Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KPSS (İHL-İLAHİYAT).::. > KPSS (İ.H.L-İlahiyat) > Tarih

Konu Kimliği: Konu Sahibi Seyit_Onbaşı,Açılış Tarihi:  16 Eylül 2022 (14:17), Konuya Son Cevap : 16 Eylül 2022 (14:17). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 16 Eylül 2022, 14:17   Mesaj No:1
Medineweb Üyesi
Seyit_Onbaşı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Seyit_Onbaşı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62659
Üyelik T.: 07 Ağustos 2022
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Balıkesir
Mesaj: 70
Konular: 50
Beğenildi:2
Beğendi:17
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Tarih Nedir

Tarih Nedir

TARİH NEDİR

Tarih insanların eylem ve düşüncelerinin gelişiminiolayların maddi ve manevi nedenlerini ve bu nedenlerin birbirleriyle ilişkilerini açıklayan bir disiplindir. Tarih bölümünde geçmişte ve halen olan toplumsal ve özellikle siyasal olaylar incelenerek oluş nedenleri ve ilişkileri üzerinde durulur.

Tarih bölümü mezunları liselerde ve özel dersanelerde öğretmenlik yapabilecekleri gibi arşivler tapu daireleri TBMM adliyeler gibi eski belgelerini saklamak durumunda olan kuruluşlarda da çalışabilirler.
Ayrıca yüksek lisans yapılarak üniversite ve yüksekokulların tarih bölümlerinde öğretim uyesi olmak veya araştırma enstitülerinde çalışmak mümkündür.

Programın Amacı: Tarih insanların eylem ve düşüncelerinin gelişimini olayların ekonomik ve düşünsel nedenlerini ve bu nedenlerin birbirleriyle ilişkilerini açıklayan bir disiplindir. Tarih bölümünde geçmişte olan ve halen gelişmekte olan toplumsalözellikle siyasal olaylar incelenerek oluş nedenleri ve ilişkileri üzerinde durulur.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Üniversitelerin tarih bölümlerinde başlıca dallar genel Türk tarihi eskiçağ tarihi ortaçağ tarihi yeniçağ tarihi yakınçağ tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi olarak sayılabilir. Genel Türk Tarihi: Türk tarihini bir bütün olarak alır ve çeşitli dönemlerini bu bütün içinde inceler.

Gereken Nitelikler: Tarih alanında çalışmak isteyen bir kimseninher şeyden önce tarih coğrafya sosyoloji ve felsefeye ilgi duyması gereklidir. Bu alanda ilerleyebilmek için Osmanlıca Arapça ya da Farsça yanında bir batı dilini bilmek ve diğer sosyal bilim alanlarında da yetişmiş olmak gereklidir. Kişinin geniş bir kültüreüstün bir genel akademik yeteneğe bilimsel merak ve tutkuyayazma yeteneğine sahip olması gereklidir. Belgeleri toplamak ve değerlendirmek çok uzun çalışmalar gerektirebilir. Bu nedenle tarihçi sabırlı çalışmaktan bıkmayan bir kimse olmalıdır.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Tarih bölümünü bitirenler kurumlarda "Tarihçi" veya "Arşivci" olarak görev alırlar. Tarihçi geçmiş olayları kurumları düşünceleri ve insanları betimlemek için geçmişe ait yayınlanmış ve yayınlanmamış tüm kayıtları kitabeleri mektupları anı defterlerinimahkeme kayıtlarını elden geldiği kadar ilk kaynaklarından toplar; derlediği bilgileri doğrulukları ve ifade ettikleri anlam bakımından değerlendirir; olayları oluş sırasına koyar olaylar arasında sebep-sonuç ilişkisi kurar; olayların doğruluğunu yorumlar; bulgularını gerçeğe bağlı kalarak yansız bir tutumla açık ve öz biçimde rapor eder. Tarihçilerin bir bölümü de arşivci olarak arşivlerde görev alırlar. Arşive gelen kitap kâğıt ve malzemenin tarih konu ve ilgili oldukları kuruluşlara göre sınıflandırılması düzenlenmesikorunması arandığında bulunarak ilgili yerlere gönderilmesiyabancı dilde ya da eski harflerle yazılmış eserlerin tercüme ettirilerek çalışmalarda kaynak olarak değerlendirilmesi ve hizmete hazır halde tutulması arşivdeki malzemenin bakım ve temizliğinin gözetilmesi arşivcinin görevleri arasındadır. Arşivler genellikle mahzenlerde olduğundan arşivciler tozlu sıcak ya da soğukhavasız ve kapalı yerlerde çalışmak durumunda kalırlar.

Çalışma Alanları: Üniversitelerin tarih bölümünü bitirmek bir kimseye orta dereceli okullarda öğretmenlik yapma hakkını verir. Ancak halen okullarımızda tarih öğretmenlerine pek gereksinme duyulmamaktadır. Üniversite ve yüksekokulların tarih bölümlerinde öğretim üyesi olmak ya da araştırma enstitülerinde çalışmak için lisansüstü eğitim görmek şarttır. Tarih bölümü mezunlarından Osmanlıca'yı iyi bilenler "Arşivci veya Tasnif Elemanı" olarak da çalışabilirler. Tarihçilik iş bulma olanağı kısıtlı bir alandır; ancak bu alan çok yetenekli ve meraklı kendini yetiştirmeye istekli kimselere doyurucu çalışma olanağı sağlar. Arşivciler tapu daireleri Türkiye Büyük Millet Meclisi adliyeler gibi eski belgeleri saklamak durumunda olan kuruluşlarda iş bulabilirler. Turist rehberliği de tarih bölümü mezunlarının çalışma alanı olabilir.
__________________
İSLAMİYET
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Seyit_Onbaşı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yüreğime Selam Söyle - Güldeste Gönülden Dökülen Nağmeler Seyit_Onbaşı 0 258 16 Eylül 2022 15:10
Bir Kadın Serbest Kürsü Seyit_Onbaşı 0 181 16 Eylül 2022 15:09
Metin Sertoğlu Oğlu Erdim'e Kavuştu Bunları Biliyor muydunuz? Seyit_Onbaşı 0 205 16 Eylül 2022 15:08
Türk Taksi Şöförü İsveç’te Kahraman Oldu Bunları Biliyor muydunuz? Seyit_Onbaşı 0 190 16 Eylül 2022 15:07
Bir Kadın - Necip Fazıl Kısakürek Gönülden Dökülen Nağmeler Seyit_Onbaşı 0 196 16 Eylül 2022 15:03

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
tarih boyunca kadın !! suhtem İslamda Kadın ve Erkek 3 05 Ocak 2024 15:06
Tarih Boyunca Ebevenler Mihrinaz Komik Paylaşımlar 1 03 Ocak 2024 20:10
Çivisiz tarih! KardelenGül Bilgi Dağarcığı 1 28 Eylül 2018 09:27
Kandiller ve tarih umut628 İslam/Dinler/Mezhepler 1 13Haziran 2014 23:37
zekat nedir, sadaka nedir, infak etmek nedir iblissavar Zekat-İnfak 3 31 Mart 2012 21:26

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.