![]() |
Size bir selam verildiği zaman, ondan daha iyisiyle selam verin veya ayniyle mukabele edin. Allah her şeyin hesabını gereği gibi yapandır.(4 NİSA-86) |
Allah'ın isimlerinden birisidir.Münferid olarak hiç ayette geçmez.Gafur,Vehhab,Gaffar,Hamîd gibi isimlerle birlikte zikredilir.Esmaul Hüsnadan olan bu isim nedir? |
Felemma cae emruna necceyna salihav vellezine amenu meahu bi rahmetim minna ve min hizyi yevmiiz, inne rabbeke huvel kaviyyul azîz. Ve derken, hükmümüz vaki olunca, katımızdan bir esirgemeyle Salih'i ve o'nunla aynı inancı paylaşanları kurtardık; ve (onları) o (kıyamet) Gün(ü Bizim lanetimize uğramanın vereceği) alçalmadan (da kurtardık). Doğrusu, senin Rabbin, gerçekten sınırsız kuvvet ve kudret sahibi O yüceler yücesidir. (Hud 66) EL AZİZ İsmi |
اِنْ شَاءَ اللّٰهُ İnşaallah Kur'anda Kaç Yerde Geçer ? |
Doğru Cevap Buyrun |
Sen onların söylediklerine karşı sabret ve bizim güç sahibi kulumuz Davud'u hatırla; çünkü o yönelen biriydi. (38/Sad-17) Kulumuz Eyyub'u da an(hatırla); Rabbine: «Doğrusu şeytan bana yorgunluk ve azap verdi» diye seslenmişti.(38/Sad-41) Güç ve basiret sahibi olan kullarımız; İbrahim'i, İshak'ı ve Yakub'u hatırla. (38/Sad-45) İsmail'i , Elyesa'ı ve Zülkifl'i de hatırla. Hepsi de hayırlı olanlardandır.(38/Sad-48) Kitapta İbrahim'i de an(hatırla), çünkü o, dosdoğru biri, bir peygamberdi.(19/Meryem-41) Kitapta Musa'yı da an(hatırla), çünkü O, ihlaslı idi ve bir elçi, bir peygamber idi.(19/Meryem-51) Kitapta İsmail'i de an(hatırla); çünkü o cidden va'dinde sadık bir kimse idi, bir Resul, bir peygamber idi.(19/Meryem-54) Kitapta İdris'i de an(hatırla); çünkü o, dosdoğru biri, bir peygamber idi.(19/Meryem-56) Âd kavminin kardeşini (Hûd'u) an(hatırla). Zira o, kendinden önce ve sonra uyarıcıların da gelip geçtiği Ahkaf bölgesindeki kavmine: Allah'tan başkasına kulluk etmeyin. Ben sizin büyük bir günün azabına uğramanızdan korkuyorum, demişti.(46/Ahkaf-21) |
İçinde kolay geçen bir soru:) Kur'an'a göre Allah kimlere kolaylık verir? |
Bu da değil:) kolaylık söyleriz değil de kolaylık veririz der ama kime? |
Alıntı:
Ben önceki iletine cevap yazarken yazmışsınız doğru cevabı alkış000alkış000alkış000 |
BEDİ' mi? ..... |
SAAT: 08:56 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.