Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Tasavvuf-Tarikat

Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi:  10 Şubat 2012 (00:29), Konuya Son Cevap : 10 Şubat 2012 (23:21). Konuya 21 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 10 Şubat 2012, 00:29   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Gavs Kutub ve Yaverlerine

Karayip Korsanları Gavs Kutub ve Yaverlerine

(Başta Her kelimemde Hz ve R.a kelimelerini burada bir defa belirterek hepsi için kullandığımı belirteyim tek-tek eklemeyecem)

Allah Resulü Muhammed (s.a.a) ve Yareni Ebubekir (r.a) ile müşriklerin bir araya gelip geceleyin baskın düzenleyecekleri haberi üzere gece karanlığında gidecekleri yönü karıştırmamak için Ebubekirin 2 deve karşılığı deve rehberi yol bilen birini kiralayıp gidecekleri yöne götürmesini istemesi hadiseni hemen- hemen herkes bilir…

Bu hadisede dikkatinizi çekmek istediğim nokta Allah resulü ve Ebubekir sahip oldukları makamlarına rağmen gece karanlığında yanlış yola sapmamak için rehber kiralıyorlar…

Bu denli üstün makama sahip iki zat gece karanlığında yollarını dahi göremiyor ve rehber kiralıyorlar da gavs kutup evsad mürş-it vb isimler yeryüzünün hâkimiyetine tasarrufuna ortak oluyorlar bu tezat ve şirkin ta kendisidir…

Resulullahtan Ebubekirden kendilerini üstün görenler aşağılık maymunlardırlar kim olursa olsun…

Kutub Yaverleri

1- İmâmân (İki imam): Kutbun iki veziri mesabesindedir. Biri melekût, diğeri mülk âlemi ile görevlidir.

2- Evtadı Erbaa (dört kazık): Bunların üç kişi olduğu da söylenir. Zamanın kutbu ölünce onlardan biri onun yerine geçer. Bilgileri Kutbu'1-Aktab'tan bir feyizdir. Bunlar ölecek olursa, bütün âlem bozulur.

3- Ebdal (bedeller): Bedel, velisi göçmüş olan bölge ruhlarının toplandığı ruhani bir hakikattir. Sayılan kırktır. Yirmi ikisi Şam'da, onsekizi Irak’tadır.

4- Nuceba' (Soylular): Bunlar Ebdal'dan aşağıdırlar. Yerleri Mısırdır. İşleri yaratıkların yüklerini taşımaktır. Yetmiş kişidirler.

5- Nukeba' (Başkanlar): Sayılarının üçyüz veya beşyüz olduğu söylenir. Görevleri, yerin altındaki gizlilikleri ortaya çıkarmaktır.

Rakipsiz En Büyük Kutuptur İbn Arabî

Aktab, evtad ve ebdal için İbn Arabî, bu nitelikleri saydıktan sonra haliyle kendini bu unvanlardan biriyle niteleyecektir. Ne var ki aşağı bir unvanı yahut küçük bir mertebeyi kendine yakıştıracağını sanmayınız.
Onun için kendisinden büyük bir kutbun bulunmadığı en büyük kutup olarak kendini ilan etmekte ve şöyle demektedir:

"Bu asırda ubudiyet makamında benim kadar tahakkuk eden birinin olduğunu bilmiyorum. Çünkü Rasulullah'a veraset hükmüyle ubudiyet makamında hedefe ulaştım. Allah bu makamı kendisinden bir bağış olarak bana verdi. Onu amel ile elde etmedim, sadece Allah'ın vergisidir.
(İmam İbn Teymiyye, Mecmuu'l Fetava; 11/437 – 438)

3'ler, 7'ler, 40'lar...

Tasavvufçular, kendilerine göre velayeti mertebelere ayırmışlardır.

Kimileri bunları gavsı azam dedikleri velilerin en büyüğü ile başlatmış, ondan sonra evtad, aktab, ebdal, nuceba, nukeba, urefa gibi kısımlara ayırmışlardır.

Kur'ani Kerim'den ve Resulullah'ın sünnetinden az da olsa nasibi bulunan bir Müslüman bu konuda tasavvufçuların söylediklerinin Allah'ın Kitabı ve Resulullah'ın sünnetiyle uzaktan yakından bir ilişkisi bulunmadığı, düpedüz yalan ve iftira olduğunu anlar.

Ama tasavvufçular batın dünyasında gavs, aktab, evtad, ebdal, nuceba, nukeba, urefa gibi isimleri egemen olduğu bir devlet kurmak istemiş ve bu esrarengiz güçlerle insanları boyundurukları altına almaya çalışmışlardır.

Bu alanda tasavvuf düşüncesini okurken insan, tasavvufçuların bu yollarla insanları nasıl kul köle edip sömürdüklerim ve esrarengiz hurafe dinlerine onları nasıl soktuklara görünce, hayretler içinde kalır.

Zira insanlara yerde, gökte ve bütün yaratıklar üzerinde egemenliği esrarengiz devletlerinin yöneticileri olan bu isimleri elinde olduğunu, onların arzularına boyun eğmeyen insanların velilerinin dünya ve ahirette bedbaht edeceğini telkin etmişlerdir.

Halbuki sözünü ettikleri bu veliler bazen hayatta olup okuma yazma bilmeyen koyu cahiller, bazen ölüp gitmiş ve kemikleri çürümüş zalimler, fasıklar, bazen yol kenarlarında geceleyen meczuplar ve bunaklar hatta ibadet teklifini kendilerinden kalktığını iddia edenler, bazen hayat boyu su ve sabunla yıkanmayıp güya fakirler için tasarruf yapan murdar ve pis kişilerdir.

Bununla beraber bu murdar ve fasık kişilerin gaybı bildikleri, yerde ve göklerde kendilerine gizli hiçbir şeyin bulunmadığı, herzeye güçlerinin yettiği ve iradelerine karşı kimsenin gelemediğini iddia ederler.
(eş-Şarani, el-Yevakit ve'l-Cevahir, 2/65–66)

İslam inancında ricalu'1-gayb inancı olmadığı halde tasavvufçular başka batıl dinlerden bu inancı almış ve İslam inancı gibi benimseyerek hayatın ve kâinatın tasarruf yetkisini ricalu'l gayb dedikleri kişilerin eline vermişlerdir.

Şimdi tasavvuf hocalığı yapan bir kişiden bu masalı dinleyelim:

(Cüppeli Ahmet'ten)

"Abdal, Allah'ın yeryüzünü kendilerine musahhar kıldığı kimselerdir. Onlar âlemin intizam sebebidir. İnsanların işlerini tanzim ederler. Abdal 40'ı Şam'da; 30'u diğer memleketlerde olmak üzere 70 kişidir.

Bulunduğumuz asırda Baba Firavun Hafız esadın Firavun oğlu Beşar Esadın İslam şeriatına ve Müslümanlara yaptığı zulümlere katliamlara ya yardım etmekte ya da onun emrinde çalışmaktadırlar. Şamda bulundukları iddia edilen 40 ve benzeri rakamlardaki, şahıslar bu zulümleri gördükleri halde ne halt ediyorlar yardıma koşsunlar da görelim. Ama edemiyorlar çünkü işleri var bu ara izne ayrılmışlar inşallah hiç dönmezler.

Şam'ın kuzeyinde bulunduğu söylenen Kasyun dağında yüz yirmi üç bin peygamberin bulunduğu, o dağın evliya ve enbiya yatağı olduğu, onun için ışık olmadığı halde geceleyin nur yalımlar halinde parladığı iftirasını da isterseniz [BNazım Kıbrısi (Şeyh Nazım)'ın sohbetlerinden okuyunuz:[/B]
(Tasavvufi Sohbetler, 59)

Müridim ister doğuda olsun ister batıda
Hangi yerde olsa da yetişirim imdada”
(Abdulkadir Geylani'ye maledilen ama uydurma olduğu bildirilen bir söz ona ait olmadığı belirtilmekte)

Bizi aracı yap, her korku ve darlıkda.
Her şeyde her zaman, candan koşarım imdada
Ben korurum müridimi korktuğu her şeyde.
Koruyuculuk ederim ona, her şer ve fitnede.
Müridim ister doğuda olsun ister batıda
Hangi yerde olsa da yetişirim imdada”
(Said’e Kurdi, Sikke-i Tasdik-i Gaybî, Sözler Neşriyat, İstanbul 1991, s. 119)

Bu iddiayı Said’e Kurdinin 23 şakirdi yapar.

(İsimleri şöyledir: Süleyman, Sabri, Zekâi, Asım, Re'fet, Ali, Ahmed Husrev, Mustafa Efendi, Rüştü, Lütfü, Şamlı Tevfik, Ahmed Galib, Zühtü, Bekir Bey, Lütfi, Mustafa, Mustafa, Mes'ud, Mustafa Çavuş, Hafız Ahmed, Hacı Hafız, Mehmet Efendi, Ali Rıza.)

İspat için, cifir ilmi denen hayali, Kabbala tılsımlarına dayanır ve şiirde şu anlamın saklı olduğunu söylerler:

"O Gavs'ın müridi Said’e Kurdi Rusya'da esirken kuzeydoğu Asya’dan bid’atçıların eliyle Asya’nın batısına sürgün edildiği ve Sibirya taraflarından kaçıp çok fazla yeri dolaşmak zorunda kaldığı sırada Allah'ın izniyle, havl ve kuvvet-i Rabbani ile ona yardım ederim ve imdadına yetişirim."

Bu iddialara Kur’an cevabı:

Peki kimdir, kendisine başvurduğunda darda kalmış olanın darına yetişen, kötülüğü gideren ve sizi yeryüzüne mirasçı kılan? Allah'la beraber başka bir tanrı, öyle mi? Aklınızda ne kadar az tutuyorsunuz (bütün bu gerçekleri)!
(Neml 62)

Çünkü neyi ki gizliyor ve neyi ki açığa vuruyorsanız, hepsini bilen Allah'tır.

Allah'tan başka o yalvarıp yakardıklarınıza gelince -bunların kendileri yaratılmış varlıklar olduklarına göre- hiçbir şey yaratamazlar;
(Nahl–19–20)

Tasavvufçuların hayalleri ve gülünç hurafeleriyle uydurdukları masal ülkelerinin hiyerarşisi bu tür sapkın isimlendirmelerdir.İnsanları kendi heva ve heveslerine kul etmek amacında olan şarlatanlar insanları Allah’tan korkar gibi kendilerinden korkutmak kendilerine kul köle etmek boyun eğdirmek için kendilerine uydurma yetkiler vererek İslam ile uzaktan yakında alakası olmayan isim ve tanımlamaları İslam’dan gibi göstermeye çalışmakta bu konuda iftira ve yalanlarına her şeyi alet edebilmektedirler…

Allah bu tür sapkın anlayışlara karşı Müslüman ismi taşıyan ama Müslümanlıktan haberi olmayanlara hidayete ermelerine yardımcı olsun bu tür şarlatanlıkları hakk gibi anlatan ve yayanlarıda kahretsin…

Malazgirt
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Akılsız Bedenler Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 1 2040 20Haziran 2017 00:11
Kibir hastalığı / mevlüt hönül Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 2050 24 Mayıs 2016 16:24
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1809 19 Mayıs 2016 22:06
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1835 19 Mayıs 2016 22:02
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 1766 19 Mayıs 2016 21:59

Alt 10 Şubat 2012, 10:41   Mesaj No:2
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Karayip Korsanları Gavs Kutub ve Yaverlerine

sayın abim karaip korsanlarıda ne,başlığı düzelt lütfen,hem usul diyorsunuz hem yaptığını bak,ben kendimi düzelmişken tekrar delirtmeyin beni,..eybe,eyb...

Bu gün gavs ve kutupluğa inanan milyonlarca saf insan var sayın abim,bak geçenlerde siz bile bi kaç sevdiğiniz gerek yazar gerek alimin ismini vererek onlara bir şey diyeni vallahi bilmem ne yaparım diyordunuz..Ve bu gvs kutuplara inananan bilinçsiz MİLYONLAR VAR ABİM...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Şubat 2012, 11:00   Mesaj No:3
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Karayip Korsanları Gavs Kutub ve Yaverlerine

Evet, başlık hoş olmamış.

Belki günlük konuşmalarda öyle hitap ediyor olabilirsin ama yazı dilinde kişinin adı veya lakabını düzgün yazman uygun olur değil mi?
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Şubat 2012, 14:18   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Karayip Korsanları Gavs Kutub ve Yaverlerine

Sayın abilerim emin olun onlara az demişim korsanlar yine bileklerinin hakkı ile yapıyorlar bu sümsükler ise yalanlar uydurmalar ile yapıyrolar...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Şubat 2012, 15:04   Mesaj No:5
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1171
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Karayip Korsanları Gavs Kutub ve Yaverlerine

ne o ?
konunu yazdıklarını uslubunu yenimi okudun ?
karayip korsanları ha!
sağa sola küfür hakaret etmekle tebliğ dönemi başlamıştır.
buyurun banlamıyacağım da,silmiyeceğim de.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Şubat 2012, 17:07   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Karayip Korsanları Gavs Kutub ve Yaverlerine

Muhsin abi sana saygım çok farklıdır iyi bilirsin ama bu tür masal anlatan uçan kaçanlara ZERRE kadar tahammülüm yoktur olmayacakta korsanlar onlardan binlerce kez daha şereflidir onlar uçmuyor kendilerini rabler etmiyorlar bu onların vasfını dahada yüce yapıyor...Küfür hakaret yok ben yazdıklarımın arkasındayım ...Muhammedi dinin eşkiyaları işte bu ve bunlar gibi olan şarlatanlardır.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Şubat 2012, 17:17   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
İnceSızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İnceSızı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13046
Üyelik T.: 16 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 553
Konular: 54
Beğenildi:20
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Karayip Korsanları Gavs Kutub ve Yaverlerine

Bu şekildemi insanları doğru olduğunu düşündüklerinize çekiceksiniz onca söylenene ramen halen devam edebiliyosunuz ya PESSS haddimi bilir karışmam farketmişsinizdir ama siz böyle yaptıkça ben daha bi sarılıyorum kendi doğrularıma ...
Bi durun düşünün artıkkk.
__________________
Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle..
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Şubat 2012, 17:22   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Karayip Korsanları Gavs Kutub ve Yaverlerine

Senin benim doğrum diye birşey olamaz tek doğru rehber vardır oda Kuran/Sünnet gerisi çokta umrumda değil heleki putlaştırılan isimler hiç umrumda değil kimse putum değildir isteyen istediği gibi inansın ben sizin inandığınız bu ismini verdiğim gavs kutup vb sapkınların dininden değilim helede Muaviyenin dininden hiç değilim ...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Şubat 2012, 17:26   Mesaj No:9
Medineweb Sadık Üyesi
İnceSızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İnceSızı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13046
Üyelik T.: 16 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 553
Konular: 54
Beğenildi:20
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Karayip Korsanları Gavs Kutub ve Yaverlerine

Duyan kuar'an sünnet inancımız yok sanır kimi neyle yargılıyosunuz ??? Siz hakkıyla inanansınız abi bilemedik eywallahhh....
__________________
Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle..
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Şubat 2012, 17:32   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Karayip Korsanları Gavs Kutub ve Yaverlerine

o zaman bak bakalım kuran ve sünnette bu tür hurafeler varmı araştır öğren sonra gel konuş benimle ilmi konuşacaksan konuş yoksa yazma lütfen çoluk çocukla uğraşamam
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
TARiKATLERDEKİ,ŞEYH,GAVS, SADATLARIN,ZOR ANLARDAKİ YARDIMINA İNANANLARA SORUYORUZ bilinmez Tevhid Ve Şirk Konuları 9 30 Aralık 2012 16:58
Cihad // Seyyid Kutub\Mevdudi enderhafızım Kitaplar/Kütüphane 0 05 Aralık 2012 17:02
Gavs,3,5 ve 40 lar.... bilinmez Videolar/Slaytlar 2 14 Mart 2012 14:02
tasavvufta,rabıta,medet,gavs kutup efsaneleri.. bilinmez Videolar/Slaytlar 0 26 Aralık 2011 14:01
Hz.Gavs'ı Binbaşı Sofisi Anlatıyor kamer34 Tasavvuf-Tarikat 5 13 Mart 2011 18:11

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.