Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Soru Cevap Arşivi

Konu Kimliği: Konu Sahibi CANSİMİDİ,Açılış Tarihi:  28 Mayıs 2008 (14:51), Konuya Son Cevap : 05Haziran 2008 (15:56). Konuya 5 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 28 Mayıs 2008, 14:51   Mesaj No:1
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:CANSİMİDİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1775
Üyelik T.: 10 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 24
Konular: 4
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Rüya tabiri yapabilen kimse var mı

Rüya tabiri yapabilen kimse var mı

BILIYORUM RÜYA EHLİNE ANLATILIR.ACABA BU SİTEDE RÜYA EHLİ VARMI


___________

küçük harfffff
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi CANSİMİDİ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
kamuda calısan personelin maaşlarını aldıkları... Soru Cevap Arşivi baybars50 5 2295 18 Şubat 2009 11:10
Iskâtı salat ve devirin dinimizdeki yeri nedir? Soru Cevap Arşivi NUR 6 3478 30Haziran 2008 09:34
Rüya tabiri yapabilen kimse var mı Soru Cevap Arşivi kocaklar 5 2326 28 Mayıs 2008 14:51
Kirpi eti mundarmıdır? Soru Cevap Arşivi nurşen35 6 2288 24 Mayıs 2008 13:59

Alt 28 Mayıs 2008, 15:13   Mesaj No:2
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:kocaklar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1150
Üyelik T.: 01 Nisan 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 70
Konular: 8
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Rüya tabiri yapabilen kimse var mı

kardesımm ılk once sunu belırtmek ıstıyorumm ruyayla amel olunmaz
Bunu emınım bılıyorsunuzdur ama tekrar edemeden gecemiyorum.
Gerek rüyalar, gerekse başka yollarla melekût âlemine açılmalar neticesi elde edilen bilgiler veya yorumlanan müşahedeler, insanı ilzam edecek ve bağlayacak değerde hükümler değildirler. Hele şer’î ölçülerle çatışma durumu varsa, kesinlikle onlara itibar edilemez ve bir Müslüman için böyle bir tercih de asla söz konusu olmamalıdır.



Iyi,guzel ruya goruldugunde allaha hamd edin
Kotu bir ruya gordugunuzde fazla kafaya takmamak gerekiyor allaha sıgının ve dua edin hakkinizda hayirlisinin olmasi icin

Ruyalari bizler farkli yorumluyabiliriz
Tek Allah Resulunun ve Ashabk Kiramin dualari gercek olurmus
Ruyalarda ama bildigim renklere cok onem verilir(acik ve kapali renkler)

Inanin bana bir ruyanizi bir kisiye anlatin size bir sey soyler baska bir kisye soyleyin oda farkli bir sekilde yorumliyacaktir.

İslam âlimlerinden bazıları rüyanın, rüya melekleri tarafından gösterildiğine inanırlar. Bunun da insana rüyasında refâkat eden rüya meleklerinin, insan ruhuna refâkat ederek değişik yerlere götürülüp gezdirilmesi şeklinde olduğunu söylerler. Bu seyahat sırasında ruhun gördüğü olaylar, akıl veya zihin olarak tabir edilen hafıza tarafından kaydedilir, sonra yeri ve zamanı geldikçe veya uyandıktan sonra bir şekilde hatırlanır.
Rüya hakkında hemen herkes bir şeyler söylemiş ve özellikle İslam alimleri, rüya tabircileri ve filozoflara varıncaya kadar herkes, rüya üzerine değişik yorumlar yapmıs


Size sunlarin sunmak istiyor
Kur'an-ı Kerim'de geçen rüya ile ilgili ayetler
“Babacığım! Ben (rüyada) onbir yıldızla, güneşi ve ayı gördüm; bana secde ediyorlardı” (Yusuf Suresi- 4) dedi.
"Ben rüyamda şarap(üzüm) sıkıyor" olarak gördüm. Diğeride, "Ben rüyamda kendimi başımda ekmek götürüyor, kuşlarda ondan(gagalayıp)yiyor" (Yusuf Suresi-36)
"Biriniz efendisine şarap içirecek, diğeriniz ise asılıp, tepesinden kuşlar yiyecektir.İşte hakkında fetva istemekte olduğunuz mesele(böylece) olup bitmiştir."(Yusuf Suresi-41)
"İş de böyle, Rabbin seni seçecek ve sana olayların yorumuna dair ilimler öğretecek; hem sana, hem Yakup soyuna nimetini bundan önce ataların İbrahim ve İshak’a tamladığı gibi tamlayacak! şüphe yok ki Rabbin bilendir, hikmet sahidir. "(Yusuf Suresi-6)
”Ben rüyada 7 semiz inek görüyorum, Bunları 7 zayıf inek yiyor ve 7 yeşil başakla diğer 7 kuru başak görüyorum…”Ey Efendiler! Siz rüya tabir ediyorsanız, bana rüyamı halledin” (Yusuf Suresi-43)
"Anne Babasını taht üzerine çıkardı. Hepsi onun için secdeye kapandılar ve “Ey babacığım! İş de bundan önceki rüyamın yorumu budur! Gerçekten Rabbim onu hak kıldı, hakikaten bana ihsan buyurdu;Çünkü beni zindandan çıkardı ve şeytan benimle biraderimin arasını dürtüştürdükten sonra sizi çölden getirdi. Hakikaten Rabbim dilediğini gerçekleştirmede çok hoş davranmaktadır. Gerçek şu ki, O öyle bilen, öyle hikmet sahibi olandır.” (Yusuf Suresi-100)
"Ne zaman yanında koşma çağına geldi:”Ey yavrum! ben rüyamda görüyorum ki seni boğazlıyorum.Artık bak ne görürsün” dedi. “Ey babacığım ne emir bulunuyorsa yap. Beni inşallah sabır edenlerden bulacaksın.” (Saffat Suresi-102)
"Rüyayı gerçekten doğruladın. Biz böyle mükafat veririz, iş de iyi davrananlara."(Saffat Suresi-105)
"Şanıma yemin olsun Allah, hakikaten Resulüne o rüyayı hakkıyla sağdık gösterdi. ; Şanıma yemin olsun inşallah mescidi Harama güven içinde, başlarınızı kazıtarak, kırkarak korkunuz olmayarak kesinlikle gireceksiniz.Fakat sizin bilmediğiniz şeyleri bildi ve ondan önce yakın bir fetih yaptı." (Fetih Suresi-27)

Peygamber Efendimizden rüya hakkında nakledilenler
Enes İbn-i Mâlik radiya'llahu anh'den rivâyete göre, Resûlu'llah Salla'llahu aleyhi ve sellem: "Sâlih bir kişi (veyâ sâliha bir kadın) tarafından görülen güzel rü'yâ, nübüvvetin kırk altı cüz'ünden bir cüz'üdür" buyurmuştur.
Ebû Hüreyre radiya'llahu anh'den rivâyete göre, Resûlu'llah Salla'llahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: "Zaman yaklaşınca (ve kâinat son günlerini yaşamağa başlayınca) mü'minin rü'yâsı yalan çıkmaz; çünkü mü'minin rü'yâsı nübüvvetin kırk altı cüz'ünden bir cüz'üdür. Nübüvvetten cüz'ü olan şey ise yalan olamaz." buyurmuştur.
Ebû Sa'îd Hudrî radiya'llahu anh'den rivâyete göre, Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem'in şöyle buyurduğunu işittim, demiştir: "Sizden biriniz sevdiği bir rü'yâyı görürse bilsin ki, o, Allah tarafından (telkin) dir. Rü'yâ sâhibi bu rü'yâsı üzerine Allah'a hamdetsin ve başkasına da söylesin. Buna aykırı hoşlanmadığı bir rü'yâ gördüğünde de muhakkak ki, bu rü'yâ da Şeytandandır. Bu halde de rü'yâ sâhibi rü'yâsının şerrinden Allah'a sığınsın ve rü'yâsını kimseye söylemesin. Bu sûrette o rü'yâ sâhibine, zarar vermez." buyurmuştur.
Ebû Hüreyre radiya'llahu anh'den Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem'in şöyle buyurduğunu işittim, dediği rivâyet olunmuştur:
- Mübeşşirâttan başka nübüvvetten (ilhâm alacak) bir şey kalmadı, buyurdu.Ashâb: - Mübeşşirât nedir? Diye sorduklarında Resûl-i Ekrem:
- Rü'yâ-yı sâlihadır, buyurdu.

Yine Ebû Hüreyre radiya'llahu anh'den Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem'in: "Her kim beni rü'yâsında görürse muhakkak o, uyanık bir halde de beni görecektir. Çünkü şeytan bana benzer bir sûrete giremez" buyurduğunu işittim, dediği rivâyet olunmuştur.
Ebû Sa'îd Hudrî radiya'llahu anh'den, Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem'in: "Her kim rü'yâsında beni görürse, muhakkak o, hak ve gerçek olarak beni görmüştür. Çünkü şeytan benim şekil ve hilkatime giremez" buyurduğu rivâyet olunmuştur.
"Şanıma yemin olsun Allah, hakikaten Resulüne o rüyayı hakkıyla sağdık gösterdi. ; Şanıma yemin olsun inşallah mescidi Harama güven içinde, başlarınızı kazıtarak, kırkarak korkunuz olmayarak kesinlikle gireceksiniz.Fakat sizin bilmediğiniz şeyleri bildi ve ondan önce yakın bir fetih yaptı." (Fetih Suresi-27)
HUDEYBİYE ANTLAŞMASI VE PEYGAMBER EFENDİMİZİN (S.A.V) RÜYASI
Peygamber Efendimiz (S.A.V) Hudeybiye seferine çıkışında şu rüyayı görmüşlerdir.Kendisi ve ashabı asla korkuları olmadan, emniyet içerisinde Mekke'ye giriyorlar.Kabe'yi tavaf ediyorlar.Kurbanlarını kesiyorlar ve bazısı saçlarını traş ettiriyorlar.

Peygamber Efendimiz (S.A.V), bu rüyada rüya meleğinin dahli ve tavasutu olmaksızın, bizzat Allah (c.c) tarafından müjdelendirilmiştir.
Peygamber Efendimizin (S.A.V) bu rüyası Hudeybiye seferine çıkıldığı o yıl, Mekke'ye giremeyip Medine'ye geri dönülünce münafıkların dedikodusuna sebep olmuştu.Allah (c.c) Peygamberinin rüyasını doğrulamış ve arkasındanda fethi müjdelemişti.
"Şanıma yemin olsun Allah, hakikaten Resulüne o rüyayı hakkıyla sağdık gösterdi. ; Şanıma yemin olsun inşallah mescidi Harama güven içinde, başlarınızı kazıtarak, kırkarak korkunuz olmayarak kesinlikle gireceksiniz.Fakat sizin bilmediğiniz şeyleri bildi ve ondan önce yakın bir fetih yaptı." (Fetih Suresi-27)
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Mayıs 2008, 16:42   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KEVİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1676
Üyelik T.: 05 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 340
Konular: 70
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Rüya tabiri yapabilen kimse var mı

Rüya tabirleri konusunda, imam nablusi, kirmani, seyyid süleyman gibi zatların kitap haline getirilmiş yorumları vardır. oralardan bakılabilir. bu muhterem zatların yorumları kimi zaman çıkar kimi zaman çıkmaz.
Ancak ibni sirin in yorumları çok daha farklıdır. ibni sirin in yorumlarından tutmayan hemen hemen yok gibidir. eğer bir rüya hakkında ibni sirin in yorumuna ulaştıysanız, o rüyanın yorumunun o şekilde olduğundan emin olabilirsiniz. tarihtede rüya yorumlarının gerçek çıkmasıyla ün yapmıştır.
__________________
Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir.
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Mayıs 2008, 16:48   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
medinelii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:medinelii isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1808
Üyelik T.: 11 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:42
Mesaj: 657
Konular: 89
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Rüya tabiri yapabilen kimse var mı

kimi zaman bır ruya gorurruz kı butun gun etkısınden kurtulamayız, hatta hep hatırda kalır onlar....

işte boyle içinden ckılmaz ruyalarda ruyayı verenı dusunup, yorumunuda HAK TEALA HAZRETLERINE bırakmak en guzelıdır. cok dusunmek iyi degil boylece gercek yasamın getırılerınden uzaklasırız...

sevgiler
Alıntı ile Cevapla
Alt 05Haziran 2008, 10:41   Mesaj No:5
Medineweb Kıdemli Üyesi
Muhteşem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Muhteşem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2004
Üyelik T.: 25 Mayıs 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:ürgüp..
Yaş:41
Mesaj: 303
Konular: 99
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Cvp: Rüya tabiri yapabilen kimse var mı

evet rüyayı tabir edenler var ama günümüzde bu insanlar malesef çok azaldı rüya tabir etmek kitap okumakla olmaz allah*ın bir lütfüdür şahasen bizim burda bir hocamız allah kendisinden razı olsun çok güzl tabir yapıyor kitaplara ihatiyac duymadan
bir kardeşimiz demişiki rüya ile amel olaz diye bende ona şunu derim peygamber efendimiz ben vefat ettikten sonra ümmeti müslümanın çoğu salih rüya görecek diyor fakat burda aslolan sabah namazın sonra görülen rüyadır
__________________
Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur.
Alıntı ile Cevapla
Alt 05Haziran 2008, 15:56   Mesaj No:6
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:kocaklar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1150
Üyelik T.: 01 Nisan 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 70
Konular: 8
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Rüya tabiri yapabilen kimse var mı

Alıntı:
evet rüyayı tabir edenler var ama günümüzde bu insanlar malesef çok azaldı rüya tabir etmek kitap okumakla olmaz allah*ın bir lütfüdür şahasen bizim burda bir hocamız allah kendisinden razı olsun çok güzl tabir yapıyor kitaplara ihatiyac duymadan
bir kardeşimiz demişiki rüya ile amel olaz diye bende ona şunu derim peygamber efendimiz ben vefat ettikten sonra ümmeti müslümanın çoğu salih rüya görecek diyor fakat burda aslolan sabah namazın sonra görülen rüyadır
evet haklısın kardesım ama
salıh ruyayaı salıh ınsan gorur

hangımıze nasıp oluyor bunlar
o kadar gunaha ve nefısımıze tapıyoruzkı.........

hem gelecege karsi bazi seyleri bilmesek ne olur
Unutmayalim
Rabbim hayirli olani verir bize,hayirli olmayan bir seyi zaten vermez
Yuce rabbim kullarina eziyet etmez,zorluk yuklemez.

El HAK dogru!!!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Osmanlı Tokatı Tabiri Nerden Gelir TufeyL Serbest Kürsü 1 22 Nisan 2014 00:40
Rüya görmek neye alamettir? Rüya hakkında soru ve cevaplar Belgin Soru Cevap Arşivi 0 09 Nisan 2009 09:43
Yehova tabiri nedir hakkında bilinmesi gerekenler MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 0 07 Nisan 2009 20:04
Rüya Ve Rüya Adabına Dair Belgin Hadis-i Şerif 0 04 Aralık 2008 07:18
Tabiri Eksik Bi-günah Dilinle Hayr'a Yor Düşümü Huzurİslam Şiirler ve Şairler 4 15 Kasım 2008 22:00

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.