlekarşısına alıp konuşmakla... Kişinin ailesiyle hoş vakit geçirmesi çok büyük sevaplara vesiledir. Önce aile sonradiğer yakın çevresonra da uzak çevre gelmeli...


Şimdisayın babalarelinizi vicdanınıza koyun ve itiraf edineşinizle çocuğunuzla mı daha çok meşgulsünüzyoksa bilgisayarınızla mı?... (sayın babalar diyorumçünkü genelde çevreden gelen şikayetler babaları hedef alıyor...) Bilgisayar tıpkı tv gibidaha çok erkekleri esir alıyor.

Bazı vızıltılar duyar gibiyimya da ' iç itiraflar' ;" e benim eşim benimle ilgilenmiyor ki ben de o yüzden chatlerde sürünüyorum.." etmeyin yawsiz ilgilendinizde mi sanki?.. insanların kadın olsun erkek olsunilgiye karşılıklı olarak ihtiyacı vardırsiz verirsenizalırsınız da...

Arkadaşlıksevgiyi paylaşmak gibi şeyleri çok esefle söylüyorum ki tv ve bilgisayar hastalıkları öldürüyorgüzelim aile yuvaları buzdolabına dönüyor adeta. Bundan ahrette sual olmaz mı arkadaşlar?... Bir iki örneğe rastladımchat yüzünden kocasının yüzünü göremeyenler varağlıyo kadın yawyazıktır...


Bekarlara gelincebay ya da bayan onlar da evlilik hayali ilechatte önce karakter tahlili yapıp sonra da tanışmak..

Eh tabi tanıştıktan sonra sükut-u hayalçünkü iki taraf da tam dürüst davranmamıştır.ayrıca karşı cinslerin birbirlerine tiplerini tarif etmeleri caiz olmazzira yabancı bir erkeği kadınınyabancı bir kadını da erkeğin hayal etmesihayalinde canlandırması caiz değildir.alın bakalım işte bi haram daha...

Hem gençlerbi kere sanal dünyada insanlardan dürüstlük nasıl beklersiniz ki gazetelerden okuduklarımıza göreçeteler dahi varinsanları chat yolu ile türlü felaketlere götüren.baştan sona herşeyi yalan söylese karşınızdaki asla bilemezsiniz...

Aman dikkatchatte tanışılan bi kişiyle evlilik hayali kurulmaz bu kadar da hayalperest olmayınartık milenyumdayızdünya acımasızlaştıgüven duygusu öldü...romantizm ise ...O da ne? Ama varchatte tanışıp mutlu bi yuva kuarnlar demeyinbu sadece bir kumar olur.O ancak binde bir... Binde birin size isabet etmesini mi bekliyorsunuz yani? gerçekçi olalım lütfennnn gerçekçiii.

Tebliğ konusuna gelincetebliğ her yiğidin harcı değildir.Biliyorsan öğretirsinbilmiyorsan avlayacağın yerde avlanırsın. Her taraf İslam düşmanları ile dolu. Öyle sorular sorarlar ki bunlareğer itikadi meselelerde sağlam bilginiz yoksaeyvaahhh yandınız demektir... Aklınıza otuz çeşit vesvese takılır korusun. Bi de işin şu yönü var yanlış bilgi vermekeh bu da daha büyük bi sorumluluk.


Ayrıca fikrinde sabit olan ve karşısındakine onu aşılamaya çalışan ' taraflar' saatlerce konuşsa da hiçbiri diğerini chat ortamında ikna edemez.olacak iş değilancak havanda su dövülmüş olur.adam zaten fikrini isbat için gelmişsıkı da hazırlanmışikna olması çok zor...

Evet arkadaşlarlaf uzadıama chat gerçeği aslında bu kadarla da bitmiyorchat vakti öldürmekten pek de öteye geçen birşey değil.Ve korkarım çağımızın tehlikeli hastalıklarından biri haline gelecekzira öldürdüğü şey sadece vakit de değilinsanın ailesiyle akrabasıyla arkadaşlarıyla ilgisini hatta sevgisini de öldürüyor.

Şimdihangi iş olursa olsunyapılmasındaki zarar faydasından çoksa o iş yapılmamalıdır.hele harama girmekten kendinizi koruyamayacaksanız o işi asla yapmamalısınız.

Buna göre tüm chatçiler;elinizi vicdanınıza koyupharam üzerinde mi yoksa helal üzerinde mi istikametiniz bi bakın... Şer şerdirehven-i şer diye bişey olmaz.tebliğ farz-ı kifayedirayrıca bi sürü tehlikesiz yolları vardır...

Havanda su dövüyorsanızçıkın şu chattenonun yerine daha faydalı bişeyler yapabilirsiniz: Kur' an okuyunkitap okuyunmail yazın... İnternette faydalı siteleri dolaşın... Ya da Yatın uyuyun Hiç olmazsa sabah namazına kalkmak kolay olur...


Bilgisayarin hayatimiza girmesiyle bazi insanlarin davranislarini düsüncelerini konusmalarini kisaca yasayayisini da bilgisayara göre degistirdigini görür olduk.

Televizyonu bilgisayardan seyretme kur' an-0 muzigi bilgisayardan dinleme ezan saatlerini bilgisayar uyarisi ile ogrenme evdeki esyalari bilgisayara Gore duzenleme bilgisayar vasitasiyla arkadas bulma ve muhabbet etme vs. vs. vs... islevi ve maharetleri acisindan bilgisayar hayatimizin bir parcasi oldu.

Bilgisayar o kadar �biz� oldu ki; aile okul ve arkadas hayatimizi degistirdi. Hele hele internette bagliysa bilgisayar sorma gitsin. Bir curcuna ki anlatmakla bitmez. Her turlu (hayir er fark etmez) siteye giris imkani sagladigi gibi cikisi olmayan bir maceraya surukler insani aslinda. Bunca bilgisayar kullanicisinin yine internet ortaminda bulustuklari dertlestikleri bir yer vardir elbet (her kurum veya kurulus calisanlarinin bir araya geldigi eglendigi Lokal�ler gibi). iste bizde bu yazimizda �internet lokallerinden� yani kisa adi cet�ten bahsedecegiz.

�Sosyal hayat da ne demek� cumlesi onlar tarafindan cok sevgi kullanilan cumleler arasindadir. Yasadigimiz hayattaki sorunlari bir kenara birakarak cet odalarindaki olaylari ve sorunlari onemseyen insanlardir. Orneklerini hep cetten verirler. Orada yasadiklarindan anlatirlar.

Genelde soze; �Soledigin bu konu gecen cette basima geldi� seklinde baslarlar. Onlarin sosyal hayatlari sanal dunyadir. Sosyal hayat ise onlara Gore sanaldir. Kullandiklari dil de cette kullandiklari dildir. �Tamam� yerine �okkee� kelimesini kullanirlar.

Ancak cetten anlamayan insanin bu konusma tarzindan bisi anlamadigi her halinden bellidir. Namaz kilarken arkadaslariyla muhabbet ederken yemek yerken tatildeyken hep cetteki sorunlar kafasini mesgul eder. Hatta bazilarinin yanlislikla 4 rekatlik namazlari 5 rekata cikardigi vakidir. Gercek hayatta onlarin ne oldugu onemli degildir.

Cette karizmatik olmalari yeter de artar bile. Hayatinda olamayacagi kadar guclu yakisikli bilgili ve muslumandir. Ve o dunya insanlari onu ole tanimaktadir. Onun icin bu karizmanin cizilmesinden daha kotu bir durum yoktur. Bilgisayar bunyesinde yasadiklarindan cogunun arkadasi yoktur. Bundan ziyade zaten cevresiyle pek iliski kurabilen biri degildir. Onlar icin cetteki arkadaslari yeterlidir.

islami kanallarda ise bu durum daha da farklidir. Florte dinen cevaz verilmediginden kiz arkadaslar burada �abla kardes baci namusum� adini almistir. Bir zaman sonra isimle hitap etmeler �Karsilikli konusmamizda dinen ne sakinca olabilir ki� demeler �yolda seni gormemle resmini bana gostermen arasinda ne fark var ki� seklindeki cumlelerle resim istemeler
�va kiz kardesim seni cok merak etti bakmak istiyor resmine� deyip yalan soylemeler kendini gostermektedir. Resimler alinir gonderilir.

Eger kiz veya erkek begenilmezse �cok samimi bir dost ifadesi var yuzunde senin� denilerek karsi tarafin begenilmedigi ifade edilir. Begenilmisse �gozlerin cok guzelmis� �basortunun rengi en sevdigim renk� �ne guzel gulmussun sahibine bagislasin hehehe� gibi sirnasma ifadeleri gozlenir.

HELE BİRDE BAYAN AVRUPADAN İSE HİC FARKETMEZ EVLİ DUL CİRKİN çünkü O AVRUPA DEMEK (!) in enteresan tarafi bu samimiyet ilerledikce asiri derecede hoslanmalar ve bu isi resmiyete dokmek isteyenler cikmaktadir.


Bu iliskiye dini bir kimlik kazandirmak icin genelde ilk teklif erkek tarafindan gelir ve �nikah kiydiralim� der. Kiz buna ezelden razidir. Kiz tarafindan geldigi de vakidir. Nikah kiyacak hocalar aranir. Ama kimse buna razi gelmez. isi tatliya baglayamayanlar genelde ilerde yapariz insa diyerek nikah meselesine ara verirler. Cette nikah olur mu? Bilmem vi ben olmaz dedim. Bir de siz sorun bakalim olur muymus.


ya dedikoduyla ya daha guzel sozler soyleyen baska birinin ortaya cikmasiyla yada taraflardan birinin telefon faturasini yatiramamasi sonucu baglantinin kesilmesiyle olur. Erkek veya kizin anne-babalari tarafindan durum fark edildikten sonra dayak yiyerek iliskiye mecburiyetten son vermeleri cok az gorulen bir bitis seklidir.

Basta da söyledigimiz gibi bir curcunaki anlatmakla bitmez. Yazilacak eklenecek cok sey var elbet. Yazimizdan kendisine pay çikaranlar olacaktir. �Ben böyle yapmiyorum ki� diyenler olacaktir. �Evet bu benim iste� demesede aslinda ta kendisi olanlar cikacaktir.

Uzulerek belirtmeliyim ki yukarida anlatmis oldugumuz hadiseler kisiler ve karakterler cet dedigimiz bu lanet ortamda vardir ve olacaktirda...

iyiler gercekten muhterem olanlar samimi muslumanlar amaci gayesi ALLAH(c.c.) rizasi olanlar gercekten Müslüman olup MÜSLÜMAN özelliklerini tasiyanlar... Onlar eli opulesi kimseler... Onlar bu ortamda azinlik olanlar... Onlar haklarini helal etsinler.
(İmdat Sezer)




__________________
Rabbim..
namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Beytül Ahzan 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
"Sevdasını Satanları Vurmak istiyorum tâ... Gönülden Dökülen Nağmeler Beytül Ahzan 0 1715 15 Şubat 2015 00:40
".. Bulutların Ağladığı Mevsimdeyim .." İlahiler/Ezgiler Mihrinaz 2 1849 11 Şubat 2015 00:46
" S u s m a k .." Gönülden Dökülen Nağmeler su damlası 3 1978 09 Şubat 2015 20:02
"A l d a n d ı .." Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler İslaminesil 3 1974 23 Ocak 2015 20:23
"O k u .." Bilgi Dağarcığı ali70 2 2094 10 Ocak 2015 14:57

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kadın Erkek Arkadaşlığı Üzerine!.. Leyl_Işıkları İslamda Kadın ve Erkek 55 11Haziran 2021 07:49
Kadın mısın yoksa Erkek mi? enderhafızım Makale ve Köşe Yazıları 0 16 Aralık 2013 14:14
Kadın-Erkek Birbirine Eşit midir? Kadın ile erkek eşit midir? KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 3 16 Mart 2013 21:02
Bir Kadın Kocasının Erkek Kardeşi Ile Yalnız Kalabilir Mi? MusabBinumeyr Evlilik-Nikah Konuları 0 27 Mayıs 2012 23:19
Evlilikte kadın gül olursa erkek bülbül olur MERVE DEMİR Evlilik-Nikah Konuları 0 13 Nisan 2009 22:32

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.