Medineweb Forum/Huzur Adresi yükleniyor...

Medineweb Anasayfası Medineweb Forum Bugünkü Mesajlar Forum Grupları Kimler Online
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü
Üyemiz Ol Bugünkü Mesajlar Arama

Konu Kimliği: Konu Sahibi Sükutu-Ezber,Açılış Tarihi:  11 Ekim 2025 (18:21), Konuya Son Cevap : 11 Ekim 2025 (18:21). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 11 Ekim 2025, 18:21   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Sükutu-Ezber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Sükutu-Ezber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 41016
Üyelik T.: 08 Nisan 2014
Arkadaşları:10
Konular: 184
Beğenildi:2725
Beğendi:3090
Takdirleri:12796
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İnsan konuşa konuşa kirleniyor artık

İnsan konuşa konuşa kirleniyor artık

"allah'a ve âhiret günü'ne iman eden, hayır söylesin yahut sussun." diyen efendimizi bazen çok iyi anlıyorum. yine çok iyi anladığım zamanlardan birinin de içinden geçiyorum son günlerde.

birinin namusunu, diğerinin anne babalığını, ötekinin aile hayatını ve ya bir başkasının ne kadar da bizden az müslüman olduğunu diğerinin vatan sevgisinin azaldığını konuşurken sadece kendimize pay devşiriyoruz. "ben öyle değilim," demenin kolay yolunu "ama o öyle" diyerek bulduk sonunda.

insan konuşa konuşa kirleniyor artık.

kötülüğe takılıp kalmanın, kirli suyu gösterip durmanın, çamuru ağzımıza dolamaktan aldığı hazdan beslenen bir dilin içinde uzun zamandır debeleniyoruz.

birinin hatası, başka birinin övünme malzemesi oluyor. herkes başkasının yanlışını kendi haklılığının kanıtı olarak gösteriyor. artık biri hata yaparken değil, o hatayı konuşurken etrafına kalabalık toplanıyor.

kadın programlarına biraz baksanız sosyal medyada biraz gezseniz görüyorsunuz zaten bunu.

kişilerden değil, kavramlardan konuşmayı öğrenmeliyiz sanırım.

birinin ne giydiği, ne kadar kazandığı, kaç kere evlendiği bizi ilgilendirmez.

bizi ilgilendiren, insanın nasıl insan kalabildiği ya da nasıl insan kalabileceği olmalı.

çocuğu, aileyi, insanı konuşmalıyız ama kimsenin üzerine basmadan, kimsenin yarasını gösteriye çevirmeden. neyin tamamlanmaya ihtiyacı olduğunu konuşmalıyız, kimin neyi eksik yaptığını değil. odaklanmamız gereken, birilerinin ne kadar kötü olduğu değil, bizim ne kadar iyilikten uzaklaştığımız olmalı.

"o bunu yaptı" yerine "ben ne yapmalıyım?" diye sormayı artık öğrenmek zorundayız.

diğer kalan her şey bizim içimizin karanlığı başka bir şey değil.

ezgi akgül 10 ekim 2025 / ankara
su damlası ve Kara Kartal beğendiler.
dürüst olmayı
kendinde barındırır,,,,

*Eyy gönül...!!
yarın Rabbinin huzurunda
nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan
bu dünya da ona göre yaşa derim,,,

"Bir Hiç"

Konu Sahibi Sükutu-Ezber 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnsan konuşa konuşa kirleniyor artık Serbest Kürsü Sükutu-Ezber 0 24 11 Ekim 2025 18:21
Tek çözüm savaşmaktır Serbest Kürsü Medine-web 1 60 05 Ağustos 2025 13:48
Sıra dayağı.... Yaşam/Kültür/Sanat Sükutu-Ezber 1 111 20Haziran 2025 12:28
Ayıp olur mu hocam? Şiir Dinletileri Sükutu-Ezber 0 133 04 Nisan 2025 12:41
Kınadıkça namluyu kendine tutuyor farkında değil. Serbest Kürsü Hâdimul İslam 2 181 10 Şubat 2025 15:44

« Protesto Ediyorum/ | - »

Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)