![]()  |  

Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  selamun aleykum arkadaşlar..bu başlıkda soru cevap yapabilirsiniz..kolaylıklar dilerim   |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  Özellikle ses ve biçim bakımından yabancı sözcükleri model alarak yerli biçimbirimlerle yeni sözcük üretilmesine ne ad verilir?  a-Karma b-Örnekseme c-Derleme  |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  b şıkkı   |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  Alıntı:  
  |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  Aşağıdakilerden hangisi anlam bakımından sözcükler grubuna girmez?  a-argo b-mecaz c-ünlem  |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  c şıkkı mı?   |  

|  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  ben sorayım mı   |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  Birden fazla sözcük veya etken oluşturduğu halde tek bir sözcük gibi işlem gören, kesin yargı bildirmeyen yapı nedir?   |  

|  

|  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  ben sıralı cümle dedim ne alakaysa   |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  sevda senin yok mu sorun :):)   |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  ben bu derste çok iyi değilim sizden bekliyorum..   |  

|  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  esra senin hazırda varsa sorabilir misin ? ben hazırlıyorm daha :):)   |  

|  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  Sıfat fiil ekleri ve işlevleri nelerdir?   |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  sıfat fiile -dik,-miş,-an,-maz, -r,-ar,-acak ekleri getirilerek yapılır.   |  

|  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  Sıfat-fiiller, eylemlerden geçici sıfat yapmak üzere türetilen ve genellikle kişiye  bağlı olmaksızn çekimlenen eylemsilerdir. geçmiş - gelecek ve geniş zaman sıfat fiilleri olarak 3'e ayrılır.  |  

|  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  var mı soru yoksa sorabilirim   |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  "eli çabuk" hangi sözcük öbeğindendir?  a-bulunma öbeği b-yaklaşma öbeği c-dayanma öbeği  |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  sıfat tamlaması gibi isme nasıl sorusu soruyoruz..sıfat fiiller eylem ve sıfatların özelliklerini brlikte gösterir.geçmiş ,gelecek,ve geniş zaman olmak üzere 3 gruba ayrılır.   |  

|  

B şıkkı diyorum.ayrıca beni tarif ediyor bu soru  |  

Alıntı:  
  |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  Son an b diye düşündüm yine tutmadı benden edebiyatcı olmaz zaten ...   |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  eveet esracım buyur :):)   |  

|  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  "Kapı rüzgarın etkisiyle kapandı" hangisinin örneğidir?  a-etken çatı b-edilgen çatı (örnek kitapta yok haberiniz olsun)  |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  b şıkkı   |  

|  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  Kızlarla bu aksam hep birlikte türk dili dersine çalıştık. [emoji2]   Bu cümlenin ogelerini yazalim kizlar[emoji2]  |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  [QUOTE=zeynepnm;366738]Kızlarla bu aksam hep birlikte türk dili dersine çalıştık. [emoji2]   çalıştık:yüklem türk dili dersine:belirtili nesne bu akşam:zarf tümleci hep birlikte: özne de olabilir kızlarla:edat böyle bir şey çıktı bende  |  

hiç emin değilim  |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  [QUOTE=ademsevda;366740]  Alıntı:  
  |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  bende emin değilim esra   |  

Cevap: Türk Dili dersi soru-cevap bölümü  doğrusu ne?   |  
| SAAT: 16:50 | 
	vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by 
		Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - 
		vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.