Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi:  28 Temmuz 2014 (14:48), Konuya Son Cevap : 25 Temmuz 2017 (08:05). Konuya 8 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen FECR
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 28 Temmuz 2014, 14:48   Mesaj No:1
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Boykot İmanın Esaslarından Biridir!

Boykot İmanın Esaslarından Biridir!

Boykot İmanın Esaslarından Biridir!
Boykot, sadece ekonomik yaptırım ve siyasal terbiye aracı olmayıp, aynı zamanda itikadî bir mahiyet taşır.
Zira inanmak, “la” yani ret ile bir başka deyişle boykot ile başlar. Allah’ın dışındaki ilahları reddedip, şeytan, tâğut ve kâfirlere ait inanç başta olmak üzere kültür, hayat biçimi, şekil ve değerleri reddetmeden/boykot etmeden nasıl sahih bir imana sahip olunabilir ki?

Aslında boykot hayat biçimimizin en vazgeçilmez unsurlarından biri.

Mesela Hz Peygamber (s.a.v.) ve Mekkeli Müslümanlar ne için ablukaya/boykota maruz bırakılmış iseler, bugün Filistin halkı da aynı gerekçelerle benzer zulümlere maruz bırakılıyor.

Gazze’yi aç-susuz bırakıp, ölüm kusan Yahudi ile Mekkeli müşrikler arasındaki tek fark zamandır. İkisi de gerçekle, hakla, insanî değerlerle savaşıyor, inançlarının gereği olarak İslam’ı ve Müslümanları boykot ediyorlar.

Onlar, İslam ve O’nun inşa etmek istediği ahlakî ve itikadî değerlere ‘la’ diyerek açık bir şekilde boykot ediyorlar.

Oysa biz kavramların gerçek anlamlarından bihaberiz.

Boykot köken itibariyle Fransızca bir kelime olup; bir işi, bir davranışı yapmama kararı alma, bir kimse, bir topluluk veya bir ülkeyle amaca ulaşmak için her türlü ilişkiyi kesme yahut da bir direniş eylemidir.

Nasıl ki Filistinliler, Yahudi zulmüne karşı direniyor iseler her bir insan, özelde ise her bir Müslüman, İslam’a ve insanlığa yönelik kurşuna dönüşen her türlü mal ve hizmeti boykot etmeli. Hiç şüpheniz olmasın ki bu da bir nevi cihaddır.

Boykot bir direnme, başkaldırı biçimi, var olma şekli, cehd yöntemi ve dava meselesidir.

Zalim ve kâfire karşı, Müslüman yahut da zalim olmayan başka bir insanın ürünlerini tercih etmek, herkesin üzerinde bir yükümlülük ve mükellefiyettir.

İnsanlar yaptıkları her şeyden hesaba çekileceklerine göre, yapmaya güç yetirip de yapmadıkları, yapmak istemedikleri her şeyden de hesaba çekilecekler.

Her devirde ve özellikle de modern dünya Müslümanları, batıla ‘la’ demeyi imanın esasları arasına katmadan, şirkten, haramlardan ve şüphelilerden korunamaz.

Müslüman’ın malı varken, bir Yahudi’nin malını tercih etmek, zalim ve düşmanla işbirliği yapmak değil de nedir?

Yahudilik dünyevileşmenin zirvesidir. Onları en çok korkutan mal ve can kaybıdır. Bunca yüksek teknolojiye rağmen, Gazze’de üstün gelememesinin tek nedeni, ölüm korkusu.

İtiraf edelim, günümüz Müslümanları içinde aynı korkular geçerli değil mi? Bu da, Yahudileşme yolunda hayli yol aldığımızı göstermez mi?

Yahudi’yi boykot ederken, içimizdeki Yahudiler ve Yahudileşmiş münafıkların ürünlerini de tercih etmemeli elbet...

Boykot, modern zamanların en güçlü silahlarından biri olup, doğru ve güçlü olarak kullanıldığında inanılması güç bir etkiye sahiptir.

Düşünün, daha geçtiğimiz yıl Türkiye’nin batı silahları yerine, Çin silahlarına yönelmesi, NATO başta olmak üzere batının aklını oynatmasına yol açmış, gizli ve açık baskılar uygulanmıştır.

Vietnam Savaşı nedeniyle ekonomisi büyük zarar gören Amerika’nın para basarken karşılığında altın bulundurma ilkesinden vazgeçmesi üzerine; Fransa, İtalya ve Suud liderleri bir araya gelip, altına endeksli ve altın karşılığı olan yeni bir para meydana getirmek istemişti. Bu girişim doların boykot edilmesi demekti...

Amerikan doları olarak bilinen paranın gerçek sahibi olan Yahudiler, Suud Kralı Faysal’ı, İtalya Başbakanı Aldo Moro’yu öldürttüler, Fransız Cumhurbaşkanı ise canını zor kurtardı.

İleriki yıllarda bu cinayetlerin baş aktörlerinin baba Bush ve Yahudi Henry Kissinger olduğu ortaya çıkmıştı.

Görülüyor ki boykot, dünyaya tapınan Yahudiler ve kapitalizmi kontrol etme konusunda etkinliği çok yüksek bir araç olduğundan iyi planlanması, samimiyet ve inatla sürdürülmesi gerekir.

Fili ısırmaya kalkan sinek gibi olmamalıdır. Fil bile olsanız, binlerce kuşla asla mücadele edemezsiniz. Kapitalizmin açısından boykot da böyledir.

Bugün sadece bir hafta herhangi bir firmaya yönelik boykot başlatsa, o firma iflas etmeye mahkûm olur. Bugün Müslümanlar, kredi kartları ve POS’larını iptal etseler, vallahi Yahudiler, Filistin’de ya barınamazlar ya da asla cinayet işleyemezler.

Çünkü kredi kartı sistemi, iki büyük Yahudi baronun en büyük gelir kapısıdır. Yalnızca gelir değil, aynı zamanda insanı izleme, alışkanlıklarını kontrol etme, yönetme ve yönlendirme silahıdır. Kredi kartı, dolayısıyla POS’ları ve hibrit tohumlarını almayı bırakırsak, Siyonizm en büyük, en etkin ve en güçlü silahını kaybeder.

Şayet Müslümanlar birlik olup bunu başarırlarsa, emin olunuz Yahudileri ayakları altında ezerler. Bundan kuşkusu olanlar, modern dünya ve Yahudi planlarından bihaber kimselerdir.

Burada işlediğimiz Yahudilik, bir kavimden ziyade kavmi de içerisine alan ifsat fikriyatı ve çağımızın şeytanî düzenidir. Bu bedbahtsızlığın günümüz temsilcilerinin tamamına yakını Alman asıllı Yahudilerdir. İsrail adlı terör örgütünü kuran, kuruluş sermayesini sağlayan ve halende finanse etmeyi sürdüren bu Yahudilerdir.

Bizi aptal, ahmak ve fakir Yahudilerle mücadele ettirirken, kendisi onların arkasına sığınıp, yeryüzünü, insanı ve inançları ifsat etmekle meşgul…

Bu yüzden düşmanı ve onun zaaflarını bilmeden yapılacak duygusal eylemler başarılı olamaz. Dün basit bir aparat almak için Türkiye’nin en yaygın marketine girmek zorunda kaldım. Kasada benden önce alışveriş yapan, yakışıklı sakallı genç ile benden sonraki çarşaflı genç hanımda büyük boy CocaCola aldılar.

Kucağından bir yaşlarında bebesi de olan çarşaflı hanım aynı zamanda çörekotu da almıştı. (Oysa o marketteki baharat ve bakliyatlara baktığımızda radyasyon verilmiş ürünler olduğunu görürüz.)

Bu tablo bize inancımız konusunda Yahudiler ve diğer kâfirler kadar samimi olmadığımızı gösterir. Bunca gelişmeye rağmen bırakınız boykotu, kola içmeyi sürdürmek akıl ve izanla bağdaşır bir şey mi?

Bir Müslüman, düşmanları ile nasıl işbirliği yapabilir? Bilmemek mazeret mi? Hele bu çağda bilmeme diye bir şey söz konusu mu?

Yahudileri boykot etmek için, birilerinin otoritesi olan İsrail’den mi izin alacağız? Yoksa bizlerde Yahudileri boykot edecek yürek ve iman yok mu?

Mesela Türkiye’de patronu Yahudi olan bir cep şirketi var. Diğerlerinin uygulamaları Yahudi’ninkinden farklı değilse de, biz yinede tercihlerimizi gözden geçirmekte bu kadar aciz miyiz?

Çiftçimiz tamamına yakını Yahudilerin olan nesepsiz ve pis hibrit tohumları terk edip, nesebi sahih, halis ve verimli geleneksel tohumlara yönelemez mi?

Biz Müslümanlar, devlete Yahudi’nin bizi kısırlaştırmak ve köleleştirmek için geliştirdiği bağımlılık yapıcı güçlü bir silah olan hibrit tohumları yasaklaması için baskı yapamaz mıyız?

Ya da Müslümanlar, hibrit tohumlarla üretilen sebze meyveyi satın almayı reddedemez mi?

Yürekliysek, haydi vira Bismillah!

Boykot meselesine yine devam edeceğiz İnşaallah!

KEMAL ÖZER

kemalözer.com
Mihrinaz beğendi.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yumurta Akı ve Yanık Tedavisi Pratik / Faydalı Bilgiler FECR 0 87 14 Ekim 2023 12:25
Düğünlerimiz İslam'ın neresinde? Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 1 271 02 Ağustos 2023 16:34
Mezuniyet Programı mı Meyhane Açılışı mı Belli... Adap-Edep-Ahlak FECR 0 179 13Haziran 2023 11:35
Evinize Kem Gözlü Ahmak Bir Adamı Davet Eder... Adap-Edep-Ahlak Esma_Nur 4 211 05Haziran 2023 10:15
Bizi Allah'tan Alıkoyan Kaç Şeyi Hayatımızdan... Muhtelif Konular FECR 0 190 10 Nisan 2023 20:38

Alt 29 Temmuz 2014, 07:53   Mesaj No:2
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Boykot İmanın Esaslarından Biridir!

Yahudi'nin en büyük değişmez zaafı maddiyattır/midedir.bunu Hz. Musa döneminden beri görüyoruz. Yahudilere Hz. Musa duası ile gökten indirilen "men ve selva" yani kudret helvası ve bıldırcın eti...Yahudi'nin Hz. Musa'ya isyanı bir süre sonra patlak veriyor. Soğan yeşillik sarımsak da isteriz...bu günkü gibi ırak yetmez Mısır'ıda Suriye'yide orta doğuyu da Afganistan'ıda isteriz gibi...
kaynuka kureyza beni nadir Yahudilerinin de kuyumculuk kapitalizm küresel sermaye borsa ekonomi ile tabir edilen ekonomik güç ile o dönemin ve her dönemin en büyük gücü olmaya çalışmaları hep olmuştur.
Resulullah tarafından günlerce ablukaya alınan Müslümanlara ihanet eden Yahudi kabilesi kalesine gücüne silahına güvenerek teslim olmaması. Ashabı kiram bunların bir kaç hurma ağacını kesmeye kalkışması ile Can damarları olan maddiyat zaafı bunlara teslim olmayı gerektirmiştir..
Şunu demek istiyorum : bu aşağılıkların canını/namusunu al tepkileri sınırlıdır.
ama midesine/çıkarına/parasına/sermayesine dokunma. Bu onlar için ölümdür. Tarih buna hep şahit olmuştur.

Şu an dünyanın ekonomisine borsasına hüküm eden Yahudileri şımartan en büyük güç budur. Bu güce karşı evimize almayacağımız colası tursili salçası vs. İnanın bunları dize getirmenin tek yolu. Müslümanların da imanlarını yenilemenin tek yolu aynı zamanda. Filistin sadece mazlum bir halk değil Müslümanların namusudur. Filistin davası demek namus davası demektir. Ya eşrefi mahlukat olmaya çalışır namus ve iman konusunda silkeleniriz. Yada bu aşağılıklardan farkımız olmayan birer onursuz şerefiz imansız ve celladımızdan merhamet bekleyen bir konuma razı oluruz.
iftarlar sofralarında coca cola süslemeleri ve filistine dua tam bir münafıklık profili...
Fatiha süresinde Yahudileşmeyin uyarısını bozuk plak gibi günde kırk kez okuduğumuz halde...muhatabımız olan bu ayet "ey iman edenler iman ediniz" tehdidi önümüzde durmaya devam edecektir.

iki yol var : ya bu aşağılık kavmin can damarlarını kesip laik olduğu konuma getirmek...yada bu aşağılıklardan farkımız olmayan bunların sömürüsü olmaya bunların eli ile ölmeye bunların merhametine bağlı bir köleliği kabul edeceğiz. İkinci şık şerefsizlikle eş değer. Dahası imanlı olduğunu sanıp iman yoksunu bir onursuz ümmet...

bana göre Yahudilik Yahudiliğini, şeytan şeytanlığını yapması kadar doğal bir şey yok. Bunlara küfür etmek sadece kendimizi kandırmaktan ibarettir. Soframızda mutfağımızda bunları destekleyeceğiz sonrada Allah'ım bunların belalarını ver diyeceğiz. Kuran deyımı ile buna münafıklık denilir.

şeytan kadar davamıza sadık olursak sorun kalmayacaktır.
Yahudi kadar davamıza sadık olursak sorun kalmayacaktır.
menfaatimiz imanımızdan daha cazip ise daha çok Uhud yaşayacağızdır! Uhud 'da Hamzaları yere sermeye devam edeceğizdir.
içimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak etme Allah'ım :(
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Temmuz 2014, 11:55   Mesaj No:3
Medineweb Üyesi
isimyok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:isimyok isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16614
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 63
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Boykot İmanın Esaslarından Biridir!

şu anda birçok müslümanın kullandığı iphone telefonlarda boykot malları arasına girmesi gerekiyor. abd malı israil malı sayılır bunu unutmamak gerek insanları ne kadar engelleyeblirsek o kadar kardır...
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Ağustos 2014, 12:40   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: Boykot İmanın Esaslarından Biridir!

Okunmasi icon guncel allah razi olsun
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Temmuz 2015, 12:11   Mesaj No:5
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Boykot İmanın Esaslarından Biridir!

__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Temmuz 2015, 14:47   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: Boykot İmanın Esaslarından Biridir!

Fox tvde israil kanaliymis
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 16 Eylül 2015, 21:55   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Wan
Yaş:42
Mesaj: 2.709
Konular: 316
Beğenildi:1404
Beğendi:590
Takdirleri:533
Takdir Et:
Standart Cevap: Boykot İmanın Esaslarından Biridir!

İsim:  images-3.jpeg
Görüntüleme: 17
Büyüklük:  60,8 KB (Kilobyte)
__________________
Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Temmuz 2017, 17:41   Mesaj No:8
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11839
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

Yürekliysek, haydi vira Bismillah!

Boykot meselesine yine devam edeceğiz İnşaallah!
Esma_Nur beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Temmuz 2017, 08:05   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.435
Konular: 575
Beğenildi:4525
Beğendi:6114
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart

boykotta esas olan yurda o malları sokmamaktır. ztn ülkeye girmiş raflara yerleşmiş malları boykot ettiğimizde ekonomi fena halde etkilenir..biz ne yapıyoruz bugun boykot yapıyoruz ortalık yatısınca hatta yatışmadan alışkanlıklarımıza geri dönüyoruz.toptan bir çözüm olması lazım eger tek yürek olbilirsek sesimiz dunyanın dört bir yanından duyulur. büyük marketlerin planlı bir sekılde organize oluşturması gerek hmn aklıma gelen BİM,KİM,ŞOK,A101, daha bir çok magazaların hep birlikde hareket etmeleri lazım yoksa hiç bir yere varamayız..
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bülent Arınç adalet naslardan biridir Kara Kartal Gündem/ Manşetler 0 28 Nisan 2022 12:10
Aptamili boykot ediyoruz Nebevi Sevda Duyurular/Öneriler/Şikayetler 2 13 Aralık 2019 19:44
İmanın kadarsın Rabbinde Sükutu-Ezber Sükutu-Ezber 0 29 Nisan 2017 17:59
İmanın tadı Aysima Muhtelif Konular 2 15 Mayıs 2014 04:53
İmanın Hakikati Verda_Naz Hadis-i Şerif 0 26 Kasım 2008 02:57

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.