![]() |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Benim istediğim cevap Müzemmil-14 idi. Sıra sizde |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kuran'da birinde "bağışlama diğerinde "fazlalık" anlamında olmak üzere iki yerde geçmektedir. "Malın Nisaptan fazla olan kısmına" da denilmektedir. Kuranda hangi sure ve ayette geçmektedir bu kavram? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması AFV kavramı Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür. Yine sana iyilik yolunda ne harcayacaklarını sorarlar. «AFV (İhtiyaç fazlasını)» de. Allah size âyetleri böyle açıklar ki düşünesiniz.2/Bakara-79 Sen AFV-bağışlama yolunu tut, iyilikle emret ve kendilerini bilmezlerden yüz çevir!7/Araf-199 |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Evet Abim doğru cevap sıra sizde Buyrun. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması fecr abiden ümidi kestim ben sorayımmı:) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Alıntı:
|
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması gıybet hangi ayette tanımlanıp yasaklanmıştır? a-tahrim b-hucurat c-ali imran d-mücadele |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması B-HUCURAT Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.49/Hucurat-12 |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması doğru abi buyur. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'an'a göre kimlerin sadakası (istekli de olsa,isteksiz de olsa) kabul edilmez? |
SAAT: 07:19 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.