| | |||||||
| Konu Kimliği: Konu Sahibi Sükutu-Ezber,Açılış Tarihi: 13 Ağustos 2017 (17:15), Konuya Son Cevap : 14 Aralık 2025 (21:49). Konuya 10 Mesaj yazıldı |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
| | Mesaj No:11 |
| Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Suriye'nin zalim Esed rejiminden kurtuluşunun senesi dolayısıyla yapılan programda bir genç 14 yıl boyunca nasıl direndiklerini anlattı. Seneler önce kendisiyle röportaj yapılmış ve o zaman küçük bir çocukken;korkulu, ürkek ve oldukça üzgün gözlerle şunları söylüyor “Biz size ne yaptık da siz bize bu kötülüğü yapıyorsunuz”. Bu öyle bir cümleki, aslında çok şeyi anlatıyor. Bu insanın nasıl bir canavara dönüşebileceğinin ispatı. Bir insandan kötülük görmek için illa ona bir şey yapmanız gerekmiyor. Bazı insanlar malesef kötüdür. Allah kullarına iyilik ve kötülük potansiyeli vermiştir, tercih sizin... Ne yön beslenirse o taraf gelişir. Ama bunun için çaba gereklidir. Bir çocuğun veya bir yetişkinin duasınıda alabilirsiniz, bedduasınıda.lyiliği diri tutmanın yollarından bazısı;Allah'la bağını güçlü tutmak, bol dua, sadaka vermek ve küçükte olsa iyilik fırsatlarını değerlendirmek. İnsan olarak doğuluyor lakin imsan kalmak zor..
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Konuyu değerlendir | |