MEDİNEWEB'E ÖZEL KEKLİ BAKLAVA(RESİMLİ) çok hafif olan bu tatlıyı herkes çok beğeneceğine eminim hazır baklava yufkasından da yapılabiliyor ama elde açmanın tadı apayrı oluyor birebir denenmiş ölçülerini vereceğim un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişebilir ortasındaki cevizli veya fındıklı karışım olan kek pişince baklavanız çok kabarık olacak hem de ortası tümden fındık veya ceviz gibi görünümü olacak MEDİNEWEB'E ÖZEL KEKLİ BAKLAVA HAMURU normal büyüklükte çay bardağı var ya ölçümüz o tepsimizde büyük boy tepsi ama bazı fırınların tepsisi çok aşırı büyük oluyor bizimki standart büyük olan tepsi yarım çay bardağı yoğurt yarım çay bardağı sıvı yağ yarım çay bardağı süt yarım çay bardağı su bir çimdik tuz(yani çok az) 2 çay kaşığı şeker(arkadaşım tavsiye etmişti açılmasına kolaylık oluyor) 1 yumurta yarım paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı limon suyu alabildiğince un kulak memesi yumuşaklığı veya biraz daha katı olursa hamur iyi olur katı derken mantı hamuru gibi değil kulak memesinden biraz daha fazla hamur dinlenince zaten kendini bırakıyor |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. ben hamuru 40'a böleyim 60'a böleyim uğraşmıyorum hamuru başta ikiye bölün sonra her bir parçasından 10 beze yapın toplamda 20 beze olsun baktınız beze çok büyük geldi beze sayısını toplamda 22 yapabilirsiniz bezeleri en az üzerine poşet örtü üzerini de tepsi veya leğen kapağıyla örtüp 2 saat bekletin |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. bezeleri 10'ar olarak açıyoruz başta tabak büyüklüğüne getiriyoruz her katına bolca nişasta döküyoruz 1 paket nişasta yetebilir buğday mısır nişastası farketmez ben kilo ile aldığım için tam ölçü veremiyeceğim ama 200 gramlık nişasta yetebilir siz yine de alırsanız 2 paket alın ona göre ölçünüzü belirleyin her kata nişasta dökülür ama en üst kata nişasta dökülmez bir de bezelerin büyüklüğü sizi korkutmasın çok zaman harcamadan kısa yoldan baklava yapma yolu bu siz bu 10'lu bezeleri açtığınız zaman zaten tepsiden çok fazla büyük olacak açabildiğiniz kadar açın ama ortasına değil kenarlarına daha çok bastırarak açın |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. baktınız kenarlar oklavaya yapışıyor biraz nişasta kenarlarına serpiştirebilirsiniz baklava hamuru açamam diye korkmayın yapa yapa pratiklik kazanılıyor aşağıdaki resim 10 bezenin açılmış hali çok açınca birbirine yapışıyor gibi oluyor ama pişince katı açılıyor |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. açtığımız hamurun üstüne tepsimizi koyalım bıçakla tepsi büyüklüğünde keselim bu düzgün parçayı yağladığımız tepsimizin altına düzgünce yayalım yağlamamın sebebi altı pişmemiş kalmıyor yine altına bakıp pişmediyse fırında alt pişecek şekilde ayarlayabilirsiniz diğer kalan parçaları bir kat olacak şekilde tepsiye dizeriz beze 10'lu olduğu için altına tüm serip kalan parçalardan da 2 kat daha olsa toplamda 30 kat olmuş oluyor |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. kek karışımını yayıyoruz her tarafa eşit gelecek şekilde ORTASINA DÖKÜLEN KEK KARIŞIMI MALZEMELERİ 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı ceviz veya fındık (robotda çekilmiş) havan varsa elde de ezebilirsiniz 1 su bardağı un baklava pişince ortasındaki kek de pişip kahverengi renk alıyor 1 paket kabartma tozu Hamur biraz katı oluyor kaşık veya elinizle de yayabilirsiniz |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. kalan 10 bezemizi de aynı şekilde açıyoruz onu da yine tepsiyi üstüne koyup kesiyoruz o düzgün parçayı bir kenara koyuyoruz kenarlarından yine 2 kat olacak şekilde parçaları diziyoruz en son düzgün yuvarlak parçayı üstüne koyuyoruz büyük kare dilimler halinde kesiyoruz |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. büyük karelerin ortasında çapraz olacak şekilde kesiyoruz üçgenler elde ediyoruz tepsiyi biraz çevirirsek kolaylık olur kare olan yere bakın kesilen yere bakın anlarsınız tepsinin kenarından başlayıp kesilirse bir sırayı baştan sona kolayca çapraz kesilir |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. tepsinin hepsinin kesilmiş hali |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. pişmiş hali akşam olunca bir tarafı karanlık gibi oldu yoksa bu kadar koyu kızarık değil normal kızarmış |
SAAT: 11:18 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.