![]() |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Alıntı:
6. ünite sorusu diye ilk sorularında belirttin mi ? yoksa ben mi farketmedim.. Hangi üniteyi çalışmamız önemli daha sonra bu soru ve cevaplarımızı toplayarak paylaşacaklar o yüzden karışıklık olmasın...mahcup000 |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü evet abla doğru cevap=) |
Olur mu hiç ablacığım sırayla soralım. Üniteyi sindire sindire gidelim, çabuk bitmesin...:):) |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü bence de abla ;) buyur soruyu bekliyorum :) |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü 6. Ünite sorusu ... 1. İnsan deneyim ve birikimlerini kuşaktan aktarak insanın, tarihi olan bir varlık haline gelmesini ayrıca plan ve programlar yapıp onları geleceğe aktarmasıyla da geleceği kurgulayan bir varlık olmasını sağlayan nedir ? a. Dil b. Şive c. Mecaz 2. Bir kelimeyi veya kavramı kabul edilenin dışında başka anlamlara gelecek biçimde kullanma metaforuna ne denir ? a. Kavram b. Mecaz |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü 1 a şıkkı 2) b ? |
2-b mi? |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Soru ; İki veya daha fazla sözcükten oluşan anlatım gücünü arttırmak için az çok mantık dışına kayan gerçek anlamından uzak ilgi çekici bir anlam yüküne sahip bazı sözcükleri değişmeyip bazıları değişebilen, toplum tarafından ortaklaşa benimsenen kalıplaşmış söz gruplarına ne denir? a. Atasözü b. Deyimler |
Alıntı:
alkış000 |
|
SAAT: 15:59 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.