![]() |
........ ..... |
Alıntı:
Doğru cevap |
Tekfir etmek istediklerinde baz aldıkları Ayet nedir parçacı yaklaşımmı sergileniyor ? |
Tevbe suresinde ve Kehf suresinde geçen 4 ayet |
Şu ayetler mi? Yahudiler, «Üzeyr Allah'ın oğludur» dediler; Hıristiyanlar, «Mesih Allah'ın oğludur» dediler. Bu, daha önce inkar edenlerin sözlerine benzeterek ağızlarında geveledikleri sözdür. Allah onları yok etsin, nasıl da uyduruyorlar!89/Tevbe-30) Onlar Allah'ı bırakıp hahamlarını, papazlarını ve Meryem oğlu Mesih'i rableri olarak kabul ettiler. Oysa tek Tanrı'dan başkasına kulluk etmemekle emrolunmuşlardı. Ondan başka tanrı yoktur. Allah, koştukları eşlerden münezzehtir9/Tevbe-31 |
Doğru cevap abi... |
Fir'avne ve semud. HANGİ ayette peş peşe geçer? |
Buruç suresi doğru cevap... Yecüc -Mecüc Kuran'da kaç defa geçer ? |
Kurani kerimde sapıklar-doğru yolu kaybedenler-sehv edenler-gafil davranıp yanılanlar anlamında kullanılan ayet hangisidir ? İki soru şu an cevap beklemekte. |
Yecuc ve Mecüc soruna daha önce cevap yazmıştım.Nereye gitmiş acaba?:) |
Akıl ve Kalbin birarada ele alındığı ayetler ? |
ayetide anladıkta tokat nedir takılı zeyneb gülümseyen000 |
Allah'ı tesbih ettiği bildirilen ve "gök gürültüsü" anlamına gelen kelimeden adını alan sure hangisidir ? |
Doğru cevap |
..............İmam ? |
Usvetul Hasene (Usve) |
korunmuş levha ayetleri? |
Ve levhalara onun için her konuda öğüt ve her şey hakkında yeterli açıklamalar yazdık. Ve (ona): "Onlara kuvvetle sarıl ve halkına emret ellerinden gelen en güzel bir biçimde onlar da sıkıca sarılsınlar!" (dedik). Size günaha batmış kimselerin gittiği yolu (da) göstereceğim(A'RAF/145) Ve Musa, halkına döndüğünde, öfke ve üzüntü içinde onlara, "Benim yokluğumda ne kötü bir yol tutmuşsunuz böyle!" dedi, "Rabbinizin buyruğunu bir kenara attınız, öyle mi?" Ve (Kanun) levhalarını yere attı, kardeşinin başından yakalayıp kendine doğru çekti. Harun: "Ey anamın oğlu" diye sızlandı, "halk beni güçsüz gördü ve neredeyse öldüreceklerdi beni: bunun için benim acımla düşmanlarımı sevindirme ve beni zalimler topluluğuyla bir tutma!(A'RAF/150) Ve öfkesi yatışınca, Musa, üzerinde Rablerinden korkanlar için yol gösterici, rahmet vaat eden öğretiler yazılı levhaları yerden kaldırdı. (A'RAF/154) Levha olarak Bulabildiğim ayetler bunlar... |
Evet dediğiniz gibi ama soruda Levha denilmiş dikkat ederseniz levhi mahfuzu da sormuş olabilir ikimizinde cevabı doğru soruları farklı anlamışız... |
Neces Necis |
Boş ve lüzumsuz söz anlamına gelen Kavram ayetle veriniz ? |
Doğru cevap. |
Her iki denizden de inci ve mercan çıkar. O eşler sanki birer yakut ve mercandırlar. Rahman 22-58 |
Kur'an'da İNCİ(ler) hangi ayetlerde geçer ? |
Buyrun sorunuzu alalım... |
Vahiy ............. |
YAKÎN mi? ... |
"Hakeza" Kur'an'da kaç ayette geçer? |
Felemma caet kile e hakeza arşuk, kalet keennehu hu, ve utinel ilme min kabliha ve kunna muslimîn. Ve böylece, (Süleyman'ın yanına gelince) ona: "Senin tahtın böyle miydi?" diye soruldu. (Sebe Melikesi "Sanki bunun gibiydi!" dedi. (Süleyman, bunun üzerine, yanındakilere "(İlahi) bilgi ondan önce bize verilmiş olduğu ve bizim de (başından beri) Allah'a yürekten boyun eğen kimseler olduğumuz halde, (Melike'nin, bizim kendisine bu yolda herhangi bir yardımımız olmadan, kendiliğinden hakka ulaştığını) (Neml-42) |
doğru cevap |
Kuranda Kamer suresinde Allah (c.c.) helak olan bu kavmi neye benzetiyor? |
...........Zıhar ......... Allah hiç kimseye tek bedende iki kalp vermemiştir ve (aynı şekilde,) "kendiniz için annelerinizin bedeni kadar haram" saydığınız eşlerinizi hiçbir zaman sizin (gerçek) anneleriniz kılmamış ve evlatlıklarınızı da (gerçek) çocuklarınız saymamıştır, bunlar ağzınıza doladığınız boş laflar(ın işaretlerin)den başka bir şey değildir; halbuki Allah (mutlak) doğruyu söyler ve (size) doğru yolu ancak O gösterir. (Ahzab-4)(Bundan sonra) içinizden "Sen artık bana annem kadar haramsın!" diyerek hanımlarından ayrılanlara gelince, (unutmasınlar ki) (eşleri) hiçbir zaman anneleri (gibi) olamaz, kendilerini doğuran kadından başkası anneleri olamaz. O halde, akla sığmayan bir sözdür söyledikleri, (bu nedenle de) asılsız ve düzmecedir. Ama Allah, gerçekten günahları affedicidir, çok bağışlayıcıdır. (Mücadile-2) o halde, "Sen bana annem kadar haramsın!" diyerek hanımlarından ayrılanlara ve sonra söylediklerinden geri dönenlere gelince, (onların keffareti) eşlerin tekrar birbirlerine dokunmalarından önce bir köleyi özgürlüğüne kavuşturmak olacaktır. Size (burada) tavsiye edilen budur; çünkü Allah yaptığınız her şeyden tamamiyle haberdardır. (Mücadile-3) |
''Allah'u'' اللّٰهُ Lafzı Kur'ani Kerimde Kaç defa geçer ? |
Allahu kelimesi 978 kere geçiyor |
Bende 720 yerde çıkıyor Abi Mu'cemu'l Mufehres te farklı olabilir Buyrun abi... |
Mu'cem'de "Allahu" olarak 978 kere "Allahe" olarak 592 kere "Allahi" olarak 1125 kere "Allahumme" olarak 5 kere geçiyor Toplam olarak hesaplarsak 2700 kere "Allah" lafzı geçiyor -------------------------------------------------------- "****"(Ne zaman) edatı Kur'an'da kaç yerde geçiyor? |
اَيَّانَ eyyane 6 ayette geçiyor : ZÂRİYÂT suresi 12 NEML suresi 65 NÂZİÂT suresi 42 NAHL suresi 21 KIYÂMET suresi 6 A'RAF suresi 187 |
مَتَى zamirini sormuştum (yazmıştım ama çıkmamış) |
Değil derim |
مَتٰى **** ''Ne Zaman'' Manasında Zarftır Kur'anda 9 Ayette geçer... Allah'ın yardımı ne zaman gelecek?» dediler. (BAKARA/214) Onlar, «Eğer doğru söylüyorsanız vadettiğiniz bu ceza ne zaman gerçekleşecek?» derler. (YÛNUS/48) O zaman şaşkın şaşkın başlarını sallayarak «Peki ne zaman?» diyecekler. Onlara de ki; «Belki de yakında.» (İSRÂ/51) Eğer söylediğiniz doğru ise bu tehdidiniz ne zaman gerçekleşecek? dediler. (ENBİYÂ/38) Eğer doğru söylüyorsanız bize yönelttiğiniz tehdit ne zaman gerçekleşecek? diyorlar. (NEML/71) Doğru söylüyorsanız bu fetih ne zaman? diyorlar. (SECDE/28) Onlar «Eğer doğru söylüyorsanız, şu tehdit ne zaman gerçekleşecek?» derler. (SEBE'/29) Ve «eğer doğru söylüyorsanız bu tehdit ettiğiniz azab ne zaman gelecek» diyorlar. (YÂSÎN/48) «Doğru sözlü iseniz söyleyin, bu tehdit hani ne zaman gerçekleşecek?» derler. (MÜLK/25) |
SAAT: 06:21 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.