|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Sükutu-Ezber,Açılış Tarihi: 11 Ekim 2025 (18:21), Konuya Son Cevap : 11 Ekim 2025 (18:21). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | ![]() İnsan konuşa konuşa kirleniyor artık "allah'a ve âhiret günü'ne iman eden, hayır söylesin yahut sussun." diyen efendimizi bazen çok iyi anlıyorum. yine çok iyi anladığım zamanlardan birinin de içinden geçiyorum son günlerde. birinin namusunu, diğerinin anne babalığını, ötekinin aile hayatını ve ya bir başkasının ne kadar da bizden az müslüman olduğunu diğerinin vatan sevgisinin azaldığını konuşurken sadece kendimize pay devşiriyoruz. "ben öyle değilim," demenin kolay yolunu "ama o öyle" diyerek bulduk sonunda. insan konuşa konuşa kirleniyor artık. kötülüğe takılıp kalmanın, kirli suyu gösterip durmanın, çamuru ağzımıza dolamaktan aldığı hazdan beslenen bir dilin içinde uzun zamandır debeleniyoruz. birinin hatası, başka birinin övünme malzemesi oluyor. herkes başkasının yanlışını kendi haklılığının kanıtı olarak gösteriyor. artık biri hata yaparken değil, o hatayı konuşurken etrafına kalabalık toplanıyor. kadın programlarına biraz baksanız sosyal medyada biraz gezseniz görüyorsunuz zaten bunu. kişilerden değil, kavramlardan konuşmayı öğrenmeliyiz sanırım. birinin ne giydiği, ne kadar kazandığı, kaç kere evlendiği bizi ilgilendirmez. bizi ilgilendiren, insanın nasıl insan kalabildiği ya da nasıl insan kalabileceği olmalı. çocuğu, aileyi, insanı konuşmalıyız ama kimsenin üzerine basmadan, kimsenin yarasını gösteriye çevirmeden. neyin tamamlanmaya ihtiyacı olduğunu konuşmalıyız, kimin neyi eksik yaptığını değil. odaklanmamız gereken, birilerinin ne kadar kötü olduğu değil, bizim ne kadar iyilikten uzaklaştığımız olmalı. "o bunu yaptı" yerine "ben ne yapmalıyım?" diye sormayı artık öğrenmek zorundayız. diğer kalan her şey bizim içimizin karanlığı başka bir şey değil. ezgi akgül 10 ekim 2025 / ankara
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" ![]() |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 0 | 24 | 11 Ekim 2025 18:21 |
![]() | Serbest Kürsü | Medine-web | 1 | 60 | 05 Ağustos 2025 13:48 |
![]() | Yaşam/Kültür/Sanat | Sükutu-Ezber | 1 | 111 | 20Haziran 2025 12:28 |
![]() | Şiir Dinletileri | Sükutu-Ezber | 0 | 133 | 04 Nisan 2025 12:41 |
![]() | Serbest Kürsü | Hâdimul İslam | 2 | 181 | 10 Şubat 2025 15:44 |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
İnsan İnsan Derler idi! Şimdi Bildim | Hâdimul İslam | Şiirler ve Şairler | 0 | 24 Aralık 2020 08:57 |
Bitsin Artık Bu Çile .( | Hâdimul İslam | Resim/Karikatür | 0 | 30 Mayıs 2020 02:27 |
yok artık :))) | Dur_Hele | Videolar/Slaytlar | 5 | 08 Temmuz 2014 08:38 |
Artık O da Bir Kargaydı | Medineweb | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | 0 | 05 Mart 2013 19:17 |
gel artık efendim | Efsa_Rana | Hz.Muhammed(s.a.v) | 2 | 17 Eylül 2008 23:44 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|