![]() |
ŞERBETİ 5 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su ben 17-18 dakika kaynatıyorum kısık derecede indirmeye yakın biraz limon suyu ekliyorum baklava çok ince olduğu için tatlı soğuk olacak şerbetde çok ılık olacak üstü kapanmayacak şerbetin miktarı biraz fazla ortasında kek karışımı olduğu için şerbet çok gelmiyor AFİYET OLSUN cicekver |
Ellerine sağlik göknur hocam fazla kizarmişi daha çıtır olur yapimi oldukça kolay denemek gerek |
evet ben az kızarmışı sevmiyorum şerbet de döküyor bu tatlı ortasındaki kek nedeniyle baklavası gevrek olmuyor yumuşak oluyor ama hamur olmuş gibi hani bazı şeyler vardır yaşanması lazım bu tad da öyle esma nur :) |
Alıntı:
|
biraz laz böreğine benziyor merak ettim şimdi:)kedinin başına ne gelirse sırf meraktan gelirmiş |
Ellerine saglık Göknur editim..Bu bayram sendeyiz.. Allahin kulunun dedigi gibi kek karisimi yerine koyu muhallebi koyup şerbetlediginde laz böreği oluyor.. Tarif ona benziyor..Bu tarif çok güzel hakikaten.. Hatta kakaolu kek karisımi hazirlayip bu şekilde yapilanida var.. Denemeye deger bir tarif..Bütün aşama ve detaylarida vermissin.Ellerine saglık..Ailenle sevdiklerinle agiz tadıyla yemek nasibeylesin Allah../cic/ek/ |
Bereketli olsun.Ellerine sağlık, Göknur Editörüm.. İlk kez bayram tatlısı yapanlar içinde ayrıntılı bir tarif olmuş, yiyenlere afiyet olsun.. |
Alıntı:
her zaman buyrun gelin 1 gün önceden haber verin ben yaparım bu yaptığımı köyde kaynımın çocuklarına götürdüm eve kayserinin güllü baklavasını yaptım annem de baklava verince ona gerek kalmadı |
Alıntı:
ben de laz böreği tadını merak ediyordum bu baklava gibi ağır tadı olmayan hafif bir tatlı sen de dene allahın kuluklpp/ |
Alıntı:
ben hiç bilmeyenleri de düşünerek bu kadar ayrıntı verdim sanırım ayrıntıları seviyorum (: laz böreği ortasındaki muhallebi tarifini netten bulursam deneyebilirim kakaolu baklavayı da kayseride gördüm tadı değişik güzeldi ama normal baklava tercihim /cic/ek/ |
SAAT: 08:46 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.