![]() |
Bari ben cevap vereyim Hucurat suresi |
Özellikle beklettim cevap verilsin diye buyrun |
Alıntı:
|
Yusuf suresi 39-41 ayetler |
YUSUF suresi mi? |
Bal putu hangi ayette geçer ve bu putun özelliği nedir. ( Yapılışca ) |
Alıntı:
alkış000 |
O en güzel yaratanı bırakıp da Ba'le mi yalvarıyorsunuz?.(37/Saffat-125) 125 ayetteki «Ba'l» kelimesi bir putun ismidir. (Bunu Dah-hak, Hasan Basri ve İbn Zeyd rivayet etmektedirler). Kamus'un bazı nüshalarında «Bu Yunus'un kavmine ait puttur» denilmektedir. Fakat bu hem Yunus'un hem de İlyas'ın kavmine ait olabilir. Bu put altından yapılmıştı. Yirmi zir'a boyunda, dört zir'a enin-deydi. Dört yüzü vardı. Onlar bunu tazim ederlerdi. Bu putun hizmetinde dörtyüz hizmetçi bulunuyordu. Onîar hizmetçileri onun peygamberi olarak kabul ederlerdi. Şeytan bunun içine girer, dalâlet sistemleriyle konuşurdu. Hizmetçiler de bunları ezberleyerek halka anlatırlardı. Bazıları «Ba'l bir kadının ismidir. Onları dalâlete götürdü. Onlar da kendisine tâbi oldular» demişlerdir. İkrime ve Katade «Yemen lûgatında Ba'l, Rab demektir» derler. Katade'nin diğer bir rivayetine göre de Rab demektir. Zira İbn Abbas, Himyerli bir kişiye devesiyle ilgili pazarlık yaparken «Devenin sahibi sen misin?» dedi. O, «Ben sahibi değil ba'lıyım» dedi. İbn Abbas «Siz Ba'lı mı çağırıyorsunuz? Siz Rabbi mi çağırıyorsunuz? Sen kimlerdensin?» diye sordu. O «Ben Himyer kabüesindenim» dedi. «Yaradanların en güzeli olan Cenab-ı Hak'kı bırakmaları» ndan maksat O'nun hidayetini terketmektir. Allah'tan başka halik olmadığına göre «Halikların en güzeli» denmesinin mânâsı; «Hâlık» olduğu iddia edilenlerin en güzeli ve hakiki hâlık olan Allah demektir. ALINTI |
Teşekkürler Fecr kardeşim, |
Yaratıklara benzemekten uzak oluşu ve boyun eğmekten uzak oluşu ifade eder ve bu sıfat Allah'tan başkası için kullanılmaz.Büyüklük,evrenin,kainatın hakimi ve yaratıcısı olamayı ifade eden kavram nedir? |
sanırım Muhâlefetün li'l-havâdis olmalı |
İkisi de değil |
TENZİH olabilir mi ? |
Alıntı:
Bazı tasavvuf kitaplarda yanlış kullanım olarak Peygamber Efendimiz için de kullanılan bir kelime.Mesela:Rasulu ................ |
İşte bilemedik Fecr kardeşim haydi söylede fazla merakta bırakma bizi |
tabii Abdülhamit abi Doğru cevap:KİBRİYA |
KİBRİYA, Resuli Kibriya |
"Tevhid" kelimesi Kur'an'da kaç yerde geçer? |
لَا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ çünkü bakın, ne zaman onlara "Allah'tan başka ilah yoktur!" denilse küstahça böbürlenirlerdi SAFFAT-35 O halde, (ey insanoğlu,) bil ki Allah'tan başka ilah yoktur ve (hala vakit varken) kendi günahlarının ve öteki bütün mümin erkek ve kadınların (günahlarının) bağışlanmasını dile! Çünkü Allah bütün geliş gidişlerinizi ve (dinlenmek için) bütün kalışlarınızı bilir. MUHAMMED-19 |
"Lailaheillah" kelimesini sormadım ki:) |
Anladım abi ''Tevhid'' kelime olarak geçmez... Ben tevhid kavramı olarak anlamıştım... |
Doğru cevap |
En büyük ibadet hangisidir ? Namaz mı, oruç mu, zekat mı, yoksa hacca gitmek midir ? Bunların hepsinin yerine geçecek tek bir kelime var ki, kuran buna en büyük ibadet diyor. |
En büyük İbadet:ZİKRULLAH |
Alıntı:
|
En büyük İbadet:ZİKRULLAH Evet doğru cevap. Hangi ayette geçer |
Kitap'tan sana vahyolunanı oku; namaz kıl; muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve fenalıktan alıkor; Allah'ı anmak(ZİKRULLAH) en büyük şeydir! Allah Yaptıklarınızı bilir.(29/Ankebut-45) |
Alıntı:
Teşekkürler Fecr kardeşim, |
Kur'an'ın kalbi olarak tarif edilen sure hangisidir? |
Doğru cevap |
De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah'tan, Resûlünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah fâsıklar topluluğunu hidayete erdirmez.(9/Tevbe-24) |
Tevbe 24... |
Bakara ve Ali İmran surelerine ortak olarak ne ad verilir? |
Alıntı:
|
Doğru cevap |
...Bugün, size dininizi bütünledim, üzerinize olan nimetimi tamamladım, din olarak sizin için İslam'ı beğendim.(5/Maide-3) |
"Tilke âyâtul kitabı"(İşte bunlar Allahın ayetleridir) ifadesi hangi ayetlerde geçer? |
Hurufu mukataa harflerinden sonra geçer. Örneğin Lokman 2. ayeti |
Hicr-1 Kasas-2 Lokman-2 Ra'd-1 Şuara-2 Yunus 1 تِلْكَ اٰيَاتُ الْكِتَابِ |
Alıntı:
|
SAAT: 06:16 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.