![]() |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Evet abi sıra sizde. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Dem kuranda kaç ayette geçer ayetler ile verelim. |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması zaten 2 ayette geçer can muhammed :) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması 1-Düşünmüyorlar mı ki, arkadaşları olan peygamberde deliliğin eseri yoktur. O ancak açıkça uyaran bir kimsedir7/Araf-184 2-Ya da: «Onda delilik var» diyorlar öyle mi? Hayır; onlara gerçeği getirmiştir, ama çoğu ondan hoşlanmamaktadır.23/Müminun-70 3-Firavun, çevresindekilere: «Size gönderilen peygamberiniz şüphesiz delidir» dedi26/Şuara-27 4-«Acaba o, yalan yere Allah'a iftira mı etmiştir? Yoksa onda delilik mi var?» (dediler). Hayır! Ahirete inanmayanlar azaptadırlar ve derin bir sapıklık içindedirler34/Sebe-8 5-«Bu, yalnızca kendisinde delilik bulunan bir kimsedir. Öyle ise, bir süreye kadar ona katlanıp bekleyin bakalım.»23/Müminun-25 6-De ki: «Size tek bir öğüdüm vardır: Allah için ikişer ikişer ve tek tek kalkınız, sonra düşününüz, göreceksiniz ki arkadaşınızda bir delilik yoktur. O yalnız çetin bir azabın öncesinde sizi uyarmaktadır.» 34/Sebe-46 |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Ben 6 tane buldum,diğer 4 tanesi sakın cinlerle ilgili olmasın:) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Mecnun kelimesini kastediyorsan mecnun kelimesi mecnun olarak 11 yerde geçiyor |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Diğer 4 ayette de delilik değil de mecnun kavramı geçiyor.Başka ayetlerde var bu konuda: Bir de Onlar: «Ey kendisine kitap indirilmiş olan, sen mutlaka delisin! 15/Hicr-6 Deli bir şair yüzünden tanrılarımızı mı bırakalım?» derlerdi.37/saffat-36 Onlardan öncekilere, herhangi bir peygamber gelince: «sihirbazdır» veya «Delidir» derlerdi.51/Zariyat-52 Öğüt ver; Rabbinin nimetiyle sen, ne kahinsin ne de delisin.52/Tur-29 Sen Rabbinin nimeti sayesinde, deli değilsin.68/Kalem-2 |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Kur'an'da "MEKKE" kaç yerde geçiyor? |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması fetih 24.ayet diğerlerinde MEKKE kelimesini göremedim:) |
re: Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması MEKKE kelimesi sadece fetih 24 de geçiyor,diğer yerlerde dolaylı olarak geçiyor. Buyrun sıra sizde |
SAAT: 12:58 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.