![]() |
Türk Dili dersi soru-cevap bölümü selamun aleykum arkadaşlar..bu başlıkda soru cevap yapabilirsiniz..kolaylıklar dilerim |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Özellikle ses ve biçim bakımından yabancı sözcükleri model alarak yerli biçimbirimlerle yeni sözcük üretilmesine ne ad verilir? a-Karma b-Örnekseme c-Derleme |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü b şıkkı |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Alıntı:
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Aşağıdakilerden hangisi anlam bakımından sözcükler grubuna girmez? a-argo b-mecaz c-ünlem |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü c şıkkı mı? |
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü ben sorayım mı |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Birden fazla sözcük veya etken oluşturduğu halde tek bir sözcük gibi işlem gören, kesin yargı bildirmeyen yapı nedir? |
|
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü ben sıralı cümle dedim ne alakaysa |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü sevda senin yok mu sorun :):) |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü ben bu derste çok iyi değilim sizden bekliyorum.. |
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü esra senin hazırda varsa sorabilir misin ? ben hazırlıyorm daha :):) |
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Sıfat fiil ekleri ve işlevleri nelerdir? |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü sıfat fiile -dik,-miş,-an,-maz, -r,-ar,-acak ekleri getirilerek yapılır. |
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Sıfat-fiiller, eylemlerden geçici sıfat yapmak üzere türetilen ve genellikle kişiye bağlı olmaksızn çekimlenen eylemsilerdir. geçmiş - gelecek ve geniş zaman sıfat fiilleri olarak 3'e ayrılır. |
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü var mı soru yoksa sorabilirim |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü "eli çabuk" hangi sözcük öbeğindendir? a-bulunma öbeği b-yaklaşma öbeği c-dayanma öbeği |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü sıfat tamlaması gibi isme nasıl sorusu soruyoruz..sıfat fiiller eylem ve sıfatların özelliklerini brlikte gösterir.geçmiş ,gelecek,ve geniş zaman olmak üzere 3 gruba ayrılır. |
|
B şıkkı diyorum.ayrıca beni tarif ediyor bu soru |
Alıntı:
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Son an b diye düşündüm yine tutmadı benden edebiyatcı olmaz zaten ... |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü eveet esracım buyur :):) |
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü "Kapı rüzgarın etkisiyle kapandı" hangisinin örneğidir? a-etken çatı b-edilgen çatı (örnek kitapta yok haberiniz olsun) |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü b şıkkı |
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü Kızlarla bu aksam hep birlikte türk dili dersine çalıştık. [emoji2] Bu cümlenin ogelerini yazalim kizlar[emoji2] |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü [QUOTE=zeynepnm;366738]Kızlarla bu aksam hep birlikte türk dili dersine çalıştık. [emoji2] çalıştık:yüklem türk dili dersine:belirtili nesne bu akşam:zarf tümleci hep birlikte: özne de olabilir kızlarla:edat böyle bir şey çıktı bende |
hiç emin değilim |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü [QUOTE=ademsevda;366740] Alıntı:
|
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü bende emin değilim esra |
Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü doğrusu ne? |
SAAT: 10:23 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.