![]() |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Ve şöyle de: Hamd o Allah'a ki, hiçbir çocuk edinmedi, mülkte ortağı yoktur, aciz olmayıp bir yardımcıya da ihtiyacı yoktur. Tekbir getirerek O'nu noksanlıklardan yücelt de yücelt.isra/111 "Elbette onların etleri ve kanları Allah'a ulaşmayacaktır. AncakO'na sizin takvanız erecektir. Onları bu şekilde sizin buyruğunuza verdi ki, size yolunu gösterdiğinden dolayı, Allah'ı tekbir ile yüceltesiniz. (Ey Muhammed!) Vazifelerini güzelce yapan iyilik sevenleri müjdele."Hac/37 Sadece Rabbini yücelt.Müddesir/3 Yanlış değilsem bu üç ayet vardır. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Kur'an da yeniden dirilişle ilgili ayetler varmı? varsa hangileri? yeniden diriliş dediğim ölümden sonra ahiret hayatı için dirilmek değil..bir yerde bir ruhun birkaç bedende yaşadığına dair bi yazı okumuştum..orda ayet le kanıt gösteriyodu..o ayeti bulunca yazarım burayada... |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Alıntı:
Bu ayetler içerisinde "ALLAHU EKBER" ifadesi geçmiyor:) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular tekbir geçiyo ama :) |
Herhalde "tenasuh" ile ilgili ayet soruyorsunuz ki bu inanışa Kur'an'dan delil bulmak zor.Zorlama te'viller de tenasuh inancının doğrululuğuna delalet etmez |
ayetin hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum ama kitap var bende okuyup hangi ayetten bahsettiğini de yazarım üzerine konuşuruz ama ben ayet varmı yokmu bilmeden yada ayet doğrumu tefsir edildi onuda bilmeden içimde düşünceler oluştu kuşkuyu kaldırmak için emin olmak istiyorum.. |
Ben tekbiri sormuyorum ki,"ALLAHU EKBER" ifadesini soruyorum:) |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular tekbir i duyunca Allah u ekber deriz ya onun için söledim :) kelime olarak bildiğim kadarıyla geçmiyo ama müddesir3 de Rabbini tekbir et diye emredilir...okuyunca ada Allah u ekber deriz.. |
Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Evet,doğru cevap Kelime olarak "ALLAHU EKBER" ifadesi Kur'an'da geçmez |
وَقُلِ الْحَمْدُ لِلّهِ الَّذِي لَمْ يَتَّخِذْ وَلَدًا وَلَم يَكُن لَّهُ شَرِيكٌ فِي الْمُلْكِ وَلَمْ يَكُن لَّهُ وَلِيٌّ مِّنَ الذُّلَّ وَكَبِّرْهُ تَكْبِيرًا isra/111 |
SAAT: 07:17 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.